Påsklov...

Jag trodde aldrig jag skulle få uppleva känslan av att ha lov igen. Påsklov ! Riktigt skönt att vara ledig och nu är det värsta över i skolan. Bara en vecka av praktiska slutprov kvar och sen slutar vi. Det har redan gått 3 månader, det är helt sjukt ! Jag vill inte att det ska ta slut. Det är nog det roligaste jag gjort och tiden har gått så fort. Tiden går fort när man har roligt.

Jag njuter av allt i fulla drag idag.
Slutfotograferingen är över, teoriprovet är över, vi fick lägenheten (som är skitfin !), vi blev av med våran lägenhet till 1 maj, jag har lärt känna massa underbara människor under den här utbildningen, inte bara de jag går med utan även modeller. Jag börjar sälja lite makeup-produkter nu, ingenting jag kommer bli speciellt rik på men jag tycker det är roligt plus att jag får produktkännedom och kan fylla på min egen makeupväska med produkter jag tycker fattas efter utbildningen...
Imorgon hoppas jag att jag & Joakim ska ha plåtning, om vi hittar någon modell vi tycker passar framför kameran.

Imorgon ska jag försöka ta tag i att ringa runt och boka studiebesök oxå, så jag får det gjort innan skolan är slut. Mycket att göra, but I like it ! :)

Teoriprov.

Idag är jag uppe en halvtimme tidigare än vanligt för att hinna gå igenom det sista inför teoriprovet idag. Men bestämde mig för att ha en helt sminkfri dag (pest & pina, men ibland behöver huden faktiskt vila !), så nu blev det ännu mer tid till plugg. Jag kan nog det mesta, Lisa var snäll och förhörde mig igår, men vill gå igenom det en sista gång för att se att det verkligen sitter. Det måste gå bra ! Har laddat med godis för att hålla hjärnan på topp ;)

Efter skolan ska jag åka till mamma och mysa lite när hon har Molly ! Helt underbart söt unge :)

More more more.


Makeup: Erica Erlandsson (jag)
Fotograf: Ryan Garrison

En till bild från senaste more more more-plåtningen :)

Dragqueen...



Idag har vi haft kabaré och dragqueen makeup i skolan. Ni kan ju gissa om vi haft roligt ! Bland det roligaste i hela kursen, skönt att få göra något som inte är så dödligt seriöst hela tiden. Roligt med killar som inte är så fega också, utan som törs göra sånna här saker :)

Imorgon har vi teoriprov ! :O Börjar bli lite nervös. Väldigt viktigt prov för att få det proffessionella diplomet, som jag gett mig fan på att jag ska ha om det så är det sista jag gör !
Lisa kommer hit senare så ska vi plugga tillsammans. Alltid trevligt med lite sällskap ! Har dessutom inte träffat henne på hur länge som helst...

En tredje bild från plåtningen.


Makeup: Erica Erlandsson (jag)
Fotograf: Joakim Åström.
Modell: Elma.

Här är en tredje bild från plåtningen med Joakim. Gillar att hennes öga kommer fram lite mer här, för hon hade jättefin ögonfärg. Hoppas det blir fler plåtningar framöver, det är ju så fruktansvärt roligt ! :D

Bikini...

Min designade bikini på NELLY.COM

Hjälp mig att vinna, rösta på min bikini här!

Tydligen har de startat en tävling på Nelly där man designar sin egen bikini och kan vinna en resa. Tror ju knappast jag kommer vinna, men roligt var det att designa iaf :)


Top model.


Någon mer än jag som sitter bänkad framför tv:n ikväll ? Top Model har tydligen beslutat sig för att även ge "korta" tjejer en chans.

Jag gillar Top model och tycker att det kan vara en riktig inspirationskälla ibland. Titta bara på sminket, eller bilderna överhuvudtaget. Och plåtningar är det bästa jag vet inom yrket som makeup-artist !


30-tals makeup.



