Besök.



Idag kommer min äldsta och bästaste vän hit till Borlänge. Vi har varit vänner så länge jag kan minnas, och även fast hon nu bor långt ifrån och vi inte kan ringa varandra och bara träffas när vi känner för det så har det aldrig spelat någon roll.
När hon sa att hon skulle flytta grät jag och jag antar att jag trodde att vi aldrig skulle kunna hålla kontakten. Men tänk så fel jag hade ! Hon har alltid betytt mycket för mig och kommer alltid att göra det vad som än händer. Vi är så lika på så många vis.
Om ni inte redan förstått det så ska hon hit för att gå på Peace & love. 2007 är fortfarande det mest minnesfulla året. Det var första året jag var på festivalen och det var med henne. Vi får se hur detta år blir. Jag har inga höga förväntningar på festivalen det här året för det verkar helt enkelt inte vara meningen att jag ska kunna gå dit och slappna av och ha roligt. Det är någonting som sätter käppar i hjulet hela tiden.

Nu ska jag göra mig i ordning så vi kan åka ner och hämta ut banden så fort tjejerna kommer !

Midsummer.



Den enda vettiga bilden jag lyckades få till på min midsommarmakeup. Eftersom klänningen var så fin så körde jag på en svart sotning till för att tuffa till det lite. Jag har fortfarande ingen kamera, förutom min gamla som knappt fungerar. Bilderna blir helt suddiga :( Vet inte hur jag ska överleva peace & love utan kamera !

Båttur...





Idag har jag varit med Kalle, Fredrik, Johan & nån kompis till Johan ut och åkt båt. Ganska mysigt att bara sitta där i solen och njuta :) Stannade i Torsång och åt och åkte till nån brygga där några av oss badade. Svinkallt i vattnet. Jag vet inte om jag någonsin skulle kunna bada i älven (?). Jag är en badkruka. Plus att jag hatar djupt vatten och fiskar. Jag håller mig ifrån bad i älven med andra ord.
Mysig dag i alla fall.

Nu ska jag laga lite käk, sen försöka städa ihop lite här hemma eftersom A-c och Jossan kommer imorgon ! Sen blir det att krypa ner i soffan och titta på tv och bara ta det lugnt.

Sol & sommar.


(Bild från förra sommaren i Forssa)

Idag skiner solen och vi är uppe tidigt. Ska åka till Falun och handla inför peace & love-veckan. Systemet här i Borlänge är ju sjukt urplockat... Hoppas det finns lite mer att välja på i Falun. Sen ska jag och Lisa knata runt i lite affärer medans Kalle & Fredrik åker någon annanstans. Sen bär det nog av en sväng till Dammsjön innan jag ska iväg och jobba klockan 16. Så det blir nog full rulle hela dagen :)

Ha en bra dag !

Spa.



Jag kommer nog inte vara så rolig här i bloggen på ett tag framöver. De flesta vet nog att jag ogillar inlägg utan bilder och eftersom min kamera fick sig en simtur här om dagen så är den stendöd...

Hur som helst, sitter nu med en ansiktsmask från Spa på. Det är nog den enda ansiktsmasken som inte svider i mitt ansikte ! Så hittills får den bara plus av mig. Vi har den bara tillfälligt inne på Kicks nu så jag funderar på att köpa på mig ett helt lager. Förut använde jag en från Oriflame som jag tyckte var bra, men sen slutade dom med den och sen dess har jag inte hittat någon som passar mig riktigt. Kanske den här kan bli ersättare ?

Midsommar.



Jag vet att jag är snål på personliga inlägg här i bloggen nu för tiden, det blir mest smink och sånt som intresserar mig som mest. Så idag tänkte jag göra ett undantag och dela med mig lite av vardagslivet också :)

Idag är det ju midsommar. Lite halvtråkigt väder som det brukar vara på midsommar. 2008 däremot sken solen för fulla muggar och det var nog den första midsommar som jag minns att jag överhuvudtaget har gjort något speciellt med, förutom när man var liten och dansade runt midsommarstången och fiskade fiskedamm för att få en liten godispåse.
2008 satt vi ute på balkongen och drack vin och åt jordgubbar. Det var en riktigt mysig dag. Och såklart väldigt uppskattad av mig som älskar sånna saker. Bara vara, umgås och ha det mysigt.
Idag, 2 år senare, ska dagen tillbringas vid sminkbordet i någon fin och somrig outfit, tillsammans med Katarina och en massa goda drinkar under dagen. Förhoppningsvis blir det även någon soltimme ute på uteplatsen om vi har tur att solen lyckas hålla sig framme någon längre stund. Jag tar dagen som den kommer i alla fall, så får vi se vad kvällen har att bjuda på !

