Cupcakes.

Jag har varit sugen på att baka cupcakes hur länge som helst. Idag bjöd jag hit Lovena och vi bakade, cupcakes'en blev hur goda & fina som helst. Jag har gjort likadana en gång förut men det var så länge sen och jag hade ett helt annat recept på själva muffinsen, och ägde då ingen spritser så jag stod och krånglade med en sked och försökte få till den där fina "toppen", det gick såklart inte och det slutade med att jag gav upp och fick nöja mig ändå. Den här gången blev de riktigt fina i alla fall.
Vi kollade på idol samtidigt som vi njöt av en stor kopp te och våra nybakta cupcakes. Jag måste ju bara säga att Erik sopade banan ikväll. Det är sällan jag tycker att någon är så jävla bra, men den versionen och hans röst till den låten var mycket bättre än originalet. Så jag håller stenhårt på honom ikväll.





Godmorgon.

Nu är det onsdag igen, och halva veckan har gått, igen... Veckorna går så fort. Det ser ut att vara strålande väder ute idag i alla fall, men skenet kan bedra, igår blåste det och var jättekallt trots att det såg så skönt ut innifrån. Idag tar jag en tripp med mormor till Rosa huset i alla fall, och sen får vi se vad som händer under dagen.

Bjuder på lite bilder från senaste fotograferingen i brist på annat.




Ny vecka, nya tag.

Nu är det måndag igen. Ny vecka, nya tag. Jag känner mig taggad.
Idag ska jag jobba på fritids, imorgon på förskola. Sen ska jag ta tag i allt ang praktikplats. Min högsta önskan var att få praktik på Bb, men de tar bara in barnmorskestudenter tydligen och inga studiebesök nu när det är influensatider. Men det kanske är en chans för mig att prova på något annat än att jobba med barn & människor. Jag har ett nästa mål och ska ta tag i det den här veckan.

Idag har jag sytt färdigt min kjol också, och jag måste säga att jag är fruktansvärt nöjd. Tycker den blev skitsnygg !
Med min ekonomi just nu får jag nog fortsätta sy mina egna kläder. Upptäckte igår att jag har 300 :- kvar att leva på denna månad och jag vill inte ens tänka på det, jag är så fruktansvärt less på att behöva vända på varenda krona. Och jag är så fruktansvärt trött på att titta in i gaderoben och inse att jag inte har några andra kläder än det som är inköpt för flera år sen och som inte alls passar mig längre. Allt är så tajt och jag känner mig inte alls bekväm i det längre. Tur att jag fick ärva gammelmormors symaskin ! Den används flitit och kan göra underverk, tydligen :)


Man kan nästan tro att det är sommar...

Den här bilden är en utav mina favoriter från senaste fotograferingen. Äppelbadet var huvudtemat för dagen, men vi hann även med lite andra bilder, bland annat denna. Så himla snygg bakgrund, i love it. Det kanske ser ganska behagligt ut på bilden, men att det var fruktansvärt kallt i vattnet och att mina knän var lika blåa som ett blåbär behöver jag kanske inte uttala mig om. Det är ju trots allt september.


090925



Äppelbad.

Bilderna från fotograferingen kom idag. Har inte hunnit kolla igenom dem så noga än, men det blev en del bra i alla fall. För er som inte vet det så badade vi i äpplen. Jag måste ju säga att det var en ganska unik känsla att kliva i ett badkar fyllt med äpplen. Fruktansvärt roligt var det i alla fall. Badar i äpplen är ju inte något man gör varje dag precis och äpplena ger ju en riktig färgkick till bilderna. Här kommer ett litet smakprov, helt oredigerat.


Onsdag.

Jag gillar onsdagar. Då har halva veckan gått och det är snart helg :)

Jag vaknade tidigt i morse och nu sitter jag här med en hårinpackning sen ungefär 40 min tillbaka, så håret får suga i sig ordentligt. Det behövs efter min misslyckade hårfärgning ! Jag har fortfarande beslutsångest för vad jag ska göra med det. Det ser inte för jävligt ut nu, men det blev ju absolut inte den färg jag ville ha. Jag väljer mellan att göra blonda slingor igen, för att få tillbaka min vanliga hårfärg, eller gå till frissan och färga det ljusbrunt/mörkblondt med blonda slingor. Förr eller senare kommer jag nog vilja gå till frissan och göra det, men jag är rädd att det inte kommer passa och det känns lite extra skrämmande nu när vi har en fotografering om en och en halv vecka. Så vad gör man ?

