Fredagskväll.

Den här veckan har gått så fort. Och idag är det fredag. Om en liten stund kommer Marcus & Linda hit så ska vi äta tacos och sen gå på bio. Vi ska se "sommaren med Göran". Det är inte så ofta vi umgås längre, så det blir trevligt.
Idag fick jag chansen att prova mitt nya smink oxå som jag köpte igår. Det blev en palett med alla möjliga färger i så jag kan leka lite. Är det någon som vill vara försökskanin så säg bara till ! :)

Ha en trevlig kväll.




Tidsfördriv.

I Onsdags hade jag och Katarina myskväll. Bänkade oss framför One tree hill med lite godis och chips och fastnade till ungefär halv fem på morgonen. Motionerade en del oxå, så nu slipper vi ha ångest för allt onyttigt ätande :) Klockan fem var det dags att sova men eftersom jag inte kunde somna så satt jag mig i sängen och ritade. Och jag har ganska dålig fantasi så jag är ganska nöjd över att jag ritade direkt ur huvudet. Idag blev teckningen färdig i alla fall, och såhär blev slutresultatet...


Crusing i Rättvik.

Ikväll blir det crusing i Rättvik. Jag har nyss sminkat mig och gjort mig i ordning. Gjorde en lite annan sminkning idag, en blanding mellan färg och sotit. Mörklila på hela ögonlocket och sen sotat med svart i ögonvrån. Tuperat hår och uppsatt med hårnålar bak. Det var länge sen jag använde mina clips nu, men jag börjar nästan tycka att det inte behövs. Mitt hår är ju ganska långt ändå ? Dessutom kan man göra mer frisyrer utan löshår i. Och man behöver inte oroa sig för att det ska bli tovit eller att man ska tappa det.

Nu är det matlagningsdags och sen bär det av till rättvik. Ha en bra kväll ! ♥



Lever ut min konstnärliga sida i album.

Jag är inne i någon period nu då jag verkligen tycker att det är roligt med makeup, olika färger på ögonskuggor, makeup som sticker ut lite i sina färger osv. Jag skulle verkligen vilja gå den där makeup-utbildningen, men med trettiofemtusen kronor utan studiestöd och ingen jobbgaranti så känns det inte så lockande ekonomimässigt. Vi får se vilket håll jag dras åt om några månader. Men en sak är då säker, jag är väldigt kreativ av mig, jag älskar skapande i alla dess former - rita & skissa, måla med akvarell, klippa & klistra, dekoration, makeup & smink. Och det är något av det jag skulle vilja arbeta med och leva på. Men jag är tveksam på om det går. Det skulle vara himmelriket för mig att få göra något som jag verkligen älskar och samtidigt kunna leva på det. Just nu lever jag ut min kreativa sida inom makeup och blev lite inspirerad i en blogg för några dagar sedan. Kan jag inte göra det jag vill göra för att min ekonomi inte tillåter så får jag väl leva ut det på annat vis. Jag håller på med ett album, där jag tänker samla alla makeup-tips, hår-tips osv. I stället för att kasta mina gamla tidningar klipper jag ut det jag vill ha kvar och gör ett eget album av det.



Såhär ser omslaget på mitt album ut. Dekorerat av mig såklart :)

Stockholm.

