Osis - dust it.

Nu har jag införskaffat den omtalade hårprodukten "Osis - dust it". Den ska tydligen vara känd för att ge volym åt håret och ett riktigt "fluff" enligt vissa. För ett bra tag sen införskaffade jag ju en Volume master (det var när den fortfarande var väldigt ny och därav ganska dyr) . Jämfört med Volume mastern så tycker jag att Dust it var mycket bättre. Det var verkligen värt pengarna. Det fungerar verkligen och man behöver inte stå och krångla med håret i en halvtimme för att få det som man vill ha det. Utan med lite Dust it så är problemet löst på en minut. Och man behöver heller inte gå och fylla på med jämna mellanrum (använder man hårspray lägger det sig ju lätt och man får gå och spraya i mer med jämna mellanrum) utan det räcker med att bara "ruffsa" lite i håret med händerna och så återtar sig håret precis som det var när du precis haft i produkten.
Så alla ni som har platt och tråkigt hår, köp "Osis - dust it". Det är dyrt men värt pengarna.



Lördagsplaner.

Idag är det lördag och halva dagen har redan gått. Imorgon är det söndag, och sen ny vecka. Nej, nu ska vi inte tänka så :) Det är bara det att tiden går så fort.

Jag har tillbringat lördagsförmiddagen till att rita och måla. Provade något nytt och blandade både tusch och akryl- och allmogefärg. Det blev jättebra, ända tills pennan tog slut och jag provade en annan som visade sig vara mycket tjockare och vips så var hela bilden förstörd. Så snacka om slöseri med tid när den ändå hamnar i soptunnan innan den är färdig. Jag ska nog köpa nya pennor idag.

Planerna för dagen är
♦ åka och handla
♦ åka och bada med Sonny & Lovena (men eftersom klockan snart är tre så vet jag inte om vi hinner, Kalle är ju lika seg som vanligt när han ska göra nånting)
gå på bio.

Nu ska jag städa ihop alla målar/ritsaker här och göra mig i ordning. Have a nice day.


Fredagskväll.

Vad skönt det var att få bara rå om sig själv lite. I flera timmar har jag bara fixat och trixat med det jag velat göra utan stress och tidspress. Ansiktsmasken vet jag inte vad den gav för resultat, förutom att jag blev väldigt len.
Jag har på mig min nya klänning också. Jag gillar färgerna, svart och vit. Jag är mycket för svart och vit tillsammans. Jag har målat naglarna också, svart. Det var länge sen jag hade det, nu känner jag mig nästan som den Erica jag var för något år sedan. Fast dock en gladare version :)

Nu har jag föresten beställt alla hjärtans dag-presenten till Kalle. Det visar sig hur det blir när den kommer, men jag tror det kommer bli jättebra :)

Om en stund ska jag börja med köttfärs så ska jag och Kalle äta tacos när han kommer hem, ovanligt va ? Någon som vet någon bra film vi kan se ?


Jag är överlycklig, det är helg.

Äntligen fredag. Det ska bli så skönt med helg och sovmorgon. Ikväll har jag tänkt unna mig själv lite lyx tills Kalle kommer hem. Jag har nyss tagit ett ångbad för ansiktet (jag såg nu att man även kan ha olika ingredienser där, så det kan vara värt att testa någon dag). Nu sitter jag med en hemmagjord ansiktsmask. Jag gör nästan aldrig ansiktsmask eftersom jag tycker att det bara gör min hy värre, men antagligen har jag inte hittat någon som passar min hy än. Och det är ju många som gör sin ansiktsmask själv, det kan kanske vara bättre för mig då jag kan välja själv vilka ingedienser som passar. Man får prova sig fram helt enkelt.

Min hemmagjorda ansiktsmask:
♦ Vispad grädde
♦ Honung
♦ En skiva lime
(Om du ska testa så tänk på att vispa grädden ordentligt och inte ha i för mycket. Jag gjorde misstaget och känner nu hur det droppar ner på mina byxor, haha)

Nu ska jag ta ett bad, jag återkommer senare så får vi se hur resultatet med ansiktsmasken blev.


Lilla Wilma är botad.

Jag målade henne för länge, länge sedan. Det var i början när jag kommit igång med allt skapande igen. Och fin blev hon. Ända tills katterna hade sönder henne för ett tag sen. Nu är hon ihoplimmad och ommålad där färgen släppt, hon var såklart mycket finare än från början, men en bruten nacke och några brutna ben går väl alltid att laga :)



Uppe med tuppen ?

