Glittermakeup.



Godmorgon ! Jag vaknade lite tidigare än vanligt och bestämde mig för att låta K sova en stund till, så gick upp och testade lite nya makeup-produkter i stället. Jag har aldrig använt franslim för att låta glittret fästa. Men eftersom jag tycker det blir mest kladd och klet när man använder en primer ovanpå en skugga så införskaffade jag igår ett franslim från Ardell. Kostar 35 kr på Åhlens.
Jag lade först på en primer över locket för att ögonskuggan ska sitta bättre. På med mycket ögonskugga för att det inte ska korva sig i globlinjen ! Sen tog jag en tops och doppade ner i burken med lim och duttade sen över locket, man ska absolut inte dra för då förstör man ögonskuggan ! Sen duttade jag på glittret bara. Hur enkelt som helst och det sitter mycket bättre än med en primer tycker jag.

Nyår och alla dess krav.


(Katarina, Lisa och jag på nyår ´08)

Jag kan inte fatta att det snart är nytt år igen
. Vad hände ? Var fan tog år '09 vägen ? Vad ska man klä sig i detta nyår ? Förra året hade jag någon gammal klänning jag hittade i gaderoben, det var inte min vackraste dag precis. I år tänkte jag anstränga mig lite mer och ha min nya spetsklänning som jag ännu inte använt. Köpte svarta, tunna strumpbyxor idag. Men det ska ju bli 20 grader kallt ute. Vad ska ni andra ha på er ? Trotsar ni det kyliga vädret eller drar ni på er något varmare ?

Garnier 2 in 1.



Sedan min lermask från Oriflame har slutat säljas har jag varit utan ansiktsmask. Det har helt enkelt inte blivit av att jag letat efter någon som verkat bra. Jag har dessutom saknat en ansiktspeeling den senaste tiden. Det blir inte så ofta längre som jag har vägarna förbi och kan springa in och köpa sånna saker, så idag tyckte jag att det var dags. Bestämde mig för att testa Garnier 2 in 1 - wash, scrub + mask.
Ansiktstvätt:
Används varje dag.
Ansiktsscrub: Används varje dag - massera in krämen i cirkelrörelser på fuktigt ansikte ett litet längre tag än när du bara tvättar det. Skölj sedan av med varmt vatten.
Ansiktsmask: Används 2-3 ggr i veckan. Applicera i ansiktet (undvik ögonen) och låt det verka i 3 minuter. Skölj sedan av med varmt vatten.

Jag kommer dock bara att använda denna som scrub när jag känner att det behövs och som ansiktsmask. Jag har nyss testat denna som ansiktsscrub och den känns riktigt bra. Små, fina korn och ger en fräsch och frisk känsla. Jag sitter med ansiktsmasken på nu och den känns suverän den med. Men huden reagerar ju inte på en gång så vi får väl se om ett tag vad det ger för resultat.

Glitter och glamour.

Vi har som sagt varit och shoppat idag. Jag gjorde lite fynd i alla fall, tex ett geleglitter för 10 :- på Åhlens. Jag tänkte att det kunde vara värt att testa i alla fall. Jag hade redan innan knallat in på Kicks och köpt ett franslim för att bättre kunna fästa glitter på ögonlocken, men eftersom geleglittret bara kostade 10 :- tyckte jag att det kunde vara värt att testa, för enkelhetens skull. Finns det något enklare än att bara ta en pensel och dutta på ögonlocket ?




Det var fruktansvärt svårt att få till några bra bilder nu när det är så mörkt ute såhär på kvällen. Men ungefär såhär såg det ut när jag applicerat bara glittret på locket. Jag orkade inte göra någon avancerad makeup utan la det på min gamla bara, vilket bara var mascara som tur var. Egentligen hade jag föredragit en eyeliner oxå. Hur som helst, glittret var lätt att applicera. Hur bra som helst för de som inte är så vana med att applicera lösglitter.



