Halloween...


Dagens makeup - a hero of war.



Har börjat lite med makeupen inför ikväll. Fick ju lite extrajobb där när det blev bestämt att jag ska sminka Klas också, men det är bara roligt ! :)
Klockan fyra kommer Katarina & Chris också. Då ska vi äta och sen göra oss i ordning tillsammans. Det är nog tur att jag har tjuvstartat, blir tajt om tid annars. Som ni ser går min makeup i bruna & svarta toner, men jag kommer kanske bygga på den lite mer senare efter jag gjort resten. Har till och med hunnit fixa håret lite grann, men även där har jag lite kvar. Det är lättare att fixa när man har allt på plats !

Jag längtar efter att få dricka vin ! Har varit sugen på det i flera veckor nu. It's time ! :) Och jag hoppas att vinet jag köpte är gott och inte nå sött, sliskigt skit. Jag hatar sött vin. Vin ska inte vara sött !

Halloweenfirande på jobbet.



Idag har vi haft halloweenfirande på jobbet. Det var ren tur att jag inte missade alltihop, eftersom jag lyckades slå ner mobilen i golvet i natt, så när jag vaknade halv sju låg den på golvet och batteriet låg bredvid.
Klev upp och fixade min sminkning. Hade bestämt mig för att vara en enkel vampyr, då jag inte kände för att spöka ut mig alldeles för mycket idag. Så det fick bli en svart sotning som gick ut mot tinningarna, röda läppar och ett vampyrbett på halsen. Men jag kan inte påstå att grejerna jag införskaffat var sådär jättebra, det sprack lite och blodet sped sig mer än jag ville. Latexen var klumpig och konstig. Men barnen tyckte det såg skitäckligt ut och de kunde knappt låta bli att titta på det, så det var ju bra :)

1 år.



Idag fyller Anton 1 år. Herre gud vad tiden går fort ! Jag är besviken över att jag inte kunde vara där och fira honom idag. Och det är för jäkligt att jag träffar en av mina bästa vänner & hennes barn (varav den ena är min gudson) så sällan. Jag hoppas att de haft en underbar dag tillsammans i alla fall och att vi ses snart ! ♥ Jag älskar er.

Juicy couture - Peace & love.



Kikade in en sväng på Kicks idag. När man väl är där är det ju svårt att inte "råka trilla in" där. Hur som helst så fick denna doft, Peace & love från Juicy couture, följa med hem idag. Det är den senaste doften i serien och har naturliga dofttoner av nyplockade blommor.
Det fanns ingen tester på parfymen i butiken men däremot så fanns det på samma doft i body lotion. Så jag testade den och den luktade hur gott som helst ! Nu får vi hoppas att parfymen luktar lika gott på mig :)

Butterix.



Då var det inhandlat till halloween ! :) Latex, blod och vax. Allt beställt på Butterix.

Bloody arm.



Igår beställde jag hem lite grejer till halloween. Men det har inte hunnit komma än och jag orkar såklart inte vänta. Man tager vad man haver :)
Modell-lera funkade kanonbra. Och visste ni att franslimm är ungefär samma sak som latex ? Om ni luktar på det så känner ni att det luktar precis lika illa :) Funkade kanonbra det med. Sen var det bara att börja forma och sminka. Men eftersom jag inte har något blod hemma fick det bli aqua color i stället.

Lumene natural code mineral powder.


Eftersom Lumene's natural code foundation var så bra så har jag nu även införskaffat mig ett puder ur samma serie ! Jag har alltid kört på transparant puder men denna gång fick det bli ett annat. För det första fanns det inget transparant puder i denna serie och eftersom foundationen är ganska naturlig så kände jag att jag ville ha ytterligare lite täckning på den. Igår körde jag med Lumene's vanliga mineralpuder, vilket funkade bra. Men det är snart slut och dessutom ville jag ha ur samma serie.
Det enda jag saknar i denna serie är en concealer. Jag kan inte leva utan concealer ! Och jag vill ha en som är på tub och som är bra för hyn, någon som har något att tipsa om ?

Dagens makeup - This clock never seemed so alive.



Idag hade jag tänkt städa och greja här hemma. Sminkrummet har en förmåga att se ut som att en bomb slagit ner ! Men så ringde Katarina och ville att jag skulle följa med henne på Kupolen. Sagt och gjort :) Det är lite roligare nu när hon "bor" lite närmare, att man bara kan ringa om man har tråkigt eller behöver någon att bolla sina tankar med.

Så det fick bli en snabb och enkel makeup idag. Lumene's natural code som bas, mineralrouge från Bare minerals, lite naturligt skogsgrön i globlinjen, mascara och rosa läppstift.

Lumene natural code.



