Det där gör jag aldrig mer om !

Jag har inte haft tid att sitta vid datorn på ett tag nu, det är därför jag inte har bloggat något alls. I två dagar har jag bara krånglat med det där jävla håret. På torsdagen åkte jag till Katarina's bror, där Katarina var och var barnvakt åt deras lilla dotter, och skulle ta ur löshåret. Tur jag har Katarina som hjälper mig med allt, hon är guld värd på alla sätt och vis. Vad skulle jag göra utan henne ? Hur som helst, en hel balsamflaska och 4-5 timmar senare var det mesta av håret ur. Till slut tog vi saxen och naggade lite på limmet för att få små bitar att pilla på för att lättare få ur det. Duschade ur håret och allt balsam som hade torkat in under alla dessa timmar och när jag ska dra kammen genom det så upptäcker jag att jag har två jättestora tovor, och då menar jag verkligen JÄTTESTORA, bak i huvudet, som inte gick att borsta ur. Katarina försökte så gott hon kunde, och allt som allt tog det 6 timmar, och då hade vi fått ur halva ena tovan. Igår efter jobbet var jag hem till mamma så hon fick hjälpa mig med det som var kvar, i 2 timmar satt jag där, och till slut blev det saxen. Det mesta var som tur var löshår som hade trasslat sig som en stor boll, man kan inte kalla det tova, utan det var verkligen en boll ! När vi väl fick ur dem med saxens hjälp så insåg jag att det hade aldrig gått att kamma ur. Och jag som tycker det är hemskt att ta stick i fingret eller blodprov, men det här var smärta kan jag lova ! Fy fan, vad ont det gjorde. Till slut gjorde det så ont att jag skrek av smärta bara någon petade lite lätt på det. Jag kommer aldrig mer att sätta i en hårförläning på detta vis i hela mitt liv, och jag kommer aldrig någonsin att rekomendera någon annan att göra det ! Ida var jätteduktig på att sätta i det så att det såg snyggt ut, hon är verkligen jätteduktig, så där finns det inget negativt alls. Men att ta ur det var nog det värsta jag varit med om. Mitt hår är nu både kortare och tunnare. Jag har köpt clips för att fylla ut det lite och jag hoppas verkligen att det fungerar bättre. Det får vi se ikväll, för då ska vi ut ! :)


I never knew what I've missed, but now when I do, I could never live without you.

Jag klarade inte av att vara ensam hela kvällen, så jag åkte och hämtade Katarina och så blev kvällen lite som det var tänkt från början i alla fall. Vi har ritat hela kvällen, och mitt motiv blev jag och Katarina på dansgolvet :)


Första sidan av boken.

Eftersom hon ändå inte läser detta så kan jag lika gärna avslöja Daisy's doppresent. Jag tänkte göra en egen barnbok med egna ritade bilder och text. Nu har jag gjort en bild till en alternativ första sida. Jag vet dock inte om jag är nöjd eller inte. Jag är verkligen inte nöjd med bakgrunden på bilden. Det kanske blir för "plåttrigt" för ett barn, vad tycker ni ?

Ett annat alternativ jag har till barnboken är att rita något likande som en tavla i stället. Sagan skulle handla om en prinsessa och Daisy är alltså prinsessan i boken. Men nu funderar jag helt enkelt på att göra en tavla i stället med något slags prinsessmotiv på. Tydligen ska hon ha ett prinsess-rum så det kanske skulle passa bra ? Jag har beslutsångest, hjälp mig !


Efter lugnet kommer stormen.

Jag tror ordspråket stämmer. Efter lugnet kommer stormen. Det känns nästan som att så fort det händer någonting exta bra så måste det komma något dåligt efter. Ungefär som att det där bra bara "petas in" bara för att man ska orka med det som komma skall.
Hur som helst, idag var jag och köpte tuschpennor eftersom jag har kommit på en ny idé till Daisy's doppresent. Jag köpte såklart extra billiga på dollarstore, vilket jag absolut inte skulle ha gjort ! Men jag tänkte att eftersom jag aldrig testat denna metod tidigare och inte är van vid att måla med tusch så tänkte jag köpa ett par billiga till att börja med för att se om det var något som passade mig, och sen kanske slänga ut lite mer pengar på något med bättre kvalité. Dumt tänkt av mig eftersom det bara slutade med att jag förstörde hela teckningen eftersom pennorna knappt fungerade ! Men eftersom mina planer för kvällen sprack så bestämde jag mig för att ta bilen till Kupolen och köpa riktiga pennor på Panduro så jag har något att göra ikväll. Så nu sitter jag här och knåpar på första delen av doppresenten. Jag hoppas verkligen att det blir bra så inte allt jobb är förgäves !

Storstädning.