Jag har nyss käkat frukost och nu ska jag hoppa in i duschen och sen cykla till Lovena och ta en kopp te med henne innan hon börjar skolan. Ha en bra dag !

Färgat håret...

Idag har jag, mamma & gammelmorfar varit till gammelmormors grav. Det är 2 år sen idag.
Mamma hjälpte mig fixa håret efteråt, det skulle bli ljusbrunt med blonda slingor, men det blev mer blondt än vad jag hade tänkt mig. Tur var väl det, hade det varit åt andra hållet sklle jag nog ha fått panik och åkt och köpt ett blondt slingpaket :) Så jag är fortfarande blond, bara inte lika blond som innan :)
Jag har fått trevligt besök idag oxå, av Linda. Det händer inte varje dag precis, tyvärr :S... Det märktes att vi inte hade träffats på länge, vi hade mycket att prata om och mycket att ta igen. Det går alldeles för långt mellan gångerna. Jag saknar år 2006 med henne, vad mycket roligt vi hade ! Tiderna förändras, men det gör inte äkta vänskap.
Om en stund kommer Katarina hit, det blir One tree hill-maraton :)


I wish I could turn back time.

Varje morgon när jag vaknar har jag samma känsla i kroppen, samma tankar i huvudet, samma klump i magen... Hur länge ska det hålla på ? Små saker gör mig glad nu och det är nog det jag lever på. Mycket saker sitter fast i mitt huvud och så länge jag låter bli att tänka på det så går det bra, men det kommer flera gånger om dagen som det bara dyker upp vare sig jag vill eller inte.

Jag tänker ofta att jag vill härifrån. Börja om från början. Lära känna nya människor, människor som bryr sig och har tid, människor som kan göra mig glad. Det är inte vad du gör som spelar roll, det är vem du gör det med.

Jag vill spola tillbaka tiden till Bulgarien och Sunny beach. Det var underbart att bara få vara där med min bästa vän. Allt var så enkelt, att inte behöva tänka på något annat än vilken restaurang man skulle äta på under dagen, vilken krog man skulle till på kvällen, om vi skulle ligga vid poolen eller stranden... Det enda som betydde något var att vi skulle ha så roligt som möjligt. Här hemma är det så mycket mer, det verkliga livet. Jag känner mig inte redo för det verkliga livet. Jag vill bara springa, men som jag har sagt den senaste tiden; det funkar inte att springa ifrån problemen, de kommer ikapp en förr eller senare, och någon gång måste man ta itu med dem. It's time to stop running. Men jag har ingen lust, jag kanske kan springa ett litet tag till ?




Vissa saker driver mig till vansinne.

Så som auktioner på tradera tex ?! Ja ! Hittade klänningen jag ville ha, la bud på den, väntade och väntade, någon jävel bjuder över mig några minuter innan avslutad auktion, jag bjuder över igen, hon bjuder över igen, och där var tiden ute... Sånna här klänningar måste väl finnas att köpa någon annanstans, utan att man får betala en halv förmögenhet för dem, eller ?


Hur ska allt få plats i huvudet ?

Just nu har jag nog mer tankar i mitt huvud än vad som egentligen får plats. Men det kanske bra, för då slipper jag tänka på de saker som gör mig ledsen & nedstämd. I stället kan jag tänka på sånna saker som skjuter bort allt som jag egentligen tänker & känner.

