Från sprudlande glad till...?

Nyss hemkommen från jobbet. Satt i bilen på vägen hem och var sprudlande glad ! Mest för att tiden går så fort på jobbet och för att jag hittills trivs som fisken i vattnet (vilket jag inte var helt säker på att jag skulle göra). Jag lär mig mer och mer för varje dag och känner mig så nöjd med mig själv varje gång jag lyckas ! Personalen är verkligen helt underbara och jag kan verkligen vara mig själv och det gör att jag inte är ett dugg nervös när jag ska dit, jag är inte ett dugg rädd för att göra fel för jag vet att de inte dömmer mig efter det. Jag är inte ett dugg nervös för att ställa massa dumma frågor och är inte ett dugg nervös för att ta mig an kunderna. Nej, det känns bra helt enkelt !

Vad som däremot inte känns bra är att komma hem, slå ner arslet här hemma, dra en stor suck och inse att jag inte har mycket som håller mig kvar här, förutom Kalle, familjen och katten... Börjar komma till den där gränsen då jag verkligen vill ta mig härifrån, lära känna nya människor eller flytta till de som står mig närmast och som har samma intressen som jag. Saknar er ! ♥


Sista april.



Godmorgon ! Någon mer än jag som hade svårt att ta sig ur sängen idag ? Ska snart åka iväg och jobba ett par timmar. Skönt att det inte är mer än max 4 timmar såhär i början, man blir lätt grötig i huvudet av att vara på ett nytt ställe ;P

Idag är det ju föresten sista april. Sånna här dagar som jag hatar. Varför ? Jo, för att utan att någon säger det högt eller vill erkänna det så är det något slags tvång att man måste festa eller göra nånting på sånna här dagar. Jag har ingen lust alls, så vi får se vad det blir.

Här ovan har ni dagens enkla makeup i alla fall ! Eyeliner, mascara, en lätt rouge och lite läppglans !

Buxom lipgloss.



Fick hem mitt nya läppglans som jag köpte här om dagen idag. Ett aprikosrosa läppglans från Bare minerals, som ska göra läpparna lite fylligare. Testade det när vi var på Bare minerals kursen i Stockholm, och nu kunde jag inte låta bli att köpa det. Det ger sån härlig känsla, friskt och färscht. Lite halstabletts-friskt sådär :) Om ni inte har testat det, så gör det ! Finns att köpa på bla Kicks.
Jag är dock lite besviken på färgen. Den gav inte så mycket färg, men den passar väl bra när man vill ha något naturligt då. Eller också får jag kombinera det tillsammans med någon annan läppfärg under.

Badrumspyssel.



Jag övergav sminkrummet och gick över till badrummet i stället. Men tro inte att jag gjorde klart sminkrummet först, jag lämnade det helt enkelt som det var. Med andra ord med en stor hög av smink och andra prylar på golvet.
Badrummet blir lite mysigt i alla fall. "Ljuslyktan" som morfar har gjort åkte in där och höjde mysfaktorn lite extra :) Nu fattas bara en liten pall med en zinkbalja på. Och pang, där flög duschdrapperistången ner för hundrasjuttioelfte gången idag, suck !

I-landsproblem.



Det här är mitt i-landsproblem ! Såhär ser det för tillfället ut i mitt sminkrum. Sminket ligger i en hög på golvet och jag vet inte var jag ska göra av det eftersom det redan är fullt i min stora makeup-väska (som ni ser bredvid spegeln på bilden). För övrigt så ligger det en massa annat skit på golvet som jag inte vet var jag ska göra av. Jag skulle ta den här dagen till att städa hade jag tänkt, men det går inte så bra när man mest blir irriterad över att det känns som att man inte kommer någonstans. Alla skåp och garderober är redan fulla, var gör man då av det som inte fått någon plats ?

Naturligt är bäst i vissa fall...



Idag kör jag på en ganska naturlig makeup, bruna skuggor, min underbara kajalpenna från Makeupstore. För er som inte har hittat någon kajalpenna som sitter på slemhinnan kan jag rekommendera den från Mus. Den är oljebaserad (de flesta kajalpennor är vattenbaserade) och sitter som berget under hela dagen. Som sagt, naturlig makeup med bruna skuggor och ett rosa läppglans.

Jobbet igår gick bra. Det kändes helt ok. Det tar nog ett tag innan man lär sig och kommer in i det, men så länge jag får ta det i min takt kommer det nog gå kanon ! Personalen verkar helt underbara i alla fall, vilket väger stort för mig.

