Lördagskväll...



I lördags blev det som sagt lite fest med jobb-brudarna. Riktigt trevlig förfest hemma hos Azra med god mat och dricka. Helgoa tjejer man jobbar med ! Tyvärr så tappade vi bort varandra inne på krogen och det blev en tidig hemgång för min del. Marcus borde inte klaga över att han måste hämta mig på nätterna i alla fall eftersom jag dragit mig hemåt runt 12-tiden de senaste gångerna, haha. Men nej, nu får det bli lugnt på festfronten ett tag.

Nu ska jag pallra mig in i duschen, jag känner mig som en dammråtta efter dagens göra på jobbet ;P Men dagen har gått otroligt fort, det gillar vi !

Lördag.



Slänger in ett snabbt inlägg innan det är dags att dra iväg till Azra på lite mat och förfest. Sen blir det hela huset. Spännande, jag har aldrig varit där förut :) Det blir nog bra ! Ha en bra kväll allihopa.

Lyx...


Jaha, idag har man lyxat till det igen då... Börjar nästan bli liiiite rädd för mig själv som jag shoppar smink. Men i och för sig har jag mest shoppat kläder förut, men det senaste året har det blivit massa, massa smink ! Men det går väl inte att låta bli när man jobbar med det och hela tiden springer förbi saker man vill ha. Men denna gång var det saker som jag verkligen behöver. Är det inte typiskt att allt ska ta slut samtidigt ?! Mitt mineralsmink tog slut här om dagen, kris ! Och puder har jag varit utan i flera månader, har kört på något billigt skit som inte alls fungerar.... Så idag unnade jag mig en ny mineralfoundation från Bare minerals, det enda mineralsminket som funkar bra på mig ! Och även ett puder från Dior fick följa med hem. Har aldrig testat det förut så vi får se imorgon om det gör några underverk på party-maken när man ska ut med jobbet ! :D

Just nu sitter jag med en ansiktsmask på och ser ut som ett lik :) Men snart ska jag tvätta av den och krypa ner i soffan och se på film, lugn kväll med andra ord. Uppladdning för imorgon, träning på morgonen och party på kvällen ! Kommer bli en skön dag känner jag. Och sen att veta att man är ledig på söndag också, hääärligt !

Ha en bra kväll !

Dagens makeup - wood.



Här kommer dagens ! Blev lite inspirerad på Clinique-kursen igår när de visade sin nya gröna skugga :) Så grön sotning blev det idag. Och nu har jag lite bråttom, ska åka till jobbet !

A day off.



Idag är jag ledig igen ! :) Blev en lång sovmorgon eftersom jag vänt på dygnet, suck. Jobbigt är det att vända tillbaka också, men men...
Ska snart dra iväg till Kupolen med Sandra och shoppa lite. Nyss hade jag massa saker som jag visste att jag behövde köpa, men nu har jag glömt bort allt :S Får se om man kommer på det när man kommer dit !

Ikväll är det Clinique-kurs på Scandic också, ska bli roligt !

Work...



Ska snart dra iväg till jobbet. Ska bara slänga i mig frukosten och packa träningskläder ! Träningen igår gick väl sådär, mycket folk och man fick vänta på allting, så vi var där i kanske 90 min men ändå kändes det som att man inte fick så mycket gjort. Hoppas på mindre folk ikväll !
Känns konstigt, det känns som att jag inte jobbat på hur länge som helst även fast jag bara varit ledig 2 dagar, hmm... Imorgon är jag ledig igen, sen jobbar jag torsdag-fredag, sen ledig helgen.

Nej nu ska jag packa ! Ha en bra dag.

NeuLash.



Titta vad som trillade in med posten idag ! :) Dyrt var det, men det är det värt bara för att få prova... De flesta har nog hört talas om denna produkt vid det här laget. NeuLash ska göra dina fransar både tjockare och längre och vad jag kan se så har de flesta varit positiva till denna produkt och enligt bilderna på många andras bloggar så verkar den verkligen fungera. Upp till bevis ! :)

Dagens makeup - mascara 2FX



Idag kör vi en enkel makeup med endast eyeliner och mascara. Testade nya mascaran från Oriflame - Oriflame beauty mascara 2FX. Mascaran är dubbelverkande och ska ge både volym och längd. Några har gett den betyget spindelbensfransar, men det håller jag inte alls med om. Den var lättarbetad och jag fick separerade och fina fransar.
Mascaran fungerar på det sättet att du använder den i två omgångar. Den grå hylsan ger volym och den mörkare längd. För er som kör på två olika mascaror för att få upp både längd och volym kanske denna mascara vore något att testa ?