Idag har vi haft 30-tals makeup & 60-tals makeup i skolan. 30-tals makeupen gick riktigt bra. Jag satte en perfekt mun ! Jag förstår inte varför det inte gick igår på slutfotograferingen. Lite prestationsångest blandat med ett dåligt läppstift kanske ? På dagens mun fanns inget att anmärka på och Therese sa att hon nästan letade efter fel men inte hittade något :) Drog en lättnadens suck och undrade varför det inte kunde gå så bra igår. "Nu ska vi inte vara sån, jag vet ju att du kan !", sa Therese. Så det kändes väldigt skönt att höra att jag inte behöver vara allt för nervös över den bilden. Kändes bra att få ta revansch idag ! :)


Dagens plåtning.


Makeup: Erica Erlandsson (jag).
Fotograf: Joakim Åström.
Modell: Elma.

Slutfotografering & plåtning.



Slutfotograferingen idag gick inte så bra som jag hade hoppats. Jag vet inte om det är jag som har satt för höga krav på mig själv eller om jag helt enkelt är paranoid. Första plåtningen med Maria kändes inte bra alls. Saker som jag innan har kunnat hur bra som helst gick helt plötsligt inte alls lika bra. Hade köpt ett nytt läppstift som inte var nå bra alls, vilket förstörde en del. Vaknade i morse och hade världens huvudvärk också, proppade i mig alvedon, och det kanske hade en inverkan på hur det kändes idag.
Den andra plåtningen med Ami kändes mycket bättre och jag blev nöjd med makeupen.

Efter slutfotograferingen gick jag & Fredrika och åt thai. Jag inser ju mer tiden går hur mycket jag kommer sakna skolan & de som jag lärt känna under tiden. Är så glad att jag lärt känna dem, de är underbara allihopa ! ♥

Sen åkte jag vidare till tågstationen och sminkade inför en plåtning tillsammans med Joakim. Det kändes jättebra ! Och jag tror att bilderna blev hur bra som helst. Ska bli spännande att se dem sen !

The ark - superstar.



Superstar - The ark's senaste singel. Jag måste faktiskt säga att jag inte gillade denna låt lika mycket som de andra. Det är dock en låt som lätt fastnar på hjärnan och som är lätt att sjunga med i, det är ju alltid ett plus. Det ska bli riktigt spännande att få höra deras album - In full regalia, som släpps den 26 april ! Alla andra skivor står så fint i min hylla, troligtvis får även denna en plats där en dag.

Är vi sena i utvecklingen i Sverige ?

Redovisningen idag gick helt ok. Som vanligt så var det en pina att behöva stå upp inför allihopa och prata (tur att vi känner varandra ganska bra nu !). Jag vänjer mig aldrig vid redovisningar.

Efter redovisningen gick vi igenom vad alla olika kosmetika innehåller, alla konstiga innehållsförteckningar osv. Så nu kan jag det ! Jag ska gå igenom mina egna produkter från Aco Spotless sen, och se vad de verkligen innehåller, spännande ! :)
En annan sak som vi pratade om är djurtester. Jag har alltid varit emot sånt, har dock aldrig varit nå vidare insatt i hur de går till väga vid dessa tester. Tacka fan för det, för det är rent ut sagt för jävligt, det gör ont i hjärtat att höra, så för er känsliga som inte redan vet; sluta läs här. De tar små oskyldiga albino-kaniner som de spänner fast med metallspännen och sen droppar in dessa produkter och ingredienser rakt in i ögonen på kaninen, för att sedan se om de får några skador. Lika med parfym och spray, där sprayar de nära kaninerna och så får de andas in det och sen undersöker de om kaninen fått några skador i organen. Så tänk på det när ni köper djurtestade produkter ! Jag kan däremot med glädje tala om att det kom en ny lag (som jag totalt missat !) år 2009, som säger att man inte får använda sig av djurtester. Det finns andra metoder för detta, så jag förstår inte varför man ens har utsatt de stackars djuren i onödan. Och att det skulle ta så många år att få fram en lag om det här. Vi lever på 2000-talet, detta borde ha tagits bort redan för minst 15 år sen ! Det är både upprörande och glädjande på samma gång. Upprörande att det skulle behöva ta så lång tid, och att så många djur fått lida. Men glädjande att veta att det numer inte ska göras något mer.



