För mycket tankar...Idag har fan inte varit nån bra dag. Jag har varit fruktansvärt trött. Plus att jag känt mig ganska nedstämd sen jag kom hem från jobbet. Ikväll har varit en sån där kväll som jag tänker för mycket. Nej, jag vet inte vad jag ska skriva. Ska nog gå och lägga mig nu.

Lek med kameran.Jag hade tråkigt och vad finns det att sysselsätta sig med om inte att sminka ? :) Slängde på en makeup, lite smycken och slet fram kameran och lekte lite...

Me love !


Makeup, hår & styling: Jag
Fotograf: Matilda
Fernholm

Matilda var grymt snabb med bilderna denna gång ! Ungefär 50 bilder fick jag, och då plåtade vi igår !
Bilden ovan är min favoritbild. Jag fullkomligt älskar den. Jag tycker dessa bilder är de bästa hittills på Alexandra, hon var grymt snygg som alltid. Och Matilda lyckas alltid få till bilderna så att vi alla blir nöjda. Antingen har vi samma smak, eller oxå är hon sjukt duktig på att lyssna och verkligen gå in för våra önskemål. Lite både och kanske ? :) Hur som helst, jag är kanon-nöjd på alla sätt och vis !

Sneakpeak från dagens plåtning.Idag var det plåtning med Alexandra och Matilda igen. Lika roligt som alltid ! De är otroligt duktiga båda två och dessutom har vi skitkul under tiden vi plåtar. Jag är helt säker på att dessa bilder kommer bli hur bra som helst ! Därför är jag heller inte lika spänd på bilderna som jag brukar vara för jag vet att Matilda gör ett bra jobb med dem, så jag vet vad jag har att förvänta mig :)

Nu ska jag göra mig i ordning för sängen, jag är sjukt trött !

Dagens makeup.Idag är det lördag, men det känns inte som det. Jag ska snart iväg och jobba, som jag hade glömt bort igår att jag skulle. Men tydligen höll alla andra utom jag koll på det :)
Sen ska jag hem och färga håret. Personalen på jobbet småskrattade lite igår när jag kom in och skulle köpa hårfärg och sa "jadu, dig kan man då aldrig veta vad du har för hårfärg nästa gång man träffar dig"... Jag erkänner, jag har färgat håret fram och tillbaka de senaste månaderna. Jag har svårt för att bestämma mig helt enkelt ! Förut har det alltid varit så att jag har velat vara blond eftersom jag har varit det hela livet, men jag börjar komma till en gräns där det blonda inte längre sitter mig i ryggmärgen :)

Nu är det dags för frukost !

Vilken konstig dag...Idag har varit en ganska konstig dag. Det har hänt ganska mycket faktiskt. Blev först erbjuden ett 50 % vik fram till första november som jag tackade ja till. Sen gick det ett par timmar och sen blev jag erbjuden ett 75 % vik fram till nyår, med chans till fast tjänst 2011. Efter att ha varit arbetslös så länge så anser jag det ganska konstigt att detta händer på en och samma dag.

En stund efter detta ringde telefonen, privat nummer. Det var veterinären som hade samarbete med veterinären vi var hos under förmiddagen med Leia. Jag mailade nämligen igår och talade om vad jag tyckte och att jag var väldigt besviken. Pratade lite, och han fick plus i kanten för att han förstod min mening i det hela och tyckte att jag skulle ha pengarna tillbaka. Detta ersätter såklart inte att vi inte fick ha Leia kvar, hade gjort vad som helst för att få ha henne kvar. Men det är i alla fall lite plåster på såren och visar att han bryr sig och vill försöka göra det lilla han kan göra. Saknar lillplutten...

Lilla sötnos...Hon hade världens gulligaste huvud, med världens gulligaste rosa nos och rosa tassar. Hon snarkade så sött när hon sov, och kurrade så mysigt när hon låg på rygg i knät.
Försöker se en mening med allt, men förstår inte varför vissa människor & djur föds till att inte få leva ett fulländat liv. Vad är meningen med det ?

