Peace & Love 2009.

Back to reality efter årets Peace & Love-festival. Jag skulle kunna göra om det en gång till.

På tisdagen kom Katarina hit för att vara inneboende över hela festivalen. Vi invigde kvällen med att kolla på One tree hill, käka chips och bara mysa. Sen tog vi oss en promenad ner till festivalområdet för att kika runt lite, nyktra. Det hände inte så mycket den kvällen. Mjukstart helt enkelt.

På Onsdagen var det dags för Hoffmaestro att spela. Det var också det enda bandet vi såg denna kväll. Drack lite och hade hur trevligt som helst. Gick för att möta Lovena och drog hem till Lisa en stund innan vi skulle skulle gå till spelningen. Världens sämsta scen btw ! Under all kritik. Jag hatade den verkligen. Grus. Damm. Äckel. Det verkade som att Hoffmaestro's spelning var startskottet för många och folk var som galna och hoppade och shoade. Dammet yrde och man fick vara glad om man ens fick luft. Fötterna var kolsvarta. Katarina snöt sig efteråt och snoret var svart (överskottsinformation, men då kanske ni fattar). Men det var en bra start på årets festival i alla fall. Det enda jag fasade för var att Laakso sen skulle spela på samma scen på Lördagen. Jag fällde många svordommar över det.


Torsdagen var en av de bästa dagarna. Började dricka tidigt och satt ute i det fina vädret och drack cider. När alla andra hade gått fortsatte jag och Katarina festen på gräsmattan med min musikspelare. Vi behöver inte så mycket för att ha roligt egentligen. Vi underhåller oss ganska bra ändå :) Volbeat spelade klockan tio och just vad det gäller spelningarna så låg den med på topp tre av de bästa. Jag skrek av bara sjutton när min låt kom, Maybellene i hofteholder. Sen bar det av in i öltältet där det var smockat med folk, alldeles för mycket och jag lägger nog ett klagomål på öltältet också, har faktiskt inte hört någon som tyckt att det har varit bra så som de haft det i år. Men skitsamma, det blev en ganska lyckad kväll ändå.


På Fredagen samlade vi ihop brudarna och satt ute i parken och drack och spelade "jag har aldrig" med Lovena's kortlek. Hur mysigt som helst, det var en av höjdpunkterna på Peace & Love. Efter en stund träffade vi en kille jag gått på samma skola som så vi sällskapade lite med dem innan det var dags att gå till The Sounds. Efter spelningen gick vi runt och gjorde lite allt och ingenting. Sent på kvällen hittade i alla fall på två killar som spelade guitarr för oss i parken, och det visade sig att de hade ett eget band som faktiskt verkar vara ganska så bra. Så vi missade en del av Mando Diao's spelning men det gjorde inte så mycket...


Lördagen var den dagen jag hade sett fram emot mest. Laakso's spelning ! Satt och rockade till Volbeat några timmar innan och var hur peppade som helst. Vi gjorde till och med en "girls gone wild"-video som A-c kallade det, haha. Men den behåller vi nog för oss själva. Laakso's spelning var som väntat the best ever ! Stod nästan längst fram och det var helt underbart !


Same as always, now it's repeating it self all over again.


Jag kan ärligt talat säga att jag mår bra.



Det känns så bra att kunna säga att jag mår bra utan att det är en lögn. Utan att jag känner, samtidigt som jag säger de orden, att nej det är inte bra. Jag hoppas det håller i sig länge nu, det ska inte mycket till för att göra mig glad. Så jag hoppas att det fortsätter såhär.
Jag har vänt på dygnet. Det är inte bra. Det kommer bli en tuff arbetsvecka om jag inte vänder det tillbaka.
Nu ska jag sätta mig i soffan och äta lite kvällsmat och sen försöka komma i säng. Kanske bänkar jag mig framför Sex and the city, som verkar vara det enda vettiga som går på tv den här tiden på dygnet. Och jag ber till gud (även fast jag inte ens tror på honom, men ändå...) att tv:n ger fan i att krångla och ge ifrån sig konstiga flimmer och färgkrig på rutan.


Tryckmotiv.


Den här ska tryckas på en body till Daisy. Jag hann inte göra klart hela doppresenten till dopet eftersom mamma's skrivare krånglade. Men det gav mig tid till att göra den ännu finare. Nu är jag nöjd med motivet. Jag har ritat med svart tusch och sen färglagt i photoshop.

Äntligen...


