Smink, smink, smink...

(Sminkade mamma. Shadingen gjorde att hon fick smalare ansikte, fint.)

(Lovena önskade sig en lila makeup innan vi skulle ut i fredags. Visst är hon vacker ?)

(Sminkade Camilla oxå innan utgången i fredags. Den gröna färgen påminner mig om pigelin-glass.)

(Och sen Sandra. Idag tog jag fram min egna palett och stoppade ner i makeupväskan, så Sandra valde blåa färger ur den. Jag vet att du inte gillar den här bilden nu Sandra, men alltid lika fin.)


Vi fick i läxa över helgen att göra minst två olika makeup'er. Jag fick göra fyra. Men det är ju bra, fick jag träna lite extra. Sminkade först mamma, vilket blev jättefint, hon såg så smal ut i ansiktet efteråt :)
Sen fick jag sminka Lovena och Camilla innan vi skulle ut i fredags. De fick välja färger själva. Är nöjd med båda sminkningarna, och det var nog de oxå vad jag förstod så det var ju bra.
Idag kom Sandra hit så vi sminkade varandra. Jag tog fram min egen palett så fick hon välja färger därifrån. Det finns lite mer färger i den än i de paletterna som vi fick från skolan, fler olika nyanser och så. Så vi tog två blåa nyanser på henne och det blev jättefint. Hon verkar passa i typ vad som helst. Hon har ju helt underbar hy oxå, skulle göra vad som helst för att få ha hennes hy...

För övrigt så känns det riktigt jobbigt just nu. Allt är så himla intensivt, och jag har knappt hunnit ha helg känns det som. Har sminkat varje dag och knappt fått nån tid över för något annat. Hela veckan som kommer nu ska jag vara på Makeupstore varje dag efter skolan. Och sen jobba tre helger i rad. Känns lite tufft, men det måste gå. Och inte ett ord från någon om att jag inte kommer klara det, för det vet jag att jag gör !

Bröllopsmässan.

(Här är en av tjejerna som jag gjorde basen på)

(Såhär såg hon ut med smink, frisyr och klänning. Vacker va ?)


Det blev inte så mycket bilder från bröllopsmässan. Svårt att springa runt och ta kort när man sminkar själv :). Tog lite bilder efteråt på "catwalken" men det var svårt att få till några bra bilder i det ljuset som var. Riktigt fint var det i alla fall.

Intensivt är det...

(Makeupen som Fredrika gjorde på mig i fredags, har dock ingen mascara här.)


Shit vad mycket det är som händer just nu. Roligt är det, men riktigt intensivt oxå. Tur att jag är ganska stresstålig av mig. Lite tråkigt bara att jag nästan aldrig hinner träffa mina nära & kära. Så ni får inte tro att jag inte vill träffa er, utan det är bara riktigt mycket att göra nu. Saknar er ! ♥

I fredags måste jag nog säga att det inte riktigt var min dag i skolan i alla fall. När jag skulle åka hade jag tappat bort nyckeln och kunde inte låsa dörren, fick lov att åka med dörren olåst, vilket ni kanske förstår inte var det roligaste. Kunde inte koncentrera mig alls på vad Therese gick igenom under morgonen, men jag gjorde så gott jag kunde och fick ner alla anteckningar i alla fall. Men sen när vi skulle sminka och jag skulle lägga på rouge så sket sig alltihop och Fredrika blev att se ut som hej kom och hjälp mig ungefär. Ingen bra dag för mig med andra ord. Som tur var lyckades Fredrika riktigt bra med min makeup, och jag lät den faktiskt sitta hela kvällen när vi var ut på krogen oxå. Bättrade bara på den lite, och la på lite mascara. Och det var en himla tur att hon fick till det så bra för jag hade aldrig hunnit sminka om mig på kvällen.

Igår var vi på bröllopsmässa in gamla Stavberg, och sminkade modellerna. Riktigt roligt ! Och skönt att det var ganska lugnt så vi fick känna in oss lite. Det gick jättebra allting i alla fall och jag tycker vi klarade det alldeles utmärkt allihopa.

Snart kommer Sandra hit och hon ska sminka mig och jag henne. Vi har fått till läxa att vi ska göra två olika sminkningar under helgen. Jag har redan hunnit med tre. Sandra blir den fjärde :) Men det är bra att jag får träna lite extra. Det är ju som sagt ganska intensivt i skolan så vi har nya moment varje dag. Det gäller att ha huvudet på skaft :)

Elin's makeup.Nu har vi provsminkat Elin's bröllopsmakeup. Så fick jag träna lite mer på basen också. Det var ganska lätt att lista ut vad hon skulle ha för färg i alla fall, eftersom att det bara behövdes en. Färgen var precis som hennes hudton från början... Men det var lite svårare med modelleringen och neutraliseringen. Vi som har en ljus hudton blir ju blå, lilla eller röd tex under ögonen, medans de med en mörk hudton snarare får mörkbrunt. Så jag körde på en ren bas i hela ansiktet, men ögonskuggan tog ju bort en hel del av det mörka hon hade runt ögonen.
Hon ville ha en glittrig makeup, så det fick hon. Först en brun skugga med guldglitter (vilket inte syns alls på bilden) och så lösfransar. Lösfransarna var otroligt långa och det var nog första gången jag satte fransar på någon annan, så det måste jag nog träna lite på innan bröllopet så jag får dem att sitta ordentligt. Och nu i efterhand när jag tittar på bilderna så ser jag några små fel i min makeup som ska ändras. Man lär av sina misstag :) Elin verkade nöjd och glad med makeup'en i alla fall och tur var väl det. Hon kommer nog vara jättefin när dagen med stort D väl kommer ! :D

Olika skuggningar.