Dagens makeup - let's bring out my pokerface.Ska snart dra iväg till jobbet. Känns sådär lagom roligt. Or not. Let's bring out my pokerface. Allt är bra, allt är ok - det är mitt pokerface.

A pleace nearby."You just faded away
You spread your wings, you had flown
Away to something unknown
Wish I could bring you back"

Det är så konstigt hur man kan fästa sig vid ett litet djur på så kort tid. Och hur ledsen man kan vara när det inte går som det ska (och det finns säkert många som inte förstår det, vadå det är ju bara ett djur ? Men för mig är det en familjemedlem). Det gick så fort. Från att ha varit så pigg, till att inte finnas mer. Och varje gång någon dör, människa eller djur, så frågar jag mig; finns det något annat ställe ? Finns det någon himmel ? Eller ett ställe där det finns något bättre ? Eller vad händer ?
Jag frågar mig också vad som hände med henne efter att jag gått ut från det där rummet, med en tom kattbur, med kattungen liggandes livlös på en brits. Hon var ju så liten. Jag föll för henne, trots alla hennes missbildningar, men hade aldrig kunnat ana hur allvarligt det var. Det var ju bara ett öga. Från början var det bara ett öga. Jag föll för hennes höga panna, hennes breda mellanrum mellan öronen... Aldrig i livet hade jag kunnat ana att hon såg ut så för att hon hade vattenskalle och inte skulle kunna överleva. Varför är världen så jävla orättvis ?

Hejdå Leia.På morgonen när jag öppnade sovrumsdörren kom hon springades så glatt. Vi lekte och kelade massa innan vi skulle åka iväg till veterinären med hennes öga. Hela vägen i bilen låg hon på rygg i mitt knä och ville bli klappad på magen (hon älskade att ligga på rygg i knät). Det var lång väntetid och vi busade i buren innan vi fick komma in. Vi fick en salva till ögat eftersom hon fått inflammation. En sten lättade från mina axlar, då jag var rädd för att de skulle hitta mer "fel" på henne än bara ögat. Vi åkte hem och jag lämnade av henne hemma för att åka och hämta ut medicinen på apoteket och sen jobba ett par timmar.
När jag var på väg hem ringde Kalle och frågade vad veterinären gjort med henne egentligen, hon kunde inte ens gå utan att ramla omkull och bara satt still och reagerade inte när man pratade med henne. Jag lyfte upp henne och försökte gulla med henne men då kastade hon huvudet bakåt och stretade emot, försökte ge henne mat och fick henne att äta lite grann men när hon skulle gå ifrån matskålen vinglade hon och ramlade runt. Ringde telefonveterinär som tyckte det lät allvarligt och ringde vidare in till Falu djursjukhus och fick komma in akut.
Det var väntetid igen, men den här gången gick det inte att busa med henne eller sysselsätta henne. Hela tiden kollade jag så att hon verkligen levde där hon låg orörlig i buren.
Vi fick lägga upp henne på britsen och inte ens där gjorde hon något ljud ifrån sig. Veterinären berättade att hon hade vattenskalle och att hennes hjärna aldrig skulle utvecklas normalt. Detta gjorde att hon inte hade något balanssinne, och det i kombination med ögat gjorde att hon inte ens kunde sitta upp utan att ramla omkull. Inte nog med det så hade hon bara ett öga och det ögat var också missbildat. Hon gick ut för att rådgiva med sina kollegor från Uppsala djursjukhus och kom tillbaka efter en stund. Den stunden kändes som en evighet, och hela tiden visste jag var hon skulle säga ! Jag bara stod där och tittade på den lilla kattungen som var helt hjälplös. Den som tidigare hade varit helt pigg och lekfull. Jag ville bara lyfta upp henne och göra så att allt skulle bli bra, men jag kunde inte rädda henne. Det fanns ingenting jag kunde göra.
Veterinären kom in igen och sa "hade det varit min kattunge hade jag låtit henne somna in nu". Jag var med och smekte hennes huvud och såg när hon somnade in. Hon vaklade bort till kanten på britsen och låg med huvudet nästan över kanten. Jag satt där med henne en stund och kelade med henne tills veterinären konstaterade att hon nu var borta.
Gick ut till receptionen och betalade. Betalade för min döda katt, som knappt fick 12 veckor i livet. Fick ett stort a4-kvitto på min döda katt, vem fan har kommit på en sån idiotisk idé att ge ett kvitto på något sådant ?! Jag slängde ner det i buren tillsammans med den där idiotiska salvan vi fick utskrivet hos första veterinären, gick genom vänterummet ut, med en tom kattbur !
När vi nästan var hemma mötte vi en bil, där ena framlyset lyste mycket svagare än det andra. Precis som Leia's ögon gjorde.
Kom innanför dörren och möttas av hennes bädd som hon spytt ner innan vi åkte. Hennes små matskålar som stod lite överallt efter den tidigare färden till veterinären.

