Den efterlängtade dagen.

Idag har jag fått jobba i alla fall. Jag har ju varit ledig i två dagar så när jag kom till jobbet i morse tänkte jag nästan fråga barnen om de haft en bra helg, ända tills jag kom på att det faktiskt är fredag.

Efter jobbet åkte jag och Katarina och shoppade. Det blev en sväng på systemet, där vi köpte cider och en flaska rött vin inför imorgon. Sen åkte vi vidare till Kupolen och sprang runt där i flera timmar. Men till slut hittade vi det vi skulle och kom därifrån nöjda och glada. Jag köpte nytt smink, välbehövligt ! Nytt mineralsmink, detta ska ju vara bättre för hyn så jag hoppas på en bättre hy från och med nu :) Och sen hittade jag även ett par spetsleggings och en lång topp (som jag troligtvis kommer använda som klänning) från Gina Tricot. Och sen införskaffade jag mig en freebra också. Det ska bli intressant att se om det funkar. Jag har hört både positivt och negativt om dem. Men om det funkar så är det ju helt perfekt nu till våren när alla axelbandslösa klänningar och toppar dyker upp igen. Jag gillar inte alls axelbandslösa bh:ar eftersom jag ännu inte hittar någon som sitter kvar uppe oavsett silikonband osv på insidan. Jag tycker bara dom trycker ner eller åker ner. En freebra ska tydligen ge lite mer push-up enligt vissa. Dock sägs det att man ska ha en kupa större än man har i vanliga fall, och freebra verkar inte säljas i större än C-kupa så det gick ju åt skogen ganska snabbt. Men jag hittade en i skapligt pris så jag bestämde mig för att det kunde vara värt ett försök i alla fall.

Idag känner jag mig lite hostig och jag har nog en början på förkylning. Jag hoppas verkligen inte det blir mer än så, för jag har verkligen ingen lust att gå och bli sjuk nu.

Nej undra om man ska gå och lägga sig så man orkar med morgondagen. Det känns som att man har lite att göra innan utgång imorgon, och sen vill man ju hinna mysa lite med baby innan också. Godnatt !



Vissa dagar går så sakta, medans vissa dagar bara flyter på.

äDagen har gått förvånansvärt fort. Jag har jobbat till klockan 18. De dagarna gillar jag inte, tiden går så sakta de sista timmarna efter mellanmålet, men idag flöt det på riktigt bra och dagen var slut snabbare än jag han blinka. Idag var också första dagen på länge som jag tyckte att det var skönt att vara ute i flera timmar utan att frysa fötterna av mig.
Jag började klockan 13 eftersom det var så lite barn. Så innan hann jag åka till Katarina och hjälpa henne med håret. Lite färgning och förändring och sådär :) Men det blir en vända till med hårfärgen innan det blir riktigt bra. Det blir intressant att se henne som något annat än brunett.

Eftersom jag vaknade en och en halv timme innan klockan ringde i morse så hann jag också ta fram ritblocket och pennan. Denna gång blev projketet Allie, The notebook (Rachel McAdams). Jag tycker hon är så vacker i den filmen. Av någon anledning ser kvinnorna alltid så mycket bättre ut i dessa "gamla" filmer.


När ska det sluta snöa ?

Det är snart mars och snön bara vräker ner. Jag tycker det är dax att det börjar på att smällta bort lite nu :) Man brukar ju ska bli lurad några gånger innan det smällter bort, och april är ju en vårmånad så det börjar bli dax nu tycker jag.

Idag har jag och Katarina varit på Kupolen. Jag längtar så tills jag får lön. Den här månaden kanske man har råd att unna sig själv lite shoppande i alla fall. Och inte bara slänga pengarna på räkningar och mat.
Sen har vi ritat såklart. För mig blev det en avritad bild av Scarlett, syns det att det är hon ? (bilderna blir inte bra när man tar med kamera då färgerna och skuggningarna inte stämmer, K vägrar fixa så min scanner funkar, suck, jag skulle bli världens gladaste människa om han bara kunde göra det !)


Bedtime stories.

Vi hann i tid till bion och fick till och med ganska bra platser. Längst bak, nästan i mitten. Jag hatar att sitta långt fram, det känns som att man ska få nackspärr då :)
För länge sedan gjorde jag en plus och minus-lista med att se film på bio. Jag minns att minus-listan blev längre än plus-listan. Några saker jag listade på minus-listan var:
Obekväma stolar. Det går inte att mysa ner sig som man kan göra här hemma i soffan. Ett annat stort minus är ju också att om man går tillsammans med en partner så vill man ju gärna sitta nära, och då är det ju synd att det inte går att fälla upp armstöden.
Det är ofta ganska kallt i biosalongen tycker jag. Idag hade jag dock lite mer kläder på mig än jag brukar ha. Tacka fan för att det finns koftor och scarfs. Jag har nämligen börjat använda scarfs, vilket är hur snyggt som helst om man matchar det rätt. Plus att det räddar dagarna på jobbet eller frussna dagar här hemma.
Man kan inte stänga av filmen mitt i, för en toalettpaus eller för att hämta något att dricka, utan då får man helt enkelt "buffla" sig ut och störa alla andra mitt i filmen. Eller också vänta tills filmen är slut.
Ja, det var väl i stort sett det jag kom på nu, som är mest märkbart negativt. Men det finns ju självklart mycket positivt med att se film på bio också.
Nog om det. Ni som inte har sett filmen undrar säkert om den var bra eller inte. Och jag måste ju faktiskt säga att jag trodde att den skulle vara mycket roligare. Den var bra, men jag trodde nog att man skulle få skratta lite mer.

