Weleda.

Som ni kanske minns från detta inlägget så började jag använda Weleda's produkter för ett tag sen. Jag är fruktansvärt trött på min hy och har nog aldrig varit så obekväm osminkad som jag har varit den senaste tiden. Jag hoppades att Weleda skulle vara svaret på mina böner, men jag måste nog tyvärr erkänna att så var inte fallet. Jag har varit lite snål och inte gett det en månad som de allra flesta vet att man alltid ska göra med nya produkter. Men den var ingen höjdare. Jag skulle kunna tänka mig att den är kanonbra för de som har lite normal/torr hy, men inte för mig.
Jag tycker om ansiktsrengöringar som löddrar och kan ta bort lite makeup osv, men denna fungerar inte alls. Och dagkrämen kändes alldeles för fet för min smak. Jag säger ingenting ont om Weleda för övrigt, för jag har hört mycket positivt om det. Men när jag tänker efter kommer de orden från dem som har lite känsligare hy.
Kanske den skulle kunna vara något för Linda som är så torr och känslig i hyn. Jag tror jag ska ge henne den så hon får testa, det vore roligt att se hur den fungerar på någon som har torr hy. Lite research från min sida där, men det är alltid roligt att se hur olika våra hudtyper faktiskt är :)

Studentmakeup.

Det börjar närma sig studenten och nu trillar bokningarna in här. Jag får gå upp med tuppen och sminka händerna av mig helt enkelt. Men det går nog bra. Det är roligt med lite bokningar i alla fall ! :)

Vad är en studentmakeup för er ? En studentmakeup för mig är något somrigt, fräscht och lite naturligt. Skimmerskuggor och somriga färger så som aprikos, rosa, brunt osv. Att kladda på en sotning på självaste studenten tycker jag personligen inte är någon höjdare ! Det ska vara fräscht och vackert !


(Såhär såg jag ut på min student, för en massa år sen ! Det var innan jag ens hade tänkt tanken på att bli makeup artist, men jag hade ändå fattat det här med naturliga, fräscha färger. En eyeliner, en ljus locksskugga, mascara, en lätt rouge och ett ljusrosa läppglans)

Abstinens.


Makeup: Erica Erlandsson (jag)
Fotograf: Patrik Blom

Det känns som att jag sminkar alldeles för sällan nu för tiden. Även om jag haft mycket plåtningar osv. De dagarna är grymt roliga, men tyvärr går de alldeles för fort. Men det är väl så, tiden går fort när man har roligt... När man gick i skolan sminkade man ju varje dag, och inte bara en gång - utan två och tre gånger. Jag kan ju inte påstå att det var jätteroligt heller, efter tredje sminkningen utan paus var man ganska trött. Men jag fick i alla fall sminka. Nu tar jag varje chans jag kan få till att få vara lite kreativ. Tur att jag och Matilda har en session nästa vecka ! :D

Vilken dag !



Jag kom nyss hem efter en tuff dag på jobbet. 8 timmar, utan att sitta ! Jag är helt slut i både kroppen och huvudet. Tävlingen som pågick slutade tydligen idag, men vi klarade budgetten ändå och jag har tydligen sålt riktigt bra för att ha varit där så få timmar :D Så det känns bra !
Jag har huvudvärk ! Och jag är irriterad på arbetsförmedlingen som vill skriva ut mig över sommarn, jag kan ju inte precis leva på 47 arbetstimmar/månad. Men det värmde mycket att mötas av synen ovan när jag kom hem i alla fall, en stor ros och en liten lapp med "jag älskar dig" på vardagsrumsbordet ! Jag älskar dig med baby !

Dagens makeup.



Ska snart sticka iväg och jobba ! Jag börjar känna mig motiverad på jobbet nu. Vi håller just nu på med en tävling där vi kan vinna en viss produkt, inte för att jag har någon användning av den, men det är alltid kul att vinna. Det är 2 dagar kvar och sist jag var där låg vi under, vi får se om vi hinner jobba upp det.

