Jag kom in !

För er som inte vet så var jag på antagningsintervju till utbildningen för att bli makeup-artist i förmiddags. Det gick alldeles utmärkt, jag blev antagen på en gång ! :) Hon grillade mig lite och jag var lite nervös, men fick ändå fram att det verkligen är det här jag vill göra. Jag är så otroligt glad för att jag kom in. Nu börjar det på riktigt ! Och herre gud vad jag ska jobba hårt för att lyckas. Jag är verkligen peppad. Det ska bli så otroligt roligt !
Utbildningen börjar redan den 25 Januari, så det är inte alls långt kvar. Det ska bli så roligt att få lära känna lite nya människor, som dessutom har samma intresse som jag. Jag längtar !

Dagens makeup - mjukt och rostigt.



Det var ett tag sen jag la upp någon "dagens makeup" nu, jag har haft lite sminkfria dagar för att låta min hy vila lite.
Idag har jag inspirerats lite av hösten färger, lite guld-rostigt. Passar bra såhär på en vanlig måndag. Paletten jag fick i present är helt underbart bra iaf, den innehåller de allra flesta färger man kan behöva och färgerna är riktigt intensiva.
Nu ska jag äta lite frukost och sen börjar dagen på riktigt. Ha en bra dag !

Första advent.



Nu har jag knåpat ihop årets adventsljusstake. Ljusen har jag gjort själv, och dekorerat med siffror. Nu står dem på ett ljusfat med dekorationssand och röda små kulor och ett litet paket på vardagsrumsbordet.
Försökte oss på att baka pepparkakor tidigare idag, men det är nog bara att inse att det verkligen inte är min vecka nu. Hoppas på en bättre start och en bättre vecka imorgon när det är måndag och ny vecka igen.

You saved my day.

Nu har jag varit sådär tråkig igen och inte skrivit på ett tag. Det har varit lite mycket känslor och tankar de senaste dagarna. Är sparsam med private stuff här på bloggen. Pratar med de jag litar på, resten behöver ingenting veta... Min dag har varit...ja, inge bra alls. Men Linda räddade min dag ! ♥ Hon är helt underbar ! Men så fort jag kom hem och satte mig vid datorn igen kom irritationen tillbaka. Kanske borde låta bli datorn ett tag ? Eller iaf låta bli det som gör mig irriterad och nedstämd.


(Jag & Linda i Sunny beach 2007)


Julstöket har börjat.



På Söndag är det första advent. Många har börjat plocka fram julsakerna; adventsljusstakar, porslinstomtar, julgardiner m.m. Jag var upp på vinden igår kväll och rotade fram alla julsaker som bokstavligt talat låg kastade lite överallt. Jag hittade mycket skit. Inte mycket som jag vill ha framme. Jag gillat stilrent. Jag vill inte ha små porslinstomtar överallt. Men jag hittade en ful, tråkig adventsljusstake i trä som jag bestämde mig för att måla om. Svart med röda rosetter. Nu står den där i fönstret och ser så fin ut :) Men jag känner att det är lite tidigt än så den får inte tändas förän på Söndag.

Jag älskar julen. Det har jag nog gjort ända sen jag var liten, mycket tack vare mamma & pappa. Mamma pyntar alltid så fint; det står tomtar överallt, adventsljusstakar i varje fönster, julmusik som spelas redan i slutet av november, doften av allt godis som hon alltid gör innan jul. Själva stämningen är så mysig. När vi syskon var små låg vi alltid vakna kvällen innan och kunde knappt somna, för vi visste att det skulle ligga paket under granen på morgonen. Mamma och pappa var alltid upp och la några små paket under granen på natten, som vi fick öppna när vi vaknade. Redan klockan 5 på morgonen sprang vi upp och väckte varandra, för att sen sitta i våra pyjamaser i vardagsrummet framför julgranen och öppna våra paket tillsammans. Tomten kom inte förän på sen-eftermiddagen och det var ju en evig väntan såklart. Numera är jag glad om jag slipper tomten. Men jag är glad över att jag har haft sånna föräldrar som alltid engagerat sig så mycket i julen, som alltid har sett till att allt har varit mysigt och bra för oss barn. Nu är jag vuxen men jag tycker fortfarande att det är viktigt att jul ska spenderas med familjen !