Nu vill jag se "I taket lyser stjärnorna" på bio. Vi får väl se om det blir med Kalle, eller med någon vän. Det visar sig. Men den vill jag se i alla fall :)


090219


090218

Att rita är bra när man vill låta bli att tänka. Då är man så koncentrerad på det man håller på med så man håller tankarna på annat borta. Bra tidsfördriv helt enkelt. Här är en avritad bild ur Shirin's blogg. Vi började kommentera varandras bloggar och sen såg jag denna bild och tyckte den var så fint redigerad med det rosa bakom (de flesta som känner mig vet nog att jag gillar rosa), så då fick jag bara lust att rita av den.

Nu ska jag lägga mig i ett varmt bad och försöka slappna av lite.


Gissa vem.

I morse vaknade jag innan klockan ringde, vilket innebar att jag hann med att äta frukost i lugn och ro. Och påbörja en ny teckning (säger man så ?). Såhär blev i alla fall slutresultatet, ser ni vem det är ? :) Kan ge er en liten ledtråd; en känd bloggerska. Som sagt, jag ritar allt jag kommer över. Och just nu är jag inne på att träna mig på händer så då passade ju denna bild ganska bra. Vad tycker ni ?



090217


Så, hur har dagen varit då ?

Min dag har varit helt ok, hur har eran varit ? Jag har jobbat till klockan fem och sen åkte jag och Katarina och skulle simma, dock var det så kallt i basängen och jag hade ont i foten när jag simmade (för er som inte vet det så ramlade jag i trappen på nyår). Så vi åkte och köpte nytt ritpapper i stället, eftersom jag ritat slut på mitt. Sen tog vi en liten tur på Kupolen och tittshoppade, jag längtar tills jag får lön ! De har ju fått in så mycket nytt nu när det snart är vår...
Nu på kvällen har jag och Katarina roat oss med att rita. Träningen tar vi tag i lite mer imorgon tror jag.


090216

Ritade av en fin bild från Nathall's blogg (klicka för att komma in på länken). Här är det slutgiltiga resultatet.


Solen ger vårkänslor.

Jag tänkte bjuda på en avritad bild av mig, såhär i solen (som tyvärr gått ner för dagen), från i somras.



Kupolenbesök.

Idag har jag gjort ett litet besök på Kupolen med Lovena. Men eftersom det näst intill ekar i plånboken så blev det bara en ny ansiktskräm och en halsduk... Men jag är nöjd ändå :)

Ikväll ska vi äta tacos och se på film med Sonny & Lovena. Det blir nog trevligt, det var länge sen. Ha en bra kväll !
(Lägger nog upp ytterliggare en rit-bild om en liten stund)


090215


Vägen till slutresultat.

Jag når resultat snabbare och snabbare för varje gång. Det märks att övning ger färdighet. Här har jag ritat av en tjej ur h&m-katalogen, detta gjorde jag under tiden jag kokade spagetti och en liten stund efter maten.


Keep up the good work.

I eftermiddag har Katarina varit här. Vi tog en promenad vid älven, bakade kladdkaka och såg på film (Wild child) och sen hjälpte jag henne fixa hennes blogg lite grann också. Jag fick en jättefin alla hjärtans dag-present också, en blomma med rosor och blad som hon knåpat ihop i en fin liten skål, med en liten notis där det stod "till världens bästa vän som alltid funnits där". Så fint :) Av mig fick hon en topp som hon provat och sagt att hon velat ha. Såg den när jag och Lisa var och shoppade sist och var bara tvungen att köpa den till henne :)
Vi har haft en bra eftermiddag i alla fall som vanligt. En underbar vän är hon. Det händer alltid något roligt när vi träffas. Idag gjorde jag tex världens snyggaste (eller inte) vurpa mitt ute på vägen här utanför lägenheten. Det var halt och jag hade halkiga skor. Katarina fick hålla i mig säkert halva vägen av vår promenad. Hon fick sig ett gott skratt av min vurpa i alla fall, haha.

Idag har jag haft ovanligt många läsare faktiskt. Och fått en del kommentarer. Det är mycket roligare att skriva när man ser att folk kommenterar och läser :) So keep going !