Om ungefär 2 veckor åker vi och fotar igen. Och denna gång har jag lite egna idéer och "teman" för fotograferingen. Jag känner på mig att jag kommer bli nöjd med förra gångens bilder. Det var så fruktansvärt kul att få göra det ! :) Och jag kände mig mer avslappnad och säker och jag hoppas och tror att det kommer att synas på bilderna oxå.
Som sagt, vi har en fotografering om 2 veckor och en till närmare mot jul, då det ska vara något slags jultema. Och gissa vad som är mitt största problem, kläderna såklart. Jag förstår inte hur en människa kan vara så petig med kläder, jag skulle tex aldrig kunna ha svarta skor, utan att ha något mer svart till som tex ett skärp eller en jacka. Så petig är jag :) Allt måste klaffa in i minsta detalj. Och framför allt kännas bra. Jag har hittat den perfekta klänningen till julfotograferingen och jag vill verkligen ha den, egentligen har jag inte råd, men det känns som att måste !


090917


Lördag och fest.

Idag har varit en riktig slappdag. Jag & Katarina har kollat på One tree hill och varit på systemet och Kupolen en sväng. Jag hittade världens snyggaste läppstift som jag inte kunde låta bli att köpa ! :) Egentligen skulle jag inte handla något annat än en primer, men det där läppstiftet var bara tvunget att följa med mig hem. Det låg där i hyllan och bara skrek "Erica, köp mig, köp mig !" :D

Ikväll blir det fest. Vi ska snart sätta igång och inviga våran bulgariska sprit på riktigt :) I sunny beach körde vi på våra champangeflaskor vi fick i baren de två sista dagarna. Har inhandlat massa mjölk idag oxå, vad ska ni med det till tänker ni nog nu ? Jo, jag älskar mjöldrinkar ! Rosa pantern är min stora favorit och har varit så ända sen jag fyllde 18 och började gå på krogen. Well, enough of that, back to the party. Enjoy !


Fredagsmys.

Sådär ja, nu känns det bättre :)
Idag är det fredag och Katarina kommer hit om en stund. Jag har gjort chokladbollar, hon kommer bli så glad när hon kommer och får chokladbollar och te till efterrätt, den gottegrisen :) Ska väl kika på någon film, såg att det går en på tv4+, Twitches too, en komedi. Någon som har sett den ? Annars blir det väl One tree hill om vi känner mer för det. Det är så skönt att det är fredag, jag känner inte alls för att gå och lägga mig i tid ikväll ! Vara vaken halva natten och toka mig känner jag för :) Så typiskt mig !




Varför kan inte människor vara glada åt andras lycka ?

Att människor är avundsjuka och svartsjuka på andras framgång har vi vetat sen århundranden tillbaka. Så fort någon är framgångsrik och lyckas här i livet så finns det alltid människor som försöker sätta sig på den och trycka ner den. Jag förstår egentligen inte riktigt varför ?

Jag blir lite besviken på folk som inte kan vara glad för någon annans skull. Jag är varken framgångsrik eller har lyckats med det jag vill göra. Jag tycker att det här är jättekul, varför kan ni inte bara vara glad för min skull ? Att jag gör något som jag tycker är roligt, att jag inte sitter här hemma arbetslös och tycker att livet är skit. Hur kan det komma något negativt ur att göra något man gillar ? Att vissa personer inte kan vara glad för min skull gör mig uppriktigt sagt ledsen.


Förväntansfull.

Bokade nytt datum för fotografering igår, 3 Oktober kör vi igen :) Jag har mina idéer och det dyker upp fler hela tiden och den här gången ska jag försöka vara mer förberedd och tänka på allt, outfits, makeup osv. Sist vi bokade tid blev det dagen efter och jag hann inte fundera alls på vad jag ville ha för slags bilder. Det känns bättre den här gången när man har lite egna idéer och är mer förberedd.

Fick ett mail av Fredrik (han som fotar) med ett erbjudande om att komma på Tisdag. Han hade någon idé han ville testa och det är ju en ära att få ta del av det då :) Det ska bli så kul ! Jag jobbar dock till kl 13, så jag hoppas att det funkar efter. Fun, fun, fun...


Time for bed.

Vad har ni gjort ikväll ? Själv har jag kollat på Idol. Men ikväll var det inte lika bra som igår. Det var inga riktiga stjärnskott med idag. Och med stjärnskott menar jag såklart de roliga som inte går vidare :)
Annars har jag ägnat tiden åt att sy en rosett som sattes fast på ett hårspänne. Det blev dock inte riktigt som det skulle eftersom jag inte hittade på synålen (ja, jag äger bara en !) så jag kunde sy för hand och få dit det "skrynkliga" för att få fram den riktiga rosett-effekten.