(Här håller jag på och lägger basen på Sandra. Tog ett kort innan vi lagt neutraliseringen på hennes högra öga, ser ni skillnaden ? Det neutraliserade ögat ser piggare och fräschare ut)

(Och såhär blev hon när jag var helt färdig efter att ha lagt alla skuggor)

(Ines och Fredrika som lagt makeupen på varandra)


Idag gick det ganska bra i skolan. Vi börjar klara av basen på en bra tid och det tar inte alls lika lång tid att välja ut färgerna på basen. Det är nog mycket tack vare att vi var kvar ett par timmar extra igår. Annars har vi gått igenom olika skuggningar och sminkat varandra. Tyckte det gick ganska bra med skuggningarna också. Lite svårt är det att komma ihåg namnen på alla olika skuggtekniker, men det smälter nog in allt eftersom.

Hoppas att det är ok att jag lägger in lite bilder på er tjejer också, annars får ni hojta till :)

Snart kommer Elin hit och vi ska provsminka hennes bröllopsmakeup. Vi får väl se hur det blir. Spännande i alla fall. Lite utmaning att sminka någon med en annan hudton än den man är van vid, men det är bra träning och går säkert jättebra. Alla problem är till för att lösas som man brukar säga :)

Award.

Jag har fått en award av Matilda/sminklådan.

Alltså den som får denna award ska:
1. Kopiera awarden på sin blogg.
2. Länka till personen som gett dig awarden.
3. Berätta 7 intressanta fakta om dig själv!
4. Välj ut 7 andra bloggar du vill ge awarden till.
5. Länka till deras bloggar & kommentera hos dem att de har en Award att hämta!

Intressanta fakta om sig själv. Ja, om det är intressant eller inte är väl upp till var & en att avgöra :)
1. Jag älskar att skratta & toka mig.
2. Jag äger 2 stycken STORA makeup-väskor, som båda är proppfulla med diverse smink.
3. Jag är livrädd för spindlar.
4. En dröm jag alltid haft är att få bada med delfiner. 
5. Jag anser att The notebook är den bästa film som någonsin gjorts, tätt följd av Avatar.
6. Bland det äckligaste jag vet är korv. Förstår inte vad korv med bröd är för mat egentligen ?
7.
Förra året skrev jag en lista över saker jag drömmer om och vill göra, jag har mer än hälften avklarade.

Jag vill ge awarden till Emelie, Ciiz, Lisa, Sandra, Katarina, Emma, Linda. Alla dessa bloggar är bloggar jag kikar in på ganska ofta. Hoppas ni antar er min award, så jag har något roligt att läsa sen ! :)Nu börjar det klarna...

(Inez före och efter sminkningen, ser ni skillnaden ? Hon har praktiskt taget dockhy på bild nr 2)


Idag har vi gjort så mycket i skolan så jag vet knappt vad jag ska börja med. Vi har tränat på modellering i alla fall, lagt skugga, fransmarkering osv. Vi tog en paus klockan ett när vi slutade och gick och åt och sen körde vi igång igen. Vi kände nog alla att vi behövde lite mer tid på oss för att lära oss allt från de senaste dagarna, och det klarnade en hel del på att stanna kvar ett par timmar extra. Så det gjorde susen och vi kunde gå hem lite klokare, och lugnare :)
Trivs otroligt bra med alla i klassen och Therese som vi har som lärare. Alla är så snälla och den finns lixom ingen konkurrans vad jag kan känna, utan vi hjälper varandra helt enkelt, vilket är super !

Nu ska jag laga mat och sen ska jag fixa fram ett sminkbord här hemma, så nu ryker pysselbordet ! Känns som att sminkbord kommer vara välbehövligt de kommande månaderna. Jag vet inte hur mycket jag nästan slagit sönder pga att det inte finns tillräckligt med plats att lägga grejerna på, men nu är det snart fixat...

När huvudet inte riktigt hänger med.Jag har suttit hela eftermiddagen och skrivit, skrivit och skrivit. Klippt och klistrat. Har renskrivit alla anteckningar som ska in på Torsdag, gjort läxan och nu sitter jag och försöker skriva ner mina mål. Vad har jag för mål ? Att lyckas såklart. Det är svårt att skriva ner på papper och sätta ord på allt... Huvudet hänger inte riktigt med. Fast det känns som att jag har fått så mycket gjort, så känns det som att jag har glömt något. Frågan är bara vad ? Om det nu ens är något överhuvudtaget. Den känslan kanske bara infinner sig för att jag känner mig lite stressad över allt som händer just nu. Det är så mycket nytt på en gång, och allt är så intensivt.
Vi har btw fått in ett praktikjobb redan i helgen. En modevisning med tema brudmakeup. Det ska vara här utanför Falun någonstans har jag för mig, så det blir riktigt roligt om vi får åka.

Nu ska jag plocka ihop röran här på bordet och sen försöka varva ner lite. Ha en bra kväll !

Lite intensivt är det...

