En dag i Valbo...



Dessa två tokstollar har jag sprungit runt i Valbo tillsammans med idag. Bästa mamma & mormor ♥

Jag måste ju säga att jag är en händig kvinna ! ;) Nu har jag skruvat ihop badrumshyllan och nu ska jag ge mig på en storstädning i badrummet. Jag har ju handlat en del som jag gärna skulle vilja greja med idag men jag såg nu att klockan är ganska mycket så jag hinner nog inte så mycket mer än badrummet. Resten får jag ta imorgon kväll efter jobbet. Kanske kommer det lite bilder sen på hur allt blev. Det blev ju även lite inhandlat till köket, som hittills är mitt favoritrum och det enda rummet som känns helt klart. Men som sagt, nu ska vi även ta tag i vårat badrum som är omöjligt att få riktigt snyggt med vårt fula röda badrumsgolv, men man får väl göra det som göras kan så gott det går. Det kan ju inte bli värre än vad det en gång var i alla fall ;)

120329.



Idag har jag sprungit runt på Ikea och Owe's hela dagen med bästa mamma & mormor. Blev en del nytt inhandlat till lägenheten och jag kan knappt gå in på Owe's utan att bli psykiskt störd för jag vill bara ha allt, allt, allt ! Det är så mycket som är så jag. Gammaldags och fint ! I love it !

Nu ska jag skruva ihop ett badrumsskåp. Lite bilder från dagen kommer senare. Hej så länge !

Little miss cat.



Lilla Evina. Brukar ha en förmåga att se lite elak ut på bild, fast hon inte är det ;) Men lyckades få en skaplig bild på henne idag i alla fall, efter många om och men och lek med sin egen svans och total paniktvättning ;)

Skrämmande mörkrädd...



Skjutsade hem Lisa för ett tag sen. Och nu börjar jag inse hur skrämmande mörkrädd jag är. Usch jag borde ju fan nästan söka hjälp... Jag har alltid varit mörkrädd, men sen har det "vuxit" bort lite med tiden. Men nu är det värre än någonsin. När jag går ute när det är mörkt och jag möter någon tänker jag alltid "undra om han ska följa efter mig nu, undra om det är nu jag ska få livet förstört genom att bli våldtagen eller misshandlad"... Det kanske är bra att vara lite rädd så att man i alla fall tänker på att man inte ska gå ute själv mitt i nätterna, men i mitt fall så spelar det ingen roll om klockan är halv nio på kvällen eller tre på natten. Jag är lika rädd för det. Kan knappt gå runt ett hörn utan att tro att det står någon och lurar där bakom. Det värsta är att jag inte ens kan gå från bilen som jag nu parkerat tio meter ifrån porten utan att hålla andan och nästan springa in genom porten. Och när jag väl kommer in genom porten springer jag nästan upp för trappan för någon kan ju stå i trappuppgången. Och sen när jag väl kommit in i lägenheten och låst dörren kan jag pusta ut och lugna ner mig lite. Ni hör ju själva hur det låter... Sjukt jobbigt är det i alla fall att knappt kunna gå utanför dörren när det börjar bli mörkt ute. Jag vågar inte ens släcka lamporna i lägenheten på kvällen, det får alltid K göra. Men idag passade jag på att göra det medans Lisa var här så jag bara kunde smita in i sovrummet när jag kom hem.
Jag förstår inte riktigt vad det är som har gjort mig såhär mörkrädd och jag blir nästan irriterad på mig själv. Jag behöver inte vara ute och gå när det är mörkt, men jag borde kunna ta mig från bilen och in utan att hålla andan och få hjärtklappning i alla fall...

Jag borde försöka sova nu, men jag har en känsla av att det inte kommer gå så bra denna kväll. Nu mår jag illa, vilket jag iofs har gjort lite grann till och från hela eftermiddagen. Jag ska nog lägga mig och titta lite på tv, får se om det kan få mig på andra tankar och kanske lite lättare att somna... Godnatt !

Det är vår !