Lagomt är bäst ?



Såhär ser vårens makeup ut hos Jill Stuart Beauty. Lagomt är bäst verkar inte vara mottot i retuchen av denna bild. Vad tycker ni om bilden ? Varje gång jag råkar trilla över denna bild så slås jag av samma tanke. Maken ska bestå av naturlig & frisk hy med mycket glans på läpparna. Och ja, det kan man ju säga att de verkligen lyckats få fram i bilden, men ser det naturligt och äkta ut ? Knappast ! Herre gud, vad har de gjort med läpparna ? För mig blir läpparna ett enda stort störelse-moment i bilden och jag kan inte på något vis undgå att tycka att denna bild hade varit en mycket bättre reklam om de inte kört retuch all over. Lagomt är bäst ? Tydligen inte i detta fall.

Den lilla kreativiteten flödar...



Har fixat om naglarna idag igen eftersom det jag gjorde i förrgår börjat släppa. Blev svarta naglar med lite dekoration i form av prickar i olika färger på ringfingret. Enkelt och bra. För att få prickarna små använde jag mig av en nål som jag doppade i lacket och sedan duttade på på nageln...

Nu ska jag laga mat och sen blir det Solsidan :D

Nagelfix.



Kände mig lite extra kreativ idag så nu under kvällen har jag fixat naglarna :) Hoppas det håller under morgondagen så jag slipper göra om...
Baslack, svart nagellack, topplack och strass-stenar är vad jag har använt. Fäste stenarna ovanpå topplacket bara, hur enkelt som helst ! 

Budget-tips.


Just nu sitter jag och tidsfördriver med ansiktsmask. Och jag har nog hittat min nya favoritpeeling ! :) Arctic touch från Lumene. Den ger en frisk och svalkande känsla. En otroligt bra budget-peeling med andra ord :)
Masken kör jag på Clarins Pure and radiant mask. Ganska bra, men inte riktigt värt det dyra priset på nästan 300 :-. Nästa gång blir det ett billigare alternativ. Eftersom masken ska läggas ungefär 2 gånger i veckan tar denna slut på ett kick. Imorgon ska jag köpa en (eller flera) masker från Formula som just nu har "köp tre, betala för två" på alla Kicks-butiker.

Dagens makeup - everytime i think of you i always catch my breath.



Som jag tidigare sagt så är inspirationen inte den bästa nu igen, är trött på morgonen och orkar inte gå upp för att sminka mig, så det blir snabba och lätta makeuper. Det blir nog bättre sen när det blir vår och lite ljusare ute.

Igår var vi och provtränade. Det var faktiskt riktigt roligt :D Så imorgon ska vi köpa gymkort och sen jääääklar ! Konstigt att jag inte har någon träningsvärk idag. Jag trodde jag knappt skulle kunna ta mig ur sängen med tanke på att jag knappt rört mig alls de senaste månaderna. Men det gick ju bra ändå :)

Idag jobbar jag bara 4 timmar, så sen ska jag umgås med bästaste tjejerna ♥
Ha en bra dag!

Jag vill ha sooooommar !



Åh vad jag längtar till sommaren nu ! Jag vill ha sol & värme. Allt blir så mycket bättre på sommaren, det blir ljusare ute och man orkar mer. Man får mer inspiration och livsglädje. Man blir gladare helt enkelt och livet känns på något vis roligare & enklare.

Motivationen nu är nästintill död, igeeen. Jag orkar ingenting. När man kommer hem från jobbet är det kolsvart ute och det känns som att det är dags att gå och sova redan då, fast klockan inte ens är sju på kvällen. Hade det varit sommar hade det varit ljust och jag hade haft mer inspiration till att göra saker. Men jag kan ju tyvärr inte tvinga fram våren eller sommaren, men räkna ner tiden kan jag då fan göra ! Och det har jag börjat med för länge sen. Kan man säga att det är 2 månader kvar innan våren kan börja närma sig ?

Makeup - diorshow.



Hann inte ta någon bild på dagens makeup, så får bli gårdagens enkla makeup i stället. Var ledig igår och kutade runt på Kupolen halva dagen så det blev en snabb make. Testade mascaran från Dior för första gången, måste ju säga att jag är besviken. Den var väl inte så mycket bättre än vilken mascara som helst... Men något knas var det med min, kanske den är bättre om den är som den ska ? När jag skulle ta upp mascaraborsten ur hylsan satt det en stor klump mellan "pinnen" och borsten. Den är inte torr eller något utan bara en massa färg som satte sig där, så jag fick lov att dra av det mot kanten. Sen när jag skulle stänga mascaran igen så bara vällde det över och ut kom en massa färg genom den lilla glipan som var. Ska göra reklamation på den, får se om en som är som den ska kan imponera lika mycket på mig som på alla andra...