More more more.


Makeup: Jag.
Fotograf: Ryan Garrison.


En till bild från plåtningen för Moremoremore's t-shirts.

Heroin chick.



Idag har vi redovisning på 1900-talets och 2000-talets makeup. Jag hatar redovisningar och jag börjar faktiskt bli lite nervös. Jag hoppas hon inte förväntar sig att vi ska kunna redovisningen utantill för så fort jag blir lite nervös så glömmer jag bort vad jag ska säga :S

Hur som helst, skönt med fredag och helg. Blir en kort helg dock, eftersom vi har slutfotografering på söndag så då blir det upp med tuppen ändå. Men det går säkert bra. Skulle behövt ta mig till kupolen och handla lite smink, så är det någon som vill göra mig sällskap vore det trevligt :)

Nu ska jag göra mig i ordning för skolan. Ha en bra dag !

Fantasymakeup !



Idag har faktiskt varit en riktigt bra dag i skolan ! Igår kväll, när jag kom hem efter hårvisningen, var jag helt slut och ville bara att kursen skulle ta slut någon gång. Jag trivs jättebra och längtar inte till sista dagen, men vissa dagar är det lite tuffare. Just nu är det väldigt mycket i skolan. Vi har 2 veckor kvar, fullproppade med slutfotograferingar, teoriprov och en massa praktiska prov. Men jag fokuserar på en sak i taget, för jag ska fan göra mitt bästa och ta mig genom det här med stolthet !
Idag har vi haft fantasymakeup och jag är riktigt nöjd med min makeup. Glömde allt material hemma i morse i all stress över allt annat, men gick över till frisörsallongen bredvid skolan och frågade om jag fick låna lite folie så det löste sig ändå :) Fick till övergångarna och allt jättebra och fick enbart positiv kritik. Är nöjd med makeupen i sin helhet :)

Efteråt kom Ami och vi gjorde en ny provsminkning inför slutfotograferingen. Denna gång kändes det mycket bättre och efter att ha avklarat det så känner jag något slags lugn i kroppen igen. Måste se till att behålla lugnet och humöret uppe nu, allt går så mycket bättre då ! :D

Fantasy & slutfotografering.



Idag hade vi fantasy-tema i skolan, fy fan vad roligt ! :) Inspirerades lite av ett höstträd på Maria och levde ut i bruna, gula, orangea och röda toner. Det syns inte på bilden men hon har massa färg i pannan också :)
Efter fantasy'n fortsatte vi med makeupen inför slutfotograferingen på söndag. Massa krångel där med modeller. Tur jag har Maria i alla fall ! :) Hon är så snäll som ställer upp så mycket !

Dagens plåtning...


Makeup & styling: Erica Erlandsson (jag)
Foto: Kalle Jansson
Modell: Jonna


Här har ni bilderna från dagens plåtning. Jag är så sjukt nöjd ! :) Vi fotade först uppe på vinden och sen trotsade vi det hemska vädret och åkte till vattentornet. Vi tänkte strunta i det först, men beslutade oss för att i alla fall åka dit och kika och det är jag otroligt glad för. Jonna var en pärla som stod ut med att stå och posa i denna kyla !

Var tog våren vägen ?!


(Dagens makeup)

Vart sjutton tog våren vägen ?! Igår sken solen och man kunde sitta ute på balkongen och sola. Idag vräker snön ner. Inge vidare med tanke på dagens planering. Ska ha en plåtning med Jonna idag, och vi ska vara ute ! Som tur är så är det tak över där vi ska vara, så jag hoppas att det inte blåser allt för mycket så att vi kan få till lite bra bilder i alla fall. Så typiskt ! Jag som hade sett fram emot den här plåtningen, men jag är en envis människa så jag ger mig inte i första taget :) Jag ska nog gå upp på vinden lite senare och kika hur det ser ut, bilderna ska ju ha en lite tuffare och skitigare känsla, så om det snöar och blåser för mycket ute kanske man kan vara där.

Nu ska jag äta en rejäl frukost så jag orkar med dagen :)


Är det vår nu ?