Avslutar kvällen med en spegel-bild. Godnatt !


Black and white.




Lite bilder från fotograferingen.

Här kommer lite bilder från fotograferingen. Om några veckor bär det förhoppningsvis av igen.






Första intrycket...

Gissa vem som låg ute på balkongen och lyssnade efter postbilen ? Jag såklart :) Och när den kom rusade jag till dörren och slet upp kuvertet med skivan i. Första intrycket av bilderna var ungefär "men herre gud, hur ser jag ut egentligen ?". Blinkar, gör konstiga miner, ler alldeles för mycket, ser alldeles för sur ut... Ja, hur mycket fel kan man inte hitta på en bild på sig själv egentligen ? Men det fanns en hel del fina bilder oxå. Och som Fredrik sa "det är första gången, så tänk på helheten".
Det här är bland det roligaste jag har gjort i mitt liv. En utmaning för mig och om man räknar bort nervositeten (som tyvärr lyser igenom på vissa bilder) så var det riktigt kul.


(Det här var en utav de första bilderna som togs, nervös som aldrig förr)


I can't wait...

Katarina's bilder hade kommit idag. Jag låg ute och solade när telefonen ringde, och så skriker hon i telefonen "har du fått posten idag ?!". Jag förstod ju på en gång att bilderna kommit. Hon skickade några på msn och hon är ju så snygg hon bara kan bli på de bilderna ! Hoppas mina bilder blir lika bra. Jag kommer kasta mig fram till dörren när jag hör att postinkastet öppnas.

Btw, det är så varmt ute idag så man kan ligga på balkongen och sola. Hur underbart är inte det ? :D


It's you.

Förutom The notebook så finns det ju One tree hill, min favoritserie. Nu har jag hört att mitt favoritpar, Lucas & Peyton, inte ska vara med så länge till. Men jag hoppas fortfarande, utan dem blir det inte samma serie.

Lucas: "Peyton, it's you..."
Peyton: "What ?"
Lucas: "When all my dreams come true, the one I want next to me. It's you. It's you, Peyton."

Försökte mig på att rita av dem. Jag är inte sådär jättenöjd, jag är inge bra på att rita killar. Men övning ger färdighet. Nu ska jag ta bilen och åka till Gustafs.


The notebook pictures.

Hittills har jag ritat tre bilder från The notebook (Dagboken). Den första bilden jag ritade var omslagsbilden till filmen. Den när de står på bryggan och det ösregnar.
Allie: Why didn't you write me? Why? It wasn't over for me, I waited for you for seven years. But now it's too late. 
Noah: I wrote you 365 letters. I wrote you everyday for a year. 
Allie: You wrote me? 
Noah: Yes... it wasn't over, it still isn't over.

Ett av mina favoritcitat i filmen är:
It's gonna be really hard. We're gonna have to work at this every day, but I want to do that because I want you. I want all of you, for ever, you and me, every day. Will you do something for me, please? Just picture your life for me? 30 years from now, 40 years from now? What's it look like? If it's with him, go. Go! I lost you once, I think I can do it again. If I thought that's what you really wanted. But don't you take the easy way out.

Det kanske märks att det är min favoritfilm. Finns det någon kärlek som är så stark ? Existerar den, bara det att vi inte ser den i vår vardag ?


What a night.

I natt har jag sovit riktigt dåligt. Har varit vaken halva natten ungefär, vaknat hela tiden och bara väntat på att det ska bli morgon så jag får gå upp nån gång. Jag har nog för mycket i huvudet för att kunna sova, ligger och tänker på allt & ingenting, analyserar allt i mitt huvud och går igenom allt minut för minut, jag förstår inte varför egentligen... Tänk om jag hade gjort så, tänk om jag hade tänkt på det då, tänk om, tänk om... Det bara snurrar och går, jag blir tokig.