Att jag har fastnat för Lancome's foundations är ingen nyhet. Men eftersom den blivit alldeles för mörk nu under hösten var det dags att byta.
Så denna gång fick det bli Lumene's natural code. Hittills tycker jag att den är kanonbra ! Den är enkel att applicera och täcker bra. Den blir inte sådär kakig som många foundations blir, utan ser naturlig och fin ut. Och att den luktar väldigt gott för att vara en foundation gör ju inte saken sämre. Den sitter bra och man blir inte glansig av den. Dessutom är den naturlig och det är ett stort plus för mig !
Priset ligger på ynka 95 :-. Som hittat !

I'm all alone and I need you now...


Makeup, hår, styling: Jag
Foto: Jag

Idag har jag lekt lite med kameran. Dags att fylla på portfolion tyckte jag. Vad gör man inte när man har brist på modeller ? Står modell själv såklart :) Det funkar så länge det inte står någon bakom kameran i alla fall.

Har varit in på Kicks en sväng idag också. Lämnat in uppsägningslappen och nyckeln. Lite blandade känslor måste jag säga. Personalen där är ju som sagt helt underbara och det värmde i morse när Karin ringde för att kolla hur det var och talade om att hon tänkt fråga mig om jag ville göra ett "gör om mig-repotage". Det är klart jag vill ! Men vi får se om det blir något.

Jag har återfunnit mitt jävlarenamma lite grann i alla fall. Den senaste tiden är det många som har haft chansen att sätta sig på mig och bete sig lite som de vill, men nu sätter jag ner foten ! Gränsen är nådd.

I'm telling you this, with a lots of feelings...

Jag skriver en mening, suddar... Skriver en mening, suddar... Hur ska jag börja ?
Det jag nu ska skriva är mer än jag ens orkat bry mig i att fundera över de senaste veckorna. Men vi vet alla att problem inte löser sig själva och att det inte blir bättre av att skjuta dem framför sig. Men det är saker vi alla gör ibland. När vi är för trötta för att orka ta tag i det som tynger oss.

Idag har jag sagt upp mig från Kicks och kommer i fortsättningen bara arbeta extra där när det behövs. Detta beslut tog jag igår kväll. Efter att ha mått dåligt i flera veckor och efter att ha genomlidit en hemsk sista vecka där tårar och ångest tagit upp mestadels av min lediga tid. Efter att ha varit allvarligt orolig för mig själv fanns det ingen annan utväg än denna. När kroppen börjar säga ifrån och inte längre fungerar som den ska, när huvudet säger ifrån genom att inte hänga med och ha koll på läget, då är det dags att fundera på vad som är värt något.
Jag slutar inte på Kicks av anledningen att jag inte trivs. För det gör jag ! Personalen är helt underbara och jag har haft en fantastisk tid under mina månader där. Jag har lärt mig så mycket. Både om produkter och om mig själv. Däremot har jag upptäckt att jag utvecklades mer som säljare än vad jag gjorde som makeup artist. Nu är det dags att utveckla den sidan också. Men det är inte det som var den stora & första anledningen till detta beslut. Jag slits mellan två jobb, två jobb som jag tycker om och trivs med på olika sätt. Jag slits mellan att arbeta 15 timmar/månad på schema på Kicks (plus hoppa in extra) och kombinera detta med 80 % på skolan. Detta innebar en ständig oro för mig, att alltid vilja göra det bra för alla, att aldrig kunna säga nej utan att känna ångest. Ett orosmoln som hängde över mig dag som natt.

Även om detta var ett stort beslut för mig, eftersom jag är väldigt glad över att jag överhuvudtaget fick ett jobb som makeup artist så snabbt efter utbildningen, så känns det som rätt beslut. Det känns bäst för alla parter. För Kicks som vill ha någon som alltid kan hoppa in extra utöver den tjänst jag hade, för barnen på skolan som behöver ha en och samma som håller i lektionerna, men framför allt för mig som nu kan fokusera på mig själv. Att hitta mig själv igen och den glada, kreativa tjej som jag egentligen är. Och så fort jag har gjort det ska jag göra allt för att uppnå det jag vill !


Dålig uppdatering, I know !



Jag är världens sämsta människa på att uppdatera bloggen nu för tiden. Det finns ingen energi över för tillfället. Jag har för mycket i huvudet. Det bara snurrar. Och när det är så fungerar inte jag. Så ni får stå ut med lite dålig uppdatering. Men jag lovar att jag kommer tillbaka med förnyade krafter när jag känner att jag hittat på mig själv i röran.

The old me...



Hemma efter ett långt pass på jobbet, 11 timmar ! Tiden gick väldigt fort i alla fall och tur var väl det. Inventering för hela slanten. Det betyder blippande, räknade, kontrollräkning... You name it. Jag är fruktansvärt glad över att jag inte arbetar med något som innebär dessa uppgifter varje dag. Även om det kan vara roligt att göra det nån gång. Men efter 11 timmar är huvudet ganska segt och vill inte alls som man själv vill. Man räknar, räknar igen...och får det till olika varje gång :) Men det gick bra ändå.