Jag kan inte förstå hur den första veterinären vi var till kunde säga att allt var bra, att hon var helt normal och att hon skulle klara sig fint. De borde ha sett det här. Det var tydliga missbildningar som Falu djursjukhus kunde se efter att bara ha tittat på henne i en minut.

Och nu är hon borta. Även om vi hade haft henne så kort tid så hade vi fäst och vid henne ! ♥ Det känns tomt i hjärtat.

Veterinärbesök.Idag har jag & mamma gjort en tripp till Smedjebacken för ett veterinärbesök med lilla Leia. Vi hade tid klockan tio, men det drog ut på tiden så vi kom inte in förän halv elva. Det visade sig att veterinären inte kunde känna någon ögonglob, men hon kunde inte svara på om hon skulle utveckla ett microöga (alltså ett mindre och mer outvecklat öga än normalt). Hur som helst är detta inget hon kommer besväras av i framtiden. Vi fick en salva som vi ska droppa i ögonen morgon och kväll eftersom hon verkar ha fått en inflammation i ögonen. Men annars var hon så frisk och kry så :)

Nu ska jag göra mig i ordning och åka iväg till Kupolen så jag hinner in och hämta ut receptet innan jobbet.

Nya favoriter.Jag har hittat en ny favorit-royge. Nyponros och äppelblom från märket färg.

Dagens makeup.Dagens makeup fick bli en sotning. Var toklänge sen jag gjorde det nu ! Ska snart åka iväg till jobbet, men idag slutar jag tio över fem, skönt ! Jag gör fan inget annat än jobbar, jobbar och jobbar. Men på måndag ska jag träffa Alex, så då har man något att se fram emot i alla fall !

Nu ska jag slänga i mig lite frukost innan det är dags att åka.

Parfumes.Dessa två parfymer fick följa med hem från jobbet idag. Lancome's nya Tresor in love och Armani's acqua di dioia. Acqua di gioia har jag gått och suktat efter ända sen den kom. Tresor tyckte jag inte var någon höjdare i början men nu när man luktar på den när den har lagt sig lite så luktar den mycket godare !

Leia ♥Visst är hon söt ? ;D Här ser ni också hur hennes öga ser ut lite grann. Tänk att man kan fästa sig vid något så litet så fort. Hon & Thea nosade på varandra utan att fräsa och morra nyss, jag stod med kameran i handen men missade det precis. Osis !

Graffiti-naglar.Ni kanske minns att jag bloggade om graffiti-nails ? Idag på jobbet var jag bara tvungen att testa. Lade det svarta graffiti-lacket ovanpå mitt egna och såhär blev resultatet. Det var hur enkelt som helst. Bara att måla på som vanligt och sen skapade det mönstret av sig självt. Torkade kanonsnabbt ! Däremot blev lacket matt så jag har målat på ett topplack ovanpå. Tummen upp för dessa :)

Dagens makeup.Var länge sen jag slängde upp någon dagens makeup nu, men här har ni en ! Ögonskuggan är dock mer åt det röda hållet än på bilden.

