Dagens makeup.



Jag hade väldigt bråttom i morse eftersom jag skulle iväg och fika med A-c för första gången på flera månader. Så det fick bli en snabb makeup med eyeliner, lite highlighter, ljusrosa skugga från oriflame, rouge och mascara. På läpparna har jag läppstiftet Pink baby doll från Nivea color passion.

Trevligt var det att fika med A-c. Hon kan verkligen ge mig tankeställare ibland, det gjorde hon förra gången också och det är jag tacksam för ! Nu blir det till att satsa på det jag verkligen, verkligen vill göra.

Lösfransar eller inte lösfransar ?



Igår införskaffade jag ett par lösögonfransar. Jag tänkte att det skulle vara snyggt till halloween-makeup'en. Fransarna köpte jag på H&M för 39:50 :-. Jag hade ingen lust att slänga ut några stora summor på det, då jag inte brukar använda lösfransar i vanliga fall. Jag försökte testa dem i morse och tänkte att jag kunde ha dem under dagen, men jag fick inte riktigt till det. Nu klippte jag isär dem i mindre delar och tyckte det blev mycket bättre. Dock är jag lite rädd för att jag ska försöka makeup'en imorgon. Men kvällens resultat blev väl ändå helt ok, eller ?

Dagens makeup.



Hade tänkt testa lösfransarna jag ska ha imorgon till leopard-makeup'en, men jag tyckte inte alls att det såg bra ut. De var alldeles för långa och jag gillar ju inte alls när saker ser onaturligt ut. Men de kanske passar bättre till leopard-makeup'en än till den jag har idag.

Idag har jag använt mig av:
♥ Eyeliner
♥ Ljusrosa highlighter från Sheercover
♥ Rosa & svart ögonskugga från Viva la diva
♥ Svart kajal
♥ Mascara
♥ Mascara
♥ Läppglans från Sheercover
♥ Rouge

Don't dream your life. Live your dream.

Det låter som ett motto jag skulle behöva leva efter, som jag inte gör. Ibland känns det som att mina drömmar är ouppnåeliga.

Idag är en riktigt dålig dag. Ingenting är bra. Ingenting känns bra. Skulle bara kunna sätta mig ner och gråta. Så har det känts hela dagen. Har kämpat som en dåre för att försöka vända den här dagen till något bra, men inte lyckats. Jag har inte känt den här känslan på väldigt länge, jag vet inte varför den infinner sig nu ?

Nog om det... Här kommer en bild från senaste fotograferingen. Sen väntar sängen och hoppas på att morgondagen blir en bättre dag.



Ett gammalt linne blir till nytt.



Kommer ni ihåg blommorna jag köpte ? Här hamnade dem iaf. På ett gammalt linne som jag sällan använder. Nu kommer jag definitivt att börja använda det igen. Tänk att något så enkelt kan göra sån stor skillnad. Blommorna kostade 20,50 :- och det var det väl värt, eller hur ?

Dagens makeup - naturligt.



Dagens makeup består av:
♥ Eyeliner längs övre fransraden.
♥ Vit, beige & svart ögonskugga från Viva la diva.
♥ Vit kajal i nedre fransraden för att öppna upp ögat.
♥ Mascara Giordani gold.
♥ Läpp-penna & läppstift från Yves Rocher.
♥ Rouge från H&M.

Ibland blir det inte som man har tänkt sig.



Idag är verkligen inte min dag. Kände redan när jag vaknade att det här inte skulle bli någon bra dag... Men jag försökte vända på det genom att börja sy om klänningen jag skulle ha på halloween, men efter en stund kände jag bara att det inte är värt det. Letade febrilt efter kvittot för att kunna lämna tillbaka klänningen, men det är borta. Jag har nog lyckats kasta det eller något. Så klänningen blir kvar. Men om den blir att använda på halloween, det får vi se.

Jag tror jag ska ta och slänga på en makeup. Det är terapi för mig. Leka lite med färger och bara få något annat att tänka på...

Halloween-makeup.