Jag kan inte fatta att klockan är över fem, jag som inte ens har klätt på mig än idag. Men jag har i alla fall storstädat och dekorerat om lite ljus. Den här dagen har inte varit i närheten av så bra som gårdagen, men det blir nog svårslaget ändå. Om inte dåliga dagar fanns skulle man inte känna av de bra dagarna. Men det skulle inte sitta fel med lite fler bra dagar !

Nu ska jag slänga mig i duschen, jag är sådär lagom fräsch efter städningen :)



Vissa människor kan verkligen få mig att skratta.

Jag vaknade halv åtta i morse och började dagen med ett Gossip girl-avsnitt för att vakna. Halv tio kom Katarina och jag tror nog hon vart lite positivt överraskad över att jag var vaken och hon slapp väcka mig. Vi hade nämligen planerat en fika och lite pyssel. Så vi åkte iväg till Kupolen och kikade runt lite (jag kunde såklart inte låta bli att shoppa lite, men det är en annan historia) och sen satte vi oss på Waynes och tog en kopp te och en fralla och började pyssla lite. Jag med min dop-present till Daisy och Katarina med sitt armband och ritblock. Katarina har länge klagat på att hon inte har något sudd, hon  får alltid lov att rota igenom mina grejer för att låna ett, så idag inne på affärn stod hon och funderade på om hon skulle köpa ett, men jag sa att hon lika gärna kunde låna mitt. Och när vi sitter där på Waynes så sliter människan upp ett sudd och ser så lycklig ut. Jag utbrister "meeen, hade du ett sudd ändå ?", men fattar ganska snabbt. "Meeen Kaaatarina, har du snattat ett sudd ?" säger jag. Katarina ser så nöjd och glad ut och säger "Ja, men jag lämnade papperet kvar på affärn, fan till att betala 14 kr för ett sudd...". Jag kan inte låta bli att skratta åt henne, där hon sitter och ser ut som ett litet barn som fått sin godispåse på lördagen. Men sen lägger hon snabbt till "men det där var första gången sen vi snattade smågodis på affärn när vi var små !".
Efter ett litet tag började hon rita små, roliga teckningar också som föreställde lite allt möjligt snusk. Vi är nog ganska lättroade, vi har barnet kvar i oss helt enkelt :) Och det är jag glad för !


Äntligen fredag och helg.

Den här veckan har gått så fruktansvärt segt. Men jag har i alla fall jobbat varje dag, så det är ju bra. Nu på eftermiddagen har jag pysslat lite. Jag gjorde i ordning lite te-förvaring som står på bänken nu. Jag tycker det ser så tråkigt ut med de vanliga te-påsarna så jag hällde i löstet i flaskor och tepåsarna i en burk och dekorerade med hjärtan och en liten notis där det står vad det är för te. Mycket bättre än innan ! Livar upp lite på köksbänken dessutom :)



En ny säsong av One tree hill ?

De senaste avsnitten av One tree hill har varit riktigt sorgliga. Eller också är det jag som är känslig. I avsnitt 22 gör Peyton en video till sitt barn, ifall att hon skulle dö. Brooke tar farväl av Sam och Lucas beslutar sig för att gifta sig med Peyton. Både glädjetårar och sorgetårar i det avsnittet. Likaså i avsnitt 23. Peyton & Lucas gifter sig och jag undrar såklart om det överhuvudtaget existerar sån stark kärlek som de delar. I slutet av avsnittet har Lucas förberett deras bröllopsnatt med vita rosenblad och ljus, och The comet såklart. Men när han kommer in från garaget hittar han Peyton blödandes, och troligtvis död, på golvet i sin bröllopsklänning. Jag tänker bara att; nej, hon får inte dö. På något vis är det ändå de som är One tree hill. Tyvärr verkar det vara så att Peyton faktiskt dör, och Lucas försvinner ur serien till säsong 7. Så ja, det blir en till säsong. Men utan Peyton och Lucas. Jag kan inte tänka mig serien utan dem. Jag har svårt att tro att säsong 7 kommer att bli lika bra utan dem också. Tänk bara på O.C, så fort Marissa dör är serien i det stora hela över. Men det finns väl ett slut för allt tyvärr. Jag kollar sällan på tv och det är inte mycket jag följer men One tree hill är jag helt fast i och nu blev jag lite besviken. Tänk så inne man kan bli i ett tv-program.


Egengjord kopp.

Jag har letat efter en fin te-kopp, men jag har inte hittat någon i rimligt pris (jag tycker alla är så dyra, minst 100 :- för en kopp, men det kanske är vad de kostar ? Jag vet inte.) Hur som helst så bestämde jag mig för att göra en egen. Jag rotade fram en oanvänd kopp i pysselhyllan och sen var mamma snäll och lånade mig lite dekoupage-grejer, så jag hittade en fin servett jag använde och sen målade jag guldkant och guldhantag med porslinsfärg. Jag gjorde en matchande sån där grej att ställa koppen på också, för att inte få fläckar på bordet, jag minns inte vad det heter.