Hur som helst, idag kör jag på skimmerskuggor i olika beige-bruna toner. Mineralbas och mineralrouge från Bare minerals. Tycker färgen på rougen är så fin ! På läpparna har jag ett läppglans från Oriflame blandat med Buxom från Bare minerals. Oj, det märks verkligen att jag fastnat för ett visst märke. Igår beställde jag hem ett nytt Buxom-gloss också, ni som inte har testat det, gör det ! Det finns att prova i bla Kicks-butikerna. De är helt underbara !

Miss Sunshine.


Makeup: Erica Erlandsson (jag)
Fotograf: Patrik Blom


Det här är en av mina favoritbilder från senaste plåtningen jag sminkade på. Det var så fint väder och den där outfiten i kombination med makeupen blev awesome. En makeup som jag velat göra väldigt länge, som jag äntligen fick göra. Mer bilder kommer senare !

Sommar & sol.



Idag skiner solen ute och jag har ingen lust att sminka mig alls idag. En mineralbas, lite rouge och ett läppglans räcker gott och väl sånna här dagar. Mascara brukar vara ett måste alla dagar, men idag får bli ett undantag. Spar på fransarna lite :)

I valet och kvalet...



Godmorgon. Idag är en sån där dag som jag tänker pyssla om mig själv lite extra. Jag känner att det behövs. Så nu sitter jag med en ansiktsmask från Formula på. Det är en djuprengörande mask som passar från blandhy till fet hy. Den jag har köpt kommer i en rosa "påse" för 20 :- på Kicks. De andra maskerna i Formula-serien finns att köpa på tub också, men inte denna. Inte än i alla fall, det återstår att se om den kommer in. Den luktar helt underbart i alla fall, en fräsch doft av jordgubb !

Igår ringde de från ett jobb jag sökte för ett tag sen i Göteborg, och jag fick det. Var dock tvungen att tacka nej med tanke på hur läget ser ut för tillfället. Det var ingen heltidstjänst och att ge upp en fast tjänst jag har här och bara flytta känns lite osäkert för mig. Det var synd att det inte var pendel-avstånd så jag hade kunnat kombinera. På jobbet i Göteborg hade jag fått sminka, vilket är ju faktiskt det jag vill göra. Men jag trivs på jobbet jag har nu också, så det är ett dilemma. Jag skulle ringa efter sommaren får se om det finns bättre möjligheter då.

Backstage.



Nu har jag nyss kommit hem. Jobbet gick kanonbra och jag fick vara lite kreativ med sminket. Jag & Lina var lite på samma nivå och ville ha någonting extra och inte bara en helt vanlig makeup. Och jag tror fotografen var nöjd med makeupen oxå så det var bra. Jag kunde inte vara kvar hela plåtningen eftersom jag lämnat över ansvaret på Emira till Linda för ett par timmar och halv tolv ringde hon och sa att Emira var trött, så då åkte jag och hämtade henne. Och nu ligger lillskruttan och sover så sött. Men hur som helst, jag tror dagens bilder blev grymma ! Och jag känner mig nöjd.

Godmorgon !



Såhär ser det ut hemma hos mig idag ! Här ser ni oxå min tillfälliga lösning på mitt sminkbord. Gamla lampor fastsatta på spegeln med hjälp av sugproppar (lamporna jag skulle ha på Ikea var slut !).
Lina som ska vara modell är på väg hit nu och sen bär det av ut och plåta. Jag är ganska trött, men jag hoppas och tror att det kommer gå bra ändå :)
Jag hinner nog inte uppdatera så mycket idag, eftersom vi ska ha Emira här hela dagen och ända tills imorgon. Men jag kanske hinner slänga upp lite bilder från dagen ikväll när skruttan sover.
Ha en bra dag !

Makeup favourites.