Såhär blev Katarina's halloween-makeup som jag gjorde på henne igår kväll. Körde på lila och svarta färger, eftersom det är vad hon ska ha på sin outfit, och sen gjorde jag ett litet spindelnät på henne också. Dock har hon ingen mascara på dessa bilder, men om hon ska ha denna makeup på halloween blir det nog massvis med mascara och kanske lite lösögonfransar som pricken över i't.


Makeupstore loose powder.



Den här bloggen håller sakta men säkert på att förvandlas från en helt vanlig vardagsblogg till en makeup/mode/pyssel-blogg. Det är ganska skönt att slippa skriva om vardagssaker, känslor osv. I stället skriver jag om mina största intressen.

Idag har jag varit på Kupolen med Lovena en sväng. Inhandlade ett nytt löspuder från Makeupstore, som mest ska vara för att fixera makeup'en. 235 :- kostar den.

Det är föresten flera stycken som kommenterat mitt inlägg om leopard-makeup'en. Det är inte så svårt som det ser ut, lite svart och brun ögonskugga och en flytande eyeliner. Hade tänkt lägga ut en tutorial, men sen ångrade jag mig av någon anledning...

Nu kom Katarina så nu ska vi testa en makeup på henne, får se om den kan passa henne till halloween :)


Leopard makeup.



Det här är inte dagens makeup, bara så ni vet. Jag bara testar lite inför halloween. Jag ska ju som sagt vara leopard. Dock vet jag inte om det blir för mycket med makeup'en, vad tycker ni ? Makeup'en i sig tycker jag är skitcool !

Vad vill ni läsa mer om ? Vad vill ni ha i bloggen ? Makeup-tips ? Mer mode ? Tutorials ?


Erica svarar...



Först och främst vill jag bara tacka för alla snälla och gulliga kommentarer som trillat in de senaste dagarna ! :) Så roligt med folk som kommenterar och ger positiv feedback på det man gör. Kom gärna med idéer och förslag på vad ni vill att jag ska skriva mer om, eller om det är något jag missar i mina inlägg.

Har fått en del frågor ang hudvårdsserien som jag införskaffade här om dagen, Demon & angels. Bla vilken prisklass den ligger i, glömde tydligen skriva det i mitt förra inlägg, rengöringsmousse'n kostar 65 :- och ansiktsvattnet 49 :-, så det är inga stora summor vi talar om här inte. Jag vet att det finns människor där ute som tror att bara för att saker & ting är billigt så fungerar de inte osv. Jag har testat både dyra och så kallade billiga produkter inom den här kategorin och ingen har funkat mer eller mindre bra. Det gäller nog bara att hitta rätt i djungeln av alla produkter som finns. Jag har ingen hy som någon skulle eftersträva precis, kämpar fortfarande för att hitta rätt produkter som passar just mig. Återkommer med en recenssion om dessa produkter om en månad kanske (?) eftersom det är minimum-tid för huden att anpassa sig efter nya produkter. Man kan inte förvänta sig mirakel på bara någon dag.

Nyinförskaffat.


♥ Klänning från Gina tricot 249:-
♥ Blommor från rosa huset 20:50 :-

Idag har jag shoppat igen. Jag vet inte varför men av någon anledning har jag fastnat för mönstrat och konstiga färger. Jag har aldrig gillat leopardmönster förut, har rent ut sagt tyckt att det har varit hemskt fult, men något har ändrat min uppfattning :) Klänningen behöver tas av lite, den är alldeles för lång. Och tydligen ska jag ha den på halloween och vara utklädd till leopard... Ja, vi får väl se hur det blir. Bara öronen som fattas.
Blommorna ska sys på en topp. Ni får väl se när det är färdigt.

Dagens makeup 091027.



Jag hade tänk göra en färgglad makeup idag, men kände att det inte riktigt passade eftersom jag och Katarina ska kuta runt på Kupolen och så idag. Så det fick bli en guld/brun/svart makeup i stället. Tycker jag har blivit duktigare på att tona ut skuggorna nu, övning ger färdighet som man brukar säga :)

Nu kommer Katarina snart så jag ska försöka peta i mig lite frukost och så. Ha en bra dag !

Shoppat.