Nu ska jag åka ut till gustafs en vända och sen får vi se vad som händer ikväll. Fest eller inte ?


Ledig !



Idag är jag ledig ! :) Kör på en lätt makeup idag. Mineralbas, eyeliner och röda läppar. Något har hänt med min hy, det är helt sjukt. Från att alltid har haft problem med dålig hy har det nu börjat gå mot torr hy i stället, i alla fall runt ögonen och näsan. Svider och är stelt :S... Ögonen har jag botat med Lumenes ögonserum och ögonkräm som jag kombinerar, verkar fungera ganska bra i alla fall. Men vad gör man med resten av hyn ? Ja, vi får se vad som händer.

Igår fick jag vårkänslor ! Solen sken och det var inte speciellt kallt ute, hur härligt som helst ! :)

Snart kommer tjejerna hit :) Roligt att vi lyckas vara lediga på samma dag ! Blir nog en bra ledig dag det här...

Dagens makeup.



Idag kör jag på guld och lila :) Ska dra iväg till jobbet alldeles strax. Imorgon är jag ledig ! Det ska bli skönt :) Då ska jag försöka städa ut julen lite här hemma, om jag inte gör det redan ikväll efter jobbet. Ha en bra dag !

Tiden går...


Slänger in en gammal bild på en makeup jag gjorde innan utbildningen. Tänk vad kreativ man var då !
Nu hinner man inte riktigt med att vara kreativ. Tiden bara rullar på och man hinner inte riktigt med själv. Men vad gör det egentligen. Just nu känns det som att det inte gör så mycket, det spelar liksom ingen roll. Jag är nöjd med tillvaron :)

Men nu väntar sängen. Lite trött efter gårdagen då det blev en spontan utekväll ♥ Underbara tjejkompisar har jag som alltid förgyller tillvaron i vardagen.

Dagen i bilder.



I love you baby ♥

Dagens makeup - coming in a tutorial.



Idag är en bra dag ! Vaknade i tid, gick upp och sminkade mig i lugn och ro. Dagen till ära tänkte jag faktiskt bjuda på en tutorial, men det får bli senare :)

Idag ska jag och köpa ny kamera ! Det kan verkligen behövas :) Linsen på den gamla vägrar öppna sig utan hjälp av mina klåfingriga fingrar ;P

Nu ska jag klä på mig också, sen stressa på K lite :D

I brist på annat...



Eftersom motivationen tryter på bloggandet nu så visar jag lite gammalt jag gjort innan jag gick utbildningen. Denna makeup gjorde jag på halloween år 2009. Hade ett par månader i slutet av året där som jag verkligen levde loss i min kreativitet :) Mycket färgstarka makeuper och exprimenterande. Ni får se mer en annan dag för nu ska jag lägga mig.

Gammal vänskap rostar aldrig.



Idag har varit en lite speciell dag. Men jag har tillbringat den med två tjejer som har en väldigt stor del i mitt liv. Det enda jag vill säga med detta inlägg är att ni betyder så mycket och jag finns alltid här för er ! ♥ Så många roliga minnen har vi tillsammans, men har också delat mycket sorg. Det är det vänner är till för - att backa upp när det går tungt och stötta i svåra situationer. Ni är underbara och värda det bästa!

Dagens makeup - firework.



Nyss hemkommen från jobbet. Blev en kortdag idag eftersom det tydligen är röd dag eller något... Sista timmen på jobbet blev lite flumm, haha ! Azra och jag pratade om folk vi gått på samma skola som och herre gud.... Ja mer än så behöver jag nog inte säga ;P Planerade en utekväll också till lönehelgen, kommer nog bli grymt roligt ! :)
Dagens makeup är från min 88-palett som jag har haft några år nu, men kommit av mig med att använda eftersom jag inte tyckt att den är lika bra som paletterna från färg. Men nu har jag hittat en metod som funkar, som får färgerna att sitta bättre och inte se "pudriga" ut.

Nej nu måste jag plocka undan lite här hemma. Molly kommer hit och ska sova här och snubbla över grejerna ska hon ju inte behöva göra :)

Motivationen är borta....igen...