Vad gör ni idag ?

Dagens makeup - sunkissed.



Jag fick lite färg igår när jag låg ute och solade under förmiddagen, plus att jag färgade ögonbrynen och fransarna igår. Så i morse när jag vaknade kände jag mig sådär lagom sommar-fräsch. Det fick bli en enkel makeup i solbruna färger och ett ljust läppglans. Så skönt när man inte behöver göra så mycket för att känna sig fräsch. Jag kommer definitivt fortsätta färga mina fransar och bryn. Mina ögonbryn är så ljusa annars så de ser mest konstiga ut om jag inte fyller i dem. Nu behöver jag bara fylla i några luckor. Jag har legat på latsidan och inte färgat dem på flera månader, men nu när jag såg skillnaden i morse kommer jag nog inte låta det hända igen :)

Ska snart iväg och jobba. Långpass idag. Slutar tio över åtta. Trivs som fisken i vattnet, så nu vet jag precis vad jag ska söka för jobb till hösten ! :D
Mormor har varit så snäll och köpt nya skor till mig också. Har jag inte världens bästa mormor ? :) Det ska bli spännande att se hur de ser ut sen. De skulle komma om en vecka. Det är sånna där som ska vara bra för ryggen, men det skulle vara kilklack. Så det låter ju bra i alla fall :) Tack underbara mormor ! :)

Bryn & fransfärgning.


(Före och efter färgning)

Nu har jag tagit en varm dusch och pysslat om mig lite extra. Bland annat färgat ögonbrynen och ögonfransarna. Ser genast lite fräschare ut. Jag kör på en brun-svart nyans från Depend. Och med hjälp av en mascara-borste borstar jag på det bara i både bryn och ögonfransar. Nästa gång blir det en svart på fransarna för att få lite mer effekt. Jag hade gärna velat ha lite mer effekt på underfransarna också, men eftersom jag inte hade tillräckligt med färg kvar i förpackningen så räckte det inte riktigt. Färgen finns att köpa på bla Kicks. Perfekt nu till sommarn när man ligger och glassar på stranden och inte vill kladda med mascara. Däremot tycker jag ändå att det blir en helt annan effekt med mascara, så en vattenfast ligger näst på min inköpslista :)

Foundationtest - Loreal true match.




Vilket härligt väder det har varit ute idag ! Jag har haft en ledig förmiddag och legat och glassat i solen med mamma.

Igår införskaffade jag en ny foundation - Loreal true match. Tillsammans med en bra concealer så täcker den ganska bra. Den sitter dock inte fullt lika bra som Lancome och Cliniques, utan man blir lite glansig efter en hel dag med den basen. Men den är bra för att vara ett utav de lite billigare märkena. Finns att köpa på bla Kicks för 149 :-.

Hemsidan uppdaterad.



Nu har jag börjat uppdatera min hemsida lite grann. Min snälla bror har hjälpt mig med designen. Jag har än så länge bara hunnit lägga in lite bilder, men det kommer mer senare ! Kika in om ni vill :)

Foundationtest - Lancome Idole.



Idag kör jag på en foundation från Lancome - Colour Idole. Jag märker ingen större skillnad mot Lancome's Ideal. Den täcker lika bra och ger ett lika tunt och fint resultat. Finns att köpa på Kicks för lite över 400 :-.

Om 45 minuter ska jag iväg och jobba. Måste ju erkänna att det inte känns så lockande när det är såhär fint väder. Och andra sidan är det ganska roligt på jobbet nu. Vi har en kommande rea och en GWP om en vecka som vi håller på och förbereder för.