♥ Leopoardmönstrade tajts från Gina tricot 129 :-
♥ Topp från H&M 99 :-


♥ Glansiga tajts från H&M 149 :-
♥ Randig topp med dragkedje-detaljer från H&M 149 :-


Demon & angels.



Jag har nu införskaffat lite nya hudprodukter. Innan har jag använt produkter från makeupstore, men jag tyckte inte de fungerade så bra och med tanke på det något höga priset tyckte jag det var dags att testa något annat.

Demon & angels är en hudvårdsserie för ung hud. Produkterna baseras på trollhassel som både återfuktar och torkar ut. Återfuktande och mjukgörande ingredienser ska ge den perfekta balansen för ung hud. Finns att köpa på apoteket.
Jag kunde inte låta bli att köpa några av produkterna i denna serie. Designen på flaskorna är ju bara ett plus. Jag har dock inte testat dem än, jag återkommer kanske med en recenssion senare.

Dagens makeup - green wood.



Idag har jag använt mig av grön och svart ögonskugga från Viva la diva. Har lagt vit kajal inne i ögat, för att öppna upp lite. Och sen eyeliner och mascara såklart. På kinderna har jag rouge och lip to lid-higlighter från Sheercover, som jag även har på läpparna. 


Dagens makeup.

Idag blev det en svart sotning, med lite släng av brunt i. Lite röd-rosa under nedre franskanten.
Den här makeupen får nog hänga med ikväll också, då blir det lite fest. Piffar nog upp den lite bara. Nu ska jag packa lite inför kvällen och sen bär det av till Kupolen för lite shopping (eller mycket kanske ?). Ha en bra dag allihopa !


Vem åker ut ?

Då var Idol över för denna fredagskväll. Det var roligt att få se idolerna göra något annat än det de alltid annars gör. Mariette är otroligt duktig, men tyvärr gör hon lite för mycket samma sak varje vecka. Idag fick man se henne med gitarren och troligtvis i hennes eget fack, vilket passade henne utmärkt. Calle utmärkte sig också lite extra ikväll. Eddie har tagit ett stort steg framåt de två senaste veckorna och fortsätter han i den takten kan han nog gå långt. Erik är ju annars också en stor favorit ! Han är suverän vecka till vecka. Vad har ni för favoriter ? Vem åker hem ikväll ?


Dagens makeup - blue sea.

Ska snart åka till Gustafs och hälsa på familjen och lilla Molly. Vem kan hålla sig därifrån när det där lilla söttrollet är där ? :)

Men först en dagens makeup - Blue sea. Första gången jag använder den här färgen av blå, riktigt läcker färg. Havsblått.


Godnatt.

Snart sängdags. Blir nog någon film en stund i sängen kanske. Två bilder från senaste fotograferingen först. Godnatt !



Walkin-closet.

Vilken modeintresserad tjej drömmer inte om en walkin-closet ? Det gör i alla fall jag ! Jag önskar verkligen att jag hade en sådan. I en vanlig gaderob ligger allt bara inkastat i en enda röra, skorna ligger inkastade i en skrubb och man har i stort sett ingen översikt alls på vad man har. Varför inte införskaffa lite snygga hyllor och lådor och sätta ett draperi för ? Lite som på bilden nedan ungefär. Tål att tänkas på !


Dagens makeup - tuch of pink.

Har döpt dagens makeup till tuch of pink eftersom den i det stora hela går i rosa. Jag har använt tre olika nyanser av rosa och två olika nyanser av lila. När jag skulle lägga den tunna linjen av lila (som ni ser nedan på bilden, i nedre fransraden), upptäckte jag att jag hade tappat bort min pensel, så jag tog en lite större pensel och rensade bort lite hår med hjälp av saxen, det fungerade hur bra som helst. Men jag ska nog införskaffa lite fler penslar.

Föresten, lägger ni märke till något med mina ögon ? Jag blir lika förvånad varje gång det händer. Ögonen är blåa, eller är det jag som är färgblind ? Oftast brukar de vara gröna. Ganska häftigt.



Bilder från igår...