(Här är Sandra efter dagens lektion, så här ser ni lite hur det ser ut på Makeupstudion)
(Jag testade sminka Katarina efter skolan. Här ser man ganska bra var jag har highlightat och lagt shading)

(Ansiktsformer)


Jag ber om ursäkt för att jag är lite tråkig i bloggen. Jag hinner inte blogga så mycket och ännu mindre svara på kommentarer vissa dagar, ni får ha översikt med det under den här tiden. Men fortsätt gärna kommentera, jag lovar att jag svarar så fort jag får en lucka :)

Idag har vi fortsatt träna på basen i skolan. Även lärt oss pudra (vilket inte är så svårt), neutralisera (vilket var lite annorlunda mot hur många gör hemma), sen har vi jobbat med ansiktskorrigering. Lärt oss dustning, shading och highlight. Highlight vet ju nästan alla vad det är, det öppnar upp och förstorar. Dusting däremot kanske det inte är så många som har hört talas om innan ? Det används på neutrala partier för att trycka till och trycka in, tex om någon har en väldigt hög panna kan man justera detta med att göra en dustning på övre delen av pannan. Shading förstärker de skuggor som redan finns i ansiktet, som tex kindskuggorna under kindbenen.

Har kommit på att jag måste fota lite mer i skolan. Roligt att ha lite minnen från denna roliga tid, plus att det är bra dokumentation.

Vi fick i läxa, tills imorgon, att klippa ut olika ansiktsformer. Inte det lättaste när man knappt äger några tidningar, men man tager vad man haver :) Tog en paus nu för att vila huvudet lite, men ska återgå nu igen.

I makeup-väskan - creme foundation.Jag lovade ju att jag skulle skulle visa er min nya väska och allt innehåll. Det blev lite mycket idag och jag har inte riktigt haft tid. Så jag börjar lite lätt med att visa er alla creme foundation's. Det finns 9 st utav dessa, plus en genomskinlig som används för att blanda ut de andra färgerna för att få en mindre täckande bas. Dessa foundation's har en hög täckförmåga (fråga mig, jag vet, man ser praktiskt taget ut som en docka av dessa, dock lite för täckande för min smak). Denna är perfekt i fuktiga miljöer och har tydligen till och med använts under undervattensfotograferingar. Eftersom det finns 9 st av dem så kan man enkelt blanda till en färg som matchar din egen hudton ! Dessa kostar 279 :- st på makeupfabriken.se.

Min egen åsikt om dessa foundation's är att de täcker otroligt bra. Du behöver inte ens använda concealer, utan dessa täcker blemmor och röda områden utmärkt ! Är du däremot ute efter en lite tunnare och mer naturlig bas kan du bli besviken. Men de passar perfekt för utekvällar på dansgolvet, om du vistas i fuktig miljö så som regn osv. De sitter alltså väldigt bra och är väldigt täckande.

Baserna är i stort sett allt vi har gått igenom idag i skolan, tyckte därför att det passade sig att skriva lite om dem. Imorgon ska vi fortsätta jobba med basen, neutralisering, torrmodellering m.m. Jag längtar ! :)

Hemma efter en bra dag i skolan.

En ny kategori har startat här i bloggen - makeup-artist utbildningen '10. Så nu kommer ni få följa mig en hel del i det som händer i skolan, alla produkter vi använder osv.

Dagen har varit bra i alla fall. Kul att det äntligen har kört igång på riktigt. För det kan man då verkligen säga att det har. Vi körde igång på en gång med grunderna och basen. Läxa tills imorgon har vi fått också. Tar en paus nu för att vila huvudet lite, efter allt nytt som varit idag. Gruppen vi är är jag jättenöjd med i alla fall, urgulliga och trevliga tjejer ! Som dessutom har samma intressen som jag. Ja, jag vet inte riktigt vad mer jag kan säga, förutom att jag trivs som fisken i vattnet hittills ! :)

Ska självklart visa er min gigantiska makeup-väska och lite produkter som finns i den lite senare :). Men nu ska jag kasta mig över pärmen och plugga tills imorgon.

Imorgon är det dags...


(en gammal makeup som Lina gjorde på mig på makeupstudion för ett par månader sedan)

Tänk vad tiden går fort. Jag tycker det var nyss jag var på antagningsintervju, men det var ju i november... Imorgon börjar det på riktigt. Det ska bli så roligt att gå i skolan och få göra något som jag brinner för, träffa nya människor som har samma intressen som jag. Jag trodde jag skulle vara mer nervös än vad jag är, jag är mest förväntansfull. Ska se till att komma i säng i tid ikväll så jag är pigg & glad imorgon, det är mycket nytt som väntar runt hörnet. Det tar lite energi med så mycket nytt, men det är otroligt roligt samtidigt. Så jag ser bara fram emot allt som komma skall. Och sen hoppas jag att det går så bra som möjligt :)


Top model inspiration.Har du tänkt på att varje reklam du ser på tv, på bilder ovs, all reklam som drar i dig för att fånga din uppmärksamhet, har en makeupartist sminkat ? Utan att vi tänker på det ligger det en del del jobb bakom alla bilder som medierna sänder ut. Och hela tiden växer branschen, kraven på stylade bilder har ökat och alla vill se ut som stjärnorna du ser på bild. Med hjälp av dagens makeup, mode & inspiration kan någon du ser på gatan och inte ens lägger märke till, helt plötsligt se ut som någon av de där modellerna du ser i tidningarna. Är det inte helt fantastiskt vad vi kan göra idag inom mode & makeup ? Endast fantasin sätter gränserna !

Minnen jag aldrig glömmer.Vad gör ni denna fredagskväll ? Just nu sitter jag och pysslar med mitt fotoalbum med bilderna från Sunny beach. Som jag har väntat på dessa bilder, äntligen har vi tagit tag i det och framkallat i stort sett alla bilder från resan som nu ska in i albumet. Vi skrev "dagbok" under veckan och det finns mycket händelser och kommentarer att ta ifrån. Som poolpartyt tex när Katarina blev så tarv på champangen och sprang barfota mellan nattklubbarna och trampade i glas så blodet sprutade, eller när jag somnade med munnen full med chips, eller när Katarina åt stenhård pizza, alla utekvällar, dagarna på stranden... Det finns mycket bra minnen, vi hade inte tråkigt en enda dag. Kommer minnas denna resa med glädje och jag kommer definitivt vilja åka tillbaka till Sunny beach fler gånger.

