Minnen som dyker upp.

Idag har jag varit och tagit en fika med Linda. Vi träffas alldeles för sällan nu för tiden. Så sällan att vi har jättemycket att prata om och knappt vet vad det andra vet och inte vet angående saker som har hänt (fy skäms på oss). Det är så skönt att prata med någon som vet vad man snackar om, gällande vissa saker. Idag tror jag dessutom att det var första gången vi träffades själva sen hon fick Alexander, eller ? Hur som helst, det var roligt att träffa henne igen. Hon är ju trots allt en utav mina bästa vänner och det är nästan pinsamt att tänka på att vi faktiskt inte har träffats sen Alexander fyllde 1 år i Januari. Hur som helst så dyker det upp en massa minnen idag. Ibland vill jag bara spola tillbaka tiden, men samtidigt så fanns ju inte en del saker som jag har idag med då, om man bara kunde slå ihop dagens och dåtidens så skulle det kanske bli perfekt (?).
Jag längtar tillbaka till Sunny beach, mest för att jag åkte med Linda. Jag uppskattade det inte då, jag fattar egentligen inte varför, för nu när jag tänker tillbaka så var det ju helt underbart egentligen. Men jag antar att det var för att allt var så konstigt just då, mitt liv var lite upp och ner helt enkelt. Men jag längtar tillbaka till den där värmen, det långgrunda havet med meterhöga vågor (det är nog det jag saknar mest), alla barer och allt liv, shoppingen... Maten var inget att hurra för, jag tror jag levde på pizza i stort sett hela veckan. Men annars var det en bra resa. Jag skulle nog kunna åka dit igen, med rätt personer. Jag skulle ge vad som helst för att få skutta runt i de där höga vågorna som ett litet barn igen, och bara ligga och glassa på min neonrosa madrass :)


Det var ett tag sen...

Jag har nog blivit ganska oaktiv här på bloggen, jag vet. Jag har inte haft energi nog till att skriva. Det händer så mycket runt omkring just nu och allt är bara ett enda virrvarr av tankar och känslor.

Jag har i alla fall varit och gjort min efterlängtade hårförlängning, i fredags. Det gick hur bra som helst och jag är supernöjd ! Det blev så himla snyggt :) Ida är verkligen jätteduktig. Hon hade lyckats införskaffa en färg som såg precis ut som min egen hårfärg så det syns knappt att det är hårförlängning. Annars brukar man kunna se några kassa hårförlängningar varje gång man går på Kupolen tex. Jag var lite rädd att det skulle synas mycket på mig, men jag är supernöjd. Undra om jag någonsin kommer vilja ha tillbax mitt riktiga hår :) Ja, kanske när det växt ut och blivit såhär långt som mina förlängningar :) Det enda negativa är väl att jag alltid har haft väldigt trassligt hår, det tovar sig efter bara en halvtimme eller något, vilket det gör nu också. Så hårborsten har numera fått flytta in i min handväska :)

Annars har det inte hänt så mycket. Jag jobbar och sliter. Och igår var jag barnvakt åt de små liven i Sörbo (för er som inte vet, barn jag har haft på dagis) så där tjänade jag mig en liten hacka :) Katarina var så snäll och kom och höll mig sällskap också så jag slapp sitta där ensam i mörkret när barnen lagt sig. Så hon sov över här och idag har vi haft en riktig slappdag, vi har i stort sett inte orkat göra nånting. Låter inte riktigt som mig och Katarina när jag tänker efter, små energiknytten som vi är när vi är under samma tak :) Men så är det när kroppen får för lite sömn. Jag hoppas jag kommer i tid i säng ikväll så jag orkar med hela arbetsveckan.

Ha en bra söndag !



090322


♦ Svart tusch & akvarell
♦ Av: Mig.

Sista dagen på 5-dagarsveckan.

Äntligen fredag ! Jag har jobbat hela veckan och nu känns det så skönt att det är fredag och helg.