Jag & Katarina tog en liten promenad vid älven igår och knäppte lite kort. Det var ganska dimmigt ute så det blev lite annorlunda bakgrund på bilderna...


Nagelfix...

Katarina kom i morse och sen dess har vi ätit frukost, hon har sytt och jag har fixat mina naglar. Vita, svarta och lite rosa blev dom. Det tar ungefär hundra år innan det torkar och jag har sumpat dem ungefär hundra gånger, händer det igen får jag ett psykbryt.
Sen ska vi ut i det fina vädret och roa oss lite.


Handsmycke.

Har tillbringat kvällen med att göra ett eget handsmycke. Sen om det kommer att användas var en annan femma. Det visar sig. Vad tycker ni om den här "inne-grejen" med handsmycken, lårsmycken osv ? Jag kan tycka det är ganska snyggt, så länge det inte blir för mycket krimskrams.



Slutet på veckan.

Veckorna går som aldrig förr, jag hinner knappt med. Idag känner jag för att göra något som jag inte brukar göra, men huvudet vill inte riktigt samarbeta. Har ni några förslag ? Vad gör man på en söndag egentligen ?

Här kommer de första studiobilderna som jag tog i alla fall :)



Penseletui.

Efter att ha pysslat och donat hela dagen är penseletui't äntligen färdigt. Jag är ganska nöjd. Nu kan jag ta fram etuit varje gång jag ska sminka mig och ha bra översikt på penslarna, i stället för att de ska ligga kastade huller om buller i en låda.


It doesn't feel like it...

Det känns inte riktigt som lördag idag. Det känns som vilken dag som helst. Men det kanske det är också ?

Jag har sytt hela dagen, på mitt penseletui. Det var mer pillrigt än vad jag trodde att det skulle vara, men jag hoppas det blir bra när det är färdigt. Vad gör ni idag ?

Har inte lagt in så mycket bilder från förra fotograferingen så tänkte göra det nu. Jag hade ett önskemål om att ta bilder i ett träd, på en gren. Dock hade jag tänkt mig en stor och tjock gren, men det fanns ingen så vi fick ta en liten i stället. Lite annorlunda sådär... Grenen var grymt smal, så lite läskigt att lägga sig ner på den var det :)



Organiserat ska det vara.

Nu har jag kollat klart på Idol och jag kan ju inte säga mer än att rätt person åkte ut, som jag har väntat på detta. Ja, lite skadeglädje får man väl ha ? :) Nejdå, men jag gillar inte alls henne efter att hon slaktade en utav mina favoritlåtar.

Hur som helst, jag har städat min låda med smink och organiserat lite. Jag skulle verkligen vilja ha en snygg verktygslåda att ha allt i. Det fanns en på Jula förut, men det är över ett år sen, men nu finns den såklart inte kvar. Imorgon ska jag iaf ta mig tid att sy ett penseletui.

Nu väntar sängen. Natti natti !


Svar på tal.

Godmorgon allihopa ! Nu är det fredag och äntligen helg. Idag ska jag iväg till makeup-studion och sitta modell. Sen får vi se vad dagen har att erbjuda.

Måste bara förklara en sak här och nu. Idag hade jag fått en anonym kommentar (jag förstår fortfarande inte varför man är anonym), som löd såhär.
"Hej! Har varit in och tittat på bilder som "er" fotograf tar på alla tjejer. De är inte bra. Jag tycker ni ödslar er tid. Ni är ju verkligen söta tjejer, men han tar inte en enda bra vinkel eller har bra ljus osv. Lägg pengarna på ngt bättre och få snygga bilder! Ett tips : http://thestudio.se/modell/galleri/kvinna
varför inte bli modell för en dag och bli sminkad och stylad av proffs och posa i rätt ljus med proffsig fotograf! Lycka till!"

För det första. Vadå, ödslar våran tid ? Vi gör det bara för att ha roligt, är det att ödsla sin tid ? Och att alla bilderna kanske inte blir perfekta, så är det väl alltid, det finns fina bilder också ! Lägg pengarna på något bättre ? Vi betalar inte ens något för att bli fotograferade. Och så länge det inte kostar skjortan så har man väl inget att förlora, eller ? Så länge man har roligt. Det är det viktigaste för mig i alla fall !