Såhär såg det ut efter att jag haft på lite ögonskugga i guldnyans och kajal. Mycket bättre än med bara glittret. Man ser dock inte glittret så bra på bilden, glittrar mer i verkligheten. Jag hade tänkt mig något liknande till nyår, men nu när jag väl testade är jag inte alls så övertygad. Det lutar nog mot en svart sotning med lite glitter i i stället.

Snart är det fullt i makeup-lådan...



Idag har jag testat mina nya sminkborstar jag fick i julklapp. Den största var egentligen en puderborste, men den fick användas som rougeborste i alla fall eftersom jag tyvärr inte äger någon riktig rougeborste. Den fungerade ganska bra att använda till rougen i alla fall.
Idag har jag kört på en väldigt enkel makeup eftersom vi hade bråttom i morse när vi skulle och gratta pappa som fyllde år i förrgår. Så det fick bli mineralfoundation, rouge och mascara bara. Testade även mitt nya läppglans från Yves Rocher, det luktade underbart och gav en svag naturlig färg av rött.

Vi har varit och shoppat lite nu på eftermiddagen. Köpte bland annat en tröja jag letat efter ett tag här i Borlänge men den har inte funnits i min storlek. Men i Falun fanns den. Har en likadan sen innan fast en grå, denna gång fick det bli en svart. Sen köpte jag lite ansiktsvård och smink. Ska visa sen :) Nu ska vi städa, vi får ju storfrämmande av A-c och Alexander imorgon :) Ska bli riktigt roligt ! Nej, städa var det. Ha en fortsatt bra dag :)

Dagens makeup - nytt i sminklådan.



Idag har jag lagt en ganska enkel och naturlig makeup som går i vitt och brunt. Ögonskuggan är en duo eyeshadow - tranquil peach, från Oriflame. Som vanligt har jag använt eyeliner för att förstärka fransraden. Ögonbrynen har jag fixat med en ögonbrynspenna från Yves Rocher i färgen brun intense. Pennan är i två "delar" varav penna på ena sidan och en liten borste i andra. Passar mina bryn alldeles utmärkt i färgen och borsten var kanon.



På läpparna har jag Gloss booster Baby doll från Oriflame. Ska tydligen vara smak på det, men inte vad jag kan känna i alla fall. För övrigt var det ganska bra. Sitter bra utan att kladda och ger läpparna ett fylligt intryck.

Detta var bara en del av allt jag fick i julklapp. Kommer mer senare :)

Påfyllning i nagellackslådan.


I julklapp fick jag 4 st (eller ska man kanske säga 5 ?) nya nagellack från Yves Rocher. Ett svart, ett rosa, ett silver och ett "rör" med 2 st nagellack i som var ljusrosa och hallonröd med shimmer. Har aldrig sett ett nagellack med 2 st i förut tror jag, men de var bra. Bra pensel för applicering och torkade snabbt. Jag valde att använda båda lacken, först nr 1 som var ljusrosa och sen det hallonröda shimmret ovanpå. Resultatet blev lite åt det guld/brons/orange-hållet. Roligt med lite nytt så man kan variera sig lite, eller hur ?

Då var julen över...


(såhär såg jag ut på julafton.)

Hoppas ni har haft en bra jul allihopa ! :) Det har jag. Lite annorlunda än vanligt men helt ok ändå. Har fått mycket fina klappar, ska visa er några senare... Nu ska jag städa och fräscha upp mig lite efter gårdagen. Vi vet ju alla hur man känner sig efter en lång festkväll på krogen. God fortsättning på året !

2 dagar kvar till julafton.