Leker med färger.Usch vad jag hatar när det är mörkt ute, det går inte att få till några bra bilder. Jag har en ganska färgglad makeup nu, vilket absolut inte syns på bilden ens. Har tre olika nyanser av rosa på ögonskuggan och en skarp rosa rouge som går upp vid tinningarna. Synd att det inte gick att få till på bild.

Dagens makeup från studion.Idag på morgonen har jag varit ner till makeupstudion och suttit modell åt Matilda på deras sista dag. De satt och firade när jag kom, med godis & champange. Jag längtar tills jag också är där, färdig makeup-artist. Men som Matilda sa, tiden går fort och man får ta vara på tiden när man går i skolan. Det kommer nog bli jätteroligt. Hur som helst, idag hade de inget direkt tema som skulle göras, utan de skulle hålla en kurs med oss modeller och så fick vi sminka oss själva. Jag valde en vardagsmakeup i bruna och naturliga färger. Var lite extra roligt när man fick vara med och sminka lite själv. Jag fick oxå veta att vi är fyra stycken som ska gå i gruppen jag ska börja i, två tjejer från Örebro, jag och en till om jag har förstått det rätt. Lite synd att vi är så några, roligt att träffa människor som har samma intressen som jag själv har, men samtidigt bra att vi är lite färre då man faktiskt får den hjälp man behöver... Det ska bli riktigt roligt iaf. Kan inte fatta att vi kör igång redan på måndag. Spännande !

Liva upp tillvaron med nitar.Jag och Katarina sitter och pysslar för fullt här hemma. Jag har köpt massa nitar som ska användas till lite allt möjligt. Tänk att man kan liva upp så mycket med något så litet ! Varför inte fräscha upp din gamla tråkiga väska tex ? Eller varför inte göra ett skosmycke ? Jag älskar nitar. Vad jag ska använda mina till får ni se när det är klart :)

Jag är ett levande bevis.Jag brukar alltid säga att ingenting är omöjligt. Mest för att jag är en envis jävla kämpe som inte ger mig förän jag fått som jag vill ;) Jag lyckas inte alltid, men är fortfarande av åsikten att ingenting är omöjligt så länge man inte ger upp. Det är folks största problem, att man tror att man inte kan lyckas och ger upp innan man ens har försökt på riktigt. Jag är ett levande bevis på att ingenting är omöjligt och att man inte borde ge upp sina drömmar för att man tror att man inte kan lyckas. Man kan, bara man vill !
Jag har kämpat hårt för att komma dit jag är idag. Jag har kämpat för att komma på vad jag vill göra med mitt liv och kämpat för att nå dit. Och jag är så glad att jag inte gav upp och att jag fortfarande tror på mig själv även fast många är negativa till mitt val av utbildning och mål. Det bästa jag gjort i mitt liv hittills är att jag sökte till makeup-artist utbildningen och att jag sökte jobbet (nu släpper jag bomben !) på Makeupstore. Jag hade en klump i magen igår kväll på grund av intervjun och att det inte kändes helt bra. Tänk er att stå så nära drömjobbet och inte få det... Nu kan jag med glädje säga att jag slapp uppleva det, eftersom jag fick jobbet ! :D Jag var så glad efter att de ringt och meddelat detta att jag blev helt knäpp, visste inte om jag skulle skratta eller gråta. Visste inte vem jag skulle ringa först och berätta för... Vad jag än en gång försöker säga är att ni inte ska ge upp era drömmar om det är något ni verkligen vill. Skit i vad alla andra säger och kämpa, kämpa, kämpa ! Tro på dig själv och ge inte upp !

Många bollar i luften...


(Såhär ser jag ut idag. Körde på lite naturliga färger i brunt, tyckte det passade bra på intervjun, och eyeliner & mascara. Självklart rouge och läppglans oxå ! :))

Oj, vad det händer mycket nu känns det som. Skolan börjar på måndag, spännande ! Och anställningsinervjun idag, får veta imorgon vilka som får jobbet. Det var många som hade sökt, och jag ska nog ha en himla tur om jag får jobbet med tanke på att jag inte är utbildad än och inte har någon större erfarenhet. Att jag verkligen vill ha jobbet är det ju inge snack om, men jag är ganska glad att jag kom till intervjun ändå. Men hoppas gör jag såklart fortfarande, även om jag försöker att inte ha allt för stora förhoppningar.
På lördag ska jag och hälsa på familjen jag kanske ska jobba hos några kvällar i veckan. Vore hemskt bra nu under utbildningen iaf, med lite extra pengar. Vi får se hur det går med allt. Lite spännande är det iaf att det händer lite nu och att livet inte står still.

Katarina har varit här sen igår, och blir kvar tills imorgon. Ska se på One tree hill nu och sen blir det massa pyssel !

Vinternaglar...Vad gör ni idag ? Själv försöker jag fördriva tiden tills vi ska hem till mamma & pappa och äta om en timme. Har målat naglarna i alla fall. De går alltid av när de är omålade, de är så tunna... Idag blev det en silverglittrig färg, en utav alla de färger jag fick i julklapp. Färgen ger mig en känsla av vinter, passar ju bra nu när snön faller ner igen... Är det någon mer än jag som är trött på vinter, kyla och snö ?!