Nu ska jag äta frukost, om det nu finns någon. Jag var så dum och glömde smör & pålägg på jobbet igår, så nu finns det inget här hemma. Men något ska jag väl kunna hitta på :)

Ha en bra dag !

Foundationtest - Lancome Ideal.



Näst ut i foundation-testet är Lancomes Ideal. Den ger ett naturligt och perfekt resultat. Passar utmärkt för den som vill ha lite tunnare bas. Tillsammans med en bra concealer är den kanonbra. Finns att köpa på Kicks för strax över 400 :-.

Har jobbat hela dagen idag igen och dagen har faktiskt gått riktigt fort. Det har flytit på bra. Förutom en liten incident med alla dessa irländare som verkar vara här på besök just nu. Förstår inte vad de gör här ? Tydligen har det varit nå krångel nere på stan igår kväll också. Hmm, ja problem kan de skapa i alla fall verkar det som... De var där igår också och förde liv. Hoppas det lugnar ner sig snart.

Nu är det dags för käk ! Sen kanske det blir en varm dusch, lite peeling och ett brun utan sol-test om ni har tur ;) Jag brukar inte köra på brun utan sol, men denna hemska sommar med enbart moln & regn och jobb, så vad gör man ? Jag får helt enkelt utforska bus-världen lite mer, det är väl det enda positiva med denna svenska sommar ;P

Foundationtest - clinique.



Idag har jag testat en ny foundation - Clinique anti blemmish. Riktigt bra ! Den är väldigt mattgörande och ska behandla och motverka blemmor. Den sitter hela dagen och täcker bra ! Jag kan däremot inte rekommendera den för någon med torr hy, då den är något uttorkande. Men för dem som har lätt för att bli glansiga rekommenderas den starkt. Kostar 305 :- på Kicks.

För övrigt gick det riktigt bra på jobbet idag. Jag kom över mitt dagsmål med god marginal ! :D Nu har jag börjat anteckna och räkna för att nå mitt månadsmål, så nu ska jag pusha mig själv ännu mer ! Jag lär inte hinna på denna månadens mål, men nästa då jävlar ;P Vi får se hur det går. Målen sitter ganska högt, så det är en riktig utmaning. Men skam den som ger sig ! :D

Fredag ?



Jag vaknade tidigt i morse. Det var ganska skönt, för nu hann jag göra mig i ordning och ha lite Erica-tid. Idag kör jag på en lila & svart makeup. Lila är faktiskt den enda färgen jag verkligen trivs i. Jag älskar färgglada makeuper, men när jag själv har det trivs jag inte riktigt. Jag är mycket för svart och brunt. Men lila känns mer som jag än alla andra färger.

Jag kan inte fatta att det är Fredag idag. Det känns verkligen inte som det. Kanske är det för att jag ska jobba hela helgen. Men allt känns mycket bättre idag i alla fall. Jag var fruktansvärt trött igår och hade kunnat börja lipa för i princip vad som helst. Hatar sånna dagar. Hoppas denna dag blir bättre.

Nu ska jag käka frukost och sen bär det av till jobbet. Ha en bra dag !

Isolerad från omvärlden.



Idag har det tydligen varit väldigt fint väder, har jag hört. Vad vet jag, jag har jobbat hela dagen. 11-20.10. Jag är helt slut. Det här är ingen bra vecka. Ni vet den där veckan som vi kvinnligt folk har en gång i månaden som gör att man (i alla fall jag) blir väldigt känslig. Plus att jag bokstavligt talat jobbar häcken av mig just nu. Något har hänt med min rygg också. Böjde mig ner i lördags när jag skulle hänga tvätten och då låste sig ryggen på något vis, så sen dess har jag haft ont. Idag känner jag mig mest trött i ryggen. Ungefär som att musklerna försvunnit och kroppen får kämpa för att orka hålla sig uppe. Visserligen har jag stått hela dagen. Det är nog det som är jobbigast med det jobbet jag har, att man aldrig får sitta. Och arbetstiderna. Jag är oftast väldigt trött när klockan börjar närma sig efter fem. Jag måste hitta något bot på det.
Imorgon ska jag luncha med Fredrika i alla fall, så det kanske ger mig lite extra energi att orka med resten av dagen. Vi har inte träffats sen vi slutade skolan, så det ska bli roligt att ses igen.