Nu ska jag pallra mig in i duschen medans koppen står i ugnen och härdas :)


Syskonskaran.

Idag var vi hem till mamma och skulle äta, men tyvärr fick Marcus någon allergisk chock av en ballerinakaka så de fick lov att åka in till Falun. Så jag fick laga mat åt mig, Kalle och Tom. Men vi hann ge mamma sista delen av hennes present i alla fall, korten på oss syskon. Vi gav ett mindre och en förstoring, inramat såklart. Det var så svårt att bestämma vilken hon skulle få som förstoring. Det ena kortet var egentligen bara ett "flumm-kort", men det visade sig att det blev jättebra, men vi visste inte vad hon ville ha för slags kort så "flumm-kortet" när Tom & Marcus lyfter mig fick bli i a4-storlek och det andra förstorat. Fast jag tror jag gillar "flumm-kortet" mer, vi ser ju så glada ut på det :)


Kraft och glans.

Nu är jag lite trött på min hårförlängning...men bara lite :) Därför kan jag inte bestämma mig för hur länge jag ska vänta innan jag tar ut det. Jag har lite besultsångest. Det är jobbigt att sköta och tovar mycket. Hädanefter blir det mer hälsosamma saker för både hår, hud och naglar. Inga mer hårförlängningar och inga mer nagelförlängningar på ett tag. Eftersom mitt hårkontroll är slut börjar jag äta något liknande från Yves Rocher som jag fick av mamma. Hoppas det funkar lika bra som hårkontroll. Någon som har testat ?


Shoppingfreak.

Jag kan verkligen inte gå in i en affär nu utan att köpa något. Nu när alla vår & sommarkläder har kommit finns det hur mycket som helst som jag vill ha. Och idag kunde jag verkligen inte hålla mig när jag hittade den där klänningen som jag bara inte kunde låta bli att prova, självklart fick den följa med hem oxå :)
Katarina följde med mig hem efter shoppingturen och tog en kopp te. Jag köpte nytt te här om dagen, och gott var det, men...det smakade lite som varm saft, väldigt sött. Och jag vet inte om jag tycker att te ska vara sött, så jag har lite svårt att avgöra om det var så gott som jag tyckte under de första klunkarna. Det beror ju helt på om man är sugen på riktigt te eller inte då :)
Hon hjälpte mig rensa ur gaderoben oxå. Det blev två kartonger med kläder som ska auktioneras ut på tradera för en billig slant. Vissa saker är ju helt oanvända men det finns ingen mening med att de ska hänga där i gaderoben och ta plats.

Nej nu väntar duschen, det ska bli så skönt ! :)


Äntligen är sommarkläderna i butik.

Jag och Katarina var och shoppade idag, och det märks verkligen att sommarkläderna börjar på att fylla upp butikerna. Jag hittade hur mycket som helst för en gångs skull :) Vi hann bara in på två affärer eftersom vi hittade så mycket att prova, Gina och H&M. Så imorgon kanske det blir en tur till då vi går igenom resten. Nu väntar sängen, börjar tidigt imorgon. Godnatt !


Pengar är till för att spenderas ?

De olika serierna från Cult design är så snygga. De senaste dagarna har jag haft sånt shoppingsug, inte bara efter kläder, skor & accessoarer, utan också efter nya, snygga, fräscha grejer till lägenheten. Kan man inte slänga ut massa pengar på att renovera, tapetsera & måla om (det vore som att kasta pengarna i sjön i en hyresrätt) så får man väl slänga pengarna på annat. Små saker kan ju göra sån stor skillnad. Jag har verkligen fastnat för Cult design's badrums & köks-set. Jag ska nog ta mig en svängom inne på Önskehuset, och se vad de kostar (har tyvärr för mig att det är rätt dyrt).


Var tog solen vägen ?

Idag är jag inget fan av vädret. Pallrade mig upp ur sängen när K kom in och väckte mig kl 12, tar på mig bikinin, går ut på balkongen och inser att himlen är full av moln och det inte alls är något solväder. Men det skulle visst bli sämre, men jag hoppas på bättre väder till nästa helg i alla fall. Då tar K fram sin nya bil och han har lovat mig första åkturen (om inte hans pappa hinner före då, haha) och picknick. Så det ser jag fram emot ! :)

Idag sysselsätter jag mig med att måla. Det var ett tag sen. Jag tror nästan det blev för mycket förut. Jag målade varje dag, och jag tror aldrig jag riktigt kände efter om jag var på humör eller inte, utan det bara blev en del av vardagen. Nu har jag hittat tillbaka och känner att jag tycker det är roligt igen :) Vad gör ni idag ?


RSS 2.0