Makeup-album...Kommer ni ihåg albumet med makeup jag började på för länge sen ? Jag har inte gjort något på det på ett tag. Nu har jag skrivit ut de flesta makeup-bilder jag har och nu ska de klistras i albumet. Roligt att ha som minne... Från början skulle det vara ett album med tips & trix på tex nageldekor, makeup m.m. Men nu har det blivit mitt egna album med bilder jag tagit själv. Kan vara roligt att kika i när fantasin tryter, eller när man ska sminka någon vän som gärna vill vara med och se ungefär hur det blir först...

Dagens makeup - babyblue.Dagens makeup. Det är sällan jag använder blått. Alla blåa och gröna nyanser som finns i min stora palett var oanvända så nu tyckte jag det var dags att prova dem. Använde tre olika nyanser av blått, eyeliner, kajal & mascara. Och highlighter såklart, det har jag ju nästan alltid :) Använder det för att få skuggan att fästa bättre...

Nu ska jag äta frukost. Sen blir det en biltur och leta efter fotoalbum och kanske en sväng till mormor, hörs senare ! 

Hoppar runt på små moln...Nu är det fredag och helg igen... Det känns inte som fredag. Men det har varit en bra vecka iaf tycker jag. Jag flyger runt på små moln nu och det känns äntligen som att det börjar hända lite grejer och mitt liv står inte still längre. Är det nu livet börjar ? Jag tror det. Det är nu jag känner att jag lever iaf. Jag ska äntligen få göra det jag vill göra. Uppfylla mina drömmar. Och fan vad jag ska jobba hårt... Och ni som inte tror att jag klarar det, jag hoppas att jag får knäppa er på näsan en dag ;)

Vad ska ni göra i helgen föresten ? Själv har jag inga planer alls. Det blir nog rätt lugnt. Ladda upp för den kommande veckan. Ska vara på en del nya ställen och jobba, sitta makeup-modell osv. Det kommer vara full rulle hela veckan... Men det är skönt att det rullar på lite.

Nu ska jag lägga mig i soffan och slappa lite. Läsa glamour kanske eller se någon film. Ha en bra fredagskväll :)

Gladare människa får ni leta efter.

Jag är så himla glad just nu ! Jag ska på arbetsintervju på Tisdag nästa vecka, och jag kan ju säga såhär... det är drömjobbet ! Ett jobb som jag alltid velat ha. Mer än så tänker jag inte avslöja än, men ni som känner mig kan nog räkna ut ungefär vad det är iaf :) Det blir min första arbetsintervju och med tanke på hur nervös jag var inför antagningsintervjun till skolan så kan jag inte ens tänka tanken på hur nervös jag kommer vara denna gång, men jag ska förbereda mig lite bättre nu och ge gärnet ! So wish me luck :)

Glamour.Titta vad som ramlade in i min brevlåda idag - glamour. Jag fick en prenumeration i julklapp av mamma & pappa och som jag har väntat och väntat ! Finns det något mer underbart än att krypa ner i ett varmt bad, med choklad och en bra tidning ? :) Det ska jag inleda min helg med. När jag kommer hem från jobbet imorgon blir det badet, med ansiktsmask och hela köret. Ser fram emot det redan nu :) Bra start på helgen, eller vad säger ni ? :)

Dagens makeup.Katarina kom hit i morse så vi sminkade oss och käkade lite frukost tillsammans. Sminket ville inte riktigt som vi ville idag kan jag ju säga, jag höll på att tappa hela min stora palett i golvet (räddade den i sista sekund), Katarina hade ett svart streck på näsan och jag råkade ta fel pensel och få skrikrosa uppe vid ögonbrynet :)
Vi har kutat runt på Kupolen under förmiddagen. Jag gjorde faktiskt lite fynd på rean. Får se om jag visar sen. Nu ska jag skynda mig ner till arbetsförmedligen för andra gången idag, eftersom jag glömde kalendern första gången. Sen ska jag träffa Emma & Emira ! Ha en bra dag :)

Sommarkänsla.Jag lyckades få till denna bild när jag fotade "dagens makeup". Visst har bilden lite sommarkänsla i sig ? :) Jag längtar till sommaren ! Jag vill ha sol, värme, gröna träd och glada färger. Jag har aldrig varit någon vintermänniska. Det bästa jag vet är att vara ute i solen. Jag hoppas de få vintermånaderna som är kvar går snabbt. Jag är trött på vinter. Jag är trött på kyla. Ge mig sommar !


Dagens makeup - silversnow.Det var ett tag sen jag la upp nån dagens makeup nu, men här kommer en. En silvrig makeup (ser blått ut på bilden av nån anledning, men det är alltså silver) med små pärlor. Eyeliner är såklart ett måste som alltid :) Sällan jag gå utan eyeliner. Möjligtvis när jag ska till jobbet och inte orkar lägga ner så mycket energi på makeup'en, då brukar det bli mineralpuder och mascara bara.
På tal om jobb så såg jag igår något otroligt fascinerande. Man får se mycket när man arbetar med barn, men igår var jag riktigt imponerad ! Jag satt och gjorde armband med några gamla barn från Tornet (mitt gamla jobb) när en tjej kom in och sa att vi skulle få se ett uppträdande om vi kom till grupprummet. När jag kom in var det en pojke från min första praktikplats (då var han bara 2 år, nu är han ungefär 7) som skulle dansa till Michael Jackson, han var grymt duktig ! Att ett barn, eller någon överhuvudtaget, kan dansa sådär. Han gjorde alltså riktiga moves, och snacka om att ha rytmen i kroppen. Som ni säkert förstår var jag mäkta imponerad, det är inte varje dag man ser en 7-åring dansa till Michael Jackson som dessutom gör det helt otroligt bra.