(I början på april förra året)

Idag skiner solen, och det ska enligt Aftonbladet vara årets varmaste dag hittills. Så idag ska vi ta en promenad till Kupolen och se om jag kan få lite inspiration till slutfotograferingarna och sen ska jag leta på mig ett par solbrillor :)

Hur kan det få hända ?

Jag vet inte hur många av er som följde Madde's blogg under tiden hon levde. Jag gjorde det. Och det är en historia som berör och printar sig fast i huvudet. Madde hade cancer och dog ung den 15 september 2008. I bloggen hade hon alltid en positiv attityd och försökte alltid hitta lösningar i allt, hon var en kämpe helt enkelt. Många som läste hennes blogg har säkert även följt hennes pojkväns blogg, där han beskriver sin enorma saknad efter sin älskade. Även hennes mamma bloggar och efter att inte ha läst dessa bloggar på ett tag, möttes jag av det hemska på hennes mamma's blogg att även hon drabbats av cancer. Det borde inte vara tillåtet att det ska få hända ! Speciellt inte flera gånger i samma familj. När ska vi någonsin kunna hitta ett botemedel mot denna hemska sjukdom ?!

En sak jag alltid glädjs över i dessa bloggar är den enorma kärleken som finns. Sättet David skriver på om Madde ger oss andra hopp om att det finns äkta kärlek som inget kan övervinna.


Ta bort nagellack med Clinique ?

Efter att jag igår kväll fick nog av Clinique's 3-step (som jag skrev igår kväll) googlade jag produkterna. Det dök upp massor (!) med diskussionsforum, där flera stycken skrivit "jag har hört att deras produkter är så starka att de till och med tar bort nagellack !". Fick aldrig någon klarhet i detta, eftersom de flesta faktiskt inte testat själva utan helt enkelt bara hade hört det ryktas om att produkterna skulle vara så starka. Jag har nu fått klarhet i rykterna och konstaterat att det faktiskt stämmer. Målade på ett klarrött nagellack på tummen, fram med ansiktsvattnet i 3-steps-serien, gjorde precis som med vanlig nagellacksborttagning; på en bomullstuss och på på nageln. Och mycket riktigt, nagellacket försvann ! Kan någon människa förklara för mig hur en produkt som är så stark att den tar bort nagellack kan vara bra för hyn ?! För mig är det ganska självklart att så starka produkter inte är bra för hyn. Och hur kan Clinique som är ett så känt märke ha produkter som har så ohälsosamma för huden ? Jag är djupt besviken. Med tanke på priset så förväntar man sig mer !

Vårkänsla.



Igår exprimenterade jag lite hemma och testade lite olika sminkningar inför slutfotograferingen. Denna sminkning ovan var en utav dem. Får lite vårkänsla av färgerna :) Dock tror jag inte att denna sminkning passar någon av mina modeller, men kanske att idéen får hänga kvar till någon annan plåtning.

Sista skoldagen för veckan.



Då var det fredag igen. Herre gud, vad veckorna går... Bara 3 veckor kvar av utbildningen nu, innan man är färdig makeup-artist !
Idag hade vi egen trendmakeup i skolan. Och sen en valfri innan modellen gick hem. Inga fick inte vara med och bestämma så mycket eftersom jag var tvungen att testa lite inför slutfotograferingen nästa vecka, men jag hoppas hon var nöjd ändå :)

Clinique 3-step.


För ungefär 1 vecka sen knallade jag in på Kicks och köpte nya hudvårdsprodukter, från det omtalade märket Clinique. Ungefär 750 :- (!) fattigare kom jag ut med Clinique 3-step och någon kräm för yttre påfestningar. Nu, knappt en vecka senare, är jag som alltid haft en blandhy, torr och stram i hela ansiktet. Det svider som fan och mina ögonlock ska vi inte ens tala om... Jag har aldrig någonsin i hela mitt liv varit torr i ansiktet.

Rengöringskrämen klarar inte ens av att ta bort sminkrester. Och ansiktsvattnet är så starkt så man kan tro att man badar i handsprit. Hudkrämen innehåller oljor och det hurrar jag inte för.

