More more more.


Makeup & hår: Erica Erlandsson (jag)
Foto: Ryan Garrison

Jag hade totalt glömt bort att hålla koll på More more more's hemsida efter bilderna till plåtningen som gjordes för ett par veckor sedan. Var in och kikade nu och hittade denna bild, på tjejen som jag sminkade. Förstår inte riktigt varför hon har tungan ute, men hon ser ju glad ut i alla fall ;P

Festmakeup.



Idag hade vi festmakeup i skolan. Jag gjorde två sotningar, eftersom vi ska ha det på plåtningen nästa vecka. Den andra sotningen blev bättre än den första, så det tar sig i alla fall :)
Hade veckosamtal med Therese idag också. Jag var lite nervös, eftersom vi hade prov igår och hon skulle gå igenom det med oss idag på mötet. Men det visade sig att jag inte hade något alls att vara nervös för, eftersom det tydligen hade gått jättebra ! :)
Berättade för henne hur det kändes förra veckan och det kändes skönt att få ur sig lite. Och hon är ju aldrig oförstående och dömmer aldrig, så man behöver aldrig känna att man inte törs säga något till henne, det är skönt.

Efter skolan kom Jonna hit och vi gjorde en provmakeup inför plåtningen nästa vecka. Ja, vad jag tjatar om plåtningar nu tycker ni, men det beror på att vi ska ha fotovecka nästa vecka, en plåtning om dagen. Hur som helst, plåtningen med Jonna ska vara en reklambild och jag ska göra reklam för smycken. Vill inte visa några bilder från provmakeupen än, ni får vänta tills plåtningen är över ! Men jag är ganska nöjd i alla fall. Riktigt fina färger och jag får tropisk-feeling av dem :)

Imorgon åker vi till Växjö, eftersom Kalle's syster ska gifta sig och jag ska sminka. Så vi ska upp klockan 4 imorgon bitti (för mig är det snarare mitt i natten !). Jag vet inte riktigt hur det ska gå. Jag vet inte vad jag ska packa. Vet inte hur jag ska matcha mina kläder. Provade min klänning som jag hade på Fia & Martin's bröllop, jag trodde inte jag skulle komma i den, men ack så fel jag hade, den var på tok för stor i stället :O. Så jag får ta min svarta finkänning i stället. Men just nu önskar jag nästan att man fick ha leggins och en vanlig topp. Och vad fan ska jag göra med håret ? Mitt hår har snart vuxit fast i en toffs där bak ! Jag som hatade att ha toffs förut. Mitt hår är helt enkelt skittråkigt just nu. Jag måste verkligen göra något åt det, frågan är bara vad ?

Nej nu ska jag gå och laga tacos och krypa ner i soffan och försöka komma i säng i tid ! Jag antar att jag inte hinner skriva på ett tag nu, så ha en bra helg allihopa !

Levande skyltdockor.

Jag har beslutsångest för om jag ska lägga in texten före eller efter bilderna, vad tycker ni ?



Idag sminkade vi modeller som skulle stå som levande skyltdockor på Wesc-butiken i Falun. Riiiiktigt roligt ! Temat var kallt och isigt, ungefär som vädret ute nu. En blå fransmarkering och eyeliner och blått skimmer på kindbenen. Massa latex som vi sen drog hål i för att få fram den där torra fnasiga känslan.
Det här är nog det roligaste vi gjort hittills i skolan. Så himla roligt att få använda lite färger och leva ut kreativiteten lite mer. Hoppas det blir lite mer sånt här framöver !

Inspiration...



Det känns som att jag har tappat kreativiteten lite grann sen jag började skolan. Innan, när jag var ledig, exprimenterade jag mycket. Lekte med färger och levde loss i kreativiteten. Nu är man så koncentrerad på allt som är "rätt & fel" och att lära sig alla nya tekniker... När man kommer hem är man helt slut och orkar inte riktigt ställa sig och sminka sig... Man gör allt för att lära sig de nya teknikerna så bra som möjligt, att man nästan glömmer bort de gamla självlärda teknikerna som man hade och som faktiskt fungerade alldeles utmärkt. Jag får ta igen allt det sen när jag får tid, om det blir när utbildningen är klar eller inte det visar sig.
Nu är det ganska mycket att göra de kommande 2 veckorna. Imorgon ska vi sminka levande skyltdockor, nästa vecka åker jag till Örebro och Karlstad för att sminka inför Goldwells hårvisning. Och resten av den veckan är det plåtningar hela veckan. Jag har lyckats hitta modeller till varje plåtning i alla fall och det känns ju skönt. Lite synd att jag inte kunde ha Maria som jag hade tänkt, men det löste sig ändå. Den andra tjejen är ganska ung, men jag ska träffa henne på Fredag så jag hoppas hon passar för makeupen jag har tänkt mig. Annars får jag anpassa sminket lite efter henne, det löser sig nog.

Sotning.



Idag har vi gjort sotning i skolan. Gick ganska bra för att vara första gången. Eller första gången kanske man inte ska säga, man har ju gjort det på sig själv många gånger innan, men med helt andra tekniker... Satte på ett par lösfransar också.
Efter sotningen fick hon en vardagsmakeup i rosa toner, med eyeliner. Jag kände att jag verkligen behövde träna på det, och fick tydligen till den ena bra i alla fall, så det tar sig !