Idag har jag pysslat och donat lite här hemma. Bland annat städat, men jag hittade även på lite roligare pyssel så som att sy om en klänning. Jag städade gaderoben här om dagen och hittade massa saker som jag aldrig använder som jag fick lite idéer till att sy om. Så i stället för att kasta det så syr jag helt enkelt om det så som jag vill ha det. Nu håller jag på med en vit klänning med lila blommor på, som ska kortas av och tas av axelbanden på. Så förhoppningsvis kan det bli en riktigt snygg axelbandslös sommarklänning. Nästa projekt blir nog ett linne jag köpte på H&M för inte så länge sedan. Jag begriper inte riktigt varför jag köpte det, men gjort är gjort och det är bara att göra något åt det då. När jag provade det igår så upptäckte jag att det var lite för stort så det ska sys in, så då kanske det känns lite bättre att använda det sen.
Den senaste timmen har jag tillbringat till att göra om ett armband som legat i smyckeslådan i evigheter. Ja, jag är mycket för att göra om, jag vet. Men mycket utav de smycken jag har, har jag fått i julklapp och present, och är inte riktigt jag med allt detta glitter och glaumor. Armbandet var från början ett litet smycke i vitt med vita pärlor runt om bandet. Lite för mycket glaumor för mig, så av med pärlorna och på med svarta flätande band i stället. Det känns mer som jag nu. Dock blev det nog lite för tajt, vi får se om jag får blodstopp i armen eller om jag klarar mig :)

Ikväll kommer Katarina i alla fall. Jag vet fortfarande inte vad vi ska göra. Alternativ ett: sitta hemma och pyssla och mysa lite till någon film. Alternativ två: göra oss i ordning, ta några glas vin och gå ner på krogen och "svänga våra lurviga" :) Vad tycker ni ? Är det nå folk ute en kväll som denna, helgen före löning och allt (?)


När fantasin tryter.

Idag har jag målat, för första gången utan att ha tagit inspiration från någonting. Jag målade rakt av ifrån huvudet. Min fantasi är inte den bästa och därför brukar jag kika runt på lite bilder för att få inspiration och idéer. Idag började jag dock min teckning på jobbet. Satt och kluddrade och upptäckte till min förvåning att den blev ganska bra. Så direkt när jag kom hem tog jag fram mitt akvarellblock och satte igång att rita från huvudet, samma motiv som på jobbet. Jag använde mig av spegeln för att ta lite hjälp till handen och proportionerna. Slutresultatet blev ganska bra för att vara första gången tycker jag. Men jag ska öva mig ännu mer. Det är riktigt kul att måla med de nya färgerna. Passar mig perfekt !



♦ Akvarell, svart tusch. 210 x 297 mm. 

090315



♦ Akvarell, svart och vit tusch. 210 x 297 mm.

Vilken härlig dag.

Vad bra det känns att kunna svara att jag mår bra när folk frågar. Att slippa ljuga eller slippa vara negativ. Jag blir så mycket gladare när solen skiner och man känner att våren väntar bakom hörnet. Fast det är ju inte bara det som gör att jag är glad såklart :)

Katarina är här nu och jag är lite osocial och sitter här en stund. Vi har ritat och målat och bakat världens godaste muffins ! Choklad/kladd-muffins och vanliga muffins med hallonsylt. De med hallonsylt blev äckligt goda som Katarina uttryckte det. Idag testade jag även mina nya färger och det blev ett ganska bra första försök. Jag får träna lite mera så blir det nog suveränt till slut.

Nu ska jag slänga mig i soffan och se slutet på Wipeout och sen blir det Sanningens ögonblick.


Färgade linser.

Jag fick mina linser på posten idag. Jag hade inte tänkt testa dem förän imorgon, men jag kunde såklart inte hålla mig :) Och det sägs ju att man ska ha dem i korta stunder i början så det passade ju bra att prova dem nu då. Jag vet inte om jag är sådär jättenöjd, jag hade nog velat ha en ljusare nyans. Jag tyckte inte det gjorde så stor skillnad från min vanliga ögonfärg. Jag ångrar att jag inte gick på någon roligare färg. Grå, vad tänkte jag på egentligen ? Jag antar att jag trodde att de skulle vara lite ljusare.
Det var lite pilligt att få i dem också men det gick snabbare än vad jag trodde i alla fall, efter lite om och men. Tårarna sprutade ur ögonen när jag väl hade fått i dem, och nu ser jag helt suddigt. Men det kanske försvinner när ögonen har vant sig lite.
Nästa gång, om det blir någon nästa gång, blir det någon annan färg i alla fall.