Vilken bra dag det här är ! Jag vaknade klockan tio, och så länge har inte jag sovit på jag vet inte hur länge. Brukar vakna runt halv åtta tiden annars. Sen har jag tillbringat förmiddagen ute på balkongen med senaste Cosmopolitan och bara njutit av solen. Jag hade nästan glömt bort hur lycklig man kan bli av lite fint väder och att bara ta det lugnt. Kunde till och med sitta i bara underkläderna, kanske har jag fått lite färg nu då...om jag har tur ;)

Nu ska jag städa lite här hemma, sen ta en dusch och sen kommer K hem och hämtar mig så ska vi åka och hämta våra ringar. Spännande ! Hoppas de är fina och att de passar i storleken :)

Ikväll kommer Lisa och det blir filmkväll. Alltid lika trevligt att umgås med tjejkompisarna.
Ha en bra dag !

Onsdag.



Snart dags att dra iväg till jobbet. Det är onsdag och halva veckan har gått, igen ! Tiden går så fort. Det stämmer verkligen att tiden går fortare ju äldre du blir, det är lite läskigt. Har inte så mycket att skriva om, det händer inte så mycket just nu. Ska försöka äta lite frukost och röja undan här hemma innan jag ska knalla iväg till bussen. Har en känsla av att denna dag också kommer gå fort eftersom vi har kampanjbyte på jobbet, mycket att göra med andra ord. Me like ! :)

Nygammal väska...



Köpte två stycken plånböcker på Monki igår. Jag tänkte använda dom som väska i stället eftersom de är tillräckligt stora för det :)
Tyckte att den svarta var lite tråkig så jag limmade på nitar på den. Allt som behövs är nitar, en tång att böja in piggarna som sitter på nitarna med, och textillim. Sen är det bara att dekorera :) Jag hoppas att det håller. Nu ska jag bara köpa ett läderband att sätta på så man kan "hänga" den på armen.

Hemma...



Hemma efter en kanontrevlig helg i Örebro ! :)
Vi har bara tagit det lugnt. Shoppat, tittat på film och haft myskväll, gått på bio. Och pratat en massa !
Det känns alltid lite tomt när man åker hem igen och vet att vi inte kommer ses på ett tag. När man träffas pratar man om allt och inser hur skönt det är att ha sånna vänner. Jag har skrattat så jag har fått ont i magen och jag har skrattat så jag gråtit. Jag är bara så glad att jag har denna underbara människa i mitt liv ♥

Snart helg...



Shit, vad veckorna går fort. Det är inte klokt ! Det är bara helg hela tiden känns det som ;)
Har varit ledig i två dagar nu och har verkligen inte gjort något speciellt alls. Storstädat lägenheten, varit & tittat på ringar och bara tagit det lugnt.
Ledig i fyra dagar till och imorgon åker jag till Örebro och hälsar på min äldsta och bästa vän ! ♥ Ska bli så roligt att träffa henne igen. Hon är en sån där vän som man vet alltid kommer finnas där no matter what och det är guld värt. Hon är en av de finaste människorna jag träffat och har och kommer alltid stå mig nära. Vi har inte träffats sen i november och jag önskar alltid att hon bodde närmare. Som när vi var små och bodde grannar och bara kunde springa över till varandra. Jag tror att hon är den jag har mest minnen med från min barndom. Jag minns när hon berättade att de skulle flytta, jag grät och undrade hur allt skulle bli när hon försvann. Jag trodde nog att vi skulle tappa kontakten med varandra. Jag undrar ofta om vi hade varit lika bra vänner som vi är idag om hon fortfarande hade bott här. Det känns som att många har man växt ifrån & tappat bort efter vägen. Men jag antar att det är de riktiga vännerna som består.
Jag har tappat många efter vägen, men har också funnit flera nya som jag inte skulle vilja byta ut för nånting i världen. Jag trodde inte det fanns så fina människor som jag har träffat & lärt känna det senaste året. Och jag trodde absolut inte att det fanns vänner som kunde ställa upp så mycket som de har gjort !

Usch, det här blev ett sentimentalt inlägg. Tror jag tar och avslutar här nu ;) Ciao !

Balsammetoden efter 1 1/2 månad.