Give it to me !

Jag har länge suktat efter en stor palett med ögonskuggor. Nu har jag hittat en del på tradera, bland annat den här nedan, med 120 st ögonskuggor i paletten. Tydligen ska de vara väldigt bra också... Dock kostar de ju en del. De är såklart billigare på tradera (annars går de bara att beställa från usa), men då får man ju riskera att de går sönder i frakten. Men att springa och köpa dem en och en kostar ju en del i längden det också. Iofs gjorde jag några fynd här om dagen, tre ögonskuggor på Åhlens för 25 :- styck. Bra är de också ! Så det var det ju värt. Jag får nog vänta och se om jag kan göra några flera fynd.




Ibland är det härligt med hösten.

Jag gillar faktiskt hösten. Ibland. Jag tycker om alla fina färger som blir på träden, den friska luften, mörkret på kvällarna och på morgonen. Det är så mysigt att kunna äta frukost tidigt på morgonen när det är mörkt ute, och att kunna sitta inne med en kopp te, tända ljus och en film utan att få ångest för att man inte är ute. De dagarna när solen skiner och det är sådär friskt ute, då gillar jag hösten. Däremot gillar jag inte när man måste skrapa rutorna på bilen, när man måste frysa om fötterna eller när regnet öser ner. Jag ser inte fram emot vintern, det finns inget roligt alls med snö. Snön behövs bara när man ska åka pulka eller fira jul.


Halva veckan har gått.

Onsdag igen då. Halva veckan har gått.
Idag har jag roat mig med att jobba (vilket inte alls var sådär jätteroligt, dagen gick skitsegt), och sen varit med Katarina. Och vi har bara gjort tok som vanligt :)

Nu väntar snart sängen. Imorgon ska jag försöka ta itu med lite viktiga saker. Telefonsamtal, papper till försäkringskassan, städa, tvätta osv. Godnatt !


What a disappointment...

Det gick bra att jobba idag. Det är så skönt nu när man börjar känna igen alla barn var man än hamnar. Imorgon ska jag vara på fritids och då kommer jag få vara med barnen från mitt gamla jobb, underbart !
Jag fick ett glatt sms idag om att bilderna från fotograferingen skulle ha kommit. Glad i vågen öppnade jag dörren för att upptäcka att det enda som låg där var en räkning från borlänge energi på över tusen spänn, lagomt glad man blev då. Or not.
Nu ska jag snart kasta mig in i duschen och ta bort affrokrullet som jag & Katarina gjorde till makeup'en igår, haha. Här kommer lite fler bilder från makeup nr 2 :)




Såhär tidigt har jag inte varit uppe sen artonhundrafrystitfast...

Tror inte jag har varit uppe såhär tidigt på flera månader. Sist jag jobbade och började den här tiden var nog i juni. Ni kan gissa om jag är trött alltså. Plus att jag har sovit skitdåligt i natt. Hoppas att dagen inte blir allt för jobbig bara för det, men det ska nog gå bra.
Direkt efter jobbet ska vi och kolla på lägenheter. Jag har en känsla av att ingen av dem kommer vara något som vi skulle kunna tänka oss att flytta till. Men det visar sig.

Igår var föresten en ganska rolig dag. Måndag och en bra start på veckan. Jag och Katarina sprang runt på kupolen och jag inhandlade lite nytt smink, som var skrämmande billigt på rea ! Sen åkte vi hem och gjorde lika olika sminkningar. Ja, vi är kreativa av oss ! :) Min första sminkning blev ganska snygg. Den andra däremot var det lite värre med, men inte värre än att man kan tvätta bort det och vara en erfarenhet rikare till nästa gång.




Ja, det var lite bilder från den första makeup'en det, hinner inte lägga in nå fler eftersom jag måste göra mig i ordning och åka till jobbet nu. Slänger in några bilder från den andra make'upen, som försten var lite fantasy-inspirerad, i eftermiddag. Ha en bra dag !


Variation är viktigt...