Nej, det är jag väl inte riktigt kanske. Men jag är uppe tidigt i alla fall med tanke på att det är lördag och jag var uppe ganska länge igår. Jag fastnade i pysslandet igår kväll efter vi hade varit hemma hos mamma & pappa och ätit (det blev föresten en helt ok dag igår, speciellt med tanke på bakslaget på morgonen). Jag målade en ljuslykta som mamma köpte åt mig innan jul, från början var den brun/lerkruke-färgad, men nu är den svart och vit och gjorde sig väldigt fint i köksfönstret. Nu håller jag på och målar köksredskap som jag tänkte hinna färdigt med idag innan Katarina kommer. För vi ska nämligen ut ikväll. Men jag såg nu när jag tittade ut genom fönstret att det toksnöar ute, så det blir ingen trevlig promenad ner till stan ikväll. Men först och främst ska vi gå på Kupolen och jag hoppas jag kan göra något fynd i alla fall, det var så länge sen jag unnade mig själv någonting i klädesväg nu, flera månader sen faktiskt. Och det hör inte till vanligheterna, men så är det när man har dåligt med pengar. Och denna månad är det ju tonnvis med höga räkningar i stället, så jag får nog ta mig en tripp till banken och "nalla" lite från sparkontot.


Funderingar.

Denna helg och vecka har det varit mycket funderingar hit och dit. Mycket tårar och mycket oro och mycket av allting. Och det finns en person som verkligen ställt upp och lyssnat och funnits där, det betyder mycket ♥ (du vet vem du är)

Idag har Katarina varit här och vi har bakat chokladbollar, pysslat och sett på film. Jag gjorde en lykta som jag ska ha rökelser i. Dekorerade ett glas med små hjärtan och glitter och fyllde det med dekorationssand och lite fina röda kulor och stack sedan ner rökelserna där i. Så nu luktar det gott här inne till och med efter att ha gjort ren kattlådan.


(P.s: Till er som kommenterat och frågat om jag är gravid. Nej, jag är inte gravid ! Så nu vet ni det :))

Jag önskar vi hade ett hus...

Ibland önskar jag att vi hade en större lägenhet som inte var hyresrätt, som var bara vår, som vi kunde göra vad vi ville med. En lägenhet som vore värd att slänga lite pengar på. Eller varför inte ett helt hus ? Det vore ännu bättre. Jag gillar att pyssla och inreda men i den här lägenheten känns det inte lika roligt eftersom det ändå aldrig blir sådär perfekt som jag vill ha det. Som badrummet tex, som Kalle sa "vad man än gör så går det inte att få det riktigt fint".

De här fina pumparna och behållarna hittade jag på CultDesign. Tydligen ska de finnas på Önskehuset här i Borlänge, så det kanske blir en kik förbi där någon dag.



Pyssel & knåp.

Nu har jag städat och jag har till och med hunnit ta mig tid till att pyssla lite. Det var länge sen jag gjorde det nu, jag har levt med pennan i handen den senaste tiden :) Det blev i alla fall en ny ljusdekoration idag. Jag använde mig av stenarna jag plockade på Rhodos och lite fjärilar som jag stack ner i ljusen. Så enkelt var det, men visst blev det fint ? :)

Nu ska jag sätta igång och laga mat och duka ! Ha en trevlig kväll :)



Vi har fått besök av våren & sommaren.

Jag och Katarina har ju som vanligt våra galenskaper för oss. Det här är bara en av dom. Fråga inte vad vi gör, för det vet jag knappt själv. Men man skulle ju kunna säga att våren & sommaren kom krypandes på bild. Vi hade roligt i alla fall, och det är huvudsaken. Och med det sagt låter jag bilderna tala för sig själva :)



Träning ger färdighet.

Jag är riktigt nöjd med ögonen och ansiktet på denna bild. Det märks att övning ger färdighet.


En trevlig kväll.