Cover all mix.


Igår knallade jag in på Makeup store och köpte den omtalade concealern cover all mix. Cover all mix är Makeup store's bestseller. En vanlig concealer döljer genom att täcka, Cover all mix fungerar som en neutraliserare vilket innebär att den dels täcker och samtidigt döljer genom de neutraliserande pigmenten.
Gul neutaliserar röda partier, så som finnar osv.
Orange neutraliserar blåa toner i ansiktet, som tex ringar under ögonen.
Och den beiga används för att blanda ut och ljusa upp de andra färgerna.
Kostar 265 :- på Makeup store.

Jag har bara hinnit testa den lite snabbt, men tycker att den fungerar riktigt bra. Det enda som är lite negativt är att den är ganska hård och behöver mjukas upp lite innan du applicerar den. Men Makeup store's produkter brukar vara bra. Jag har deras löspuder sen innan, och ni som är på jakt efter ett bra löspuder så säger jag bara; ta dig en titt på Makeup store, bättre löspuder och större burk får ni leta efter. Helt klart prisvärda produkter !


En dag full av pyssel.



Idag har Katarina varit här och vi har pysslat och grejat nästan hela dagen. Jag målade en till tavla, så nu blev nr 2 på väggen utbytt... Bara två stycken kvar. Dagens motiv blev ett öga. Kort och gott. Gjorde sig ganska fint på väggen iaf...

Mascaragirl.



Målade klart teckningen igår kväll. Tekniken jag tänkte använda fungerade inte så bra på just denna teckning, så det blev "färgstänk" på bakgrunden ist. Nu sitter den på väggen bredvid de andra tre naturteckningarna som också ska bytas ut, det måste ju matcha ! :)

Kreativitet är terapi.



Alla som känner mig vet nog hur mycket jag älskar att vara kreativ. Det är terapi för mig. Det gör mig lugn. Att sitta där med pennan/penseln i handen och bara koncentrera sig på att få fram det slutgiltiga resultatet.
Jag tyckte det var dags för lite nya tavlor på väggen. Jag har fyra stycken, som har suttit där i evigheter nu. Dessutom tyckte jag att det var dags för lite målningar som speglar mig själv. Den här bilden kommer spegla mig själv så enormt mycket. Vi får se om det blir väggmaterial eller inte... I den här bilden ska jag även testa en helt ny metod, vad får ni veta när den är färdig.


Makeup.



Vad gör man inte när man har tråkigt... Tänkte leka lite med alla nya färger jag har, men jag orkade inte riktigt börja om från början så jag byggde på dagens makeup ist. Något jag insåg är att jag inte passar i rosa läppglans iaf, åtminstone inte på bild. Jag gillar rött mycket bättre.

Dagens makeup - ett släng av neon.



Testade de nya ögonskuggorna idag. De fungerade hur bra som helst. När man vattnade dem blev färgerna ännu mer intensiva än innan. Den rosa skuggan intill övre franskanten blev neonrosa när jag använde den tillsammans med vatten. Btw så verkar det som att mina fransar har levt lyckligt under den makeup-fria helgen. Idag när jag tog på mascara så upptäckte jag att de blivit mycket längre och tjockare. Så till alla er som vill ha lite finare fransar, testa med att låta bli att använda makeup under ett par dagar ! :)

Nytt i sminkväskan.


Den här underbara sminkpaletten med ögonskuggor var en utav de fina presenter jag fick i fredags. Jag hade önskat mig en sån här palett länge och nu har jag i stort sett alla färger man kan tänkas behöva. Jag har inte riktigt hunnit prova den än. Jag har haft lite utav en sminkfri helg och låtit huden vila lite, men till veckan så :)

Recept till cupcakes.



Några har skrivit och frågat efter receptet till dessa små, söta cupcakes, så här kommer det.

