Nu måste det väl ändå vara vår ?



När man kan sitta ute på balkongen i bara linne, då måste man väl ändå kunna säga att det är vår ? När katterna dessutom ligger och sover på balkongen och tycker att livet är underbart. Eller när du helt plötsligt ser en nyckelpiga som sitter och vilar på ditt ben. Då måste det väl ändå vara vår ? :D

Idag känner jag mig lite piggare. Inledde dagen med en alvedon och hoppas på att få känna mig någorlunda pigg och slippa gå runt och känna mig halvdöd. Men idag är jag envis ! Ingen trötthet ska få stoppa mig idag. Jag är dessutom ledig, här ska det njutas av solen ! :D

Men snälla någon, vad är det för fel ?



Jag är så fruktansvärt trött på att vara trött ! Jag vaknar på morgonen och känner mig spyfärdig för att jag är så trött, trots att jag sover ungefär 8 timmar. Idag slutade jag fyra och när jag gick från bussen ser jag hur solen skiner, det är ljust ute och det är skönt. Det känns som vår. Jag borde vara glad & pigg, men i stället släpar jag mig fram för att komma hem någon gång. Jag vill bara sätta mig ner och gråta för att jag är så trött. Psyket pallar liksom inte. Humöret går som en jävla berg och dalbana och jag börjar irritera mig på att alltid vara trött och aldrig orka göra något. Jag börjar bli trött på den där känslan som kan infinna sig lite när som helst varstans, känslan som inte ens går att beskriva. Jag känner mig bara nedstämd och tom utan anledning. Nästa stund kan jag känna mig hur lycklig som helst.
Trodde förut att det var pms, men då detta pågår ungefär 24/7 varje vecka och varje månad så jag har svårt att tro att humörsvängningar och trötthet går att skylla på pms när det varar året runt och inte bara någon gång i månaden.
Tur jag har funnit några nya underbara vänner som ger mig lite energi och glädje i denna trista vardag ! ♥

Husgung...



Igår blev det utgång med bästaste tjejerna Azra & Kim. Alltid lika roligt att umgås med dom ! :) Lite för mycket alkohol blev det för min del och jag har mått som jag har förtjänat idag. Får alltid sån ångest de få gånger man lyckas "trilla över kanten" för hur mycket man borde dricka. Skäms dagen efter (även om jag kanske inte gjort något att skämmas över ?) och undrar bara vad det var som hände. Vi skyller på åldern, man tål helt enkelt inte lika mycket och för att inte tala om hur man mår dagen efter ! Tänk när man var 18 och kunde köra flera gånger i veckan, nej usch den tiden är över och förbi. Men desto roligare när man väl kommer ut :)
Men nu har jag beslutat mig för att hålla mig lugn ett tag. Min kropp orkar inte riktigt med just nu. Magen är i obalans och behöver vila från alkohol tills jag mår bättre igen...

Nu ska jag lägga mig i soffan och jag blir förvånad om jag inte somnar så fort jag slagit ner arslet ! ;) Har sovit kanske 4 timmar i natt som högst. Låg vaken i flera timmar och mådde skiiiit ! Men jag får ju helt enkelt skylla mig själv. Lyckades ta mig till jobbet hel och ren i alla fall och dagen flöt på fint :)
Nej, soffan var det !

tjugofjärde februari tvåtusentolv.



Idag har jag varit ledig och kutat runt på Kupolen med Lisa i flera timmar. Har nog gått igenom varenda butik tusen gånger i jakt på en väska, men utan resultat. Men en blus/skjorta (eller vad sjutton det nu heter ?) och ett halsband fick följa med hem i alla fall :)

Igår var jag till läkarn eftersom jag haft ont i magen ungefär varannan månad i 5 år nu. Sist vaknade jag mitt i natten av kramper och fick stå ut med detta i ungefär 2 veckor innan det gav med sig, så jag har fått nog helt enkelt.
Samtidigt talade vi också om att jag fryser, tappar mycket hår, är trött jämt och är allmänt svängig i humöret.
Blev prover för att kolla om jag ärvt mammas struma och om jag har någon inflammation i magen. Får svar på de flesta av proverna nästa vecka och det andra om 3 veckor ungefär. Så då får vi se vad det visar. Jag nästan hoppas på att det ska visa något så jag kan få slippa det här framöver och slippa må så som jag har gjort.

Ikväll blir det dusch, måla naglar och ladda upp lite för imorgon. Hela huset med Azra & Kim imorgon och jag jobbar ju så det blir raka vägen hem och slänga om kläder och sen dra iväg så fort som möjligt.
Nu ska jag förbereda lite tacos och sen hoppa in i duschen !
Ha en trevlig fredagskväll :)

I can't rest, I can't fight. All I need is you and I.



Snart dags att slänga i mig lite frukost och sen dra iväg till jobbet. Idag kör vi på utsläppt hår, ska bli intressant att se om jag klarar en hel dag eller om toffsen åker i sen i alla fall. Alltid när jag har utsläppt går det typ 1-2 timmar, sen klarar jag inte mer. Intressant info, or not ! :)

Ikväll blir det fika med Azra & Johanna. Jag kommer bli både fet (om jag nu kan bli det ?) och fattig. Detta är tredje dagen i rad, men vad gör man inte för lite tjejsnack med vännerna ;)

Nu är det dags för frukost och sen ska jag rusa till bussen ! Ha en bra dag, ciao.


Underbara väder, underbara människor, underbara liv...