Jag ska lära mig.

Om ungefär en timme kommer Katarina hit. Vi hade tänkt ta oss en tur till Kupolen, för jag ville köpa akvarellfärg. Men nu på morgonen kom jag på att jag faktiskt fick färger av farmor i julklapp och nu när jag kikade efter så var det just akvarellfärg på tub. Jag tyckte de såg ungefär likadana ut som de färger jag alltid målat med, så jag tittade i färglådan (där det ligger hur mycket färger som helst, bland annat akrylfärger) och de tuberna såg nästan likadana ut. Märkta med "water color" uppe på kanten. Är det akvarellfärg jag målat med hela tiden, eller vad är det för färg jag har använt ? Det var hundra år sedan jag började måla och sen dess har färgerna legat löst i lådan, inte lätt att minnas vad det stod på förpackningen då.
Hur som helst så skulle jag nog vilja testa akvarell i form av färgtabletter. Men de är ganska dyra, så jag har lite beslutsångest. Men ska man börja måla på allvar kan det kanske vara värt att slänga ut lite pengar på det. Men var gör man av alla teckningar sen då ?

Jag har tjuvstartat lite med min teckning nu innan Katarina kommer, so back to that.


Godmorgon.

Idag väntar en lång arbetsdag för någon som fortfarande är hostig och förkyld. Natten har inte varit helt bekymmersefri, det är mycket kallare i sovrummet än i något av de andra rummen i lägenheten, vilket innebär att jag såklart oftast fryser. Men nu har jag ju förberett räddning i form av sockor, tröja och mössa. Men inte ska man väl behöva sova med mössa ? Det verkar näst in till idiotiskt :)

Nu på morgonen har jag försökt piggna upp mig med en ordentlig frukost (jag skippar ibland att äta frukost då jag inte orkar gå upp tidigare). Jag har även använt mitt nya smink från Lumene som jag köpte innan helgen,så man slipper se ut som ett levande lik. Helt suveränt smink i alla fall ! Det håller verkligen hela dagen, till skillnad från mycket annat som man måste bättra på med jämna mellanrum. Innan använde jag Loreal's foundation och den var ingenting jämfört med Lumenes. Loreal's la sig som ett täcke på huden efter ett tag och blev glansigt i pannan - Me don't like. Jag hoppas på att Lumene också ska hjälpa mig lite med min vinterhy. Det är upp till bevis helt enkelt.

Nu ska jag göra mig i ordning och åka till jobbet. Ha en bra dag ! :)


Från en hemsk, lång klänning till sommarklänning.

Jag rensade ur min gaderob, och tänkte buda ut lite på tradera. Så onödigt att ha gaderoben full med massa kläder som man ändå aldrig använder. Jag hittade en rosa klänning som jag köpt för flera år sen, men aldrig använt. Den var sne-skuren med slits och ganska lång på ena sidan men kort på andra. Nu bestämde jag mig för att sy av den och se så fin den blev :) Fin till sommarn kanske (?)

Vill ha !

Snacka om att man börjar bli vårinspirerad av alla fina kläder som kommer ut i butikerna nu. Gina Tricot har bland det starkaste vårsortimentet just nu enligt mig. Jag hoppas det jag vill ha finns i butik och att det inte hinner ta slut innan jag blir frisk.


Gröna ögon blir till gråa ögon.

Jag har länge velat ha färglinser. Jag vet inte riktigt varför egentligen, eftersom jag är ganska nöjd med mina naturliga gröna ögon. Men jag antar att det har med variation att göra :) Jag har inte kunnat bestämma mig vilken färg jag ska ha. Jag vill inte ha blåa, då jag tycker att det blir alldeles för vanligt med blondt hår och blåa ögon. Jag var lite sugen på bruna, men eftersom jag aldrig har haft färgade linser förut så bestämde jag mig för att gå på ett par gråa då det är lite mer diskret. Det blir intessant att se hur det blir :).


RSS 2.0