För att byta samtalsämne till något helt annat. Jag är trött på att vara brunett ! Varför skulle jag gå och bli det för ? Jag borde veta vid det här laget att jag trivs bättre som blondin, tänk att man aldrig lär sig. Nu är mitt dilemma vad jag ska göra nu. Låta håret vara ett litet tag och få en ful jäkla utväxt (känns inte speciellt lockande), göra en avfärgning och göra håret ljust igen. Göra ljusa slingor och succesivt göra det ljusare. Allt detta sliter på håret, men vad är bäst ? En avfärgning, ja då är det klart sen. Slingor känns som att det sliter lika mycket på håret det med eftersom jag måste göra det flera gånger för att få det resultat jag vill ha. Vad tycker ni ?

Rosa oktober.


För er som har missat det (eller finns det verkligen någon som har missat det ?) så är det den rosa månaden nu i oktober. Denna månad finns flertal produkter att köpa till stöd av bröstcancerforskningen. Bland annat Max factors mascara False lash effect finns att köpa i en söt rosa behållare. Tråkigt att jag absolut inte gillar borsten på denna mascara, annars hade jag köpt den bara för att... Det är synd att inte fler märken satsar på limited editions under denna månad !


She's got a place...


Makeup, hår & styling: Erica Erlandsson (jag)
Foto och redigering: Erica Erlandsson (jag)


Här är två av mina favoritbilder från senaste plåtningen. Det blev en spontanplåtning med Katarina som modell. Lite old times, fast lite mer seriöst. Förr i tiden brukade vi ju göra världens fulaste sminkningar och fota och bara flumma oss.

Jag är väldigt nöjd med stylingen på denna. Och det finns en del snygga bilder. Hoppas hon är nöjd också, annars är det ju nå fel på människan ;P

Nu väntar sängen !

Make some old some new.



Sitter och går igenom alla bilder på datorn. Raderar det jag inte har användning för (vilket nog tyvärr är ganska mycket, men vissa saker kan man ändra uppfattning om efter vägen, därför har jag svårt att radera).
Bilden ovan är min första fotosession som makeup artist. Hade den ganska tidigt under utbildningen och gav mig fan på att det skulle vara en sotning med spets-fransar. Inte det smartaste att ge sig på det första man gör kanske, men är man envis så är man. Jag återfann dock denna bild som var helt oredigerad från början, så jag tänkte att jag skulle ge den en chans i alla fall. Och Elin förtjänar att få vara med i min portfolio, för hon var grym den dagen ! Och denna bild blev lika grym den också !


Dagens makeup - in really good makeup.



Idag testade jag för första gången sminket jag köpte från Elf ! (lite sent jag vet, men jag har inte haft tid)
Pudret gjorde så man fick sammetshy. I love !
Ögonskuggorna är helt underbara. Eyelinern likaså.
Lip-primern & plumpern var kanon. Den fungerar verkligen !
Jag kommer definitivt fortsätta köpa smink därifrån.

Elf.



Nu har min beställning från Elf kommit ! Can't wait to try it. Pudret var väl det som är mest efterlängtat. Jag har levt på mitt fasta puder från Isadora ett tag nu. Men jag föredrar löspuder !
Hoppas på att flera av dessa produkter är bra. Jag har en sak till jag vill beställa hem men som inte fanns när jag gjorde denna beställning, och det känns lite onödigt att bara beställa en sak. Hoppas därför på bra produkter så jag kan beställa påfyllning i nästa vända :)

Nu väntar lite käk !

Dagens makeup - it´s gonna be alright.



Världens suddigaste bild. Kameran ville inte som jag ville idag.
Idag är en speciell dag. But I wont tell you.
Ska snart dra iväg till jobbet. Långpass idag igen. Men det blir en lunch med Katarina i alla fall, trevligt :)
Ha en bra dag !

Dagens makeup - Same as always, now it's repeating itself all over again



Ska snart dra iväg till jobbet. Långpass idag. Slutar inte förän tio över åtta. Nu måste jag fixa håret ! Ha en bra dag.

Wish you were.



'Cause I don't want to keep on believin' in illusions.
I'm still in live with who I wish you were.

Barnskratt är det härligaste som finns...



Är inte glada barn bland det bästa som finns ? När de skrattar och man hör hur det riktigt bubblar inom dem. Då kan man inte låta bli att le själv.

Hela dagen igår tillbringades med Emira. Goungen ! Vi lekte i lekparken och åkte rutschkana. Kotten och stjärtlappen hon hittade på gården fick också vara med. De är lättroade de små liven.
Bakade chokladbollar gjorde vi också. Att ungen är galen i choklad var väl ingen nyhet, så jag tror mer än hälften av det hon skulle rulla åkte in i munnen. Men det är väl så det ska va !
På kvällen var hon trött så vi kröp ihop i datastolen och tittade på Pippi Långstrump och bara myste.

Socialare unge får man leta efter. Pratar, pratar och pratar. Men det är ju det som är så härligt med henne ! :)

RSS 2.0