Tänkte dela med mig av mina makeup favoriter. Jag har mycket produkter som jag tycker är kanonbra, men de här tre produkterna är svårslagna !
Buxom lip gloss från Bare minerals. Jag har färgen Amber, men skulle mer än gärna vilja ha fler färger !
Mascara från Giordani Gold.
♥ Eyeliner, eller Aqua Color som jag kallar det, från märket Färg. Jag upplever ofta att eyeliners smular och trillar ner under ögat, men inte denna. Den sitter som berget !

Tar du hand om dina penslar ?



Idag har jag tvättat och skämt bort mina penslar rejält ! Nu ligger de på diskbänken indränkta i inpackning.
Jag vet att det är många som inte ens rengör sina penslar mellan gångerna, och jag är likadan själv när jag bara ska använda dem på mig själv. Men aldrig på någon annan ! Jag är hygienskadad. Och det säger ju sig självt att om du rengör penslarna mellan gångerna så får man bättre hy. Tänk någon som har mycket akne tex och inte rengör sina penslar mellan gångerna, hur mycket bakterier tror ni inte att det fastnar i penslarna ?
Så rengör de så ofta du bara kan, helst efter varje gång du använt dem, diska dem med diskmedel och vatten eller vanligt schampoo. Och skäm bort dem ibland med lite hårinpackning så håller de längre och du slipper köpa nya.

Dagens makeup.



Här kommer dagens... Jag sminkade över makeupen jag hade tidigare. Det gula blev alltså brunt i stället.
Snart dags för Kupolen. Efter det blir det jobb ett par timmar i Forssa.

Och nu har jag bestämt mig, Thea ska steriliseras ! Någon som vet något bra lite billigare ställe att göra det på ? Egentligen har jag inte råd, men jag är så illa tvungen nu för jag orkar inte lyssna på hennes gnäll längre. Dessutom är det ju synd om henne, hon mår nog bättre av en sterilisering när vi ändå inte ska ha några ungar på henne.

Inspirerad av plåtning.



Inspireras lite av alla plåtningar som är inplanerade framöver. Testade att göra en gul och svart makeup. Inför plåtningen tror jag dock att det blir lite mer extremt och lite annorlunda än denna. Vi får se vad modellen har för önskemål :)

Ska iväg till Kupolen med Lisa om en timme, så jag ska ta och tona ner den här makeupen nu. Gult är inte riktigt min färg :)

Kreativiteten spirar och idéerna flödar..

Jag och Matilda har suttit och bollat lite idéer nu under kvällen och har tre plåtningar inplanerade framöver. Så roligt när man har någon att bolla idéer med och vi kan slå våra kloka huvuden ihop och göra något bra av det.
Tidigare idag satt jag och tittade igenom bilderna från alla plåtningarna jag haft och det är så roligt att se hur man utvecklas. Både socialt och som makeup artist. Jag har kommit på att jag jobbar som bäst när jag arbetar med folk jag trivs med och när jag får lite fria händer och får vara med och bestämma lite. Ofta är det fotografen som avgör, fast jag måste ändå klämma in att det är vi makeup artister som kan det där med sminket bättre än fotografen. Så det är roligt när man får lite fria händer. Självklart ska de andra få ha ett finger med i spelet, men fler huvuden tänker bättre än ett som man brukar säga. Jag ska vara ärlig och säga att jag inte uppskattar när folk säger "det ska vara en brun sotning, med svart kajal, en aprikosfärgad rouge och ljusrosa läppglans!", då jag tycker att sminket ska anpassas efter modellen. Små direktiv om vilken känsla det ska vara i makeupen och lite önskemål är mycket bättre.

Jag ska även klämma in i inlägget att vi är i stort behov av modeller, så är du intresserad eller känner någon som kan passa framför kameran, hör av dig !

Beautiful girls all over the world...


Makeup & redigering: Erica Erlandsson (jag)
Fotograf: Kalle Jansson

Kikade igenom lite bilder och hittade denna bild från plåtningen med Sonny och Lovena som modeller. Så vacker.

Plåtning inbokad.


