One half hour to go.



Om en halvtimme ska jag hämta A-c på stationen ! ♥ Hon stannar till söndag så jag kommer nog inte blogga så mycket när hon är här. Ha en bra helg. Puss & hej.

Dagens makeup - I'm losing all of the time



Nu var det ett tag sen jag la upp nån dagens. Mitt sminkrum ser ut som en bomb slagit ner så där vill jag knappt gå in. Funderar på att göra något annat i det rummet, har ni några förslag ? Det är ju ett rum som vi egentligen inte behöver.

Idag kör jag på eyeliner, lite brun skugga, mascara och röda läppar. Provade läppstiftet från Lancôme, men körde lite läppglans över eftersom det såg så matt och tråkigt ut annars. Min hy idag känns bättre än någonsin, undra om det beror på kaffe-peelingen igår ? :D

Lancome hudvård - första intryck.



Detta fick följa med mig hem från jobbet igår. Det gäller att passa på nu med rabatt-kupongerna och när Lancôme ger med en gåva till kunder som handlar för en viss summa. Så nu ska ni få höra första-intrycken på dessa produkter :)

Gel pure focus är en ansiktsrengöring för oily skin. Den har små, små mjuka korn i sig som tar bort döda hudceller. Men kom ihåg att det inte är en peeling, utan en daglig rengöring. Första intrycket på denna är att den verkligen gör rent på djupet och är ganska dryg.

Tonique pure focus är ett ansiktsvatten tillhörande pure focus-serien för oily skin. Den innehåller ett slags puder som ska matta ner huden. Innan du använder vattnet vänder man upp och ner på flaskan ett par gånger, utan att skaka. Första intrycket på denna är att den är lite starkare än det som jag haft innan, Clarins. Men den efterlämnar en riktigt ren, svalkande och fräsch känsla.

Hydra Zen är en ansiktskräm som finns i lite olika former, bland annat gel och kräm. Den som jag fick med i gåvan är krämen och jag är osäker på om den är för fet för mig, men efter rengöringen kanske den blir bra ändå. Jag får prova mig fram med denna. Men den ska vara lugnande på huden och anti-stress. På förpackningen står det att den passar för alla hudtyper men även känslig och torr hy. Men det står inget om hur krämen fungerar på de som får utslag osv vid stress. Min hud blir ju "tyvärr" inte torr vid stress och hormonförändringar, utan snarare åt andra håller. Men som sagt, jag ska prova mig fram med denna.

En annan sak som fick följa med hem är Schwarzkopfs nya torrschampoo ! I större flaska som Lee Stafford's men för samma pris, och en helt grym snygg flaska :)

I gåvan från Lancôme medföljer då som sagt Hydra Zen, Genifique, en liten doft av Tresor in love, en mascara och ett läppstift. Och jag älskar ju röda läppar så det ska bli intressant att prova läppstiftet :)


Få en snygg bränna utan sol.

Nu börjar det på att bli vår, vilket innebär den stora "brun-utan-sol-perioden". Många vill i alla fall ha lite färg när man slänger av sig vinterjackan och alla tjocka, bylsiga kläder. Så jag tänkte dela med mig lite av mina tips och erfarenheter när det kommer till brun-utan-sol produkter. Produkterna jag testat och använt är få, men jag har precis som många andra mina egna trix för att få det så bra & naturligt som möjligt.

♥ Börja med att göra rent kroppen och peela huden ordentligt så att du får bort all torr hud som lagrat på sig denna vinter.
Smörj in dig med en vanlig hudlotion och var extra noga på områden där du är torr. Armbågar, knäveck, fotknölar osv brukar vara vanliga områden där man måste lägga ner lite extra tid. Medans lotionen torkar in ordentligt kan du passa på att mysa i morgonrocken, ta en kopp te och njut framför tv:n. Eller som jag, passa på att städa eller diska om du vill tjäna lite tid.
När hudlotionen torkat in ordentligt kan du gå på med brun-utan-solen. Var noga och se till att få det så jämt som möjligt. Lägg hellre ett tunt lager och lägg på en gång till ett par timmar senare om du vill ha mer effekt, än att lägga på ett tjockt lager som aldrig torkar ordentligt från början. Lämna fötterna och händerna bara.
Blanda lite hudlotion och brun-utan-sol i handen och applicera på fötterna och halsen och tona upp mot ansiktet. Jag brukar skippa ansiktet, eftersom produkterna är alldeles för feta för mig att ha i ansiktet och jag har ändå smink på mig på dagarna så det spelar ingen roll...
Tvätta händerna, noga ! För vem vill ha gula händer ? Går du runt med händer som ser gula & äckliga ut har ju hela grejen tappat sin charm.