Godmorgon allihopa. Jag har nyss vaknat, och man kan ju säga att jag undrar om jag ens har vaknat riktigt, det känns inte så :) Jag brukar aldrig gå upp senare än kl 9, men idag lyxade jag till det lite och sov en timme extra. Hela dagen idag ska jag fixa med alla julklappar. Jag har en hel del kvar att göra. Det ska bli så skönt sen när julafton kommer och man äntligen kan slappna av. Jag var hos Linda igår och julbakade det sista i alla fall, så nu får det duga med sånt. Det var en rolig stund kan jag säga. Alexander ville såklart vara med och baka, så han var med mig och rörde lite i kastrullen medans Linda var och grejade med Anton osv, men till slut ställde jag honom framför diskhon i stället och ni kan ju säkert gissa vad det slutade med. Grabben tokdrack varmt vatten med diskmedel i och hällde hälften på golvet :) Alltid lika trevligt att se hur de små liven kan glädjas :) Det var skönt att få lite sällskap i alla fall, finns det något tråkigare än att stå i köket och baka för sig själv utan att ha någon att prata med ? :) Jag är nog ganska social av mig. Jag gillar inte alls att vara ensam. Säger alltid till Kalle "kom och håll mig sällis" ;P Och han undrar såklart alltid varför han inte kan sitta vid datorn eller spela tv-spel i stället, "nej, för jag har ingen att prata med då" :). Jag är nog lite av en pratkvarn när det kommer till människor jag känner. Nej, nu ska jag ta och sätta igång här hemma ! Ha en trevlig dag.

Nu är det som det ska vara...



Pappa var snäll och köpte julgransbelysning åt mig, eftersom våran gick sönder igår, så nu står julgranen så fint här hemma i vardagsrummet. Nu är det som det ska vara. Jag älskar julgranar. Att jag gillar julen har väl ingen människa gått miste på. Kalle skrattar lite åt mig för att jag är som ett litet barn, och som han säger så går det nog aldrig över. Jag tycker om julen helt enkelt.
Hela dagen har jag fixat med julklappar. Jag gör ju mina julklappar själv som vanligt. Idag har det gått riktigt bra, jag är så nöjd att jag knappt vill ge bort det jag gjort och behålla det själv :) Men jag kan ge bort det med stolthet i stället. Nu ska jag städa bort allt glitter och barr efter julgranen !

Dagens makeup.



Dagens makeup är mer åt det gråa hållet, men det ser blått ut på bilderna. Har varit till banken i morse och fått pengarna för lånet så nu ska jag betala in hela kursavgiften och sen är det bara att tuta och köra :D

Nu ska jag fixa lite med alla julklappar. Får se om man hinner ta sig en sväng till Linda och barnen sen, men det ska nog allt hinnas med... Jag är inte riktigt klar med deras julklappar så jag hoppas att Linda går med på att byta julklappar efter jul ist eftersom jag troligtvis kommer sitta in i sista sekund med deras julklappar, ungefär kvällen den 23:e eller något :) Men är man perfektionist så är man !

Mitt i julstressen.



Någon mer än jag som har fullt upp nu inför jul ? Jag tycker jag pysslar och donar med julklappar dagarna i ända och ändå blir jag aldrig helt färdig. Men jag känner att det börjar närma sig mer och mer i alla fall, så det är skönt. När julafton kommer kan jag förhoppningsvis äntligen slappna av. Jag kan inte fatta att det bara är 4 dagar kvar och att det snart är nytt år. Jag har inte ens klätt julgranen än. Jag älskar julkänsla. Men i år finns inte mycket av det. Julgransbelysningen gick sönder, så nu står granen här oklädd och tråkig. Inga lussebullar, ingen knäck. Tur jag har en snäll familj som bjuder på lite extra julkänsla när det tryter här hemma. Men lite julkänsla borde jag då hinna få ihop innan det är dags för julafton... Är det fler än jag som inte har klätt granen än ?

Hur ska jag hinna ?