Idag har jag varit ner till skolan en sväng. Skulle hämta bilderna av Ryan, men det visade sig att han flyttat sin studio till Falun så jag får åka dit någon dag i stället. Hann med att träffa Therese & Geraldine i alla fall, alltid lika trevligt... Är lite avis på tjejerna som går nu som fortfarande har den här underbara upplevelsen framför sig ! Therese är ju btw helt underbar som hjälper, stöttar och kommer med idéer även nu efter utbildningen är klar. Det känns skönt att veta att man bara kan knata ner dit om man behöver bolla lite funderingar & idéer...

Köpte The arks nya skiva idag också ! Bra sällan jag köper skivor. Händer kanske en gång vart femte år eller något. Men den här skivan kunde jag ju bara inte missa. Så nu ska jag poppa för fullt, samtidigt som jag fixar i ordning i lägenheten ! Måste ha det klart till på måndag, då det är dags för första Oriflame-visningen.

Ha en bra kväll :)

Dagens makeup.



Idag är första dagen på mitt nya jobb. Ska ha introduktion idag, vi får se hur det går. Jag hoppas jag kommer tycka det är roligt och att jag kommer trivas, och att det inte blir samma känsla som jag gick hem med när jag var på Makeupstore.

Nu ska jag äta. Ha en bra dag.

Lägenhetspyssel...



Har städat ur det sista ur den gamla lägenheten idag, så nu är det klart ! Nu håller jag på för fullt i den nya, gör lite mysigt och packar upp det sista.
Mamma kom med två stycken "dekorationslådor" i trä idag. Så fina. Jag tycker om när det ser lite gammaldags ut, så jag målade en matchande ljuslykta som fick pryda den ena.

Nu ska jag fortsätta !

The ark - In full regalia.


(The ark på Peace & Love 2007)

Idag släpps The ark's senaste skiva och det är knappt så jag kan vänta på att få höra ! :) Det är ju i stort sett det enda bandet som jag verkligen gillar. Jag tror jag ska springa ner på stan och köpa den. Orka vänta på spotify. Dessutom har jag alla deras skiva sen tidigare så det är klart jag måste ha denna oxå ! :D

Dagens makeup.



Här är dagens make ! Färgerna gick inte att få till alls i kameran, men det är svart och lila. Kör på mineralbas från Bare minerals och likaså rougen.

Ska snart åka iväg och gå på Kupolen med Lisa. Och Thea ska få en ny bädd ! Hon springer runt alldeles vilsen här hemma och undrar var hon är, och framför allt var hennes sällskap är någonstans :(. Hon har nog legat i kattburen hela natten, det är väl tryggast där. Så nu ska matte skämma bort henne lite ;D Saknar den andra lilla tösen jag med.

Föresten så söker jag nu en modell till en mycket speciell plåtning, en plåtning som jag velat göra i flera månader nu. Har äntligen hittat en fotograf som det känns bra med. Plåtningen kommer att göras med lite mindre kläder så jag söker någon som har kroppen för det, någon som är intresserad ? :)

Plåtningar.



Jag har abstinens här hemma ! Jag vill sminka, sminka, sminka. Jag hoppas jag får upp mitt sminkbord snart. Jag vill börja jobba på min portfolio. På tal om portfolio, jag har beslutsångest över vilka bilder som ska få flytta in. Bilden ovan på Elin är ju grymt fin, eller vad tycker ni ? Den bilden är den första bilden av egna plåtningar jag haft som makeup artist.
Fick ett namn av Jonas idag på en tjej som fotar så jag kontaktade henne och berättade om min idé, så den ska vi göra någon dag. Gäller bara att hitta en passande modell för temat. Den plåtningen känns ganska viktig för mig eftersom det är något jag velat göra i flera månader nu, så det måste ju bli bra ! :) Herre gud vad jag längtar, det kommer bli grymt kul ! :D Ingen som känner mig har väl gått miste på att jag älskar plåtningar ?

Länge sen.



Hur roligt är det inte när man skriver ett inlägg och det bara försvinner ? Skitkul. Eller inte !
Hur som helst, det var länge sen jag skrev nu. Det beror på att vi har flyttat och inte haft något internet i nya lägenheten. Jag har med andra ord varit totalt isolerad från verkligheten :)

Annars har det inte hänt så mycket sen sist. Förutom Id-kursen i Sthlm. Kursen överträffade mina förväntningar med hästlängder. Jag gick därifrån mycket nöjd och med en sminkpåse rikare. Nu ska vi se om Id Bare minerals kan göra några underverk på min hy. Jag återkommer.