Idag har jag jobbat, sen varit på kupolen en sväng. Jag köpte nya byxor som jag kan ha på jobbet. Och en söt rosa skorta/blus whatever man nu kallar det...
Det är full rulle hela tiden just nu. Idag är första dagen som jag känt mig riktigt trött. Det kommer nog efter nu när det lugnar ner sig. Men jag har svårt att varva ner. Lugnet på jobbet börjar infinna sig och jag har nog lite svårt att acceptera det, jag vill att det ska hända saker hela tiden. Och händer det inget så ser jag till att det gör det. Jag är likadan på hemmafronten. Så fort det är lugnt och stillsamt måste jag dra igång med något projekt. En ganska bra sida iofs, men ibland behöver kroppen och huvudet vila.
Motivationen just nu är som bortblåst, förutom när det gäller sminket. Motivationen för att blogga, motivationen för att pyssla och dona hemma, motivationen för att göra någonting överhuvudtaget har tagit sig en paus. Men det har väl sina anledningar. Frågan är bara vad man gör åt saken ?

Dagens makeup - in a real hurry.


Dagens makeup - in the shadow of our dreams.



Har jobbat hela dagen idag. I morse orkade jag lägga en hel makeup faktiskt. Jag har varit lite trött på senaste, har varit mycket nu innan nyår. Men nu känner man att det börjar lugna ner sig.
Idag på jobbet var några små, söta flickor in och skulle köpa lösnaglar. Vad kan de ha varit, 8 år kanske. (Man kan ju undra var världen är på väg när man ska ha lösnaglar i den åldern, men struntsamma !) Den ena tjejen var så gullig och sa "jag gillar din ögonskugga jättemycket !". Härliga små ungar som alltid säger vad de tycker. Det är något som vi vuxna borde göra lite oftare ! En liten positiv kommentar kan göra någon annans dag.

2011-01

Då var det nytt år ! Har nyss gått igenom arkivet här i bloggen för det gångna året, och herre gud vad mycket som har hänt detta år. Vilket bra år det har varit ! Så jag tänkte dela med mig lite av mitt år :) Året som nog är det mest händelserika i mitt liv hittills.


Den 25 januari började jag det som hittills varit en av de roligaste perioderna i mitt liv - makeup artist utbildningen. Där följde 11 intensiva men roliga veckor med fotograferingar, visningar osv. Den första visningen var en bröllopsmässa och därefter följde en rad hårvisningar där vi fick åka runt i olika städer och sminka modeller, en hel del plåtningar och annat roligt.


Den 1 februari gjorde jag min första dag på Makeupstore. Alltså mindre än en vecka efter jag börjat min utbildning. Ganska snabbt konstaterade jag att jag absolut inte var redo för detta så snart och tiden att kombinera med skolan inte räckte till. Jag kände att när jag äntligen tagit mig i kragen och sökt utbildningen så var den det som måste ha största fokus eftersom detta ändå var något man gör en gång i livet och något jag sett fram emot så länge. Jag slutade på Mus mindre än två veckor efter jag hade börjat och detta är ingenting som jag ångrar en sekund idag.


I februari sminkade jag för min första plåtning och hade Elin som modell.


I februari åkte jag även på min första kryssning med 3 helt underbara tjejer.


Jag och en till tjej från gruppen fick åka iväg på vårat första fotouppdrag.
En plåtning för butiken Jb:s i Falun, där Maria var en av modellerna jag sminkade och därmed fick jag en ny vän på köpet.


Jag fick för mig att jag skulle färga håret i någon ljusbrun kropparnyans.


I april hade vi slutprov varje dag sista veckan.



Den 9 april fick jag mitt diplom som professionellt diplomerad makeupartist.
Och det firades såklart både på studion och med en fest på kvällen :)



Dagen efter vi fått diplomet var jag ut på första jobbet som makeup artist. Sminkade inför en modevisning på Cozmoz.


Jag, Sandra & Fredrika åkte till Stockholm och gick på kurs för Bare minerals.


I slutet av april sa vi upp lägenheten i forssa och flyttade upp till skräddarbacken.
En större och nyrenoverad lägenhet och jag fick ett eget sminkrum.


Den 27 april gjorde jag min första dag på Kicks i Borlänge. En något nervös dag då jag var rädd för att ha samma känsla som jag hade när jag jobbade på Mus, men det gick så bra så och jag trivdes som fisken i vattnet och blev kvar hela sommaren.


I maj tog jag mod till mig och färgade håret rött. Jag trivdes förvånansvärt bra i det, men det var jobbigt att alltid behöva tänka på att kläder & smink skulle matcha med håret.


A-c kom hit och hälsade på, vilket sker alldeles för sällan nu för tiden ♥ Saknar henne varje dag !