Det överblivna tyget jag använde till klänningen blev en kort topp, som jag först tänkte sy ihop med något annat tyg för att göra det till en "hel" topp. Men jag beslutade mig för att låta den vara "magkort"´. Jag valde att behålla den så för att kunna matcha med vad som helst under, ett svart eller vitt linne, och sen sätta ett skärp över kanten för att den inte ska synas. På så vis blir den att se ut som en hel topp, bara det att jag kan variera den som jag vill. Fiffigt eller hur ? :)


Klänning.

Jag har ägnat förmiddagen åt att sy en ny klänning. Jag fick inspiration när jag gick in på nelly.com. Klänningen blev trefärgad - en svart del, en ljusrosa och en rosa del.
Jag har faktiskt sytt den av tyg från gamla toppar och klänningar som jag aldrig använder.



091010.

Idag har jag inlett dagen med att rita, igen... Nu ska jag göra mig i ordning lite, det är ju trots allt lördag :) Och jag sitter här i mysbrallor och knut i håret. Känner mig sådär lagom snygg, or not ! Men nu ska jag göra mig i ordning och sen får vi se vad dagen bjuder på.


091009.

Nu är teckningen färdig. Jag är riktigt nöjd med skuggningarna på den här bilden ! Skarpa konturer och mörka skuggor, det ger mer effekt än om bilden skulle ha varit ljusare. Det är föresten en gammal bild på mig som jag har ritat av.


Börjar dagen med en teckning.

Uppe med tuppen idag igen. Väcktes av ett sms från Emma, om att Emira inte skulle komma idag eftersom hon hade spytt i natt. Det var ju synd, hade sett fram emot att träffa busungen lite.

Blörjade morgonen med att rita. Jag är inne i någon riktig inspirations-period nu ! :) Riktigt roligt är det.

Men nu kommer Linda & Alexander snart så jag ska slänga i mig lite frukost och klä på mig, sen ska vi ut och leka lite med rackarungen :D


Time to go...

Inga bilder i brevlådan idag heller. Jag tror både jag & Katarina håller på och väntar ihjäl oss. När vi fotade i studion sist tog vi en hel del bilder på oss tillsammans, så det ska bli riktigt intressant att se hur de blev. Jag är förväntansfull.
Nu är det dags att slita sig från datorn. Emira kommer imorgon bitti, så då lär man vara pigg och glad :)


Omstyling av lampskärmar.

Nu har jag börjat måla lampskärmarna, i någon orange-aktig färg. Egentligen gillar jag inte orange så mycket men jag tycker det ger så mysigt lyse av gula, orangea och röda lampor och orange passar riktigt bra in i vårat vardagsrum. Jag "duttade" på med svamp för att få fram den lite "flammiga" effekten (som tyvärr inte syns på bilden), och nu håller jag på med en blomdekoration på nederkanten. Dock har jag bara hunnit halvvägs runt, det var lite jobbigt åt handen så jag var tvungen att sluta. Sen ska det på lite mer krimskrams tror jag också runt blommorna.



Day so far...

Har nyss duschat och ätit, efter en promenad med Lisa. Sprang in på Panduro en vända och köpte textilfärg, så nu ska här målas lampskärmar ! :) Sen får vi se om jag kutar hem till mormor och hälsar på och lånar telefonen senare. Har nämligen hittat en praktikplats jag skulle kunna tänka mig, och som jag faktiskt dessutom skulle kunna använda min kreativitet i lite grann. Jag älskar ju att pyssla och arbeta med händerna så det skulle nog kanske kunna passa mig ganska bra.
Nu ska jag börja med lampskärmarna. Wish me luck.


Finish result.

Nu har jag jobbat in färgerna lite mer på teckningen. Gjort en bakgrund bestående av en blom-äng och himmel. Markerat ögonen och läpparna lite mer. Ja, jobbat in skuggorna och färgerna helt enkelt. Såhär blev det slutgiltiga resultatet:


Jag har varit duktig...