Jobbar hela helgen. Och hela nästa vecka. Jag får räkna ner till midsommar, för då är jag ledig 2 dagar i alla fall. Som ni hör så rullar det på ganska bra här, så om jag är oaktiv i bloggen så vet ni varför. Har heller inte så mycket att skriva för tillfället, det händer inte så mycket förutom att jag flänger mellan alla olika jobb. Jag försöker se det som en lösning för mig att kunna betala av mitt lån lite snabbare, men vissa dagar är det tufft. Även om jag trivs alldeles utmärkt på de jobben jag har. Jag har det bästa av två världar. De underbara barnen, och sminket.

Nu ska jag gå och lägga mig. Nya krafter till morgondagen.

Lancome.



Idag kör jag på Lancome i basen. Jag håller på och testar lite olika foundations som ni också ska få ta del av sen. Idag har jag Lancome color ideal och tycker att den känns riktigt bra hittills. Den täcker bra men känns tunn och naturlig, precis som jag vill att det ska vara. Man märker verkligen skillnad på olika märken. Det är inte bara priset som skiljer som många tror ! Testa så får ni se. Man får vad man betalar för som man brukar säga.
Annars har jag en ljus lockskugga och en gråsvart globskugga. Rosa läppar som syns. Ja, mycket läppar ska det vara ! :D

Red lips & champange.



Det var en ganska jobbig dag igår. Jag var så trött på jobbet och sista timmen gick lite segt ! Ville bara åka hem och göra mig i ordning inför kvällen, men så möttes jag av regn och då tappade jag lite av humöret. Men åkte hem och duschade och fixade mig lite innan jag mötte upp Katarina för att äta pizza. Sen åkte vi hem och sminkade oss och drack champange innan vi drog iväg till Klas. Kvällen gick fort och vi hann inte med så mycket egentligen, men det var roligt ändå.

Ikväll skulle Klas och dom ha någon fest, men jag pallar inte riktigt. Är alldeles för trött för det, så Kalle fick åka ensam och här sitter jag och längtar efter godis och en bra film ! Vad gör ni ikväll ?


Studentmakeup på Johanna.



Dagens andra och sista studentmakeup. Johanna ville ha lite mer sminkat, men ändå inte för mycket. Hon valde en skimmerskugga i silver på locket och en mörk lilagrå skimmerskugga i ytterkant. Kajal, eyeliner och en svart droppskugga. Rouge och ett rosa läppglans.

Nu ska jag göra mig i ordning, sen bär det av till jobbet. Ha en bra dag och alla ni som tar studenten idag, ta vara på tiden ! Tiden går snabbt och rätt vad det är så är det över. Så ta vara på tiden och se till att ha roligt :)

Studentmakeup på Rebecka.



Första student-makeupen för dagen avklarad. Rebecka valde en ganska naturlig och fräsch makeup. Det blev skimmerskugga i en ljus nyans och en i bronze-ton i ytterkant på ögat. Kajal, eyeliner och lösfransar blev det också. En lätt rouge och ett genomskinligt läppglans. Perfekt för student tycker jag, då allt ska vara sådär lagomt sommarfräscht :)

Hoppas du får en underbar dag Rebecka ! Och grattis till studenten :)

Makeup, hair and colours.



Vad mycket det är att göra just nu. Jag hinner inte nånting. Det är jobb, jobb, jobb. Men det är väl så det är när man har 4 jobb samtidigt. Från det ena till det andra. Jag längtar efter lite ledighet. Det var länge sen jag sminkade mig själv riktigt nu. När jag ska åka till dagis orkar jag inte precis gå upp tidigare på morgonen för att sminka mig, det känns inte värt det. Men snart kör det igång på riktigt på Kicks, då ska jag testa massa nya produkter och visa för er !

Har kikat tillbaka på massa bilder och kommit på att jag saknar mitt blonda hår. När jag hade det var jag så trött på det, färgade det kopparfärgat och trivdes utmärkt, färgade det rött och trivdes utmärkt förutom att jag inte kunde sminka mig på samma sätt. Blont är helt klart bäst när det gäller att få fram makeupen. Den syns mycket mer när man inte har någon röd nyans av hårfärg som tar fokus. Röda läppar är ju dessutom toksnyggt till blondt hår, I love red lips !