Jag vet att man ska ge alla nya produkter minst 1 månad, men ska man behöva gå runt och ha ont i hela ansiktet ? Nej, knappast ! Clinique kommer inte i närheten av mitt ansikte en dag till. Nu ska jag gå och leta upp någon riktigt fet kräm att ha på ögonen, annars har jag nog inga ögon kvar imorgon.


Sötnosar ! ♥



Idag kom Linda och hämtade mig i skolan och sen åkte vi hem till henne och drack te och snackade massa skit ! :) Så roligt att träffa henne & barnen igen. Hon är guld värd och en av de finaste människorna jag känner ♥

Skoldagen.



Skoldagen idag gick riktigt segt, för första gången. Jag vet inte om det var bara för att vi började sminka modeller en timme tidigare än vanligt, eller om det berodde på något annat. Hur som helst så hade vi manlig scenmakeup idag, så Klas och en till kille kom. Det gick bra i alla fall, det var inte så svårt. Fick sminka oss själva också eftersom vi bara hade två manliga modeller, och alla andra var tvungna att sysselsätta sig med något under tiden de andra sminkade...

Nu håller jag på och försöker klura ut vad jag ska göra på slutfotograferingen. Det är svårt när man inte vet riktigt hur modellen ser ut och vad hon passar i. Men nu har jag kommit på en idé som känns bra i alla fall, så jag hoppas den blir bra också och att hon passar i det. Ska prova på mig själv nu tänkte jag.

Bilden från reklam-plåtningen.


Makeup & hår: Erica Erlandsson (jag)
Fotograf: Joakim Åström


Fick bilden från reklam-plåtningen vi gjorde för ett par veckor sedan. Jag gjorde reklam för smycken, så lite synd att de inte kom fram i bilden, men jag är nöjd med sminket i alla fall :)

Gårdagens visning.



Igår var vi med Geraldine och sminkade på en hårvisning för Wella. Riktigt roligt var det ! Vi fick göra lite roligare sminkningar och gå utanför ramarna lite, lite trendsminkningar :D Jag fick tyvärr inte så mycket bra kort, men men... Man kanske kan hitta några på Geraldine's blogg sen ? :)
Det var roligt att få jobba med Geraldine också, så himla duktig.
Tydligen var de jättenöjda med oss fick jag höra idag, så det var ju riktigt roligt att få höra. Det är sånt som motiverar en, när man känner att man gör ett bra jobb och är nöjd med sig själv.

Nu sitter jag och funderar lite över slutfotograferingsmakeupen. Lyckades hitta 2 modeller till slutfotograferingen idag i alla fall. Det krisade lite där först eftersom båda de jag hade tänkt skulle resa bort, men sen sms:ade Maria och sa att hon aldrig kom iväg, så då blev jag glad ! :)
Makeupen däremot är jag inte lika säker på. Jag har ju en grej som jag ska göra i alla fall, som jag bestämt redan innan vi började kursen, jag vet bara inte säkert än vilken modell jag ska göra den på. Men det löser sig nog. Känner mig lite stressad bara, för jag vill kunna känna mig 100 % säker på det jag gör... Men jag får nog prova mig fram lite.

Nu ska jag titta på film med mamma :)

Dagens makeup - sotat.



Med tanke på min otroligt "fina" frisyr idag så kände jag att jag var tvungen att tuffa upp makeupen lite. Alla som känner mig vet nog att jag inte är så mycket för fina uppsättningar osv. Så det fick bli en sotad makeup idag. Ögonskuggan jag använde var dock skitdålig, smulade mycket och trillade ner en hel del. Men men, problem är till för att lösas :)

Ska snart åka in till Kupolen och fika lite. Vad ska ni göra idag ?

Håruppsättning.



Vi fick i läxa av Therese att göra 2 stycken hårstylingar i helgen. Nu har jag gjort en. Det är svårt att göra på sig själv, man ser ju inte vad man gör där bak :) Men det fick bli en "skruv" i luggen och en uppsättning på sidan. Sen får jag göra den andra på mamma eller någon annan senare idag.

Sotning på Johanna...