I vintras förälskade jag mig i en svart klänning, som jag inte hann köpa innan den tog slut. Nu finns den i vitt och jag hade beslutsångest för om jag skulle beställa den eller inte då jag nog måste försöka spara på pengarna nu eftersom jag inte vet hur det ser ut med jobb i sommar. Nu, en timme senare, när jag åter igen kikar in på deras hemsida ser jag att den är på rea, plus att jag fick 15 % på hela beställningen eftersom jag är medlem. Så nu har jag klickat hem två sommarfina klänningar. Nu är det bara de där perfekta skorna som fattas.

Inspiration.


Inspirationen har återfunnit sig som ni kanske märker. Dock har det mest blivit enkla och snabba teckningar, inge akvarellmålning utan bara blyerts, tusch och färgpennor.

Var tog sommaren vägen ?


Regn, regn, regn och åter regn. Jag börjar undra om vi ens kommer få någon sommar i år, eller om allt bara kommer regna bort ! Inte nog med att det har regnat hur länge som helst, det har varit kallt också. Det är mitten av juni och det är knappt 10 grader ute vissa dagar. Barn och vuxna går omkring i överdragsbyxor på jobbet, i juni ! Jag hoppas verkligen att det vänder snart. Jag vill ha sommar !

Tidsfördriv.


Att rita är verkligen ett bra tidsfördriv. När man väl kommer igång kan man knappt sluta. Jag har så dålig fantasi, men fick upp motivationen efter att ha kikat i en massa modetidningar. En snabbt ihopslängd teckning blev det idag.

Studenten.

Idag är det den stora dagen för många runt om i landet. Många tar studenten idag. För 4 år sedan stod jag där med mössan på huvudet och var stolt över att ha klarat mig igenom de där tre hemska åren på Omvårdnadsprogrammet med ganska bra betyg för att vara mig. Jag fick MVG i projektarbete och det var jag mäkta stolt över, som att det skulle spela någon roll nu (?). På betygspappren framgår det ändå inte vad projektarbetet innehöll, så vad gör det egentligen för nytta när man söker jobb osv ? Jaja, skitsamma ! Som sagt, 4 år sedan. Jag trodde att det var 3 år sedan, ända tills jag för ungefär 1 timme sen tittade på korten därifrån och insåg att det faktiskt var 4 år sen. Innebär det att man håller på att bli gammal ? Det känns ju som att det var nyss. Scary !

Nu håller jag på och gör mig i ordning för kvällen. Katarina kommer hit och vi ska dricka lite vin och bara mysa. Kalle är och köper lite godis åt oss nu, snäll han är va ? :) Sen får vi se vad som händer. Vi har bestämt oss för att inte planera något utan ta kvällen som den kommer och bara göra det vi känner för, så det blir nog skitbra !
På jobbet idag var det som att jag fick något slags tecken, slog på radion bara sådär när jag sprang förbi den mitt i allt lekande med barnen, och vilken låt är det inte som spelas, om inte Right round med Flo rida. De flesta som känner mig vet nog att jag älskar den låten och inte kan låta bli att sjunga med och skaka på rumpan :)



Would you take the chance and make the change ?



En dag som har gått i ett.

Idag har jag jobbat hela dagen. Det är så roligt att vara där, för det går så bra. Och personalen är så gulliga och påpekar hur duktig och effektiv jag är hela tiden och det är alltid roligt att höra. Trots att dagarna kan gå fruktansvärt segt ibland eftersom barnen är så snälla (missuppfatta mig inte, det är bra att barnen är snälla, men det kan bli långtråkigt för någon som gärna vill ha något att bita i också).

Efter jobbet var jag till Katarina på hennes första visning som hon skulle hålla själv för Forever Living. Hon hade oroat sig en del men jag tycker det gick jättebra för henne. Hon var duktig. Jag själv skulle tycka det var jättehemskt att göra något sånt där.

Ikväll har jag pysslat, igeeen. Men det börjar närma sig slutresultatet nu. Jag hoppas det blir bra. Jag borde egentligen gå och lägga mig nu, men jag har så svårt att slita mig innan jag är helt färdig. Och dessutom är det så svårt att sova ensam ändå så... Jag fortsätter nog lite till :)


"I taket lyser stjärnorna"

Nu har jag äntligen fått se den där filmen som jag velat se så länge, "I taket lyser stjärnorna". Jag ville se den på bio när den gick men det blev aldrig av och sen dess har jag bara gått och väntat på att få se den. Men det var nog tur att jag inte såg den på bio. Den var sorglig, jag höll på att grina ihjäl mig. Början på filmen var bra men slutet var bättre, filmen hade inte varit bra om det hade slutat lyckligt. Det låter dumt, men så är det. I många filmer slutar allt så överdrivet lyckligt att man undrar om det ens kan hända i verkligheten. Det behövs lite filmer som visar hur det verkligen kan vara. Sista halvtimmen av filmen grät jag mig nog igenom.