Ska snart åka iväg och jobba. Blir lunch med Fredrika idag. Slutar inte förän åtta ikväll så lilla Leia får vara instängd i sovrummet hela dagen, stackarn ! Hade hoppats på att oron skulle ha gett med sig mellan de två katterna, men inte riktigt. De jagar varandra lite och är nog på god väg, men Thea fräser till ibland. Så riktiga polers är de nog inte riktigt än...

Nails & eyes.Idag har jag tagit mig tid att måla naglarna. Jag har verkligen inte orkat göra någonting de senaste dagarna. Nagellacket köpte jag i Turkiet för 15 :- och ringen för 25 :-. Som hittat !

Försökte ta kort på Leia nyss, men i kameran så syns det verkligen att det är nå knas med hennes öga (vilket man inte tänker på annars). Det ena ögat blir knallblått och det andra (som vi inte vet säkert än om hon har något öga eller inte) ser bara allmänt wierd ut. Ska ringa djursjukhuset och höra vad de tycker vi ska göra. Om vi ska ta med henne in så de får titta till det eller inte. Hon är som vilken kattunge som helst, leker och är glad och verkar inte alls lida av det. Det är nog snarare vi som oroar oss lite. Kan man göra något för att göra det bättre så vill man ju veta det. Vi tvättar och gör rent runt ögat varje dag i alla fall och då kurrar & spinner hon och verkar tycka det är jättemysigt :)
Just nu sover hon inne hos oss på nätterna (annars brukar vi ha den dörren stängd), bara för att hon & Thea ska få lite ensamtid. Plus att någon av oss gärna vill vara med ifall de skulle ryka ihop. Thea är ju typ 3-dubbelt så stor som Leia, och hon fräser och morrar lite. Men nu har hon i alla fall slutat fäkta med tassarna mot henne. Leia däremot är en riktig liten tuffing, hon låter sig inte skrämmas utan leker på som vanligt. Våran lilla pirat ;D

"Hon har bara ett öga, så hon ser ut ungefär såhär" (imitation genom att hålla ena ögat öppet och kisa med det andra)
"Så ser pirater ut !"
"Jaha, så då kanske jag har fått en piratkatt menar du ?"
"Jaaa !"

Pure skin.Igår var jag in på Life och köpte Pure skin-kapslar. En om dagen för fräsch hy. Eftersom jag provat allt i hudvårdsväg, så varför inte prova dessa som gör det innifrån ? Många som har tyckt att det varit bra tydligen och de var inte så farligt dyra så det skadar inte att prova. En månad. 325 :- på Life.

Ny familjemedlem.Här är vår nya familjemedlem som vi hämtade igår kväll. Leia har Kalle döpt henne till :) Det är något knas med hennes ena öga. De som hade henne innan trodde att hon bara har ett öga, men jag tycker det skymtar något där bakom så jag funderar på om hon bara inte kan öppna det. Hon är hur söt som helst ! Det var meningen att vi skulle ha hennes syster först, men när jag såg den här lilla charmören kunde jag bara inte motstå. Så nu ligger hon och sover i en liten bädd i sovrummet. Hon fick vara där under den timmen som varken jag eller Kalle var hemma idag eftersom Thea är lite skeptisk till sin nya rumskamrat. Ville inte väcka henne nu när hon sov så sött :)

Turkiet 2010.Slänger upp lite bilder från resan ! Vi hade en underbar vecka. Fantastisk utsikt, bra mat, sol & sommar. Mys. Vill bara åka tillbaka. Vad här hemma kan mäta sig med det som finns utomlands ?
Önskar att jag hade energi att skriva mer. Allt för att minnas varenda minut. Det är alltid roligt att kunna kika tillbaka och minnas. Men det kanske blir en annan dag för just nu orkar jag inte. En skön vecka hade vi, bara vi två !