I morse ringde de från Makeup-studion igen och undrade om jag kunde sitta modell. Åter igen fick jag en ganska så extrem make-up, inom temat fantasy. Fick massa lila ögonskugga, lila och silvriga ögonbryn som såg ut ungefär som en gren på ett träd för att förklara det enkelt. Inget man skulle visa sig ute i med andra ord :)

Efteråt åkte jag och handlade och sen bar det av till arbetsförmedlingen, där jag absolut inte blev nå klokare alls idag. Vi skulle "brainstorma" och se om vi kunde komma fram till något om vad jag ska göra framöver. Men det slutade mest med att jag gick ut genom dörren och kände total panik. "Sök alla jobb du kan så länge. Sälen, Burger king osv". Jag drar gränsen vid Burger king.
Men Kalle hjälpte mig lite med praktik-funderingarna och jag hittade en väg ut i alla fall. Jag hoppas verkligen på det nu. Sen ska jag iväg på en handledningsträff i november. Tydligen ska de kunna hjälpa en att komma på vad man vill göra. Men jag tror jag redan vet. Jag är bara inte säker, hur ska jag kunna vara säker när jag aldrig fått prova på eller när jag inte vet hur jag ska ta mig fram ?

Idag har jag städat också. Till och med tvättat fönster. Det händer inte varje dag kan jag ju säga, så jag är riktigt stolt över mig själv. Om jag ska vara ärlig så har jag nog inte tvättat fönstren en enda gång sen vi flyttade hit. Men nu är det rent och fint. Nya gardiner, kablarna tillrättalagda på golvet osv.

Jag hade tänkt måla lampskärmar ikväll, men upptäckte till min fasa att jag inte äger någon färg, vilket jag faktiskt trodde att jag gjorde. Men tydligen hade jag bara textil-pennor. Jag måste nog införskaffa lite färg inom en snar framtid.

Nu ska jag fortsätta måla min teckning som jag påbörjade igår kväll. Såhär såg den ut när jag avslutade igår:


Work in progress.



Håller på och färglägger den lite smått nu. Men nu blir det film eller tv, teckningen får vänta tills imorgon.


Sugarlips.

Vad gör man inte när man har tråkigt ? Tidsfördriv för mig är att skapa och använda mig av alla möjliga färger, vare sig det är i tavel-målningar, teckningar eller makeup.


Kanelbullens dag.

Idag är det ju Kanelbullens dag. Inte för att jag brukar bry mig så mycket om sånna dagar i vanliga fall men... Tydligen finns det ju en Kladdkakans dag också. Men, idag har jag faktiskt gjort ett undantag och bakat kanelbullar, massor av dem dessutom ! Kalle har hjälpt till han också, han är så duktig så... Om en liten stund ska vi åka till Kalle's pappa och dela med oss av alla bullar, han äter nog mer bullar än vad vi gör... :)


Slut på veckan.

Fotograferingen igår gick bra. Fotade lite i studio för första gången, så nu är man en erfarenhet rikare, haha ! Det blir intressant att se bilderna sen. Vissa var ju lite unika om man säger så. Jag hade med mig en sjal som vi skulle fota med ute, dock ville inte vädret samarbeta så vi testade inne i studion i stället. Vi får väl se hur det blev sen när bilderna dyker upp i brevinkastet.

Nu ska vi åka och handla lite. Ha en bra dag.

Nu är det fredagsmys...

Idag har varit en ganska bra dag. Har varit hos mamma halva dagen och gullat med Molly, så himla söt unge ! :)
Sen åkte jag och hälsade på Linda och Alexander. Det var trevligt. Det blir så sällan nu för tiden. Och Linda hade fått jättestor mage ! Och då var det ändå inte så länge sen jag träffade henne sist, men ändå tyckte jag att den var mycket större än sist :)...
Nu på kvällen har vi varit hos Sonny och Lovena och ätit och kollat på Idol. Och angående Idol så förstår jag inte vad svenska folket tänker med när de röstar, arslet eller ? Jag vill inte ens uttala mig om saken, jag blir bara irriterad :)

Imorgon bär det av igen för en ny fotografering. Jag hade lite egna idéer till denna gång, men vi får väl se hur det blir med det. Känner mig inte lika taggad inför de idéerna längre, men det blir nog av ändå plus lite till :)

Här är en bild från förra fotograferingen. Tycker jag ser hemsk ut på just dessa bilder, jag frös så jag var blå efter tidigare omgivning vi hade varit på (i vattnet), och var ganska trött och var inte alls peppad för dessa bilder för stunden. Men när jag gjorde om den till svartvit blev den ju inte så tokig ändå.


