Coral Islands.Efter vi hade varit på Phi Phi-öarna tyckte jag att det var så roligt att snorkla, så vi bokade in en tur till Coral Islands. Där går korallrevet ända upp till stranden och du behöver inte vara ute på djupt vatten för att snorkla. När vi kom fram var det lite vågor och jag kunde inte se en enda fisk, men på med snorkelutrustningen och i... I vattnet flöt det runt små, små maneter. De var inte större än 2 cm kanske, men de flockade sig. Jag försökte att ignorera dem, men när det började brännas i ljumsken och jag fick dem i händerna och till slut stod och kastade iväg dem började jag få nog. Försökte dyka i under för att slippa se dom, men då kryllade det framför ögonmasken. Då fick jag lite panik och tyckte bara att allt kändes äckligt, så jag klev upp och var grymt besviken på denna tur som skulle vara så så fantastisk vad vi hade hört/läst. Det var lite mulet och att sola kändes inte heller så roligt. Men efter ett tag tittade solen fram och det blev klarblå himmel och även kollugnt i vattnet. Vågorna la sig och vattnet blev helt kristallklart och helt plötsligt kunde du inte se en enda manet. Hur det gick till vet jag inte... Men då var det bara i och snorkla då :) Fiskarna vi såg var inte lika fina som de på Phi Phi-öarna, men vi såg i alla fall fiskar. Efter ett tag kom det några långa fiskar som var flera dm långa, såg ut som en liten haj nästan. Någon ropade till sina barn att de inte skulle gå för nära "ålen" som simmade där ute. Det visade sig att det var någon slags trumpetfisk. De var snabba som sjutton och jag vågade inte snorkla eller simma när de var där, men det var roligt att stå i vattnet och titta på dom i alla fall :)
Vi åt lunch i en liten "restaurang" som låg där. Jag vet inte ens om jag vill kalla det restaurang ens en gång, det såg ut som en matsal... Och detta var enda gången jag åt äcklig mat i thailand. Annars var maten kanonbra vart du än gick ! Som tur var så var detta ingen heldagsutflyckt, utan vi åkte hem vid tre-fyra tiden någon gång så då kunde vi gå och äta på någon av alla de restaurangen som fanns i närheten av hotellet :)

Nu har jag gått igenom det mest minnesvärda av våran underbara resa till Thailand ! Behöver jag säga att jag längtar tillbaka varenda jävla dag ?!

Phi Phi islands.När vi hade varit i Thailand i ungefär 1 vecka bokade vi en båttur till Phi Phi-öarna. Det tog tre timmar att ta sig med båt, men det var en väldigt behaglig båttur där du kunde ligga på däck bland en massa kuddar och sola och bara njuta. Det vågade en del på ditvägen och du kunde inte göra så mycket annat än ligga/sitta still, försökte man sig på att gå fick man hålla i sig hårt :)
Jag försökte ta massa bilder men det var svårt att få några bra då det tydligen nästan alltid är lite disigt runt Phi Phi-öarna. Otroligt fint med klipporna som reste sig upp ur havet lite här och var.
När vi kom fram till den största ön av Phi Phi-öarna fick vi välja om vi ville ta longtailbåten ut till revet och snorkla eller åka in till stranden. Jag tycker det är lite obehagligt med djupt vatten och har även haft lite rädsla för att bada bland fiskar så vi valde att åka in till stranden i stället. Vi fick låna snorkelutrustning och prova snorkla vid stranden i stället, vilket funkade lika bra det med eftersom det var mycket fisk där också och det var faktiskt riktigt roligt. Det trodde jag inte att jag skulle tycka eftersom jag har tyckt att det är ganska äckligt med fisk innan. Men de här var så fina ! :) Klara och fina färger, de vi såg mest av var gul & svartrandiga. Inga sånna där gråa äckliga saker som finns här hemma i Sverige, haha !
Vi hade ungefär 2 timmar på stranden innan det var dags att åka tillbaka. På tillbaka vägen åkte vi förbi en massa fina ställen, tex Maya Beach där de spelade in filmen The beach.
Stannade mitt ute på havet för ett badstopp oxå, men tror ni jag badade ? Knappast ! Man kunde se maneter som såg ut som gigantiska hamburgare.
Vi hade turen att få se solnedgången från havssidan oxå, så fint !
Det var en minnesvärd utflyckt med svenska guider och otroligt bra service. På hemvägen satt jag & alla de andra som var ute på däck och åt frukt och pratade med den ena guiden som berättade i stort sett allt man kan tänkas vilja veta om Thailand och hur thailändarna lever. Väldigt intressant. Just där och då, och även nu efteråt, så önskar jag att jag vore en sån person som bara kan släppa allt här hemma och åka orädd ut i världen och jobba. Men jag är alldeles för feg för det, jag får nog helt enkelt nöja mig med mina en- eller två-veckors-semestrar !