Choklad-kladdmuffins.
♥ 2 ägg
♥ 2 1/2 dl socker
♥ 2 tsk vaniljsocker
♥ 1 krm salt
♥ 4 msk kakao
♥ 1/2 tsk bakpulver
♥ 2 dl mjöl
♥ 100 gr smält margarin

Smält margarinet och låt svalna. Vispa ägg och socker pösigt. Vispa ner vaniljsocker, salt, kakao och bakpulver. Tillsätt sist mjölet och margarinet.
In i ugnen på 200 grader. 10 min för normalstora. För miniatyr, som jag gjort här, lite kortare. Håll koll ofta så att de inte blir brända när de är så små ! Ett tips är att känna med potatis-sticka, när de är klara blir det inge kladd alls på stickan.

Glasyr.
♥ 1 paket philadelphia cream cheese
♥ 50 gr smält margarin
♥ 2 msk vaniljsocker
♥ 1 pkt florsocker
♥ Karamellfärg
♥ Strössel

Smält margarinet och låt svalna. Blanda cream cheesen med vaniljsockret. Rör ner margarinet. Tillsätt florsockret och rör till en jämn smet. Blanda i karamellfärg i önskad färg och låt stå i kylen en stund.
Spritsa ut på muffinsen och ha på valfritt strössel. Ett tips är att ta halverad sats till att börja med, då det kan bli väldigt mycket !

22 eller 23, whatever...



Jaha, idag fyller jag då 23 år. 22 eller 23, vad gör det för skillnad ? Ett års skillnad, tiden bara går. Men inte känner jag mig nå äldre för det. Inte ser jag nå äldre ut heller, de flesta tror ju att jag inte ens passerat 20 så ! :)

Det har varit en ganska bra dag hittills. Haft främmande som bytt av varandra hela dagen. Inga och lilla Daisy var först, trevligt att få besök av dem. De har ju aldrig varit här förut och det är alltid lika trevligt att snacka massa skit ! :)
Har fått massa fina och välbehövliga saker, en fin ljusstake av Inga, vilket passade alldeles utmärkt eftersom jag senast igår tänkte att jag ville ha en ny, och en massa fina blommor. Jag älskar blommor som man kan sätta i en vas på bordet, det ger det där lilla extra till rummet :) Fick även en jättefin krukväxt med lite dekor av pärlor i, hoppas jag kan få den att leva längre än en vecka :) Lite pengar har jag även fått, och de hamnade direkt i sparkuvertet för utbildningen !

Ikväll blir det lite fest. Vi får se vad resterande dag och kväll har att bjuda på. Idag känner jag mig iaf grymt lycklig över alla underbara människor i mitt liv. Är det inte konstigt hur man vissa dagar, vissa stunder helt plötsligt bara fylls av kärlek och glädje ? ♥

Cupcakes i miniatyr.



Idag har jag varit en riktig husmor. Har städat i flera timmar (ni ska se vad fint det är här nu, såhär fint har det nog aldrig varit hemma hos oss tror jag), lagat mat och bakat cupcakes till morgondagen. Jag fyller ju år, så det blir nog en hel del främmande och då måste man ju ha något att bjuda på. Gjorde cupcakes i miniatyr, det syns inte på bilderna men egentligen är de inte mer än max 5 cm stora, riktigt söta ! Och helt underbart goda såklart !

Makeup - inspiration av rainbowmakeupen.



Katarina hade ett önskemål om att jag skulle göra rainbow-makeupen på henne. Gjorde lite annorlunda och använde neonfärgerna från Viva la diva på henne, blev intensiva och fina färger :)

Pyssel.



Idag har varit en ganska mysig dag. Jag & Katarina har pysslat. Jag har gjort lite julklappar och sen satte jag in alla makeup-bilder i albumet, som jag ska ha med mig på antagningsintervjun. Tiden gick väldigt fort idag, helt plötsligt var det kväll och dags för Katarina att åka hem. Synd, eftersom vi tänkt kolla på One tree hill. Men det får bli en annan dag helt enkelt :)

Löshår.