Här kommer några bus-krämer som jag testat och en liten recenssion.


Den jag använder nu är en brun-utan-sol från Kicks. Mest för att det är den jag har hemma och jag inte vill köpa någon ny innan den är slut. Men den fungerar ganska bra. Priset ligger på under 100-lappen och lukten är helt ok, inte allt för mycket brun-utan-sol doft. Den ger en lätt färg som man kan bygga upp allt eftersom.


Dove summerglow. Finns det någon som inte har testat denna ? Jag använder den som är "medium to dark skin". En lätt brun-utan-sol som funkar som en vanlig body lotion. Ger en lätt färg och kan byggas upp. Denna var min räddare i nöden för ett par år sedan då jag använde den flitit för att behålla brännan lite längre efter sommaren.


Faux tan från Bare minerals. Ska vara bättre för hyn utan lika mycket kemikalier som andra märken. Jag har bara provat denna på armen, men jag kan inte låta bli att förundras över den underbara doften och den fina färgen den ger. En fin gyllenbrun färg, utan brun-utan-sol doft. Perfekt för den som vill unna sig något extra. Priset ligger på någonstans runt 400 :-.


Och här har vi en som jag inte hunnit prova än. Hawaiian Tropic. En flaska, men två behållare innuti, så att man själv kan skruva på locket och välja vilken grad man vill ha. Hawaiian Tropics övriga produkter är ju riktiga storfavoriter och säljer likt inget annat på sommarhalvåret, så vem kan tro att denna inte är lika bra som resten av sortimentet ? Provas ska den i alla fall !

Jag vill ha sommar nu !

Spa...



Ikväll har jag haft lite spa-kväll för mig själv. Kände att jag behövde det efter den här tiden som varit. Det har varit mycket på jobbet och jag försöker hitta rätt väg i allt som händer och hitta rätt i mina egna känslor. Jag känner att jag inte riktigt är mig själv nu. Jag är förvirrad, har svårt att planera saker för att jag inte riktigt vet hur mycket jag orkar med. Jag försöker att fokusera på mina nära & kära, men ibland vet jag inte alls vilka jag kan lita på och inte. De människor som inte ger mig energi är inte heller värda att slänga energi på och jag försöker hela tiden komma på vilka som verkligen ger mig positiv energi. Men nog om det !

Jag gjorde världens bästa peeling idag. Och ni kommer inte tro att det är sant när jag skriver att jag tog det ur mitt eget skafferi ! Nämligen kaffe. Satte på kaffepannan och tog sen "sumpen" och använde som peeling på både händer & ansikte. Jag har nog aldrig varit så len nån gång. Kanonbra ! Så testa det :D

I'm back.



För ett tag sen sminkade jag ju för Pralin och ett "gör om mig-repotage", som hamnade i tidningen idag. Vilken skillnad det var på före & efterbilderna ! :) Jag har gått runt och varit lite nervös inför hur det skulle bli och hur det skulle se ut osv. Jag har kommit på att jag lätt får lite prestationsångest. Det är något jag måste sluta med ! För oftast blir det så mycket bättre än vad jag själv tror i slutändan. Så där har jag något att jobba på, att tro på mig själv mer.

Bye for now.



Lägger bloggandet på is nu ! Jag har gått med en klump i magen och en ständig oroskänsla de senaste veckorna, utan att riktigt veta varför. Sen kom bomben på fredags morgon om jordbävningen & tsunamin i Japan och ovisheten om Nicklas. Tärt på psyket har det gjort. Massa funderingar som; lever han ? mår han bra ? vad är det som händer ? Jag & mamma har suttit bänkade vid datorn varje ledig minut och kollat hans facebook hundasjuttioelva gånger, i hopp om att han ska ha skrivit något. Idag fick vi i alla fall veta att han är ok.

Jag klarar inte att springa ifrån verkligheten längre. Att låtsas som att allt är bra när det inte är det. Att låtsas som att jag är lycklig när jag inte är det. Det har gått allt för lång tid nu. Och jag önskar att jag bara kunde tänka på mig själv och sätta mig själv i första hand, men det går inte. Därför lägger jag bloggen på is nu, to figure it all out.