Annars är jag väldigt sur idag. Är redan trött på att gå hemma, trots att det bara gått lite mer än en vecka sen skolan slutade. Jag är hungrig och har pms till hundra. Kan det bli värre ?
Imorgon är det fan jag som sätter mig ner och söker jobb. Annars lär ju mina nära & kära få veta att de lever !

Fler bilder från modevisningen.


Vår ?



Världens härligaste väder idag. Solen skiner och jag har legat ute i bara underkläderna och solat på förmiddagen. Älskar sommaren !

Jag har börjat få lite ångest över att skolan är slut... Allt känns bara tråkigt och jag vet inte vad jag ska göra nu. Får panik över tanken att gå hemma om dagarna och inte ha något att göra. Att inte få göra det jag brinner för. De här månaderna har nog varit det bästa jag gjort. Jag hoppas att det trillar in mer småjobb och att arbetsförmedlingen går med på att ge mig praktik fort som attans ! Men det är nog för mycket att hoppas på. De har väl nån jävla regel om att man måste ha varit inskriven i tre månader. Förnekar inte att det är skönt att vara ledig, men med tanke på hur de senaste månaderna har varit så vet jag inte hur man gör längre när man slappnar av och tar det lugnt.

Idag ska vi iaf åka till Gustafs och äta med familjen och gratta Marcus som fyllde år i Fredags.

Modevisning.



Modevisningen idag var grym !
Helt klart det roligaste jag gjort under tiden som makeup artist. Jag är otroligt imponerad av den unga tjejen som ordnat allt detta helt själv, och av alla unga modeller som var helt suveräna på scen. Det var grymt ! Ett helt underbart första-jobb, sminket blev jättebra och när vi satt där bland publiken kände vi oss riktigt nöjda med vårat jobb, underbar känsla !

Gårdagens firande.



Vi hade jätteroligt hela gänget igår ! Blev en riktig förfest här, och sen krogen. Orkar inte slänga in så mycket bilder eller skriva så mycket mer om det, men vi hade roligt i alla fall ! Kommer sakna er tjejer. ♥

Modevisning.


Makeup & styling: Erica Erlandsson (jag)
Fotograf: Ryan Garrison


Idag bär det iväg på mitt första jobb som utbildad makeup artist :) Modevisning på Galaxen ikväll, så jag & Fredrika och en till tjej ska sminka modellerna. Det blir nog superkul !
Jag ska göra mig i ordning nu, har nyss ätit en halv kycklingrulle men är fortfarande hungrig. Lösa problemet ? Ja, det är man en mästare på efter att ha gått på Makeupstudion ;P

Bilden ovan fick vi inte se förän igår. Den är från den svartvita plåtningen vi hade för några veckor sen.

Proffessionellt diplomerad makeup artist !




Åh vilken underbar dag ! Jag är nu proffessionellt diplomerad makeup artist :) Jag är jättenöjd med mina betyg och allt. Kan bara inte fatta att det är över nu. Therese fällde någon tår när hon delade ut betygen och Ines började gråta när hon fick se sitt, och jag fick då fan kämpa för att inte göra det... Kommer sakna allt otroligt mycket ! Therese, som varit en helt underbar lärare och ett underbart stöd under de här månaderna. Klasskompisarna som man delat alla dagar med (men vi ses ju ändå hoppas jag). Kommer sakna att kliva upp på morgonen och veta att jag får göra det jag brinner för som mest.

Men idag ska vi fira ! Så himla tråkigt att inte Ines kommer vara med. Vi kommer sakna dig idag !

Nu ska jag åka och plocka upp Fredrika och sen bär det av till systemet och Kupolen. Ja, jag trotsar min dåliga ekonomi, för denna dag är värd att fira. Så det så !

Sista dagen !

Idag är sista dagen i skolan. Både tråkigt och skönt samtidigt. Det här är ju något jag gått och sett fram emot och velat göra i flera år, och nu är det redan över. Tiden har gått så fort ! Men det ska bli skönt att kunna koppla av lite. Alla som har gått den här utbildningen vet nog hur intensivt det är, men jag har nog ändå klarat det rätt så bra. Har inte känt allt för mycket press, förutom under första veckan när jag hade mycket annat vid sidan av att tänka på också. Matilda som gick i förra gruppen frågade mig under hennes sista dag om jag hade några frågor och jag undrade vad det skulle vara, då säger hon "om hur jääävla jobbigt det är !". Jag har mest tyckt att det har varit roligt och har sett fram emot att få gå till skolan nästan varje dag. Plus att jag har fått lära känna helt underbara människor genom skolan och lärt mig massor om mig själv.