Ikväll har jag haft en trevlig och välbehövlig kväll med Katarina. Det var skönt att få någon att prata med och slippa vara ensam. Har känt mig lite nere de sista dagarna, men det här hjälpte verkligen (tack gums).
Det var meningen att vi skulle se på "P.s I love you", men det slutade med att vi såg halva filmen och sen drack vi te, åt smörgåsar och snackade massa skit. Spelade Guitarr hero och ritade. Jag hade ingen ro i kroppen för att rita idag, så jag kluddrade mest men jag är skapligt nöjd endå för att bara ha "kluddrat".
På Onsdag har vi lite annat inplanerat, jag och Katarina, så nu har man en till dag att se fram emot.
Det märks verkligen att man mår bättre av att umgås med sina nära & kära, speciellt sina närmaste vänner. När jag tänker tillbaka på hur det har varit förut kan jag inte förstå att saker och ting var annorlunda mot nu. Jag förstår egentligen inte varför... Och jag hoppas att det aldrig mer blir så. Riktiga vänner växer inte på träd. Så därför hoppas jag att inget kommer emellan denna gång.



En annan version av Mini.

Ja, vad gör man inte för att fördriva tiden ? :) Jag ritar såklart. Idag blev det Caroline Lundh/Mini. Inte det bästa jag gjort, jag är sådär halvnöjd. Men övning ger färdighet, eller hur ? :)


The notebook.

Nu har jag ritat och ritat och ritat... Så något kreativt har jag gjort idag i alla fall. Jag har inte bara kollat på tv och suttit vid datorn :) Jag har varit ensam hela dagen och det har inte varit någon höjdare till lördag kan jag ju säga, jag tycker inte om att vara ensam ! Kanske korta stunder bara, men inte hela dagar. Men K kommer hem om en liten stund och då hoppas jag få krypa ner i soffan och se på någon bra film, eller One tree hill kanske ? :)

Bilden här nere är i alla fall den jag ritade nyss. Jag älskar den filmen - The notebook, så jag tyckte det skulle vara kul att rita av dem. Bilden är dock något mörkare än den riktiga ritningen är. Egentligen är det ju vit bakgrund, men det verkar inte gå att få till det riktigt med min kamera och jag är ingen hejare på Photoshop :) Men såhär ser den ut i alla fall, vad tycks ? :)


Jag önskar jag var miljonär.

Idag när jag låg i badet passade jag på att titta ordentligt i nya H&M katalogen. Nu är det snart vår och alla vår & sommarkläder börjar på att komma in, hur underbart är inte det ? :) Jag bestämde mig i alla fall för att antingen köpa den där klänningen jag så gärna vill ha, eller beställa lite ur H&M, men eftersom jag har kärat ner mig totalt i den där klänningen så beslutade jag mig för den. För att sen upptäcka att jag ligger på minus på kontot. Trevligt (eller inte). Därav ingen klänning, inget shoppande överhuvudtaget. Jag får vänta till löning och hoppas att det finns kvar då.



Nej men, är det inte Stina-lee ?

Idag har jag inte gjort något vettigt alls. Har fördrivit lite tid till att rita nu, och dålig fantasi som jag har så fick det helt enkelt bli en känd bloggerska som jag ritade av :)



Det jag vill ha kommer jag inte att få.

Jag såg precis att min efterlängtade klänning (som jag velat ha så länge) har kommit in igen. Jag hann inte köpa den förra vändan innan den tog slut, och nu har jag inga pengar och innan jag har fått lön är den väl slut igen. Jag skulle göra vad som helst för att få den där klänningen (eller kanske inte vad som helst, men ni fattar vad jag menar). Så himla snygg. Och nu har jag lite shoppingabstinens, det bara kliar i fingrarna efter att ha låtit bli så länge.

Ikväll blir det myskväll. Vi har städat hela lägenheten och allt är så fint så, och sen ska vi testa receptet vi fick av Linda, så förhoppningsvis blir det lite god mat och vin. Och sen någon bra film hoppas jag :)


Takida till Hultsfred.