Någon dagens makeup blir det inte varken idag eller imorgon. Vi får se när nästa kommer. Jag har så fruktansvärt mycket att göra. Bjuder på en bild från senaste fotograferingen i stället :)

Igår var jag och tog influensa-vaccin. Har knappt sovit i natt för att jag haft så jävla ont i armen. Fasar nästan för att gå och lägga mig nu pga det. Klockan 4 i morse var jag så förbannad att jag nästan var på väg ur sängen och gå upp. Men jag låg kvar och halvslumrade för att sen ryckas upp av telefonen som ringde. Fick börja jobba 2 timmar tidigare än det var tänkt och det blev otroligt stressigt och fick äta frukost i bilen. Fick jobb imorgon oxå, vilket jag inte hade räknat med. Har ångest som fan över hur jag ska hinna med allt innan jul. Vad köper man i julklapp till en lillebror på 18 år ?

Är det inte helt underbart med sol ?



Sol och snö är helt underbart. Egentligen är jag ingen vintermänniska. Jag går typ i ide när det är vinter och kallt ute. Men nu längtar jag faktiskt efter att dra på mig täckbyxorna, åka lite pulka, dricka varm oboy och bara njuta av det som är lätt i livet. När jag jobbade var vi ute varje dag och jag tyckte oftast att det var pest och pina, förutom de dagarna då solen sken och jag kunde vara med barnen och leka i pulkabacken eller bygga stora snögrottor. Det är livet det. Att höra små barn tjuta av skratt när man sitter med dem i pulkan. Barnskratt är bland det bästa som finns tycker jag. Man kan inte sluta förundras av hur lätt de har till skratt och man kan bara inte låta bli att skratta med dem när de tokar sig. Det var många sånna dagar på jobbet. Jag saknar det.

Dagens makeup - sweet candy.




Härligt med lite snö ute nu. Det blir ljusare och ser så mycket trevligare ut. Lite julkänsla ska man väl ändå få ha. Hela morgonen har jag kutat runt i lite olika affärer och letat efter julklappar, har dock inte hittat några, så det får bli till att beställa på nätet ist. Så mycket enklare att få grejerna hem i postlådan och sen bara kunna slå in dem. Fast lite tråkigt är det ju ändå att inte få med sig grejerna på en gång :) 
Den senaste tiden har jag inte skrivit så mycket om dagens makeup, jag har bara satt in bilder och sen har det blivit någon allmän text om något annat, vad tycker ni ? Ska jag skriva mer om makeup'en som jag gjorde förut ? Vad jag har använt osv. Själv tycker jag ju att det känns som att det blir lite tråkigt för er läsare eftersom jag i princip använder samma produkter varje gång; eyeliner, highlighter, ögonskugga, mascara osv. Vad vill ni läsa om ?

Snart är det dax...

Tiden går och snart är det julafton. Jag har inte ens hunnit klart med hälften av julklapparna än, men imorgon lånar jag mammas bil och tar mig en sväng om i butikerna, får se om man hittar något åt de som är kvar.

Lite mer än en månad kvar tills utbildningen börjar oxå. Var på banken förra veckan och fixade med lån och det gick bra. Anmälningsavgiften är betald och nu är det bara kursavgiften kvar. Det ska bli riktigt intressant med gruppsammansättningen, roligt att träffa lite nytt folk som har samma intresse som jag har.
Lisa har dessutom kommit in på sin kurs och hon börjar någon vecka innan mig, så vi kan verkligen peppa varandra nu. Kurserna ligger inte i närheten av varandra, Lisa ska gå musik och jag makeup, men vi har båda tagit tag i våra drömmar och det är jag stolt över både henne och mig själv för. Det är viktigt att våga följa sina drömmar ! Sånna människor ser jag upp till. Människor som vågar följa sina drömmar, trots att det är skrämmande och kanske svårt att nå dit. Men om man inte försöker kan man heller inte lyckas. Vad har man att förlora ? Jag vill inte vakna upp en dag och ångra att jag inte gjorde det. Så ge inte upp era drömmar bara för att det är lite skrämmande att ta tag i dem !

Ett i nagellackssamlingen.



