Annoying.



Med motivationen på topp knatade jag iväg till jobbet i morse. Jobbade på med glatt humör, för att brandlarmet sen skulle börja tjuta vid 12-tiden. Det var bara att stänga butiken och kuta ut det... Lagomt roligt, or not ! Fick gå in efter en stund igen medans larmet fortsatte tjuta. Tinnitus på köpet.

Nu är jag sjukt sugen på plåtning ! Vill sminka. Leka med färger och låta kreativiteten flöda.

Dagens makeup - in a very good mood.



Ska snart dra iväg till jobbet. Världens bästa jobb ! Och idag är jag sjukt motiverad. Och det vet jag nog en till på jobbet som kommer vara ! ;D

Nej, time to go ! Work, work, work... :)

Elf.



Har nyss gjort min första beställning från Elf. Har hört att deras makeup ska vara bra, så varför inte prova. Det är ju tokbilligt ! :) Hoppas jag inte behöver vänta allt för länge innan det dyker upp i brevlådan.

Annars håller jag på med en liten nödlösning för mina borstar & penslar. Visar sen när det är färdigt !

Dagens makeup - in lazy days.



Idag blev det en snabb och enkel makeup. Orkade inte anstränga mig då jag inte mådde nå vidare i morse. Men jag får väl skylla mig själv lite grann. Utgång blev det igår, och lite för mycket alkohol för lilla mig. Mådde som jag förtjänade i morse, men det gick över så fort jag kom till jobbet, puh !
Skuggorna jag har idag köpte jag föresten igår, innan jag kutade hem från jobbet. Skuggorna är från Isadora, men jag måste säga att jag är besviken. De var inte lika fina som när man provade dem på handen. Men men, tji fick jag för att försöka ge mig på något billigare smink. I fortsättningen håller jag mig till Färg & Lancome !

Dagens makeup



Godmorgon ! Idag matchas makeupen med arbetströjan vi har under 20-årsjubileumet. Tröjan är ingen höjdare enligt mig. En vit pikétröja, med "kupolen" skrivet i olika färger på bröstet, som nästan får mig att känna mig som om jag skulle steka burgare på McD. Men en snygg makeup livar ju upp lite i alla fall ! :)

Dags att slänga i sig lite frukost innan det är dags att åka.
Ha en bra dag !

Dagens makeup - pink in green eyes.



Idag kör jag på en rosa makeup. Blev lite halvslarvigt idag eftersom jag hade bråttom. Jag skulle möta mamma & pappa på stan för ett besök till biblioteket, makeupstudion och ta en fika ! Hittade inget vettigt på biblioteket och på studion hade Geraldine inte tid direkt eftersom jag lyckades komma mitt i bedömningarna, gick tillbaka till klockan ett men då verkade de ha samtal och eftersom mamma & pappa stod och väntade utanför fiket kände jag mig lite stressad. Så jag fick gå hem tomhänt. Jag får försöka beställa hem i stället. Just det, vi var in på djuraffären och köpte en sele till Thea också, så nu sitter hon ute och mumsar gräs ;P Det gillar hon.

Klockan fyra idag har jag en sminkning inbokad. Kul ! :)

Dagens makeup - in bad roses.



Igår kom mitt löshår. Färgen passade bra till mitt nuvarande hår, men jag måste erkänna att jag tycker håret är lite för långt. Aldrig är man nöjd.

För övrigt känns det som att det är lite upp och ner just nu. Ibland vet jag knappt vad jag känner, om jag är glad eller ledsen. En konstig känsla i magen som jag inte kan sätta fingret på. Lite ångest för att allt krånglar så mycket nu, kanske är det den känslan som dyker upp ibland ?
Jag försöker att se framåt, och det funkar oftast. Jag är envis. Men den där klumpen i magen sitter där den sitter. Jag vill hela tiden göra det så bra som möjligt för alla, men ibland går inte det och då känns det jobbigt. Då känns det som att jag är till besvär. Jag hoppas att jag kan ta mig ur det här på något sätt. Jag vet bara inte riktigt hur än. Men det löser sig väl. En sak är då säker, jag ger inte upp mina drömmar.

Pure skin.



Jag kunde inte låta bli att inhandla lite nya ansiktsprodukter när jag sprang över dessa fynd som endast kostade runt 60:- styck (kampanj-pris). Värt att prova, tänkte jag som provat i stort sett allt. Men nu börjar jag ana att min hy inte bara är knasig, utan att den även protesterar mot all stress just nu. Hur som helst, ansiktsrengöringen i denna serie var suverän. Den ger en frisk och fräsch känsla, nästan lite kylande. I like !
Hide & treat ska bli riktigt intressant att prova, det är en en concealer som täcker medans den behandlar.
Den stora frågan är; finns det något som kan göra underverk på min hy ?

Bare minerals matte foundation.