Jag har fått så mycket frågor om det här med balsammetoden, så nu tar vi det en gång för alla. Jag har hållt på med balsammetoden i en och en halv månad nu och jag tänker inte sluta ! Den första frågan alla ställer sig är "hur fan får du håret rent ?". Den största anledningen till att man använder shampoo är för att få ur alla rester av silikon och mineraloljor som finns i det mesta av våra schampon, balsam och stylingprodukter. När du använder balsammetoden måste du alltså lära dig att läsa innehållsförteckningen på dina produkter väldigt noga ! Jag rensade ur i stort sett hela mitt badrumsskåp när jag insåg hur mycket onödigt skit produkterna innehöll. Jag använder alltså inga produkter som innehåller silikon, sulfater eller mineraloljor. Det finns massa koder för detta i innehållsförteckningen så det gäller att ta reda på innan vad alla kodord står för. Det låter krångligare än vad det är. Jag skrev ner en lista på vad produkterna inte fick innehålla och sen gav jag mig ut i butikerna och handlade nytt.

Det är inte bara att börja med balsammetoden. Du måste göra en sistatvätt med ett shampoo som innehåller sulfater, men inte silikon eller mineraloljor. Du kan alltså inte ta vilket shampoo som helst. Detta för att få ut alla silikoner som du grott in i håret i flera års tid.

När du har gjort din sistatvätt är det bara börja med ditt balsam (detta ska vara fritt från silikoner, mineraloljor och sulfater).
För att få håret riktigt rent gäller det att massera hårbotten i ungefär 10 minuter med balsam, och sen skölja, skölja, skölja ! Man brukar säga att när du tror att du har sköljt färdigt så sköljer du lika mycket till.
Och balsammetoden är en djungel, tro mig. Man får prova sig fram en hel del innan man hittar produkter som funkar och jag är inte helt i mål än heller. Men jag är en god bit på vägen. Eftersom jag har ganska tunt hår föredrar jag ett lätt balsam att tvätta med (vilket de allra flesta gör, annars kan håret lätt bli att se fett ut snabbt). När jag började med BM så hade jag ett tvättbalsam och ett vårdbalsam, vilket jag insåg här om dagen att det inte behövs. Vårdbalsamet är oftast lite tjockare i konsistensen och ska ge mer fukt till längderna. Alltså tvättar du hårbotten med ett lite lättare balsam och lägger sen vårdbalsamet som är lite tjockare i längderna. Jag tyckte håret behövde tvättas var och varannan dag, men nu testade jag att använda tvättbalsamet i längderna också vilket funkade mycket bättre ! Man får prova sig fram helt enkelt.

Nu har jag nyss klippt mig, men jag ser stor skillnad på mitt hår. Det är fylligare och mer volym, och lockigt ! :)

Surprise !



Igår blev det lite överraskningskalas för Johanna som fyllt 20 år ! Jag & Azra gjorde tårta, förberedde presenter och sen gick vi ner till stan för att hämta Johanna medans Kim dukade och gjorde fint hemma hos Azra. Vi tog på Johanna ögonbindel och ledde runt henne lite så att hon inte visste var vi skulle eller vad vi skulle göra. Hon blev nog ganska nervös, haha ! "Vart ska vi ? Vad gör ni?"... Hon var duktig att gå med ögonbindel i alla fall, jag hade gått som en snigel om jag var hon ;) Men det gick bra, förutom några trampar i vattenpölar & snedsteg på trottoarkanter. Och en bank i huvudet i trappuppgången, haha ! "Det är bara att gå rakt fram" säger jag, men ändå lyckas hon svänga lite till höger och går rakt in i väggen ;)

Jag & Azra hade varit så ambitiösa och skrivit en fin dikt och gjort ett eget litet paket till henne. Vi ville jävlas lite och se reaktionen :D
Kim fick lite paket hon också eftersom hon fyllde år här om dagen :)
Åt tårta, tittade på melodifestivalen och drack drinkar. Hade "tuttävling" med kalastutorna vi köpt och tävlade om vem som kunde blåsa längst, haha ! Gick ju sisådär och ju mer drinkarna trillade in desto värre blev det.

Drog ner på s2 och dansade loss lite. Lika roligt som alltid med dessa brudar ! Kan ju bara inte bli tråkigt när det är vi fyra :) ♥

Grattis igen Johanna och Kim ! Och kom ihåg att det inte är åldern som är det värsta, det är tyngdkraften ! ;)

It's finally over now...