I helgen blev det en liten Stockholms-resa. Åkte på fredag morgon och kom hem igår kväll. Vi har shoppat (dock inte så mycket som jag hoppats på, tur var väl det eftersom jag tydligen inte fick någon lön idag), varit på gröna lund och ätit på en del fina restauranger. I lördags kväll hann vi med att träffa Nina oxå och det var ju inte igår precis, så det var ju trevligt. Gick ut och åt och sen gick vi ut och tog några drinkar efteråt. Men det är inte så lätt när man inte hittar i Stockholm inte. Man tror att bankomater, restauranger och barer borde finnas i varje gatuhörn, men det gör det inte och det är svårt att hitta några bra ställen. Men vi hittade på en riktigt bra restaurang i alla fall, väldigt dyrt dock, men väldigt god mat. Och när vi var ute med Nina tog det ett tag innan vi hittade på både restaurang och bar. Baren såg mysig och bra ut när man kikade in, men när vi väl kom fram till baren tog det en evighet för dem att blanda oss en varsin drink. De stod med måttglas och kollade recept i menybladet. Ganska negativt intryck enligt mig. Men vi hade trevligt ändå, vi fick ju våran drink till slut och den var faktiskt god, satt och pratade massa skit bara, det är så roligt när man träffar någon barndomsvän som man har lite minnen ihop med och jag och Nina har ju gjort en del tok genom åren i Lövnäs. Roligt att tänka tillbaka på det ibland.
Men jag har lärt mig något av att vara i Stockholm i alla fall:
• Jag är ingen storstadstjej !
Men det visste jag ju redan. Jag klarar verkligen inte av all stress och allt folk.
• Ska man åka till Stockholm räcker det med en natt. Två nätter blev lite för mycket och sista dagen gick vi nästan och undrade vad vi skulle göra.
• Det är nästan inte värt att bo på hotell i en storstad. Visst, det är jättemysigt att lyxa till det lite extra, bo på hotell, äta fina middagar osv, men jag skulle hellre göra det i en lite mindre stad med lite mysiga fik och restauranger, nära till sjö & vatten, och kunna ta mysiga promenader, dricka en flaska champange på hotellrummet, ta ett varmt bad i badkaret, ha en mysig picknick i någon park osv. Det är nog mer sånna saker jag uppskattar, i alla fall om jag åker med min partner. I en storstad vill jag bara shoppa, men det är oxå allt. Jag kan inte se det mysiga i det riktigt. Åker man för nöje, med tex ett gäng kompisar och sin partner är det nog hur kul som helst, men åker man för att vila upp sig och ha en mysig och romantisk tid tillsammans så är Stockholm inte något bra alternativ för det.





Konstnärligt.

Jag har ju länge pratat om att jag vill utbilda mig till makeup-artist. Men kursen är så dyr och det är svårt att få jobb. Men idag har jag i alla fall lekt med färgerna lite grann och tagit fram det konstnärliga i mig. Jag som alltid brukar sminka mig i svart och sotit annars. Det händer väl att jag använder mig av brunt oxå. Men aldrig några färger. Idag har jag dock kört på lila (eftersom det i stort sett är den enda riktiga färgen jag äger). Vi åker till Stockholm i helgen och då ska jag nog ta och införskaffa lite nya färger och sen ska jag nog ta mig en sväng in på Makeup-store oxå. Jag skulle vilja gå en sån där personlig makeup-kurs där, men jag tror inte Kalle orkar vänta då så jag tar nog det här hemma någon annan gång i stället :)




I love beeing spontaneous...

Spontana saker är något jag verkligen uppskattar. Det kan vara allt från små saker som att leka i en lekpark och vara 8 år igen, eller att ta en lite längre resa till Stockholm. När saker inte blir som jag har tänkt mig, när en mysig hemmakväll förvandlas till ett krogbesök i stället, eller när vi bara tar cykeln och drar iväg någonstans och bara gör något vi känner för. Eller att åka bil mitt i natten och åka och hälsa på någon. Att bara sitta i solen och prata om allt och ingenting. Allt det här borde det vara mer av. Då skulle jag alltid vara glad. Då skulle jag må bra. Varje gång det händer något spontant blir det som en kick för mig och jag lever på det hur länge som helst. Jag har alltid trott att jag inte är något vidare spontan, då jag alltid har varit en väldigt tidspressad människa, jag vill ofta ha allt planerat, jag vill känna att jag har kontroll, om jag ska med en buss/tåg någonstans så måste jag alltid vara där långt innan avgång, om jag har någon tid att passa vägrar jag komma för sent osv. Men jag har insett nu att det har inget med att vara spontan att göra. Men det är alldeles för sällan det blir något utav de spontana sakerna. Men när det väl händer mår jag hur bra som helst. Det finns två personer av mina vänner som jag verkligen kan vara spontan med, som jag verkligen kan vara mig själv med, vi är så lika så vi behöver aldrig skämmas över hur vi är. Vi är knäppa, tokiga och fruktansvärt barnsliga emellan åt. Men det är så vi är, och det är så vi ska vara, för det är då vi har som roligast !






Ett efterlängtat besök till Kolmården.