Lite mer inspiration, tack.Vad tycker ni om min nya header ? Jag tyckte att det var dags för något nytt här i bloggen. Både gällande design och innehåll. Jag är dock inte 100 % säker på designen, det är något som inte känns riktigt rätt. Har ni några försag ? Jag gillar header-bilden i alla fall. Jag har inte haft varken tid eller ork till att lära mig photoshop innan, så jag är nöjd för att vara första försöket. Övning ger färdighet är mitt motto...

Det är bara så jag...Vanligtvis brukar jag hata att le på kort. När jag var yngre skrek jag så fort någon riktade en kamera mot mig. Men så är inte riktigt fallet nu... Eftersom jag älskar allt som har med kort att göra, roligt att ha lite minnen att kunna se tillbaka på. Vill kunna föreviga allt, varje ögonblick, varje stund... Det går ju inte riktigt, men med en kamera kan man föreviga mycket i minnen.
Jag och Katarina har fotat lite idag. Vi tänkte ta en sväng nere vid älven men sen upptäckte vi hur kallt det var och kom inte längre än till cykelvägen här utanför. Katarina fick till några bra kort på mig i alla fall, där jag ler. Hör och häpna ! Alla som känner mig vet att jag brukar protestera över kort där jag ler. Men det är ju jag. Jag menar, flumm, skratt, glädje...det är bara så jag. Och just nu är jag lycklig. Förvånansvärt lycklig.

Handdukshylla.


Nu är handdukshyllan färdigmålad. Från början var den träfärgad, ingen höjdare alls tyckte jag. Fram med färg och pensel och nu har jag trollat bort vårat gamla fula kök. Jag har magiska fingrar. Dekorerade hyllan med bla en ljusstake med änglar på, en hjärtgirlang och en vas med ett ljus och två rosor i. Riktigt mysigt är det nu i köket, nästan så jag inte vill vara någon annanstans i lägenheten än i köket. Tänk att så lite kan göra så mycket. Köket var förut den värsta delen i lägenheten, näst efter badrummet då förståss.

Gårdagen...Riktigt trevligt igår. Åkte hem till Emma och drack vin och snackade skit innan vi drog vidare. Det är sällan vi umgås nu för tiden, så det var riktigt trevligt. Ganska lika är vi nog inom vissa saker oxå upptäckte vi igår. Vi vet mycket om varandra trots att vi träffas så sällan, men vi har ju känt varandra sen vi föddes och vuxit upp tillsammans, låtsassyster...

En sak som jag bara måste ta upp... Hur kommer det sig att vi beter oss annorlunda mot kompisar som är av det motsatta könet ? Hur kommer det sig att man kan säga "jag älskar dig" till en tjejkompis, men inte till en killkompis ? Jag har några killkompisar som jag kan vara mig själv till 100 % med, jag kan ge dem en kram, jag kan säga att jag tycker om dem och att jag uppskattar dem, jag kan stå bredvid dem på dansgolvet utan att vilja något mer. Men alltid är det någon som ska ifrågasätta det. Varför ska vänskap ifrågasättas ? Jag kan förstå om man ifrågasätter när det är någon man aldrig träffat förut, men när man har känt varandra i flera år och känner att man är bra vänner, varför ska man inte kunna bete sig som det bara för att man har olika kön ? Jag blir förbannad över sånna här saker. Samhället idag försöker få barn och ungdomar att växa upp i ett samhälle där det ska vara jämlikt, kombinationen i mitt huvud går inte ihop. Varför är det ok att stå och dansa med en tjejkompis på krogen tex men inte med en bra killkompis ? Vad jag försöker säga är att det spelar ingen roll vilket kön man har, man kan dela samma vänskap oavsett !

Kvällens makeup.


Har nyss gjort mig i ordning och ska ge mig iväg till Emma om en stund. Blir lite fest ikväll, men jag känner mig ganska lugn idag men det blir nog trevligt. Kör på en svart sotning, passar till alla tillfällen och är det jag trivs bäst i. Svart, svart, svart... Testade cake eyelinern från Makeupstore, och jag måste bara säga att den är värd varenda krona ! Torkade jättesnabbt och räcker säkert mycket längre än en vanlig flytande.

Nu ska jag äta och sen åka. Ha en bra kväll ! :)

Köket är som nytt.Hela dagen har jag grejat och donat i köket här hemma. Målade om handdukshyllan från träfärgad till vit och det blev riktigt snyggt (kommer bild sen när det är helt klart), fick en fin vit duk av mamma att slänga på bordet och la på två svarta bordstabletter. Jag hade två krukor hemma som jag fick av mina arbetskamrater när jag fyllde 20, jag älskar de där krukorna men är riktigt dålig på att sköta blommor så de har inte överlevt något längre tag. Nu har krukorna stått i skåpet i flera månader utan att användas, men nu kom jag på den briljanta idén att göra om de till ljuslyktor. Fyllde dem med stenarna jag plockade på Rhodos, satte i en genomskinlig liten ljuskopp och dekorerade med lite plastblommor. De gjorde sig bra på köksbordet !

Black cake eyeliner.Godmorgon på er ! Jag hann inte blogga igår. Katarina kom hit och vi bakade chokladbollar, drack te och snackade skit hela förmiddagen. Sen bar det av ut till Gustafs och hälsa på familjen och lilla Molly. Sen mötte jag upp Katarina igen och kutade runt lite på Kupolen. Köpte en ny eyeliner, äntligen ! Denna gång fick det bli en cake eyeliner från Makeupstore. Har inte hunnit testa den än, men jag har en känsla av den kommer vara mycket bättre än de jag tidigare haft. Tidigare har jag använt vanliga flytande, men använder ändå aldrig penseln som följer med i korken och får alltid stå och pilla av korken med en annan pensel, lite onödigt...