Funderar på om jag ska kasta mig i sängen eller lägga mig och titta på Sex & the city på tv:n. Har så svårt att somna nu när jag är ensam, så då är det inte så roligt att gå och lägga sig. Även fast jag borde, för jag kommer nog vara ganska trött efter den här veckan !
Ska hur som helst krypa ner och vila lite. See ya soon !

Clear up strips



Idag har jag gjort mycket nytta ! Jag och Linda har gått igenom alla produkter från Oriflame, så nu är vi snart fit for fight för visningar. Tänkte visa lite produkter här senare :)

Nu på kvällen har Lisa varit här och vi har haft lite tjejkväll. Testade Clear up strips'en från Nivea. Dock ingen höjdare enligt mig. Gjorde ganska ont att ta bort och kan inte se någon större skillnad nu efteråt. Visst känner man sig fräsch osv, men då kan jag lika gärna köra på en vanlig ansiktsmask. Men nu har jag testat i alla fall. Men det finns säkert många som tycker de fungerar bra också. Finns att köpa på Kicks för 55 :-.

Lancome.




Sist jag var in på Kicks fick även lite produkter från Lancome följa med mig hem. En mascara, en ansiktskräm och ett riktigt somrigt läppglans. Och även Puma's nya doft. Ni som har upptäckt den redan, vad tycker ni ?

Colour and blondes.



Har ägnat halva eftermiddagen till att färga håret. Bra blev det ! Och jag är nu blond igen, härligt ! Jag kan sminka mig i vilka färger jag vill och leva loss min kreativitet igen. Det gick ju inte riktigt när jag var rödhårig.
Ikväll kör jag på blå och lila toner. Katarina är här och gör sig i ordning och Kalle och Fredrik är ute på promenad i solen, sen blir det lite fest ikväll. Trevligt att få klä upp sig lite för ovanlighetens skull.

Ha en bra kväll !

Älskar sommaren !


Makeup: Erica Erlandsson (jag)
Fotograf: Matilda Fernholm


Ska snart åka till Falun och shoppa lite med Lisa. Bjuder på en till favoritbild från senaste plåtningen så länge !
Men gud vad det är svårt att veta hur man ska klä sig nu. Jag tycker det är lite småkallt i skuggan ibland, så så fort solen går i moln så fryser jag. Jeans och en slapp topp som visar lite mage på sidan fick det bli idag. Vi får se om jag flyter bort i värmen eller om det går bra :)

Summerbreeze...


Makeup: Erica Erlandsson (jag)
Fotograf: Matilda Fernholm

Plåtningen med Matilda och Ida blev minst sagt oplanerad. Det blev en sista sekund-bokning med Ida som modell. Men herre gud vad fina bilderna blev. Ida är ju strålande vacker på bilden, eller vad säger ni ? :)

Hur ska man hinna med allt ?

Det har jag frågat mig de senaste dagarna. Som ni märkt så är jag ju ganska oaktiv här på bloggen, jämfört med hur jag brukar vara. Jag har fullt upp med jobb och åker från det ena till det andra så jag hinner knappt vara hemma. Idag blir det plåtning i alla fall ! Någonstans mitt i all kaos och tidspress lyckades jag trycka in något jag tycker är roligt ! :) Söta Ida ska vara modell och temat är somrigt och romantiskt. Det blev lite spontant, eftersom vi egentligen skulle ha plåtat med Maria idag men hon fick förhinder. Och eftersom både jag & Matilda var så sugna på att plåta så bestämde vi oss för att göra något annat i stället. Så idag går vi lite på känsla och vi får se var det slutar. Jag kan ju vara lite spontan ibland och bara låta kreativiteten ta tag i mig. Men jag ska försöka låta bli idag eftersom jag vill ha lite mer naturligt vackra bilder. Passar Ida utmärkt med det temat eftersom hon är så naturligt söt, så det blir nog hur bra som helst. Kommer förhoppningsvis några backstagebilder ikväll också, så håll utkik om ni är nyfikna ;D

RSS 2.0