Idag har jag på mig mina nya tajts jag fick av mormor. När jag såg dem så tänkte jag att "nej herre gud, hur ska jag hitta något som ser bra ut tillsammans med det där", men när jag väl fick på mig dem så var de rätt häftiga. En extra tuch på den annars tråkiga outfiten. Synd bara att det är "trekvarts" och de inte går hela vägen ner, men till ett par stövlar fungerar det ändå :)


Livsnjutare, jag ?

Någon skrev till mig, i ett väldigt uppskattat album, jag fick av en vän sist jag fyllde år: "En riktig livsnjutare är du och det smittas av som tur är. Du har fått mig att inse vad livet innebär. Jag är lycklig som har dig som vän !" Jag sitter och tittar i albumet nu och det är bara så fina minnen och sån fin text. Det är nog bland det finaste en vän någonsin skrivit till mig. I slutet av albumet är det några tomma sidor där det står: "Erica's fortsättning". Någon fortsättning har inte kommit än, men jag hoppas att det kommer. Jag saknar dig, du vet vem du är. Alltid när jag tittar på dessa bilder kommer jag att tänka på dig.

Jag har fördrivit den sista halvtimmen till att leka lite i photoshop med "livsnjutar-bilden". Visst blev den ganska häftig ? :)


Det händer inte varje dag precis...

Att man står framför kameran inför en människa man aldrig har träffat förut, och framför någon som verkligen kan fotografera på riktigt, i bra omgivning och med riktiga poser, det händer inte varje dag. Inte för mig i alla fall. Men det var det roligaste på länge !
Åkte hem till Katarina klockan 9 på morgonen och vi gjorde oss i ordning, hon hade vaknat på världens sämsta humör och var skitgrinig, men jag sa åt henne att nu jävlar går du ner och äter frukost och rycker upp dig för nu är det för sent för att avboka. Men jag tror hon var ganska glad när vi åkte hem att jag gav na en spark i rätt riktning :)
När vi kom fram var vi båda två ganska nervösa, vi satt bara i bilen och skrattade. Gick upp till fotografen och skrev kontrakt och pratade om vad vi ville ta för slags bilder, vilken omgivning vi ville vara i osv. Hela hans väggar var full av foton på olika modeller. Jag fastnade speciellt för ett foto, som jag har velat ta i flera år. Vi försökte oss på att ta några sånna bilder, men jag tror inte riktigt att de blev som jag ville. Det var lite problemfyllt då det var i vatten och vattnet var alldeles för strömt i forssen så man kunde inte gå in hela vägen, min sko flöt iväg under försöket (haha !) så jag fick stå lite utanför, så det blev nog inte riktigt den bakgrund jag hade hoppats på. Men det blir spännande sen när bilderna kommer. Det enda jag har klagomål på det lilla jag har sett av bilderna är min min (vet inte om jag ska le, eller se allvarlig ut, så på vissa bilder ser jag helt knäpp ut, haha), och att jag tydligen är så smal att när jag sträcker på ryggen så syns revbenen (skitfult !).
Trots en förlorad sko och myggbett överallt så var det skitkul ! Jag har lärt mig några saker som jag kommer att tänka på nästa gång. Ja, för en nästa gång blir det väl hoppas jag...


Fredag igen.

Det var ju nyss helg. Jag förstår inte hur dagarna kan gå så fort, hur veckorna kan gå så fort. Det är lite läskigt. Vad har jag gjort idag egentligen ? Letat igenom gaderoben efter kläder till fotograferingen imorgon, varit hos mormor och ätit med henne, letat igenom garderoben & provat kläder igen, packat väskan och fixat naglarna.
Jag åker hem till Katarina imorgon bitti och gör mig i ordning, sminkar mig & fixar håret, sen bär det av runt halv elva-tiden. När vi kommer fram ska vi skriva kontrakt och sen börjar det roliga :) Åh, hoppas det går bra. Jag kommer nog vara lite nervös, stå framför en kamera och en människa jag aldrig har träffat förut. Men jag har faktiskt gjort en hel del saker som jag egentligen inte velat göra eller vågat förut. Det tar sig ! Jag är faktiskt ganska stolt över mig själv. Jag har missat så mycket i mitt liv för att jag inte har vågat tagit tag i det, men det får det vara slut med nu.

Nu ska jag se Volcano på tv. Wish me good luck tomorrow :)



RSS 2.0