(Från senaste plåtningen med Alexandra)

På lördag blir det plåtning igen. Det ska bli så roligt ! Och lite nya kontakter är alltid bra. Och jag får lite fria händer på sminket också, men det blir nog lite trend i alla fall.
Ska ha Emira lördag till söndag också. Men plåtningen är på morgonen så förhoppningsvis hinner vi innan Emma ska lämna henne, annars sa mamma att pappa kanske kunde ta henne en stund. Så det löser sig nog.

Äckliga små kryp !



Idag har jag haft besök av Emma hela dagen. Vi har suttit ute i solen och snackat skit och stekt ! Skönt att bara vara och inte göra någonting. Sen kom mamma och vi rensade ogräs och fixade till våran uteplats lite, och då dök alla äckliga jävla kryp fram. Att vi har myror som inneboende var väl ingen nyhet, men spindlar, skalbaggar, maskar, larver, pissmyror osv var ju sådär lagom trevligt. Jag klarar verkligen inte av småkryp !
Jag har bränt mig idag också. Den som inte har sett en kräfta på länge kan få titta på mig. Jag har ränder efter shortsen och bh:n, och jag som trodde solen inte tog något ! Där fick jag så jag teg. Det blir att smörja, smörja, smörja för att få över det röda till brunt i stället :)

Har jobbat kväll också. Gick kanonbra. Idag fick jag sminka lite, men bara lite. Var en kund som ville ha en foundation som är bra för hyn. Och jag tipsade såklart om Bare minerals ! Om det är något märke jag kan väldigt mycket om så är det Bare minerals. Och ett märke jag dessutom pratar väldigt gott om. Hur som helst, la på en liten snabb bas på henne för att hon skulle få se och känna om det passade henne. Roligt att få sminka lite i alla fall, även om jag hade föredragit att lägga en hel makeup på henne.

Nu ska jag kolla på Gossip !

Proffs.



När jag & A-c var på Kupolen i fredags införskaffade jag lite räddningsprodukter för mitt hår. Ett torrschampoo för att slippa tvätta ur färgen det första jag gör. Det funkade kanonbra ! Och sen ett serum för frizzigt hår, var också riktigt bra med tanke på det billiga priset. 45 kr/st på Kicks.

Då var helgen över...



Har haft en jättebra helg tillsammans med min underbara barndomsvän ! I fredags blev det lite förfest här hemma med Katarina och sen drog vi ner till krogen. Blev en ganska lyckad kväll tycker jag i alla fall.
Igår grillade vi och sen åkte jag & A-c hem och såg på film och sov, vi var nog ganska trötta efter fredagskvällen. Men filmen vi såg var bra - It's complicated. Skrattade ganska mycket.
Hur som helst, det har varit en bra helg och jag önskar vi bodde närmre ! ♥

Nu är jag där igen.


Makeup & redigering: Erica Erlandsson (jag)
Fotograf: Kalle Jansson


Jag älskar den här bilden ! Jag tycker Alexandra gjorde ett strålande jobb med ett försöka få fram en känsla i ansiktet och hennes blick på den här bilden är gorgeous.
Jag har tonat ner färgerna lite grann, allt utom hennes otroligt fina ögon.

Jag kommer ha sånna problem med att välja portfoliobild, igen !

Kreativitet.


Makeup & redigering: Erica Erlandsson (jag)
Fotograf: Kalle Jansson


Idag har vi haft plåtning med Alexandra igen. Av någon anledning lyckas hon alltid locka fram kreativiteten i mig. Den här gången gjorde vi henne mycket brunare än vad hon är naturligt, och man kunde inte ens gissa att det inte var äkta. Det blev riktigt snyggt i alla fall. Och hennes blåa ögon kom fram lite extra, vilket var precis vad jag var ute efter. En solbränd, naturlig lock där fokus ligger på ögonen.

De två bilderna ovan är två av mina favoritbilder. Men det finns så många fler !


Rött och grönt.