Speech less.


En bild säger mer än tusen ord.

Dagens makeup - when i come home, they'll be damn proud of me.



Idag är det lila som gäller - lila naglar, lila makeup med lite sotat. Ska snart åka till jobbet och idag är det sminkning för Pralin som gäller. Ska bli skönt när det är överstökat faktiskt. Samtidigt som det ska bli roligt är jag lite nervös. Men det går nog bra. Jag vet inte varför jag är nervös egentligen, jag har ju sminkat till massor av plåtningar, bröllop osv. Det här är ju inge annorlunda egentligen.
Ska ta och packa träningskläder innan jag åker oxå. Vet inte om jag borde träna egentligen, har blivit förkyld och mått lite halvkasst de senaste dagarna utan att jag vet riktigt varför. Men det får bli ett lugnt träningspass ikväll.

Nu ska jag göra mig i ordning. Vi hörs !

Dagens makeup - i was mean to a friend with a helmet on my head.



Idag blev det en enkel makeup, en helt vanlig eyeliner fast blå ;P. Jag var så trött när jag vaknade så jag orkade inte riktigt göra så mycket mer idag. Ska dra iväg till jobbet om en halvtimme ungefär, men innan dess ska jag städa gaderoben tänkte jag :)

Ha en bra dag !

Dagens makeup - life's a game but it's not fair, i break the rules, so I don't care.



Vaknade en timme innan klockan ringde idag. Börjar vänja mig vid att inte sova så länge nu, skönt ! Förut har jag tyckt att det varit jobbigt att kliva upp klockan 10 till och med ;P
Idag kör jag på midnattsblått i makeupen, samma som nagellacket :)

Nu ska jag göra frukost och sen om en timme bär det av till jobbet. Ciao !

Dagens makeup - born this way.



Idag är det ledig dag ! :) Men det blev en tripp till Falun ändå med Sandra för lite shopping. Men jag hittade ingenting och åkte därifrån tomhänt. Drog vidare till Kupolen för att ta en sväng in på Bikbok och ta en fika, och jag kan ha gjort det mest pinsamma i mitt liv. Jag skrattar bara jag tänker på det, haha ! Precis innan vi skulle gå in på Bikbok lyckades jag kliva snett och vricka foten och snubbla till, och jag hann tänka "gud vilken tur att jag inte ramlade omkull !", precis innan jag fick mig en flygtur över halva golvet och landade någon meter bort, sprattlandes på mage som en jävla bäbis ;P Hahaha, pinsamt värre. Och därmed började min & Sandras diskussion om vad som var värst; att gå in i en stolpe eller göra världens vurpa. Ja, Sandra lyckades gå rakt in i en stolpe för ett tag sen när vi var på Kupolen. Helt plötsligt tog det bara stopp och hon stod där och kramade stolpen och verkade inte fatta vad det var som tog emot ;P Sandra tyckte att det är bättre att göra en vurpa, det kan ju hända vem som helst, men att gå in en stolpe, då är man ju bara dum i huvudet som hon uttryckte det ! Haha. Jag tror nog jag hellre skulle ha gått in i stolpen än att få mig en flygtur över halva golvet och sen ramla ner med en stor duns, hög nog för att alla andra skulle märka det ;P Ja, vi har då förgyllat tillvaron för en hel del människor i samband med dessa incidenter ;P Men det bjuder vi på :D

För övrigt är det riktigt vårväder ute nu och man blir glad av att bara titta ut. Och när man sedan sätter foten utanför dörren och inser att man faktiskt skulle kunna sitta och sola mot en vägg, då vet man att det inte är allt för långt kvar till den riktiga våren & sommaren :D 

Mars.



Det står still i huvudet på mig just nu. Jag har jobbat hela veckan och haft längre dagar än vad jag är van vid, så lite trött är man på kvällarna när man kommer hem. Men jag har ju ett fantastiskt jobb, så jag ska inte klaga :D
På tisdag ska jag tydligen sminka för ett "gör om mig-repotage" för Pralin också. Måste ju säga att lite nervös är jag nog allt, men det går nog bra. Det har ju gått bra hittills med alla andra plåtningar jag haft så det borde det väl göra nu också. Men det ska bli roligt :D

Bilden ovan är en bild från min första plåtning som jag sminkade för !

RSS 2.0