Jag såg att Takida skulle komma till Hultsfred-festivalen i år. Jag hoppas, hoppas, hoppas att de kommer till Peace & Love oxå, men det borde de väl ? Förra året hade jag ingen vidare tur med banden. Jag köpte festivalpass innan jag visste vilka band som skulle komma eftersom vissa jag gillar har varit där varje år och alla sa att det var självklart att de skulle komma detta år oxå, men nej...det gjorde de inte. Men Takida var där förra året och det var nog det enda bandet som jag verkligen, verkligen gillade. Sen fanns det ju såklart andra band som var bra (dock inte så mycket mer än bra) som Jason Mraz och Afasi & Filthy. Även om Takida var det bandet jag gillade mest, så var det Afasi & Filthy som var höjdpunkten. Hur som helst, i år hoppas jag på lite mer tur när det gäller banden. Men banden är såklart inte det enda som spelar roll. Går man med rätt personer så är det ju hur underbart som helst i alla fall ! Det behöver inte vara massa olika band man ska se, det andra som kommer med på köpet räcker lång väg...


Skafferi-städning.

Idag skulle jag städa, men jag har knappt hunnit börja än. När jag gick igenom köket störde jag mig bara på vårat skafferi. Allt stod på hög och låg huller om buller, så jag bestämde mig för att göra nånting åt det.

Jag sydde ihop te "fack" och skrev med texildekorpenna på, och sen satte jag upp det med häftstift. Hur enkelt och praktiskt som helst :)


Ett-årskalas.

Nu har vi varit på Alexander's ettårskalas (vi hann faktiskt i tid !). Jag har krånglat en massa hit och dit med hans present, men jag blev nöjd med slutresultatet. Det blev jättefint, tycker jag i alla fall. Och det är riktigt roligt att göra sånna där personliga saker. Även om det tar massa tid, så gör det ingenting om man är nöjd när det är färdigt.
Så nu undrar ni säkert vad han fick. Han fick en tavla som jag ritat, jag ritade av en bild på honom som nyfödd (rättare sagt en dag gammal) och ramade in. Och sen fick han ett lapptäcke som jag har sytt och knåpat ihop själv, med bilder på honom i mitten.




Ta mig tillbaka.


Tidskrävande.

Klockan är nu halv ett och det är helt otroligt vad tiden går fort. Efter att Linda & Alexander var här idag började jag med Alexander's present och jag kan ju bara säga att det är tidskrävande, men roligt. Även om jag nu har ganska ont i ryggen, men K har lovat mig massage innan vi går och lägger oss så jag får väl hoppas på det :) Hur som helst så hoppas jag att presenten blir bra när det är klart, som det ser ut nu så är jag nöjd i alla fall. Så jag hoppas att lilla Alexander blir glad (även om han kanske inte förstår så mycket nu när han är så liten) och att det uppskattas av mor & far i familjen också...

Nu sitter Smulan i mitt knä och gosar, men hon har svårt att låta bli tangentbordet. Och nu väntar sängen !

Godnatt.

Julklappsbyte.

Nu har Linda och Alexander varit här. Skönt att äntligen få ha gett dem julklapparna. Jag fick tvål, hudlotion och badskumm tror jag att det var i jättefina förpackningar eller vad man säger. Och ett jättefint kort på Alexander.
Av mig fick Alexander ett örngott som det står "här sover en prins på" som jag gjort själv, och ett set med kläder och så ett litet vindspel eller vad man nu säger. Linda fick en ljuslykta jag gjort själv och en kalender med bilder på oss och Alexander i. Sen fick hon sina handduks-namnskyltar som hon sagt att hon vill ha, så det hade jag oxå knåpat ihop åt henne.
Sen blev vi bjudna på kalas på tisdag eftersom Alexander fyller år då. Hoppas jag hinner fixa den där presenten jag ska göra bara. Måste nog ta mig en tur förbi på Kupolen imorgon så jag får köpa en del av det jag måste ha.

Nu ska jag gå och fundera på vad vi ska äta ikväll. Har inte ens hunnit äta riktigt idag, så jag börjar bli hungrig nu.



Att ligga i mattes knä och mysa är det gosigaste som finns.


(Precis nu)

Dagens sysselsättning.

Idag har jag sysselsatt mig med att rita. Det var ett tag sen och jag har nog glömt bort en del gamla tricks och knåp, men jag kanske kommer på den igen om jag bara fortsätter och friskar upp minnet lite grann.


Så var år 2008 !

År 2008 har varit ett ganska bra år, tycker jag när jag ser tillbaka. Det har varit ett känslosamt och händelserikt år.

Januari.
Året började med en hel del festande och minnesvärda tjejkvällar. Men även mycket kärlek och känslor. Denna månad föddes också den lilla solstrålen Alexander, och han har precis som mor sin, fått en stor del av mitt hjärta.