Ja, ni ser rätt ! Jag har färgat håret rött. Något jag har velat göra så länge nu men inte vågat mig på. Men min förra hårfärg hade börjar bli så grå och tråkig, så nu tog jag steget. Jag har inte bestämt mig än för vad jag tycker, men det behövs en färgning till för att få det riktigt rött. Roligt att ha något annorlunda i alla fall :)
Makeupen idag går i gröna och skimriga toner. Shit vad svårt det är att sminka sig med rött hår, rosa läppstift passar ju inte precis ! Så vi får se hur länge jag står ut med att hålla mig till de diskreta makeuperna.

Nu ska jag iväg till jobbet. Sen ska jag knata runt på Kupolen en stund när jag slutar tror jag. Är det någon som vill göra mig sällskap så släng iväg ett sms :)

Weleda.



Idag var jag själv i butiken på jobbet i flera timmar och det gick kanon ! Det känns att man börjar komma in i det mer nu, man vet var sakerna står, vet hur kassan fungerar och vet vilka märken man kan rekommendera till vad osv.
Fick med mig en hel hudvårdserie och en mascara hem. Jag har hört massa bra saker om Welada, så vi får se om det gör några underverk på min hemska hy ! Återkommer med resultat.

Portfoliobilder.



Det blir mycket Alexandra här i bloggen för tillfället, men det gör ju ingenting för hon är ju så vacker eller hur ? :)
Det här är i alla fall mina nyaste portfoliobilder. Som ni ser så gjorde Alexandra ett strålande jobb och släppte verkligen loss framför kameran, vilket resulterade i en hel del riktigt bra bilder.
Makeupen på nedersta bilden är min favorit. Roligt att få leka loss lite !

Bal & studentmakeup.



Jag är utav den uppfattningen att en bal & studentmakeup ingår i ungefär samma kategori. Skimmerskuggor i olika färger. Här ovan har jag gjort en makeup med en ljus skimmerskugga som lockskugga, en brun skugga med brunt skimmer som intensitetsskugga och globskugga. Lösfransar är ett måste såklart ! :) Vit kajal på slemhinnan för att pigga upp ögat lite.
Denna makeup är perfekt om du vill förstora ögats intryck och ge en pigg och fräsch känsla.

Portfoliobild.


Makeup & hår: Erica Erlandsson (jag)
Fotograf: Matilda Fernholm

Här är bilden som ni alla läsare har röstat fram till min portfolio ! Som tur är så har det, ju mer jag tittat på bilderna, blivit min favorit av de tre också. Så bra val av er att rösta fram den :)
Är ni nyfikna på de andra bilderna som för mig var självklart val av portfoliobilder ? Ni ska få se dem imorgon, promise. Då ska jag även sätta mig ned och beställa hem alla portfoliobilder jag samlat på mig.

Kvällens makeup.



Här kommer en kvällens makeup, i stället för dagens. Kör på naturliga aprikosfärger, riktigt fräscht nu till våren & sommarn. Blandade mitt buxom läppglans med lite skugga från färg-paletten. Ja, det är ett riktigt hett tips ! Har du ett genomskinligt läppglans, blanda det med lite skugga eller om du bara vill ha mer intensiv färg så fungerar det också.

Nu ska vi åka ut till Torsång en sväng. Camilla fyller år och de festar väl, men vi ska bara dit och säga hej. Det blir lugnt för oss ikväll :)

Bilder från plåtningen.


Makeup & hår: Erica Erlandsson (jag)
Fotograf: Matilda Fernholm

Har fått massa bilder från Matilda från senaste plåtningen nu. Jag är nöjd med bilderna och precis som jag gissade så skulle jag inte kunna välja vilka jag ska ha i portfolion. Har två stycken utvalda som ska få sin plats i portfolion, men innan ni får se dem så tänkte jag att ni skulle få hjälpa mig bestämma vilken utav dessa tre bilder som ska få platsa där bland de andra bilderna. Så sätt igång och rösta ! Nr 1, 2 eller 3 räknat uppifrån !