Efter att vi flyttat till Skräddarbacken fick jag & Emma lite mer kontakt igen eftersom det bara var ett stenkast mellan oss nu. Vi solade och snackade massa skit och jag fick hjälp att fixa till uteplatsen.


I juni färgade jag tillbaka håret blondt. Jag tröttnade på att alltid tänka på vad jag har på mig och hur jag ska sminka mig.


En båttur med killarna. Väldigt skönt att bara sitta där och guppa på vattnet i solen :)





A-c och Jossan kom hit för Peace & love-festivalen. Veckan tillbringades med nära vänner & underbara människor.


Jag hade en hel del plåtningar denna vår & sommar och plåtade även en av dem själv.


Vi bokade en resa till Turkiet i augusti och en vecka senare var vi där.
Ett femstjärnigt hotell med jättefin utsikt, spa, bio, nattklubb, restuaranger m.m. En jättemysig vecka bara vi två ♥


Vi skaffade en ny familjemedlem som blev att heta Leia. Egentligen skulle vi ha hennes syster men när jag såg denna lilla sötnos så smälte mitt hjärta och det blev den enögde kattungen som fick följa med hem. Bokade tid för veterinärbesök pga av att hon bara hade ett öga. Hon verkade må bra i det stora hela men jag ville vara på den säkra sidan. Inget fel på henne sa veterinären förutom en inflammation i "hålet" där ögat skulle ha varit. Åkte hem med en salva och på kvällen kunde hon inte ens gå utan att ramla omkull. Åkte akut till Falu djursjukhus där vi tvingades avliva henne pga vattenskalle. Jag har nog aldrig träffat en katt som varit så kärleksfull & gosig som hon. Världen är bra orättvis ibland !

I slutet på augusti blev jag erbjuden två tjänster på en och samma dag utan att ens ha sökt. Ett på en förskola och ett på en skola. Tackade ja till skolan och började dubbelköra med det och Kicks.


Jag fixade i ordning mitt sminkrum.


Jag färgade håret brunt.


Jag lånade Emira när Emma skulle flytta.
Vi bakade chokladbollar och jag påmindes om hur härligt det är med barnskratt.


I slutet av oktober sa jag upp mig från Kicks i Borlänge. Inte av anledningen att jag inte trivdes utan för att det inte gick att kombinera båda jobben. Jag hade en tjänst på 15 h/månad på Kicks, vilket absolut inte går att leva på. Tog beslutet att säga upp mig när jag kände att jag nästan höll på att gå in i väggen.


Det närmade sig halloween och jag la i slingor i håret för att bli ljusare, igen. Vi firade halloween på skolan och jag hade lovat barnen att göra köttsår, men jag kände att jag inte riktigt orkade så tidigt på morgonen så det fick bli vampyrbett i stället. Barnen tyckte det såg lite läskigt ut :) Jag & de andra lärarna smög upp på vinden och barnen fick gå spökvandring, efter vägen stod vi och skrämde dem. Kolsvart var det där uppe och barnen tyckte nog det var lite spännande :)


På kvällen blev det halloweenfirande. Jag & Katarina var väl de enda som verkligen planerade våran utstyrsel, men det var roligt att få göra något riktigt för en gångs skull.


Den 28 november gjorde jag min första dag på Kicks i Falun. Karin från butiken i Borlänge ringde och talade om att det fanns en tjänst ledig i Falun, snabbt som fan ringde jag dit och fick komma på en liten intervju redan dagen efter, sen var det klart. Har henne att tacka för att jag är där idag. Underbart ! :)


Jag blekte håret och blev åter igen blondin på riktigt.


Hela december månad bestod av jobb, jobb, jobb.
Julhandel och paketinslagning. Stressade dagar, men roligt !



Det blev julafton och vi var hos Kalles pappa och åt frukost och umgicks med hans familj. (bilden på mig & Arwen var några dagar tidigare)


Juldagen. Party.

Ja, det var mitt år i det stora hela. Som ni märker så är jag inte allt för generös med private stuff. Men mitt år har i stort sett bara bestått av utbildning, jobb, smink, smink & smink. Jag har bokstavligt talat jobbat häcken av mig detta år ! Men det har varit det roligaste och bästa året hittills i mitt liv. Jag ångrar inte en sekund att jag gick utbildningen och alla ni som sa att jag inte skulle få något jobb, jag har haft fler jobb under detta år än någonsin tidigare ! Tji fick ni ;)
Jag har lärt känna nya och underbara människor i denna resa. För en resa har det verkligen varit ! Ett år jag aldrig kommer glömma !


RSS 2.0