Freedom beach.Jag är lite dålig på att blogga nu för tiden. Men här är lite bilder från vår första utflykt i Thailand. Vi tog en longtailbåt ut till freedom beach, där du innan bara kunnat ta dig med båt. Nu kunde du ta dig dit med bil om du vill, men får dig en liten promenad för att kunna komma ner till stranden i så fall. En otroligt liten, men fin, strand. Om man åker dit på morgonen (som vi gjorde) är det inte så mycket folk och det är riktigt mysigt och otroligt fint ! Vågorna slår mot klipporna på sidan om stranden och bakom stranden sprider sig ett brant klippa med grönska.
Vattnet var helt stilla och klarblått, du kunde se allt som fanns i vattnet.
På ena sidan om stranden fanns en liten restaurang (det var det enda som fanns på detta ställe) där du fick beställa maten redan när du kom för att det bara fanns begränsat med mat och sen fick du gå dit och äta på en förutbestämd tid.
Fram emot lunchtid tätnade det på med folk och longtailbåtarna flockade sig längs stranden. Tjusningen med denna fina strand har nog försvunnit redan för ett par år sedan då alla resebolag började tipsa sina turister om att åka dit. En gång i tiden var det ett ställe dit du kunde åka när du ville vara ifred och koppla av. Nu kunde du få en sån stund på morgonen, men det var det värt ! Det var så otroligt vackert.


Lite bilder från vårat hotell.


Nyår i Thailand.

Som de allra flesta redan vet så firade vi nyår i Thailand. Vi kom fram på förmiddagen så vi hann precis med att sova ett par timmar innan det var dags att göra sig i ordning och gå ner och äta buffee på hotellet. Om det är något thailändarna kan så är det att laga mat. De har till skillnad från svenska restauranger lärt sig att använda sig av något som kallas kryddor ;)
Hur som helst så blev det middag på hotellet med en massa uppträdanden och underhållning. En stor tv satt uppe framför scenen med klockan som räknade upp till nyår. Vi orkade inte vara kvar till tolvslaget och ville heller inte fira in det nya året med att sitta vid ett bord med massa andra människor. Så vi gick upp till hotellrummet, tappade upp jaccuzin på balkongen och kröp ner där och bara njöt av utsikten över havet och fyrverkerierna. När klockan slog tolv täcktes hela himlen av fyrverkerier. Det går inte att beskriva, det var helt sjukt ! Det går inte ens att jämföra med här hemma. Det var så fint !
Jag har haft många bra nyår med vänner här hemma, men inget slår detta nyår. Det var det bästa ! ♥


Hemma.

Hemma efter två fantastiska veckor på Phuket/Thailand ! Detta är nog min bästa semester hittills och de två bästa veckorna i mitt liv. Jag inledde ju resan dit med att vara lite halvkrasslig efter min matförgiftning som jag åkte på bara 2 dagar innan vi skulle åka. Som tur var gick det över och vi kunde åka som planerat. Jag mådde dåligt på planet dit och kunde inte äta något alls och så fort jag satt upp kändes det som att jag skulle spy. Jag hade oturen att få en plats där knappen för att fälla bak sätet var trasigt, så jag kröp under armstödet och la mig i Kalle's knä. Tur man är liten så man kan krypa ihop som ett litet barn ! Jag & Kalle bytte plats efter ett tag så jag skulle kunna fälla ner sätet, men då har jag en sur gubbe bakom mig i stället som satt och ruskade på sätet, böjde sig fram och tryckte på min knapp så att sätet skulle åka upp när jag sov, och om jag var vaken så tog han i allt vad han kunde och tryckte på ryggstödet.
När vi väl kom fram till Thailand hämtades vi upp av en buss för att ta oss till hotellet, vilket tog ungefär en timme. Eftersom vi bodde uppe på berget fick vi gå av bussen nere i centrum typ och hotellbilen hämtade oss där eftersom bussen inte orkade upp för backen.
När vi kom upp till hotellet var rummen inte färdiga eftersom vi kom på förmiddagen och de var fullbokade, så vi fick vänta till kl två. I det stadiet kändes det som en pina eftersom vi var så otroligt trötta efter resan och bara ville sova ett par timmar, så vi gick och la oss vid baren där det fanns soffor tills hotellpersonalen kom och talade om att våra rum var färdiga.
För att komma upp till rummet fick man åka i en hiss som gick på utsidan av hotellet, ungefär som en linbana. Vi måste ha fått det finaste rummet. Du hade utsikt över hela byn nedanför och över havet. När du låg i sängen kunde du ligga och titta ut över havet, och i badrummet fanns det som ett fönster så du skulle kunna ligga i badet men ändå se utsikten. När jag låg i sängen kände jag mig som en prinsessa, med den fina sänghimlen som hängde över.
Nere vid receptionen fanns en lobby, en bar och en restaurang. Det härliga med hela hotellet var att vart du än gick så var personalen så otroligt trevliga. Man blev nästan lite obekväm ibland eftersom servicen var så bra. Du fick inte göra något själv utan de skulle göra allt åt dig. Det är två saker jag alltid har hört om Thailand; att folket är så hjälpsamma och trevliga, och det stämmer verkligen. Gladare folk får man nog leta efter ! Den andra saken är att har du en gång åkt till Thailand så är du fast. Och tro mig, jag kommer återvända dit flera gånger om ! Jag har aldrig trivts så bra som jag gjorde i Thailand. Och folket där hade nog en stor del i det. Thailändarna är inte alls som något annat folk. Alltid glada, de försöker alltid prata med en även om alla inte är så bra på engelska, de är trevliga in i det sista även om de inte bemöts med samma glädje som de utstrålar.

Jag kommer att dela upp inläggen om denna resa, för att själv kunna gå tillbaka och minnas ! Bilder kommer oxå massor ! :)

RSS 2.0