Här är ett av nagellacken jag har fått av min snälla mormor. Var dit förra veckan och fick både nagellack, en ring, örhängen m.m. Nu finns det både det ena och det andra att välja på i nagellackssamlingen - allt från blått & rosa till svart, och till och med lite glitter. Jag kan verkligen inte vara utan nagellack. Naglarna går bara av då... Men som tur är så är det snyggt samtidigt som det gör lite nytta :)

Dagens makeup.



Internet hemma har inte fungerat på hela förmiddagen. Katastrof att leva utan spotify ! :) Men jag har iaf fått lite gjort idag, några julklappar färdiga. Och ett besök av Emma i morse. De senaste dagarna har man fått lite inside information om hur barnomsorgen i Borlänge fungerar och jag kan ju säga att den dagen mina barn ska in på förskolan kommer jag ha ångest. Men nog om det, sitter ute i Gustafs nu och passar på att låna datorn innan kusinerna kommer och bänkar sig framför varje dator som finns i huset. Ha en fortsatt bra dag.

Erica testar...



Oriflame Hypnotic wonder lash mascara. Dubbeländad mascara med svart färg för intensitet och skimrande guld eller silver för en gnistrande effekt. Plastborste som ger skarp precision och slät applicering.

Omdömme: Borsten är helt fantastisk. Den bästa mascaraborsten jag använt hittills. Köpte den för 99 :- på Oriflame på rea, vet dock inte vad den kostar annars.

Dagens makeup.



Idag är en ganska bra dag. Jag har haft en del sånna den senaste tiden, peppar peppar... Så ska man kanske inte säga ? Men äh, jag måste få glädja mig åt att vara glad och må bra :)

Idag har jag kört på en ganska enkel makeup. Vardagligt. Lite halvtråkigt sådär, men ganska fräscht. Men det röda läppstiftet piffar ju upp en hel del. Älskar röda läppstift ! Har lagt en vit kajal i nedre fransraden för att pigga upp ögat lite. Om ni har trötta ögon så rekommenderar jag er att testa detta, det fungerar faktiskt ! :)

Dagens makeup - red eyes.



I morse hade jag lite svårt att ta mig ur sängen. Eller lite svårt, mycket svårt rättare sagt. Snoozade i en timme ungefär, så det blev lite stressigt på förmiddagen. Tom skulle hämta mig halv tolv och jag skulle till arbetsförmedlingen. Så det fick bli en ganska enkel makeup idag. Testade ännu en ny färg i min palett jag fick i födelsedagspresent, rött passar ju bra med gröna ögon, dock vill jag inte gå runt i en skrikröd ögonskugga så det fick bli en brun/rostig/röd färg ist. Det är som sagt svårt att få till några bra bilder nu när det inte är något riktigt dagsljus ute, så ni får ha lite överseende med att vissa bilder har lite av en gul ton i sig, men ni ser ju ungefär hur det ser ut iaf :)

Nu väntar sängen. Så skönt att gosa ner sig i sängen och bara mysa nu när det är så mörkt och trist ute. Fruktansvärt trött blir man av vädret oxå, plus att jag är förkyld och det tar på krafterna det med... Jag skulle faktiskt föredra lite snö, kyla och sol nu. Det känns som att man inte har sett solen på evigheter !

Makeup - tema stjärnhimmel.



Tema stjärnhimmel. Har använt två nyanser av blå skugga och lite svart i ögonvrån och globlinjen. Sen har jag satt små "prickar" med glitter som symboliserar stjärnorna. Riktigt svårt att få till några bra bilder när det är såhär grått och mörkt ute.
Inspirationen kommer från denna bild:

Makeup - tema sunset.



Idag är en sån där dag då jag inte har några planer alls. Bara vara hemma och ta det lugnt. Kände för att leka lite med alla nya ögonskuggor, så jag körde igång ett tema. Dagens tema är "sunset". Tog inspiration från denna bild:


Kommer även köra fler teman framöver, så är du nyfiken så håll utkik :) Detta får dock bli de dagarna då jag är ledig och inte jobbar eller har något annat för mig.