Igår gick jag upp med tuppen för att åka till Kolmården. Solen sken och det var varmt redan klockan halv sju på morgonen, härligt. Gjorde oss i ordning för att åka men när vi kommer ut i bilen låter den fruktansvärt illa och vi inser att vi inte kan åka hela vägen till Kolmården med den. Något hände tydligen när vi körde fast med bilen dagen innan. Så vi fick ta Kalle's bil i stället och det gick ju lika bra det, bara det att vi kom iväg mycket senare än vad vi planerat. Och att vi inte kunde ta egen bil genom Safariparken. Vi kom fram halv tolv, när vi egentligen hade tänkt vara framme vid tio. Vi hann inte med allt där inne, vi missade tex Safariparken eftersom tiden inte räckte till. Jag vägrade ju missa delfinshowen som såklart var en utav höjdpunkterna (det var ju därför jag ville åka från början, det andra var bara en bonus), dock kändes det som att den var lite väl barnanpassad med en pirat som stod och pratade och Marcoolio som tog upp väldigt mycket tid av showen. Kalle sa till och med att det kändes som att showen handlade mer om Marcoolio än om delfinerna. Men delfinerna var lika fascinerande som jag hade trott. Vilket jobb de har, de som får jobba med det där. De ser ut och ha så fruktansvärt roligt.
Hur som helst, vi kom hem klockan halv tio igår och då var det bara mat och sängen som väntade. Vi var skapligt trötta efter att ha gått upp kvart i sex på morgonen och kört bil och gått runt hela dagen. Plus att vi inte kunde sova knappt under natten innan, jag var ju som ett litet barn som väntar på julafton :)


Jag önskar att jag var en tidmaskin.

Nu på morgonen har jag gått tillbaka lite i min blogg och hittat inlägg & bilder som jag inte ens visste att jag publicerat. Ibland önskar jag att jag var en tidsmaskin som kunde dra tillbaka tiden, det är så mycket jag saknar. Jag saknar mitt gamla jobb, de underbara barnen där som alltid fick en att må bra och alltid skänkte mig glädje när jag var ledsen, så fort jag kom till jobbet fick de mig att glömma allt det där jobbiga genom att krypa upp i knät på mig och be mig läsa en bok eller när pojkarna kom med en fotboll och bad mig spela med dem. Jag saknar gemenskapen där. Vi var alla som en enda stor familj, föräldrar, barn och personal. Det är nog en gemenskap jag aldrig mer kommer att få uppleva i arbetslivet i alla fall.
Jag saknar att få säga att "idag ska jag umgås med tjejerna". Det var ju vi tre helt enkelt. Tre tjejer som kunde prata om det mesta, skratta åt det mesta och ha fruktansvärt roligt tillsammans. Vad vi än gjorde så hade vi alltid roligt ! Vi planerade våra tjejkvällar, fester, pysseldagar osv. Ofta var det de dagarna som fick mig att känna att jag lever.
Jag saknar gemenskapen som var förut. Vad man än gjorde så fanns det alltid mer gemenskap än vad det gör nu. När det var fest så var alla mer med alla. Nu dras alla sakta men säkert åt olika håll.
Jag saknar mina andra vänner som jag umgicks med innan de fick barn. Jag saknar att umgås med dem, prata med dem, och att få se deras barn växa upp. Jag trodde jag skulle få ha en del i det, men det har jag inte.

Var tog allt vägen egentligen ? Hur kan det bara försvinna ?



Måste man ha en rubrik ?

Ibland står det still i hjärnan och man kommer helt enkelt inte på någon passande rubrik, därför låter jag det helt enkelt vara.

Idag har vi varit i Skedvi och hälsat på Inga, Christian och Daisy. Inga fyllde ju 25 år i fredags så vi var dit med present idag, och Daisy fick en lite försenad doppresent också. Jag har inte haft någon koll på dagarna den senaste tiden och idag när mamma sa att vi skulle åka till Inga kom jag på att jag inte ens hade någon present och inte hade gjort klart doppresenten till Daisy. Doppresenten till Daisy var snabbt fixat eftersom jag redan hade påbörjat det, det var bara att stryka fast motivet. Hon fick en body med ett egen-målat motiv med en prinsessa på. Inga fick en teckning på henne och Daisy och några lotter. Tydligen gillade hon teckningen eftersom hon sedan ville beställa en till av mig. Vi får väl se hur det går, men det är ju värt ett försök i alla fall :)
Jag har aldrig varit hemma hos Inga förut och jag fick mig en rejäl rund-tur av henne och Daisy. De hade gjort det där gamla huset så fint ! Det gjorde inte saken bättre om mina drömmar att få ha något eget. Jag behöver inget hus, men jag skulle göra vad som helst för en egen lägenhet som jag kan inreda och göra om precis som jag vill ha det. Men så är det det där med pengarna, en lägenhet kostar ju, men hur har alla andra råd då ? Jag antar att de allra flesta tar lån.




RSS 2.0