Snart alla hjärtans dag.

Imorgon är det alla hjärtans dag. Nu sitter jag hemma hos mamma och pappa eftersom mamma skulle hjälpa mig fixa håret. Jag tog med mig en liten alla hjärtans dag-present, en teckning av mamma och pappa som jag ritat. Jag är ganska nöjd med dem. Efter många om och med blev de slutligen ganska bra.
Jag har lånat mammas och pappas scanner och scannat in bilderna så nu får ni se hur de ser ut på riktigt. De andra bilderna jag lagt in tidigare blir inte riktigt som de ska då de är tagna med kamera. Hoppas K kan hjälpa mig med scannern jag fick av mamma, så jag enkelt kan lägga in alla bilder sen :)

Ikväll ska jag och Katarina ha lite alla hjärtans dag-mys. Vi ska baka kladdkaka och se på film, sen får vi väl se vad vi hittar på. Hoppas hon blir nöjd med sin present i alla fall, och att hon inte redan har köpt det.





När ska energin återfinna sig egentligen ?

Idag slutade jag tidigt, eller ja...kvart över två. Men det var tidigt för mig eftersom jag slutat runt 5-tiden hela veckan. Jag sov dåligt i natt, drömde massa konstigheter (eller konstigheter och konstigheter, det är samma dröm som återkommer gång på gång). Så efter lunchen idag var jag jättetrött och jag som hade bestämt mig för att städa och fixa med massa andra saker idag. Men det slutade med att jag inte fick nånting vettigt gjort. Bakade en kaka, tog ett bad och sen har jag ritat lite. Det ska bli skönt sen när jag får igång scannern så jag kan scanna in bilderna i stället för att ta kort på dem. Det blir inte riktigt som det ska när man använder kameran. Pappret blir ju grått i kameran, när det egentligen är vitt, och alla färger blir lite fel.


090210


♦ Akryl, allmoge och svart tusch
♦ Av: Mig

Datumljus blir alla hjärtans dag-ljus.

Varje gång jag har gått in i köket den senaste tiden har jag slagits av synen av datum-ljuset jag gjorde till första december. Ni vet ett sånt där som räknar ner dagarna till jul. Jag gjorde ett eget sådant men som sen bara blev eldat till ungefär den tionde december. Nu tyckte jag det var dags att byta ut detta mot ett nytt. Vi går ju mot ljusare tider och vilken människa har ett datumljus på bordet då ? - Jag tydligen. Hur som helst så blev det ett sött litet alla hjärtans dag-ljus med små röda hjärtan och texten "Jag älskar dig" i vitt.

(Och såhär såg det gamla ut)

Pyssel.

Jobbat idag. Det blev en lång och halvseg dag.

Nu är Katarina här och vi tänkte pyssla lite. Fick en scanner av mamma & pappa så nu försöker jag få igång den, men den driver mig till vansinne. Men mitt i allt krånglande med den har jag hunnit pyssla lite i alla fall. Ett ljus med hjärtan dekorerat med ljusdekor och en ny dekoration till ljuslyktan.


Pyssel och dekoration.

Idag när vi vaknade kollade jag och Katarina på "Surf school". Och sen duschade jag och när jag kom ut satt Katarina och ritade så då var jag bara tvungen att pyssla lite jag med :) Så det blev ett målat hjärta att dekorera ljusstaken med, tycker det passade bra nu när det snart är alla hjärtans dag. Och lite annat pyssel också men det får ni se sen när det är färdigt.

När jag skulle skjutsa hem Katarina och vi skulle åka till mamma & pappa och äta så hade de inte plogat här utanför och det tog lång tid för oss att ens komma ut från parkeringen. Till slut la bilen av när jag kommit halvvägs ut från parkeringen. Katarina började fundera på om hon skulle gå ut och skjuta på, men till slut startade den efter många om och men. Då var jag så irriterad på att de inte hade plogat (och på att hyresvärden m.fl som jobbar där bara står på gatan och snackar massa skit, har de inget bättre för sig kan dom väl ta och skotta parkeringarna lite) så jag la av en del svordomar och gasade som fan, och då kom vi faktiskt ut. När vi sen kom ut på de större vägarna upptäckte vi att det inte var plogat där heller och det tog oss ungefär 1 timme, från och med att vi satte oss i bilen, att ta oss till Gustafs.
Det är inte lite snö det har kommit. Hur mycket som helst ju. Jag vill ha vår och sommar nu i stället ! Tänk att bara kunna slänga på sig en jacka och ett par skor och gå ut. Ingen bil att "gräva" fram ur snön heller. För idag var det verkligen som att gräva fram den.

Nu ska jag lägga mig i soffan och vila lite. Ha en bra kväll :)



Inspiration - Sophia Bush


♦ Akryl, allmoge och svart tusch
♦ Av: Mig

RSS 2.0