För alla er där ute som väntat på Bare minerals matte foundation så är den här nu ! Jag kommer definitivt testa den. Jag har nog gått igenom det mesta som finns i mineralmakeup - tikei, maybelline, sheercover... Jag tycker fortfarande att Bare minerals leder med stor marginal ! Men jag kan däremot inte säga att jag tycker att mineralfoundation är så bra överhuvudtaget för någon med lite fetare hy. Det smällter på hyn och blir glansigt, jag själv upplever det som kladdigt. När jag haft det på mig i bara någon timme kan jag känna med handen hur det ligger utanpå hyn som en enda sörja. Mitt senaste försök var tikei's. Som sagt, Bare minerals leder med hästlängder om jag ska tala om mineralfoundation. Däremot om man har lite mer normal eller torr hy tror jag att mineralmakeup fungerar alldeles utmärkt. Önskar jag var en av dem !
Men Bare minerals matte foundation är definitivt värt att prova. Kanske är den bättre än den vanliga. Upp till bevis !

Lumene ögonkräm.


Idag fick denna ögonkräm följa med mig hem från jobbet. Har aldrig använt någon ögonkräm i hela mitt liv, men börjar känna att det är dags nu. Och eftersom Lumene har prisvärda och bra produkter fick det bli denna som min första. Annars tycker jag att Cliniques all about eyes verkar bra. Men lite för dyr för min smak än så länge.

Höstens favoriter.



HUDVÅRD
♥ Makeup-remover för ögon: Waterproof eye makeup remover, från Lumene.
♥ Ansiktsrengöring: Gentle foaming cleanser normal or combination skin, från Clarins.
♥ Ansiktsvatten: Toning lotion combination or oily skin, från Clarins. Och So totally clean, från Formula 10.0.6.
♥ Peeling: One smooth operator, från Formula 10.0.6.
♥ Ansiktsmask: Pores be pure, från Formyla 10.0.6.
♥ Dagkräm: Grape antioxidant day cream, från Oriflame.
♥ Nattkräm: Grapa antioxidant night cream, från Oriflame.


BAS
♥ Concealer: Cover all mix, från Makeupstore.
♥ Fondation: Teint idole ultra, från Lancome.
♥ Puder: Löspuder, från Färg.
♥ Rouge: Färg.

ÖGON
♥ Skuggor: Färgs paletter och min 88-palett.
♥ Fransmarkering & eyeliner: Färg.
♥ Mascara: Giordani gold vip volume mascara, från Oriflame. Även L'extreme, från Lancome.



LÄPPAR
♥ Läppglans: Buxom lip gloss plumper, från Bare minerals.
♥ Läppstift: Oriflame beauty colourfull lipstick, från Oriflame.


Teint idole ultra.



Idag har jag varit in på jobbet, som jag inte varit på på ungefär 2 veckor. Jag har till och med drömt mardrömmar om att de gjort om allting där inne så när jag kom till jobbet hittade jag ingenting och det var som en laburint in till kassorna, och när jag väl lyckades komma fram till kassan så kom jag inte ihåg hur man gjorde. Konstiga drömmar man drömmer ibland. Men, de hade faktiskt gjort om lite grann. Men det var så fint ! :)
När jag gick in där idag så insåg jag verkligen hur roligt jag tycker att det är att jobba där. Jag får vara nära allt det som jag brinner för - makeupen. Och personalen är helt underbara. I helgen är det min tur att jobba igen och tro det eller ej, men jag ser faktiskt fram emot det.
Hur som helst, den största anledningen till att jag gick in där idag var för att köpa Lancome's foundation som är den bästa foundationen jag använt. Jag hade en 20 %-rabatt check så det var lika bra att passa på nu. Speciellt med tanke på att jag velat ha den hur länge som helst !

In a halfbad day update.


Dagens makeup - In a halfbad day.



Datorn har krånglat hela dagen. Men nu har jag kommit på att det är mitt visningsprogram som inte fungerar. Bilderna ser jättekonstiga ut, men nu när jag provade lägga upp bilderna i bloggen så blev det som det skulle... Wierd.
Här har ni dagens makeup i alla fall. Motivationen börjar sakta men säkert komma tillbaka. Jag hinner sällan göra det jag älskar mest. Jobbar ju hela dagarna och när jag kommer hem är jag helt slut och har inte precis någon ork till att sminka mig när det snart är kväll och dags för sängen. Jag får passa på när jag är ledig.


Playing with some make.




Det finns nog inget bättre sätt att fördriva tiden på. Fram med färgpaletterna och lek :) Det, tillsammans med lite bra musik, är terapi !

Dagens makeup - while you're sleeping, update.