Alla som känner mig eller läser min blogg vet nog att hårförlängning inte uppskattades, eftersom håret blev helt förstört efteråt och det gjorde grymt ont att ta ur det. Själva hårförlängningen var hur snygg som helst, Ida gjorde ett riktigt bra jobb där. Hon satte i mycket hår och tog inte alls mycket betalt för att sätta i det, så henne är verkligen att rekommendera om man nu skulle vilja sätta i hårförlängningar. För min del var det inte riktigt värt det, men nu har jag iaf testat och jag måste ju erkänna att jag nu, ett halvår senare, är riktigt sugen på att skaffa igen, men jag vet hur det kommer sluta så därför låter jag bli. Så fort jag tog ur det riktiga löshåret införskaffade jag clips ist, vilket fungerade mycket bättre såklart eftersom jag kan ta ur det på kvällen. Jag köpte håret från Rapunzel, som tydligen ska ha väldigt bra hår, men just det jag köpte bara trasslade sig. Så det senaste är inköpt från tradera, billigt och bra. Och det var hur bra kvalité som helst på håret.
Jag har inte använt löshår på ett tag nu så jag bestämde mig för att testa idag och insåg att mitt eget hår hade blivit lika långt som löshåret. Dock blir det ju lite tjockar med clipsen i :)

Nu ska jag åka och hämta Katarina. Vi ska ha pysseldag idag.

Gör dina stövlar lite snyggare.



Ingen har nog missat att det är inne med paljetter och kedjor osv på kläder, skor m.m. Själv har jag lite svårt för paljetter, men visst finns det vissa plagg till och med jag skulle kunna tänka mig att införskaffa i gaderoben. Kedjor däremot är grymt snyggt ! Jag skulle kunna ha det på vad som helst. Såg en väst för ett tag sen som var gjord av enbart kedjor, hur cool som helst, dock inte något jag skulle ha råd att köpa då den kostade över 1500 :-. Här har jag iaf gjort mina stövlar lite snyggare med hjälp av kedjor, eller ett gammalt halsband faktiskt. Det är bara fantasin som sätter gränser :)

Dagens makeup - glamoursotning.



Dagens makeup är en svart sotning, med turkost glitter i ögonvrån. Det syns dock inte så mycket på bilderna, man kan se ett litet glitterkorn på en av bilderna, men det är så svårt att få till bra bilder nu när det är så grått och trist ute. Färgen på glittret är riktigt snyggt i alla fall.

Nya nagellack.



Införskaffade tre nya nagellack idag. Cubus har 25 % på alla depend-produkter, så jag köpte ett paket på tre nagellack - svart, lila & silverglittrig. På bilderna ovan har jag det silverglittriga, glittrar mer än på bilderna och är snyggare i verkligheten. Vet inte riktigt hur det ser ut med bara det eftersom jag hade ett silver-metallic-lack sen innan. Tror att det kan bli snyggt att lägga ovanpå någon annan färg oxå.

Dagens makeup - glitter.



Dagens makeup. Enkelt och bra. Eyeliner, glitter, highlighter och mascara. Nu ska jag pallra mig iväg till Kupolen och det blir ju en rolig promenad i detta väder, suck. Är väl dyngsur om fötterna när jag kommer hem. Ha en bra dag.

Nails.



Lånade ett helt underbart nagellack av Katarina igår. Lite silver-metallic, svårt att förklara färgen. Men den är hur läcker som helst iaf ! Nagellacket kommer från depend, men är tydligen svårt att hitta i butik nu. Men jag ska definitivt hålla utkik efter det iaf.

Dagens makeup.



Sorry, för att jag inte har skrivit på några dagar. Det har bara varit så fullt upp med jobb och funderingar på hur jag ska få hela min ekonomi att gå ihop under utbildningen (om jag ens kommer in). Ni som själva funderat på makeup-artist utbildning vet nog vad jag pratar om... Det kostar pengar och man får inget studiestöd.

Hur som helst, idag kör jag på en sotad look med svarta & bruna färger. Riktigt svårt att få till en bra bild nu när det redan har hunnit bli mörkt ute.