Torsdag...



Redan torsdag. Nu är veckan snart slut och det är helg. Veckorna går så fort.
Idag har jag målat sminkbord. Ska fixa det sista imorgon och sen ska det bäras in i sminkrummet och det ska städas och göras i ordning där inne !

Nu ska jag åka iväg och jobba. Måste springa in på H&M först och köpa ett par nya tygskor. Högklackat är ingen höjdare på jobbet !

Dagens plåtning.



Dagens plåtning med Alexandra och Matilda var det roligaste på länge ! Jag är riktigt nöjd med sminket & stylingen och att vi kom så bra överens. Vi hade roligt samtidigt som vi plåtade, vilket är oerhört viktigt tycker jag. När man trivs tillsammans och har roligt gör man ett bättre jobb. Och jag lät kreativiteten komma fram och kom på nya idéer hela tiden när jag stod och tittade medans Matilda plåtade. Jag är ganska säker på att bilderna blev kanon och jag blir förvånad om det inte finns några bilder alls jag kan använda i min portfolio. Bra jobbat tjejer och tack för en otroligt rolig dag !

Dagen med stort D.

Äntligen onsdag ! Som jag har väntat på den här dagen. Idag blir det plåtning ! :) Och jag har massa idéer, så jag har en känsla av att det kommer bli kanon ! Ingen stress och ingen tidspress. Bara jag och två tjejer till som ska ha en otroligt rolig eftermiddag :D Det blir första gången jag arbetar tillsammans med bara girls och det kommer nog bli awesome.
Jag kan nog till och med utlova någon/några backstage-bilder och om jag inte är allt för trött ikväll lovar jag att visa dem. Jag, för trött ? Det lär iofs inte hända efter en plåtning, för då är man så förväntansfull att man inte kan låta bli att tjuvkika på bilderna !

Visning...



Snart dags för Oriflame-visning här hemma. Har nyss duschat och gjort mig i ordning. Testade att kombinera mitt buxom-läppglans med en rosa läpp-penna. Annars är ju läppglanset i en ganska tråkig färg, men beroendeframkallande är det ! I love it. Kalle däremot är inget stort fan av det, då det sticks på läpparna när man pussas ;D

Nu ska jag fixa fika innan folket kommer !

Inget sminkbord...


Inget sminkbord idag heller... Så i stället pysslar jag med det här - två stolar och ett bord. Resten får ni se sen när det är färdigt :D

Har däremot lite ångest över att det är kväll redan. Var tog den här dagen vägen ?!


Söndag.


(Karin & Carolina efter sminkningen igår)

Det blev som sagt inte så långvarit för oss på festen igår. Typiskt också att Linda skickade sms och berättade att dom festade och skulle ut. Vi som inte har festat tillsammans på flera år ! Får väl se hur många år man får vänta på nästa tillfälle, nejdå ;P

Idag städar vi för fullt här hemma. Har ju Oriflame-visning imorgon, så då lär det ju så någorlunda städat ut i alla fall.

Pappa kommer senare och ska fixa mitt sminkbord, äntligen !

Valborgsmässoafton.



Då var sista april över för i år. Gjorde mig i ordning här hemma och var inte på speciellt partyhumör måste jag ju säga. Men jag traskade iväg ner till Jonas vid 7-tiden och gick vilse på precis samma ställe som alltid när jag ska dit, så Jonas fick komma och möta mig ;P Väl hemma hos honom höjdes humöret lite, som alltid när man umgås med människor man trivs med ! Drog sen vidare till Klas och fortsatte festa där. Helt ok kväll, men kunde varit roligare.

Idag har vi varit i Gustafs och jag har sminkat Karin till hennes 40-årsfest. Sen åkte vi med till festen och åt lite, och kom nyss hem. Varken jag eller Kalle är på något vidare partyhumör efter gårdagen, så vi har laddat upp med lite godis och ska mysa lite framför tv:n i stället.

Ha en bra kväll !

RSS 2.0