Idag ska vi fira. Vi ska först hålla en kort kurs för våra modeller, sen gå igenom betyg och sånt, sitta kvar i skolan och äta massa godis och bara prata. Sen bär det av till systemet och Kupolen och sen hem och göra oss i ordning för party ikväll ! Så jag kommer nog inte hinna blogga något mer under dagen. Men jag slänger in lite bilder från det bästa av utbildningen :)


Sista proven på slutprovsveckan.



Har inte hunnit blogga på några dagar nu, hade sista proven i skolan idag. Det gick helt ok. Hela veckan har väl gått helt ok. Inga stora missöden iaf :)

Imorgon är sista dagen, då ska vi hålla en kurs för modellen och sen gå igenom betyg osv. Sen ska vi ut och fira ! Synd att inte Ines kan följa med :( Så det blir bara jag, Sandra & Fredrika. Men nu hade Fredrika troligtvis glömt sitt leg i Örebro, så hur tar man sig in på krogen då ? Jag har aldrig varit med om att de inte har kollat leg i alla fall. Suck. Jag hoppas verkligen att det löser sig på något vis, annars känns det ju bra tråkigt.

Första dagen på slutprovsveckan.



Då var första dagen på slutprovsveckan avklarad. Det gick helt ok, men att ha påsklov dagarna innan slutproven var ingen höjdare. Motivationen var inte på topp idag och andra sminkningen gick sådär. Men jag vet ju att jag kan det där, så jag får visa framfötterna resten av veckan i stället :) Är skapligt trött nu efter tre långa sminkningar och ett studiebesök på Kicks. Ska försöka samla lite energi och sätta igång och plugga nu !


Då var ledigheten över...


Makeup: Erica Erlandsson (jag)
Foto: Kalle Jansson

Då var påsken slut och ledigheten över. Det känns lite konstigt att ha varit ledig några dagar nu (det var länge sen man verkligen var ledig på riktigt) och att få ha sovmorgon. Men nu är det bara 4 skoldagar kvar och sen är det över... Slutprovsvecka denna vecka. 2-3 sminkningar om dagen som ska göras. Ska bli skönt att vara ledig lite när utbildningen är slut. Då kan jag fixa och dona i våran nya lägenhet, pyssla massa och låta kreativiteten komma fram igen ! Men jag vet att jag kommer sakna dagarna i skolan hur mycket som helst. Jag är så glad att jag bestämde mig för att gå den här utbildningen, den är värd vartenda öre !

Fler bilder från torsdagens plåtning.


Makeup: Erica Erlandsson (jag)
Fotograf: Joakim Åström¨

Solen tittade fram i någon minut mellan regnskurarna i torsdags, och då lyckades Jocke få till denna bild, I love it ! 

Turturduvorna...


Makeup: Erica Erlandsson (jag)
Foto: Kalle Jansson

Två bilder till från gårdagens plåtning med Sonny & Lovena. Vackert par eller hur ? :)

Underbara bilder...


Makeup: Erica Erlandsson (jag)
Foto: Kalle Jansson

Hade plåtning med Sonny och Lovena idag. Det gick kanonbra och jag är otroligt nöjd med bilderna, Lovena är ju så vacker ! Det blev hur många bra bilder som helst, men bilden ovan är nog min favorit eftersom den utstrålar hennes rätta jag... Visst är hon otroligt fin ? Jag skulle göra vad som helst för att få her lips ! :)

Fler bilder...


Makeup: Erica Erlandsson (jag)
Fotograf: Joakim Åström

Några till bilder från plåtningen igår :) Synd att de var så små, så kan tyvärr inte visa er i större format än såhär...

Ikväll blir det fest hos Klas, ska gå och vara lite social med grabbsen här nu :)


Dagens plåtning.


Makeup: Erica Erlandsson (jag)
Fotograf: Joakim Åström

Första bilden från dagens plåtning. Tur Joakim är så snabb att göra i ordning bilderna, eftersom jag har en förmåga att krypa ur skinnet om jag måste vänta för länge ;P

Nu ska vi åka till Sonny & Lovena och hälsa på. Lovena hade planerat någon fest utan att Sonny visste om det, eftersom han fyllde år igår, så vi ska väl åka dit och säga hej i alla fall. Men blir lugnt för våran del ikväll eftersom vi båda är ganska trötta. Vi spar oss till imorgon i stället :)

Plåtning i regnet.


Makeup: Erica Erlandsson (jag)
Fotograf: Joakim Åström

Idag blir det plåtning med Joakim och två modeller igen. Roligt, roligt ! :) Tyvärr så regnar det så jag hoppas på lite uppehåll så vi slipper bli dyngsura. Nu ska jag äta och sen bär det nog av snart hoppas jag.

RSS 2.0