Februari
Ja, vad hände denna månad ? Inte så mycket av värde har jag för mig. Ungefär som förra månaden.





Mars
Denna månad föddes lilla Emira, vem kan mostå en sån liten sötnos ? :)





April.

Denna månad blev det tillökning i den lilla "familjen". Smulan flyttade in och Thea fick därmed lite sällskap och en lekkamrat. Våren började på att komma och jag tog långpromenader med kameran i högsta hugg, och njöt i fulla drag av solen och det fina vädret.








Maj
Jag började planera inför flytt och kollade på så gott som alla lägenheter som kunde tänkas bli lediga innan sommaren. Enda kravet var att det skulle finnas en balkong och till slut hittade jag en tvåa med en stor balkong i Forssa.
Av någon anledning har jag antingen varit väldigt oaktiv med kameran denna månad eller oxå har jag raderat mycket av bilderna, jag tror mer på det sistnämda.



Juni
Tom tog studenten
och lilla Alexander döptes. Peace and love festivalen 2008 får vi inte heller glömma :) Det var en mysig månad med mycket soliga och fina minnen. Jag och Kalle ägnade flera helger åt att sitta på hans balkong och sola, dricka vin och äta jordgubbar.













Juli.
Jag och Kalle tillbringade även i denna månad mysiga dagar hemma hos honom och på deras balkong. Han tog med mig till Äppelbo och visade mig deras sommarstuga och jag fick träffa hans släkt där för första gången. Vi åkte till Stockholm och bodde på hotell och gjorde ett besök på isbaren.
Det blev även en del galenskaper med vännerna.
I slutet på månaden fick jag nyckeln till min nya lägenhet och han överraskade mig samma dag som flyttlasset gick med att säga att han ville flytta med, och så blev det :) Där gick vi sen mysiga promenader runt älven och blev lyckliga sambos :)














Augusti.
I augusti finns det ingen som kan klaga på att jag varit oaktiv med kameran i alla fall. Se själva ! :)












September.
Vi åkte på våran efterlängtade resa till Rhodos med hela familjen eftersom mormor fyllt 60. Det var en helt underbar resa och jag skulle göra vad som helst för att få vara tillbaka där !
När vi kom hem från Rhodos hade vi våran inflyttningsfest.











Oktober.
Jag blev uppsagd från jobbet eftersom det är för lite barn.
Vi tjejer planerade in en minnesvärd tjejkväll och halloween-fest.







November.
Här började mina kreativa månader, jag plockade fram symaskinen och pysslade med allt jag kom över, och när Kalle fyllde 22 år fick han ett fotoalbum som jag gjort själv med bilder på oss och lite olika texter.
Jag målade även om våran hallbyrå, som förut var glå och ful, till en vit med en egen dekoration. Unikt för oss med andra ord, det finns ingen annan som har en likadan :)
Jag skrev upp mig på vikarielistan inom barnomsorgen och jobbade första gången på en annan förskola, än den jag jobbat på i 2 år tidigare.
Jag fyllde också 22 år, jag börjar på att bli gammal :)









December.
December var en stressig månad för mig. Jag hade valt att göra nästan alla mina julklappar själv i år, eftersom jag kände mig sådär extremt duktig och kreativ :) Så jag ägnade mycket tid åt att måla mina egna glas, ljusstakar och tallrikar.
Jag fick även mycket jobb och kom in på sammanlagt fyra olika ställen med olika avdelningar på varje.
Jag och tjejerna pysslade mycket denna månad. Vi bakade pepparkakor och fixade med julklappar och julpyssel tillsammans, vilket underlättade mycket. Allt blev ju helt plötsligt mycket roligare ! :)
En minnesvärd kväll på Bolanche han vi med oxå, jag och Katarina.
Just det, jag fick ju baby att göra pepparkakshus med mig oxå, det får jag absolut inte glömma. Han var så engagerad så där han satt och byggde på huset. Hur mysigt som helst att göra julpyssel tillsammans.













Nu när jag ser alla bilder och blickar tillbaka på det här året som varit så måste jag ändå säga att det har varit ett väldigt bra år ! Ett väldigt bra år med mina nära och kära. Jag älskar er ! ♥

Nu är det nytt år, år 2009, hoppas det blir lika bra. Eller till och med bättre ! :)

RSS 2.0