De senaste 2 veckorna har jag känt livet i mig på mer än länge ! Idag skiner solen för fullt ute och jag skulle nästan kunna sätta mig på balkongen och bara njuta av det underbara vädret. Jag känner mig lycklig för första gången på länge ! Mycket beror nog på alla underbara människor jag omger mig omkring just nu. Har börjat umgås med människor jag inte umgåtts med så mycket innan och som gör mig glad och får mig att må bra.

Nu ska jag göra mig i ordning och dra in till Falun och shoppa lite med Az ! Skönt med en ledig dag :) Ha en bra dag !

Balsammetoden.

För 2 veckor sedan började jag med balsammetoden, vilket innebär att du inte använder något schampoo utan du använder balsam att tvätta håret med i stället. Alltså har du ett tvättbalsam och ett vårdbalsam. Jag var trött på platt, slitet och volymlöst hår så jag tyckte det var värt ett försök. Hur fan får du håret rent tänker ni säkert nu ? Ett schampoo innehåller massa sulfater som gör att det ska skumma när du tvättar håret. De flesta schampoon innehåller också mineraloljor och silikoner som torkar ut håret. Alla oljor du köper i butikerna säljer som sjutton, just för att de innehåller silikoner. Silikonerna gör att det lägger sig som en hinna runt hårstrået och gör att håret ser finare och mindre slitet ut, men egentligen torkar det bara ut håret.
Balsammetoden innebär att du helt enkelt struntar i att använda alla produkter som innehåller sulfater, mineraloljor och silikoner. Detta gäller även styling. Använder du stylingprodukter med silikon i, ja då får du verkligen inte rent håret med hjälp av ett balsam ! Så med andra ord, låter du bli att använda dessa produkter behöver du inget schampoo för att få håret rent. Med balsammetoden använder du också en helt annan teknik när du tvättar håret än du gör när du använder schampoo.
Men nog om det, jag tänkte visa lite före och efter bilder ! Som alla säkert redan vet har jag alltid haft platt, tunt och tråkigt hår ! Ingen volym eller en enda liten lock har lyckats leta sig in i mitt platta hår. Men efter detta resultat, jag kommer aldrig vilja använda schampoo igen. Jag har både volym och lockar :D


(Här är mitt hår innan, tunt, volymlöst och slitet ! Ingen fröjd för ögat med andra ord)


(Här är nu två veckor senare ! Jag har inte stylat håret något alls här utan endast kramar i lite mousse i fuktigt hår efter duschen. Varför skulle jag vilja använda schampoo igen ? Håret är glansigt, mindre slitet och dessutom har jag fått volym och lockar utan att behöva göra någonting !)

A girls night out...



Då var det måndag igen och helgen har glidit förbi som aldrig förr... I lördags efter jobbet drog vi hem till Azra för förfest. Sminkade oss och gjorde oss i ordning, drack drinkar och tittade lite på melodifestivalen innan vi drog vidare. Efter lite om och men hamnade vi ändå på s2. Och för första gången hade vi roligt på s2 ! Berodde nog på sällskapet och alla våra galenskaper ;) Roligaste utekvällen på länge ! Bara brudar, inget drama utan bara knasigheter ! Tack för det tjejer ! Nu är bägaren påfylld med positiv energi igen tack vare er ! :D ♥

Som en berg och dalbana...

Herre gud vad jag kan bli irriterad på mig själv ibland ! Idag känner jag mig sprudlande av energi. Solen skiner ute och allt känns enkelt. Till skillnad mot igår när allt kändes upp och ner och fel, fel, fel... Jag vet att vissa av mina nära & kära stör sig på mig nu, men då får de göra det. De får allt att låta så enkelt och det stör mig. Jag är inte 18 längre. Jag är 25 och känner stressen över att komma på vad jag ska göra med mitt liv. För er som fortfarande lever i 20-års åldern, fine för er. Ni har tid på er att göra det ni vill göra, och tid på er att tänka efter. Och nu säger ni "det har du också, du är bara 25". För mig är det inte så bara. Innan jag har kommit på om jag ska utbilda mig eller inte tex hinner det troligtvis gå minst 2 år till, sen är det minst 3 år att utbilda sig, vilket innebär att jag hinner passera 30 innan jag är färdig. Spelar det någon roll ? Nej, egentligen inte ! Det får väl ta den tid det tar. Jag ser inget hinder med att plugga, skaffa familj, resa eller vad jag nu vill göra samtidigt. Vad som tynger mig nu är att jag står still. Eller nej det gör jag väl egentligen inte heller. Jag utvecklas hela tiden och lär mig nya saker varje dag. Men jag är trött på den här "stan", trött på att alltid umgås med samma folk, trött på vänner som snackar skit och ord som inte betyder någonting.

Vissa dagar, sånna dagar som idag, känner jag mig full av sprudlande energi och det känns som att jag skulle kunna besegra världens alla problem. En sån dag där jag känner mig peppad, för att jag vet att jag kan göra precis allt det jag vill göra. Jag kan uppnå mina drömmar och ta mig ur den här skiten bara jag vill. Men sedan kommer frågan; hur ?
Det här humöret kan vända som på en femöring. Det räcker med världens lilla skitgrej för att få mig ur gängorna. Jag försöker att hitta saker som ger mig energi, i stället för saker som tar den. Men någonstans på vägen tycks jag ha en förmåga att ändå luta mig tillbaka på det som tar min energi. Kanske för att det är tryggt. Men hur kan det vara tryggt att leva på något som tar all min positiva energi och bara får mig att känna mig sämre ? På något sätt måste jag hitta min egen väg och ta mig ur allt det här ! Jag vet bara inte hur ?

RSS 2.0