För er som inte vet vad filmen handlar om, så handlar den om Jenna, en ung tonårstjej, som lever tillsammans med sin cancersjuka mamma. Jenna's dikt lyder: om du dör mamma, då tar jag livet av mig. I filmen får man följa Jenna, hennes mamma och mormor i kampen mot cancern och ödet. Samtidigt som Jenna är mitt i allt vad tonårsproblem kan innebära tvingas hon leva med vetskapen att hennes mamma en dag inte längre kommer finnas med henne.


Tiden går så fort.

Jag tittar på klockan och ser att den snart är nio. Tiden går så fort, överhuvudtaget. Dagarna går fort, veckorna går fort, månaderna går fort. Ja, snart sitter jag där i min gungstol och är 80 år :) Imorgon är det jobb igen och jag borde egentligen gå och lägga mig tidigt. Men jag har ingen lust. Jag hatar verkligen att gå och lägga mig ensam ! Som tur är börjar jag halv tio imorgon så det gör inte så mycket om jag är uppe ett tag.
Jag har målat och grejat på Daisy's doppresent ikväll, nu står den på tork och sen ska det på ett till lager. Under tiden tänkte jag städa badrummet. Jag har köpt så mycket nytt och inte slängt ut det gamla, jag är en spara. Alldeles för mycket spara ibland !
Sen funderar jag på att gosa ner mig i soffan med en filt och se "I taket lyser stjärnorna", den har ju äntligen kommit ut nu ! Det är en av få filmer som jag verkligen vill se.
Ha en trevlig kväll !


Pyssel.

Tidigare idag var jag så fruktansvärt trött. Katarina sov här i natt så vi bänkade oss framför One tree hill igår kväll. Och sen när vi skulle sova så var jag så övertrött så jag bara låg och flummande mig i sängen och skickade massa knasiga sms till henne, och det slutade med att hon låg i vardagsrummet i soffan och garvade och jag i sängen. Så jag somnade inte förän efter klockan ett, och skulle upp halv 6 ungefär.
Jag vaknade till lite efter ett bad i alla fall och tog bilen till Kupolen och köpte lite saker till Daisy's doppresent. Jag är som vanligt ute lite sent. Men nu har jag i alla fall kommit på bra saker. Jag ska bara göra käk och sen ska jag sätta igång och pyssla ! :)


Erica shoppar loss på makeup och hudvårdsprodukter.

Igår köpte jag en hel serie med hudvårdsprodukter; makeup-rengöring, rengöringspeeling, ansiktsvatten och en dagkräm.
Och idag kom mitt nya smink från Oriflame. Jag har ett tag använt Lumene's mineralsmink, men det gjorde min hy till ett katastoffall, det kombinerat med mitt hudvårdsbyte från Nivea young till Neutrogena - visibly clear. Inget utav dessa märken, som alla säger ska vara så bra, passade mig. Min hy är rena mardrömmen efter det. Nu har jag gått tillbaka till Nivea och inhandlat nytt smink. Jag gillade Oriflame när jag var yngre, men bytte sen till Loreal för att det var bättre, men det har nog hänt mycket i utvecklingen sen dess. Oriflames Giordani Gold är en serie som jag tror och hoppas är väldigt bra. Det är mineralsmink som ska vara bra för hyn. I serien ingår även naggellack, mascara osv. Tack gode gud för två nya nagellack som inte är från H&M och flagnar och blir fula det första de gör. Jag är nämligen lite snål av mig vad gäller just nagellack. Dessa kostade dock bara 49 :-, så jag passade på !
Sammanlagt blev allt detta runt 500 :-, och bör räcka ett tag. Mamma hade rea på hela beställningen så jag tycker jag fick en hel del för pengarna, eller ? Ett mineralpudor/foundation, en mascara, två nagellack, en ansiktsmask, ett täckstift/concealer med tea tree oil och en förebyggande "vätska" med tea tee oil mot oren hy.


RSS 2.0