Kvällens makeup - svart sotat.



Ikväll blev det lite spontant fest sådär... Körde på svart sotat och rött läppstift like old times. För övrigt kändes det lite som old times idag oxå lite grann. Mycket skratt trots att jag så gott som varit nykter hela kvällen, men jag har haft trevligt ändå. Trivs rätt så bra i killarnas sällskap ändå... Men nu är jag fruktansvärt trött. Jag önskar att jag hade kunnat vara med lite mer ikväll, men mitt huvud snurrar och går i ett. Från att jag vaknar på morgonen tills jag lägger mig på kvällen. Tänker mycket på utbildningen, hon jag brukar sitta modell för berättade att det var riktigt jobbigt och det gjorde mig såklart ännu mer nervös. Men jag har gett mig fan på att jag ska klara det och jag är ganska envis av mig så när jag väl har bestämt mig för något så :)...

Aco spotless.


Här om dagen var jag & Katarina och shoppade loss ordentligt. Jag hade fått presentkort på H&M när jag fyllde år och det var väldigt uppskattat. Hade tänkt visa vad jag köpte, men kameran gick sönder mitt i.

Jag inhandlade iaf nya ansiktsprodukter. Aco spotless. Aco spotless daily face wash är en djuprengörande tvätt för fet och oren hud, som innehåller salicsyra som tar bort döda hudceller och rengör på djupet.
Aco spotless daily purifying toner är ett behandlade ansiktsvatten för fet och oren hud. Den rengörpå djupet och motverkar orenheter. Även denna innehåller salicsyra.

Jag har använt de här produkterna i några dagar nu och jag ser redan en skillad. Efter förra omgången med Demon & angels var min hy inte direkt något jag strävar efter, men nu känns det som att jag börjar få ordning på den igen. Tillsammans med dessa produkter använder jag även Aco spotless blemish treatment.

Aco spotless daily face wash: 62 :- på apoteket.
Aco spotless daily purifying toner: 49 :- på apoteket.

Återkommer med en recenssion om en månad ungefär:)

Dagens makeup - i lila färger.



Idag kör jag på en lila makeup. Har velat ha en lila ögonskugga länge, men alla färger fanns ju i paletten jag fick i födelsedagspresent så det var perfekt ! Lila är ju så snyggt till gröna ögon tycker jag. Nu är det bara en riktigt bra svart skugga som fattas. Min svarta som jag har sen tidigare är lite mer metalick, jag skulle vilja ha en som är riktigt svart. Så ni som inte vet vad ni ska köpa till mig i julklapp så har ni ett förslag nu :) Fast den enda av mina vänner som jag brukar byta julklappar med är Linda, och så får det nog bli i år oxå. Har inte råd att köpa en massa julklappar hit och dit... Och barnen måste ju få julklappar såklart, kan ju inte strunta i de underbara små liven och den lilla som jag blir gudmor åt ! :D

Recenssion demon & angels.



Nu är det ungefär 1 månad sen jag började använda demon & angels och flaskorna är nästan slut. Trots att rengöringen är ett skum så räcker det inte speciellt länge som många andra "skum-produkter" brukar göra. Jag har heller inte sett någon förbättring på min hy, snarare tvärtom så har det blivit sämre. Jag vet inte riktigt om det beror på produkterna men jag brukar sällan få massa prickar i ansiktet om det inte beror på produkterna jag använder.

Positivt: Kan inte komma på något positivt med denna förutom den snygga flaskan.
Negativt: Fungerar inte speciellt bra och luktar enormt med parfym, herrparfym dessutom om ni frågar mig.

Så nästa gång jag har vägarna förbi på Kupolen är det jag som knallar in och letar upp något nytt i djungeln av hudvårdsprodukter.

RSS 2.0