Kan man hyvla av med osthyvel ?

Efter att ha gått hela dagen med makeup'en jag fick på makeup-studion i förmiddags så förstår jag verkligen inte hur jag en gång i tiden har kunnat använda foundation. De senaste dagarna har jag faktiskt övervägt att börja med det igen, men idag insåg jag verkligen att det inte är någonting för mig. Efter att ha använt mineralpuder de senaste månaderna så såg jag verkligen skillnaden idag. Det positiva med foundation är att det är mer täckande (iaf jämfört mot det mineralpudret jag har nu), dock så ser det ju hemskt ut om någon kommer för nära, jag ser det själv i spegeln. Det värsta jag vet är när det syns att man har foundation, och jag hatar när det känns som att det är så tjockt att man skulle kunna hyvla av det med osthyvel ! Så nej tack, ingen foundation för mig !
Sitter här nu med en ansiktsmask på för att förhoppningsvis kunna känna mig något fräschare efter det där hemska lagret med foundation.

Jag fick beställningen från sheercover idag, med ungefär allt man kan tänkas behöva i sminkväg förutom mascara. Sheercover är mineralsmink och ska vara bra för hyn och samtidigt vara väldigt täckande. Jag ska testa imorgon så vi får se hur det fungerar :) Det kan inte bli värre än någon kletig, äcklig foundation i alla fall.


Gammalt blir nytt.

Nu har jag sytt färdigt kjolen som från början var en gammal topp som jag tänkte slänga eller sälja på tradera. Men rik blir man ju inte så att sälja grejer på tradera tyvärr. Så därför beslutade jag mig för att använda tyget till en kjol i stället. Jag har dåligt med kläder som jag trivs i, de flesta som känner mig vet nog att jag trivs bäst i svarta och vita kläder. Så det blev en vit och svart-randig kjol med fickor och ett skärp. Har ni ett gammalt skärp där hemma som ni aldrig använder så varför inte använda spännet och göra ett nytt skärp, eller helt enkelt bara klä om det gamla ? Är nöjd med slutresultatet i alla fall. Och det blev snyggt till mina nya stövlar jag fick av mormor igår oxå. Det är ett par overknee-stövlar och jag slipper tänka på att det blir en stor glipa upptill, perfekt om man ska ha kjol eller klänning.


Makeup-modell.

Strax före klockan tio i morse ringde en tjej från makeup-studion och undrade om jag ville komma dit och sitta modell för henne. Sagt och gjort. Åkte dit, osminkad, nyvaken och såg för jävlig ut :)
Fick först en catwalk-sminkning, som hon sa att jag nog inte skulle bli så nöjd med. Den var väldigt extrem men ganska cool. Massa svart och rött i färgväg. Ilröda läppar som jag såklart föll för. Och massa rouge som gick upp över tinningarna, grymt snyggt ! Jag brukar aldrig använda rouge på grund av min hy, men det finns ju faktiskt bra foundation som täcker det. Däremot är jag inte så mycket för foundation längre, har kört på mineralpuder ett längre tag nu. Det täcker dock inte lika bra, men ser mer naturligt ut. Jag hatar när det syns att man har massa foundation på sig. Hur som helst, sminkningen var grymt cool, men däremot skulle jag nog aldrig visa mig ute i det.
Efteråt skulle jag få en valfri makup, men det drog ut på tiden lite och vi hann bara med en bas med mascara, ögonbryn och rouge. Jag vart ju finare när jag gick ut än vad jag var när jag gick in i alla fall, inte så konstigt kanske med tanke på att jag var totalt osminkad när jag gick in :) Men det blev en helt vanlig sminkning som jag lika gärna kunnat göra själv här hemma. Det var lite synd, men det blir nog fler gånger.

Nu ska jag sätta igång och sy färdigt en kjol.


RSS 2.0