Nu har jag sminkat Johanna. Det blev en sotning. Vilket var bra att hon valde, dels för att jag tycker det är så snyggt med sotat och för att det är bra att träna så mycket som möjligt på. Gick hur bra som helst och jag lyckades få till det riktigt bra :)

Nu ska jag se melodifestivalen !

Jag är inte längre blond...


(Jag innan utgång igår)

Jag har ju glömt berätta att jag har färgat håret. Har ju varit trött på att vara blond ett längre tag nu och tyckte det var dags för en förändring. Så jag kutade in på Kicks och köpte en röd hårfärg, och en kopparfärgad hårfärg från Loreal med slingor i. Hittills så trivs jag riktigt bra i min nya hårfärg. Det brukar jag aldrig göra när jag färgar håret, men jag har heller aldrig testat någon färg som går lite åt det röda hållet. Så det här känns mycket bättre ! Till sommaren kanske det blir att lägga i lite mer slingor, men det visar sig.

Lite senare kommer Johanna hit och jag ska sminka henne innan hon ska på fest. Hoppas hon vill ha någon rolig sminkning med lite färg ! Jag älskar att leka med färger.
Sen ska jag vara hemma med mamma & pappa ikväll och titta på melodifestivalen och bara ta det lugnt.

Nu ska jag gå och tvätta av mig mitt smink och låta min hy vila lite. Jag var in på Kicks idag och köpte nya hudvårsprodukter och jag hoppas de fungerar för det var fan inte billigt !

Hårstyling.




Idag har vi haft hårstyling i skolan.
Riktigt roligt. Jag blev ganska nöjd med stylingen jag gjorde på Sandra, lite kreativ är man då allt:)

Nu ska jag snart slänga mig in i duschen och göra en rejäl hårinpackning !

Time to change.



Idag har jag varit lite kreativ igen. Jag är inne i någon period nu och har så mycket idéer. Tänk vad mycket man kan göra med lite smink. Och tänk så roligt man kan ha :)
Idag har jag lagt en makeup i gult & oranget på locket, och en röd droppskugga (under ögat). Ett oranget läppglans på överläppen och ett rött på underläppen (tråkigt att det knappt syns på bilden !)

Sitter hemma hos mamma nu och snart kommer Johanna hit och ska klippa mig. Så nu kanske jag slipper växa fast i toffs :D

Plåtningen för Jb's.


Makeup: Erica Erlandsson (jag).
Fotograf: Ryan Garrison.


Jag har ännu inte lyckats hitta på bilden på Maria ifrån plåtningen för Jb's. Eftersom vi inte har fått bilderna från de olika plåtningarna än har jag lånat de från Ryan's hemsida, men bilden på Maria fanns tyvärr inte där. Men den finns ju i tidningen Nolltvå, så jag tog hem den i lite sämre kvalité därifrån.

More more more...


Makeup: Erica Erlandsson (jag).
Fotograf: Ryan Garrison.

Kreativiteten har hittat tillbaka.



Ikväll har jag sminkat, sminkat och sminkat. Jag hade nästan glömt bort hur roligt det är att sminka utan "regler" och "rätt & fel". Fick världens kick av resultatet. Det syns inte så bra på bilderna, men det är en svart eyeliner runt hela ögat som går in i ögonvrån, och runt eyelinern ligger en till eyeliner i guld. Rouge som går upp över tinningarna och ett klarrött läppstift. Kunde såklart inte låta bli att leka lite mer kameran också.

Nu ska jag bänka mig framför Spårlöst !

Vad dagarna går fort.



Nu är jag hemma från skolan igen. Tiden går så fort när man är där, men det är väl så...tiden går fort när man har roligt !
Idag har Maria suttit modell åt mig. Vi hade 15-minuters makeup'er idag igen, usch det är ju inte allt för roligt. Men sen fick jag göra en riktig makeup och Maria önskade sig färger i rosa, så hon fick rosa locksskugga och grå intensitetsskugga. Hon verkade bli nöjd i alla fall, så det var ju bra :)
Btw, så tycker jag att hon liknar Kate Winslet lite på bilden ovan. Jag påminns om henne när jag ser den iaf. Fin !