Det är skönt med fredag i alla fall. Katarina kommer hit och så blir det Idol, sen får vi se vad vi hittar på. Vad gör ni idag ?

Nu är jag helt underbart glad !

De ringde precis från makeup-utbildningen jag har sökt och jag ska få komma på intervju den sista november ! Jag är så himla glad. Jag hoppas verkligen att jag kommer in och jag ska verkligen visa framfötterna på den här intervjun ! Det här är verkligen vad jag vill och hon som ringde sa att de bara tar in sånna som verkligen brinner för det här och är beredd att jobba hårt, så jag hoppas att jag kan visa det på intervjun. Eftersom klasserna är så små och de bara tar in ett fåtal sökande så gäller det att ta för sig. Så önska mig lycka till ! :)

Dagens makeup.



Jag har använt:
♥ Highlighter French vanilla från Sheercover
♥ Ljus ögonskugga från Viva la diva
♥ Broze eye powder, troligtvis från Oriflame
♥ Svart kajal
♥ Mascara

På kinderna har jag det enda rouge jag äger blandat med Viva la divas domed eyeshadow i färgen pink glitter, man tager vad man haver ! Gav en ganska stark färg och även lite glitter.

På läpparna har jag använt en läpp-penna från Yves rocher och läppstiftet Pink passion (vet inte varför det heter Pink passion, jag tycker färgen är mer röd) från Oriflame. Läpp-pennan har jag lagt över hela läppen för att få läppstiftet att sitta bättre och inte flyta ut. Läppstiftet sitter bra även utan och ska ge läpparna mer volym, vilket jag faktiskt tycker att det gör. Så ni som vill ha lite mer volym i läpparna utan att spruta in massa skit, testa ett läppstift i stället !

Ett tips för sega nagellack.



Jag antar att jag inte är den enda som blir lite irriterad när jag ska måla naglarna och inser att nagellacket är alldeles segt, det går inte att applicera utan att det blir klumpigt och fult. Färdigt fär papperskorgen ungefär. Men nu har jag kommit på ett trixs som faktiskt fungerar. Att droppa i någon droppe med nagellacksborttagning gjorde susen ! Så har du ett halvgammalt nagellack där hemma som inte längre fungerar att använda men som du ännu inte tagit steget till att kasta, doppa i någon droppe med nagellacksborttagning, sätt på locket och blanda (ops, ruska aldrig lacket, det gör att det blir luftbubblor i och bidrar till en ojämn och klumpig applicering ! Rulla det istället mellan fingrarna fram och tillbaka). Färdigt att måla !
Som ni ser har jag lila naglar idag. Det var länge sen jag använde det här lacket och det var ytterst lite kvar på botten och klumpigt var det med, men det löste jag alldeles utmärkt med lite nagellacksborttagning ! Färgen är ju alldeles underbar, eller vad säger ni ?  Ingen färg som visas på allt för många naglar denna höst/vinter, inte vad jag har sett i alla fall. Med andra ord, lite unikt i alla fall :)

Dagens makeup - purple sky



Dagens färg är lila. Har till och med lila naglar idag. Hinner inte skriva så mycket, ska iväg och handla lite. Ni har väl inte glömt fars dag idag ? :)

Dagens makeup - kontraster.



Dagens makeup består av:
♥ Melon ice highlighter från Sheercover
♥ Dust eyeshadow
♥ Ljusrosa ögonskugga från en av Viva la vida's paletter
♥ Domed eyeshadow Pink glitter från Viva la diva
♥ Eyeliner
♥ Svart & vit kajal
♥ Mascara
♥ Rouge
♥Visions Lily lipgloss

Naglar och dekor.