Barntallrik.


Idag fyller Alexander 2 år, grattis busunge ! :) Tänk vad tiden går fort, snart stora killen. Hur som helst, vi var där och grattade idag på eftermiddagen. I present fick han en tallrik som jag gjort själv med motiv, lite blommor och hans namn på. Han fick även en handduk med hans namn på och en bild. Den blev dock inte riktigt som jag hade tänkt mig. Det är svårt att komma på vad man ska ge de där barnen nu, det känns som att de redan har allting och lite till, så jag körde på min vanliga specialité - något personligt med lite tanke bakom. Det bra med det är ju att man aldrig behöver oroa sig för att någon annan ska ge likadant.
Tallriken blev i alla fall ganska bra, jag är nöjd. Jag misslyckades lite med några koppar jag skulle ge bort i julklapp så jag var lite orolig för hur det skulle gå med tallriken, men det blev ju bra till slut i alla fall.

Nu är det en del barnfödelsedagar här framöver och Antons dop, så nu blir det till att ligga i. Fram med fantasin och kreativiteten :)

Dagens makeup - saving day.Dagens makeup går i bruna toner. Eftersom min eyeliner nästan är slut fick en brun skugga bli min räddning. Vattnade den och la den längs franskanten, precis som med en vanlig eyeliner. Har använt en ljus skugga över hela locket och sen en brun i yttre globen.

Dagens makeup.Jag känner att jag har lite brist på fantasi här i bloggen just nu, men det händer inte så mycket i mitt lilla liv för tillfället så det får helt enkelt vara så ett tag till.

Hur har eran dag varit ? Jag har varit hemma hos Linda och varit med henne och barnen, åkte till Barnens hus och handlade födelsedagspresent till Alexander som fyller 2 år imorgon. Tiden går så fort, han blir stor han med. Och det påminner mig om att jag faktiskt måste gå och göra klart hans present nu ! Ni får se imorgon vad det är :)

Övning ger färdighet.Jag har ju glömt att visa den här teckningen som jag ritade till Linda & Anton i julklapp. För ungefär precis ett år sen, när Alexander fyllde 1 år gjorde jag en liknande tavla till honom. Nu önskade sig Linda en likadan teckning på Anton. Så bilden ovan ska alltså föreställa Anton. Jag är otroligt nöjd med denna bild, nästan så jag inte ens ville ge bort den... När jag tittar på bilden jag ritade åt Alexander för ett år sen så ser man ju verkligen hur mycket jag har utvecklats.

Här är tavlan jag ritade åt Alexander för ganska så precis ett år sen.


Är det något jag tycker är lite halvtråkigt så är det att köpa presenter och julklappar i någon butik. Jag älskar att ge bort personliga saker som det finns lite tanke bakom. Nu den senaste tiden har det blivit lite sisådär med den saken. Alexander fyller 2 år om ett par dagar och sen är det Antons dop, som jag har fått äran att vara gudmor åt ! :) Riktigt roligt. Jag har varit runt idag och införskaffat lite pyssel för att få till det där lilla extra i presentväg, så vi får väl se hur det går.


Dagens makeup - naturligt med lösfransar.Idag kör jag på en ganska enkel och naturlig makeup. Ingen ögonskugga alls. Bara eyeliner och lösfransarna från Depend som jag hade på nyår. De första fransarna jag hittat som sitter bra. Köpte även speciellt lim från Ardell, eftersom det som medföljer i förpackningen brukar vara så dåligt. Köpte även fransborttagning från Ardell eftersom jag även använder limmet när jag fäster glitter, vilket var fruktansvärt svårt att få bort med vanlig sminkborttagning.På läpparna har jag det nya röda läppstiftet från Isadora, som jag fick av Linda i julklapp. Jag älskar röda läppstift och jag hade faktiskt inget i denna färgen innan.

Året som har gått - 2009.

Jag brukar alltid göra en årsresumé, men jag är nog inte så seriös detta gång. Året har gått alldeles för fort och jag har inte riktigt hunnit med. Men här kommer några av höjdpunkterna.