Ny vecka.



Då var det måndag igen. Jag tycker det är måndag och fredag hela tiden.
Nu är det mindre än 3 veckor till slutfotografering. Kan inte fatta att tiden har gått så fort. Jag vill inte att det ska ta slut ! :(
Kreativiteten börjar infinna sig igen. Det bara kliar i fingrarna efter att få göra något kreativt. Har en hel del idéer på vad jag vill göra.

Nej nu måste jag göra mig i ordning för skolan. Ha en bra dag !

Snälla, ge mig måndag.



Jag vill bara att det ska bli måndag ! Ny vecka, så jag får gå till skolan, göra det jag ska och lägga all energi på det. Fokusera. Låta bli att tänka.
Jag är nog världens mest osociala människa just nu. Skulle kunna gå och lägga mig och sova bort hela helgen bara för att få slippa tänka, slippa känna.
Många frågor som dyker upp i mitt huvud. Frågor som ingen kan ge några svar på, inte ens jag.
Ska nog krypa ner och titta på någon film nu och hoppas att denna helg tar slut fort som attans !

Have a heart.


Reklam-plåtning.



Gårdagens plåtning gick jättebra. Jag var supernöjd med sminket ! Och det tror jag vi alla i gruppen var :)
Det var en reklam-plåtning och jag gjorde reklam för smycken. Sminket gick i grönt & turkost. Riktigt våriga makeuper blev det för oss alla.

Fick tydligen lön igår, 1600 :- var vad jag fick ut ! Mindre trevligt. Har inte råd att betala hyran till Kalle ens en gång, så det får väl han lov att göra denna månad :(
Hade behövt massa nya kläder eftersom alla de som jag har är alldeles för tajta ! Har inga byxor, har i stort sett vuxit fast i mina få tajts som jag har nu. Behöver saker till skolan. Vill kunna leva. Men jag antar att det är slut på det nu. Får inte en krona nästa månad.

Svartvit plåtning.



Plåtningen idag gick jättebra ! Vi hade planerat allt ganska bra och visste precis vad som skulle göras. Sminket blev bra, kläderna blev bra, stället blev bra... Vi var i kyrkan i Falun. Såg ut att bli riktigt bra bilder ! Ska bli riktigt intressant att se hur de blev sen :)

Imorgon är det dags för en till plåtning. Vi ska göra reklam för något. Min modell har tyvärr fått ögoninflammation, så jag får ta någon annan som fotografen skulle ha med sig. Men det går säkert bra.

Nu ska jag lägga mig i soffan och kika på lite tv och sen försöka komma i säng i tid.

Bilder i Nolltvå.


Makeup-artist: Erica Erlandsson (jag)
Foto: Ryan Garrison


Idag har vi haft skola och sen plåtning hela dagen. Efter skolan gick vi och åt på fiket som ligger bredvid systemet och när jag precis ska börja äta säger Ines "Erica titta !" och slänger den senaste tidningen av Nolltvå till mig. I där sitter våra bilder som vi sminkade inför en plåtning för ett par veckor sedan. Bilderna blev skitsnygga och jag måste ju säga att det var otroligt roligt att få se dem i en tidning sådär och kunna tänka att det där har faktiskt jag gjort ! Tanken har knappt slagit mig att vårat jobb kommer synas utåt, så det var en riktig energi-kick. Försöker hitta på bilden på Maria som jag oxå sminkade på nätet, men kan tyvärr inte hitta den någonstans. Och tidningen jag ryckte åt mig på fiket ligger kvar i bilen, suck.

Plåtningen idag gick jättebra den med. Jag fick ta "tjej-modellen" eftersom hon var mörkhyad och jag tydligen är den enda som har lite erfarenhet av det... Det blev mycket dötid för oss makeup-artister under plåtningen, men det var ganska roligt ändå. Det blev mycket flumm och en hel del skratt i alla fall ! :)

Imorgon är det dags för den svartvita plåtningen med Ryan och vi ska göra sotning. Spännande !

Nu ska jag krypa ner i soffan och kolla på One tree hill och sen blir det sänggång ! Natti natti.


RSS 2.0