Fransk manikyr är något som de allra flesta kör på nu för tiden. Jag gillar det, ser snyggt och fräscht ut. Men angående naglar så undrar jag samma sak som med smink, varför är folk så fruktansvärt rädda för att leva ut lite extra ? Det är sällan man ser någon som har lite extra färger på ögonskuggan eller naglar med designer i alla dess former. Varför inte måla dina egna naglar i lite olika färger, sätta på en dekor av något slag och göra något som inte alla andra har ? Gör du det själv finns det inte en chans att någon annan har exakt lika.
Idag är mina naglar shimmer-rosa med svarta toppar, med hjärtan som dekor på vissa naglar. Jag hade tänkt lägga på lite glitter också, men det bara krånglade så det fick vara.


Makeup - rainbow.



Dagens makeup, inspirerad av regnbågens färger. Skulle du våga gå ut i denna färgglada makeup ?

Jag har använt mig av skuggor från Viva la diva, skulle skriva ut vad de heter om det inte vore så att de bara har siffror som "namn". På läpparna har jag Glam shine Pure chrome från L'oreal. Annars det vanliga; eyeliner, kajal, rouge och mascara.

Aco Spottless Blemish Treating Moisturiser.




Nu väntar snart sängen, men först måste jag bara tipsa om Aco Spottless Blemish Treating Moisturiser. Jag hade vägarna förbi på apoteket förra veckan och var bara tvungen att testa den. Aco Spottless är en ny serie som behandlar oren hy. Belmish Treating Moisturiser både återfuktar och behandlar. Den fettfria gelen innehåller salicylsyra, som ska vara bra speciellt för de som har problem med finnar (usch, jag hatar det ordet ! Det tar verkligen emot att skriva det).
Jag har nu använt den i några dagar och tycker att den fungerar ganska bra. Smörjer man in sig på kvällen ser man skillnad på morgonen när man vaknar. Jag minns tyvärr inte vad den kostar, inte över 60 :- i alla fall. Men ett hett tips till er som provat allt, kanske denna gör underverk :)


Ge den tråkiga vintern lite färg.



Nu börjar den tråkiga, gråa perioden på året med snö och med all säkerhet en massa slask innan snön bestämmer sig för att ligga kvar på våra gator. Varför inte ge denna tråkiga period lite färg och våga ta fram dina ögon lite extra med hjälp av starka färger. För er som inte riktigt vågar, varför inte testa en sotig makeup med bara en släng av någon färg under nedre färgraden. Använd fantasin och våga synas lite extra !

Glitterfynd.



Nu har jag fått påfyllning i glittersamlingen. Det var tre stycken för 5 :- (ja, ni läste rätt !), otroligt billigt. Det fanns bara två färger kvar, men jag har verkligen velat ha en turkos hur länge som helst. Så två turkosa och en blå fick det bli. Ett riktigt kap, eller hur ? Burkarna finns det dock klagomål på, som så många andra glitterburkar så läcker de lite. Men man kan ju alltid byta burk :)

Dagens makeup - efter humör.



Dagens makeup kommer lite sent idag, då jag har haft fullt upp hela dagen. Jag är lite av en humörmänniska. Dagens makeup består av en mörk ögonskugga från Viva la diva, eyeliner, kajal, highlighter från Sheercover, mascara och rouge. På läpparna har jag ett rött läppglans från H&M har jag för mig. De dagar jag känner mig lite extra nere dras jag till mörka och dystra färger. Tur att det är helt underbart snyggt i alla fall !


Halloween 2009.



Såhär såg vi ut igår. Katarinas makeup blev bättre än förra gången, jag gjorde lite ändringar på färgerna på ögonskuggan och spindeln fick bli grön. Min makeup blev ungefär lika som leopardmakeup'en jag gjorde för några dagar sen.

Har inte så mycket att säga om kvällen i övrigt, vi hade roligt på krogen i alla fall. Mer än så behöver jag nog inte säga :)

Ny sminkförvaring.



Jag har länge velat ha en verktygslåda att förvara mitt smink i. Förut har det legat i en byrålåda och eftersom jag nu har samlat på mig en del så blev det ganska överfullt och stökigt där i. Den här verktygslådan har jag köpt på Jula för 399 :-, och det var det värt. Hur praktiskt som helst, och enkelt att bära med sig om man ska någonstans. Lätt att sortera och ha ordning på grejerna.

RSS 2.0