Molly som en bra stund under förmiddagen (jag förstår inte hur hon kan vara så trött), och jag hade tråkigt så jag rotade igenom mamma's sminkväska och testade hennes skuggor. Men jag hade glömt skugg-penslar hemma så fick köra på fingrarna. Lyckades få till en lockskugga, intensitet och glob ganska bra ändå...

Nu sover Molly igen... Under förmiddagen åkte vi in till Borlänge en sväng eftersom jag lyckades tappa mobilen i toaletten (så går det när man har grejerna i fickan), så jag var tvungen att åka hem och hämta min gamla halvtrasiga mobil. Sen åkte vi till Linda en sväng så Molly & Anton skulle få leka lite, men då var lillatösen trött igen och bara skulle sitta i knät och gosa, så då beslutade vi oss för att åka hem och äta lite och sen fick lillen gå och sova... Får se om hon vaknar snart så vi kan gå ut och leka lite.

Dagens makeup - while you're sleeping.



Idag är jag barnvakt åt lilla Molly, väldens goaste unge :) Men nu har jag lagt henne, lite gnällig var hon och tydligen var hon trött då... Under tiden har jag gjort mig i ordning. Fick bli en väldigt enkel makeup idag, lite ljusa skuggor som inte alls syns på bilden, eyeliner och mascara bara. Självklart en bas och rouge oxå. Ser ingen mening med att lägga värsta makeupen när jag ska vara barnvakt hela dagen.

Senare ska vi träffa Linda och barnen och förhoppningsvis vara ute och mysa lite.
Nu ska jag städa upp lite här.

Ha en bra dag !

Cut it off...


(Här ser ni nu min nya frisyr)

Katarina hjälpte ju till att klippa av mitt hår en bit för ett par dagar sen. Närmare bestämt ungefär 1 dm. Men jag måste ju säga att jag trivs mycket bättre i ljust hår, men nu får det vara såhär ett tag. Jag har ju färgat håret ungefär 4 (kanske till och med 5 ?) gånger bara under sommaren. Så nu måste det få vila lite ! Men sen kan jag ju lova er att det åker i lite ljusa slingor :)

Nu väntar sängen. Jobb imorgon bitti.

Make up room...



Idag har jag fixat lite i sminkrummet, och fint blev det ! :) Jag är supernöjd ! Diplomen är uppe på väggen och så även ett par tavlor jag målat för ett bra tag sen. Nu fattas bara en fotölj, så det blir lite hemtrevligt :)

Dagens makeup - maybe it's not ment to....



Idag kör jag på en skimmersotnining, med svarta och lila skuggor. Hade glömt kajalen hemma, så det fick vara. Ser ju däremot inte lika sminkat ut utan kajal så det gör ju ingenting.

Ska snart åka och gratta Jonathan som har fyllt år. Sen kanske hem och städa eller något. Har inte så stor lust med nånting idag, vill bara att tiden ska gå. Är nog första gången jag önskar att tiden ska gå fortare, annars brukar man ju vilja stanna den men inte nu.

Nu vaknade Molly så nu ska jag slita mig !

Dagens makeup - to fill my head.



Ska snart åka iväg och jobba. Tacka fan för det ! Har legat i sängen ett helt klockvarv. Med andra ord var jag vaken i mer än 2 timmar nån gång mellan 2-4. Då hade jag redan sovit i 4 timmar, då tyckte väl min kropp att jag hade sovit färdigt.

Nu ska jag fixa håret ! Just det, jag har klippt mig... Kanske kommer en bild senare.

I'm being so fucking honest.



Jag ska vara ärlig. För en gångs skull ska jag använda bloggen som mitt bollplank och tillåta mig själv att kasta så hårt det bara går. Och det enbart för att jag är så förbannad och besviken. Det verkar ingå i min vardag nu för tiden. Ord, vad är det ? Vad betyder det ? Absolut ingenting ! Det är ju bara ord. Om det inte finns någon känsla i det, eller någon mening, bara tomma ord - vad skulle det då betyda ? Ord som säger; jag bryr mig, jag finns här, vad betyder det om det inte kan visas ? Tomma ord.
Det är nog första gången i mitt liv som jag är glad över att jag jobbar dagar, kvällar, helger. Det är min befrielse. Att aldrig hinna vara hemma och sätta mig ner och lyssna på alla ord, meningar, samtal som inte betyder något.
Och våga inte kommentera detta inlägg med några tomma ord som bara knåpats ihop för tillfället, för mitt svar kommer vara precis detsamma, tomt !

Höstiga, murriga färger.


Makeup, hår & styling: Erica Erlandsson (jag)
Fotograf: Matilda Fernholm

En till favoritbild från senaste plåtningen, där vi haffat upp höstens mode med murriga lila färger på makeupen. Gråa shorts, en lång shorta som stoppats in i shortsen och en gräddvit/beige kavaj.
Synd att bloggen verkar försämra kvalitén på bilden :S


RSS 2.0