Some lips makes it all.Under gårdagens plåtning fotades det även när jag fixade Alexandra's läppar. Att jag tycker om färglatt på plåtningar var väl ingen större nyhet. Jag älskar synliga läppar som sticker ut. Det gör jag även till vardags. Röda läppar är enligt mig bland det snyggaste som finns. OM de läggs på rätt. Jag gillar inte slarvigt ifyllda läppar där läppstiftet rinner ut och bara ser kladdigt ut (vilket det tyvärr ofta gör när man möter någon på stan tex). Nej, ordentligt och noggrant ska det vara.
Läpparna jag gjorde igår var ingenting som var direkt planerat, utan allt eftersom tiden gick blev jag inspirerad. Som alltid när jag sminkar. Oftast kommer idéerna under tiden när jag håller på och sminkningen blir ibland något helt annat än jag från början tänkt. Kreativitet med andra ord. Sen beror det helt på vem det är som ska sminkas, vad det är för plåtning (om det ens är någon plåtning). Jag anpassar mig efter tillfället helt enkelt.

Jag har fått se bilderna från igår oredigerade. Det såg ut som att det fanns en del potential även om jag bara hann kika igenom lite snabbt. Jag håller nämligen på och packar och ska återgå till det nu.

For the trip.Innan jag gick hem från jobbet idag var jag ju tvungen att köpa med mig en massa inför resan. Solkrämer i alla dess slag, puder, bomull m.m. You name it !
Jag har säkert glömt hur mycket som helst. Jag ska snart sätta igång och packa så jag lär väl upptäcka det då !
Om ungefär ett dygn sitter jag i underbara solen utomlands ;D

A beautiful word.Idag har jag bara känt mig glad ! Allt har gått bra på jobbet och när det kommer kunder in och ger beröm och säger "jag var här förut och fick hjälp av dig, och det är så roligt eftersom du alltid är så glad och trevlig" blir man ännu gladare :)

Jag är nyss hemkommen från en plåtning. Alexandra skulle plåtas och ville att jag skulle sminka henne så det gjorde jag ju såklart ! Sviker inte min trogna modell i första taget :) Vi har fruktansvärt roligt tillsammans när vi plåtar och Alexandra är en naturlig skönhet helt enkelt. Hon klär i allt och ser alltid bra ut framför kameran. Har funnit en ny vän genom makeupen.

Graffiti nails.En rolig sak som kom in i butik idag är Isadora's nya graffiti-nagellack !
Det fungerar så enkelt som att du målar på ett ett lack i valfri färg, väntar 4 minuter och sen applicerar graffiti-lacket ovanpå. Färgerna flyter isär och det bildas ett unikt mönster.
Dessa kostar 69 :- på Kicks och finns i flera olika färger.
Något att testa för er som vill ha unika naglar utan att lägga ner flera timmars jobb.

Some news makes it more funny.Ska snart åka iväg till jobbet. Idag kommer nya varor. Det gillas !

Men det är nog inte riktigt min vecka. Krångel, krångel, krångel. Gjorde halva matlådan igår, pasta. Tänkte göra resten idag, men det finns absolut ingenting hemma. Är ganska less på att äta tacopaj och sallad till lunch. Är det någon som vill komma och luncha med mig idag så vore det trevligt ;P

Frukost nu !

Summertime.


Makeup: Erica Erlandsson (jag)
Fotograf: Joakim Åström

Här är en bild från plåtningen jag sminkade till för ungefär 2 veckor sen. Bilden ser ju skapligt somrig ut och det gillas :) Men jag lovar att det var ungefär lika varmt som det ser ut på bilden. Det var stekhett i solen den dagen, och ännu värre var det mot klipporna. Det enda som är synd med denna bild är att makeupen inte syns allt för bra. Men fler bilder ska tydligen komma, så det kommer säkert :)

Gold city.Nu är det bokat och klart ! På lördag åker vi mot solen och värmen. En vecka några mil utanför Alanya på ett hotell som heter Gold city hotel. Vi slog på stort (eftersom det fanns så lite att välja på nu såhär tätt inpå) och bokade ett fem-stjärnigt hotell för närmare 10.000. All inclusive. Men det blir nog bra. En veckas mys bara vi två ! ♥

RSS 2.0