Nu är äntligen alla prover klara ! Gissa om det känns skönt. Bara obehagliga prover. Blodprover, magprover, cellprov. Nu hoppas vi att jag inte behöver göra något mer.
Fick svar på blodproverna igår och det såg bra ut. Mamma har beställt nå hälsokost-tabletter åt mig, får se om det hjälper mot tröttheten. Men sen måste jag väl försöka ta mig ut i friska luften lite mer.

Idag blir det jobb 4 timmar. Och sen ska jag köpa P&L biljett. Jag är inte helt hundra på att jag vill/ska gå än. Vore roligare om tjejkompisarna också skulle gå. Men ångrar jag mig sen så lär det väl inte vara allt för svårt att sälja den ;) Men jag lär då och andra sidan inte palla sitta hemma under den veckan heller.

Nu ska jag göra mig i ordning, ha en bra dag !

Mys med hästarna.



Lilltösen vaknade kvart över sex i morse och tyckte att nu är det väl ändå dags att gå upp ;) Slog på Mumin och låg och tittade i sängen en stund innan vi gick upp och åt frukost och väntade på att Kalle skulle vakna. Sen bar det iväg ut till stallet. Emira vågade rida några meter bara innan Satin fick för sig att skutta till så hon blev rädd och ville gå av. Men hon var då stolt över att hon hade ridit i alla fall, och sen gick vi och gosade lite med de större hästarna. Härligt att vara ute i det här fina vädret !

Charmtrollet ! ♥


Bästaste kicks-brudarna !



När jag kom till jobbet i morse stod en förlovnings-present på kontorsbordet från mina härliga arbetskamrater. Tänk vilken tur jag har som har fått så goa tjejer att jobba med ! :)
Azra kom med bakelser klockan tolv och tyckte vi skulle fira. Känns underbart att ha funnit så fina vänner ! Ni är guld värda.

Nu ska jag gå och gosa ner mig i sängen och hoppas att lilltösen jag har fått låna hem sover hela natten ;) Hon ligger på en madrass bredvid våran säng. Men hon är då för söt när hon kryper upp i knät på en när vi sitter och tittar på film och säger "jag vill sova bredvid dig" :) Goungen !

Blombud !



När jag satt och åt frukost och tittade på One tree hill i morse så ringde telefonen från något konstigt nr. Jag sprang raka vägen till datorn för att kolla upp vem det var (jag hann såklart inte svara), och det stod något om blomsterodling. Vad fan är det tänkte jag ? Sen struntade jag i det och talade om för K när han kom hem att något konstigt nr ringt. Då sa han att de ringt till honom också och sagt att de skulle leverera blommor till oss och undrade om vi var hemma i eftermiddag. Haha ! Det var familjen hemma i Gustafs som hade skickat blommor :) Men jag måste ju ändå säga att varför ringer man när någon har skickat ett blombud ? Överraskningen förstördes ju lite grann eftersom vi visste att den skulle komma.

Tack underbara ni för de fina blommorna ! :) ♥

True love never dies ♥



Efter 5 år tillsammans har vi nu beslutat att ta oss till nästa steg. Enligt gammal tradition är det ju mannen som ska ta tag i saken och fria, men var fjärde år när det är skottår får även kvinnan göra det. Så jag tog tillfället i akt och frågade Kalle om han ville dela livet med mig. Inte för att jag är så överdrivet traditionell av mig. Jag tycker nog att kvinnan kan få fria vilken tid som helst på året :) Men av någon anledning så kändes det lite extra fint att göra det just denna dag.
Vi bryter däremot traditionen om att gifta oss det kommande året. Vi vill båda ha ett riktigt fint bröllop och en bröllopsresa vi aldrig kan glömma. Därför väljer vi att vänta. Vi skjuter det på framtiden och har ingen brådska. Att gifta sig är något man bara ska göra en gång i livet och det är värt att väntas på ! Jag har väl en inre önskan om att det ska ske innan man blir allt för gammal i alla fall, man vill ju vara ung & fräsch och snygg i bröllopsklänningen ;)
Behöver jag ens tala om hur glad jag är nu ? Det känns som att jag har väntat på detta i evigheter. Äntligen ! :)

Kalle, jag älskar dig nu och för alltid ! ♥♥♥ Och har gjort det ända sen jag lärde känna dig för en herrans massa år sedan ;)


RSS 2.0