Detta gjorde mig glad.
Att jag kom på vad jag ville göra med mitt liv och kämpade för det.
I början av 2009 hade jag ingen aning om vad jag ville göra med mitt liv. Att jag ville göra något kreativt var ingen nyhet, frågan var bara vad. Nu när året är slut har jag sökt utbildningen som Makeup-artist och var på min första intervju och kom in. Ett minnesvärt ögonblick när jag verkligen insåg att jag kom in och att jag nu ska få göra första steget i en av mina drömmar.Stunder jag kommer minnas.
Allt spontant tok vi har gjort.
Grillat mashmellows över tända ljus nere vid älven, alla festkvällar tillsammans med vännerna.
Peace & love-festivalen.
Peace & love är ju något man minns från år till år. Stämningen, glädjen, sommaren, solen, banden, människorna... Underbart helt enkelt !Resor.
Resan till Stockholm.
Bodde på hotell, shoppade, var på Grönan och träffade Nina.
Resan till Kolmården.
Något jag velat gjort i många år med tanke på delfinerna. Det som var mest minnesvärt var självklart delfinshowen, helt otroliga djur.
Resan till Sunny beach.
När jag första gången åkte år 2006 kunde jag aldrig tro att jag en gång skulle komma tillbaka. Jag längtade hem en del, men denna gång blev det oslagbart. Sunny beach är definitivt ett ställe man ska åka till om man gillar sol, bad i stora vågor, shopping och party. Vill man däremot åka för att ha det mysigt och äta god mat ska man nog välja ett annat resmål. Men tillsammans med vänner, perfekt !Något jag aldrig gjort förut.
Stått framför kameran inför en människa jag inte känner.
Ända sen jag var liten har jag ogillat att stå framför kameran, men nu när man blivit lite äldre har det ändrat riktning lite grann. Bilder är ju det roligaste man kan ha ! Man kan förverkliga minnen som man annars kanske inte minns. Det är dessutom roligt att ha några fina bilder på sig själv.
Suttit modell åt blivande makeup-artister.
För några år sedan skulle jag inte ens ha kommit på tanken att sitta modell åt någon jag aldrig träffat innan. Jag anmälde mig för att själv kunna se om yrket skulle kunna vara något för mig, och det tog inte lång tid innan jag insåg hur underbart det vore att få syssla med något man tycker om.Förhoppningar på år 2010.
Jag har inga stora förhoppningar på det kommande året direkt. Jag hoppas att jag klarar av skolan med bra betyg och att jag lyckas komma någonstans därefter, men jag är så väl medveten om att det är svårt att få jobb inom det yrket, men...kämpa, kämpa, kämpa. Annars hoppas jag på att få komma utomlands minst en gång detta år, men gärna fler. Jag hoppas på en riktigt bra sommar och på att få lära känna nya underbara människor. Om jag fick önska så skulle jag oxå önska att vi fick flytta till en större och finare lägenhet, så att jag kan inreda och leva ut min kreativitet lite mer.


Dagens makeup - lila sotning.Idag är nog den tråkigaste dagen ever ! Lyckades inte ta mig ur sängen förän halv ett, då jag vaknade av en massa mardrömmar, tog en lång dusch och sminkade mig. Blev en lila sotning. Fick ju några nya ögonskuggor av Linda i julklapp och den svarta har verkligen kommit till användning.

Vad har jag annars gjort idag då ? Ingenting. Jag hatar verkligen sånna här dagar. Så tråkigt att alla nära vänner bor så långt bort eller har fullt upp med annat. Ska bli så skönt när skolan börjar. Lite nya ansikten och människor med samma intressen som jag. Och något att göra om dagarna. Det gick precis upp för mig nu att det bara är 3 veckor kvar, sen kör det igång på riktigt.

Året som har gått.

När jag tänker tillbaka på året som har varit så får jag lite ångest. Vad har jag gjort egentligen ? Jag har stått och stampat på samma ruta och det har inte hänt så mycket. Men när jag tänker tillbaka så har det varit ett roligt år. Jag har lärt känna några underbara människor och kommit närmre många av mina gamla vänner. Vi har haft en roligt år tillsammans. Några minnesvärda stunder är alla härliga utekvällar, allt spontant tok tillsammans med brudarna (när vi grillade marsmellows över tända ljus nere vid älven, när vi klädde ut oss till gubbe & tant och gick runt älven för att se hur folk skulle reagera, det är inte ens en liten del av allt tok...), fotosessions, peace & love 2009, resan till Sunny beach, Kolmården och Stockholm... Ja, det finns mycket minnen att ta ifrån. Det här året har jag nog utvecklas mycket som person. Jag har någorlunda koll på vad jag vill ha ut av livet känns det som. Det kommande året blir det till att ta tag i en del av det. Några nyårslöften har jag inte. Varje år tänker jag att jag ska sluta äta så mycket godis, börja träna osv, men till vilken nytta ? Vill jag ändra på något gör jag det ändå, jag behöver inga nyårslöften för det. Jag orkar allvarligt talat inte bry mig i sånt som har med matvanor och träning att göra, man lever bara en gång, så se till att njut och gör det du mår bra av ! Det enda nyårslöfte jag skulle kunna ge mig själv i år är att jag ska göra allt för att lyckas med det jag vill i livet, sen om det går andra vägar än jag har tänkt mig, det visar sig. Men jag ger inte upp i första taget !


(Här är en bild tagen från en utekväll tillsammans med några av mina närmsta vänner. Bilden är så typiskt jag.)

Årets första makeup.Årets första makeup. Igår var ju en riktig slödag då man låg i soffan ungefär hela dagen, fruktansvärt trött. Men det var det värt, eller vad säger ni ? :) Jag är så glad att jag sällan blir bakis och mår dåligt i alla fall.
Idag har jag en svart sotad makeup. Mina fransar har blivit förvånansvärt långa, undra varför... Men klaga det ska man inte göra ! :)På läpparna har jag mitt nya Pump 'n plump lip gloss som jag fick av Linda i julklapp. Fick en massa nytt smink av henne, det är sånt som alltid uppskattas ! :)

Nyår tvåtusennio.

Jaha, då var det nytt år igen då. Tiden bara går och jag hinner inte riktigt med. Men det var en för jävla bra slut på året i alla fall, har haft ett par riktigt bra dagar och kvällar.
Vi firade in det nya året med att åka och relaxa under dagen och sen gick vi ut och käkade på coco thai på eftermiddagen, sen blev det fest här hemma. Ett helt underbart glatt gäng var vi och kvällen varade bra länge innan vi till slut bestämde oss för att runda av. Kom i säng runt 5-tiden på morgonen. Det var ett helt underbart nyår i alla fall, det bästa hittills ! Så tack allihopa för en minnesvärd kväll ! ♥


RSS 2.0