Imorgon har vi prov, så nu ska jag plugga, plugga, plugga !

Lång men bra dag.



Idag har varit en lång dag i skolan. Kom hem vid halv sex. Vi hade dubbel-lektion... Idag har vi gått igenom 40-tals makeup och 60-tals makeup; alltså perfekt mun, eyeliner och lösfransar i fokus. Gick riktigt bra. Är nöjd med min insats under dagen. Fick till munnen och fransarna riktigt bra, så jag är nöjd. Att göra perfekt mun är så roligt... Dessutom tycker jag det är skitsnyggt med rött läppstift !

Under lektion nr 2 hade vi hårstyling. Också riktigt roligt, kunde ju det mesta redan... Flät-tekniker, tuperings-tekniker osv. Jag lärde mig dock något nytt om hur jag kan få lite mer volym i mitt tråkiga hår. Förut brukade jag ju använda volume mastern eller tupera, vilket inte blir nå vidare snyggt något av det eftersom mitt hår är så tunnt att det alltid syns igenom. Så i fortsättningen kör jag nog på att föna håret.

Imorgon har vi sotning. Det har jag sett fram emot !

Kryssning.



Nu är jag hemma efter en uppelevelserik kryssning tillsammans med brudarna !
Resan började med att Kalle skulle skjutsa oss allihopa till buss-stationen. Emma säger "men Kalle, nu får du sluta sladda, vi vill inte krocka, gör vi det slänger jag väskan på ryggen och springer !", två minuter senare satt vi i en snödriva och Kalle säger "spring, så ni hinner med bussen !". Men vi fick skjuts av några snälla människor som stannade till.
På bussen hade Emma & Karin tagit med sig en 3-liters vinare, däremot så hade de glömt muggarna, så vi fick sitta med tetran i knät och bokstavligt taget suga i oss, haha !
Väl framme på båten gjorde vi oss i ordning och började dricka lite. Emma & Karin träffade på ett gäng "gubbar" medans jag och Katarina var kvar nere i hytten, mötte upp dem efter en stund och blev bjudna på massa champange (äcklig sådan !). Emma var lika rund under fötterna som en fotboll ungefär :)
Efter ett tag hittade vi Emma & Karin nere i hytten, där Emma satt dyngkanon och ville ha mat. Karin erbjöd sig gå och köpa och Emma stannade snällt kvar. Där somnade hon sen, med telefonluren i örat ! :) Och sov till klockan 4, medans vi andra var och skakade våra rumpor på discot. Skulle bädda ner henne när vi kom tillbaka och skulle hämta mer dricka för att festa vidare. Då vaknade hon dock och undrade varför i helskotta jag bäddade ner henne när det var efterfest ! Haha :)

Just det, Emma hade tydligen gjort världens snyggaste vurpa i trappen och ramlat på första trappsteget och åkt kana på magen hela vägen ner, haha ! Katarina ramlade in på killtoan och låg där på golvet och gottade sig ;P

Dagen efter säger Emma "Faan, jag missade ju Nordman igår !". Jag svarar "Nej Emma, det gjorde du inte ! Du släpade med mig längst fram". Haha !

Ja som ni hör, en ganska händelserik och flummig resa ! :) Bussresan var ett jävla helvete och det drygaste någonsin, men annars var det roligt.

Missade Sundsvalls-resan idag också. Det kom aldrig något tåg, och ingen buss heller. Allting var inställt ! Satt där och frös och väntade i flera timmar, för att till slut få informationen från Ines att bussen inte skulle komma alls. Gaah, dåligt av SJ att inte gå ut med info ! Ja, för er som inte vet det så skulle vi dit och sminka inför en hårvisning. Men jag & Ines kom alltså aldrig dit... Men men, shit happens.

Trött som fasen är jag, så jag ska nog faktiskt snart ta och krypa ner i sängen. Dubbel-lektion imorgon så här lär sparas på energin :)

Första plåtningen.


Makeup & styling: Erica (jag)
Redigering: Erica (jag)


Nu släpper jag första bildbomben från plåtningen med Elin. Det här är min favoritbild ! Hur snygg är hon inte ? Hon vet bara inte om det själv. Hur fin bild som helst, I love it !


Det känns lite bättre.

Har suttit och pratat med underbara vänner ♥ och nu känns det faktiskt lite bättre. Vad skulle jag göra utan er ?
Har en klok vän som sa till mig att jag måste sluta stressa, annars förstör jag bara för mig själv (vilket jag verkligen har märkt den senaste tiden), fokusera på en sak i taget och strunta i allt som är veckan därpå. Låter ganska sunt när jag tänker efter, men svårt att efterleva. Fick även ett tips om att sätta mig ner och göra en lista på allt som ska göras, och det känns faktiskt mycket bättre nu när jag har gjort det. Har läst igenom allt vi gått igenom i kompendiet också, så nu känns det som att jag kan ta nya tag och fokusera lite. Det känns som att jag har lite mer koll på läget nu. Nu ska jag låta bli att tänka så mycket på vad som ska hända om flera veckor, utan försöka fokusera på det som kommer härnäst !

Kan inte denna dag bara ta slut ?!

Idag är en riktigt dålig dag. Jag kan faktiskt inte minnas när jag sist hade en sån här dålig dag sist... Inte för att själva dagen i sig har varit så dålig egentligen, är nog mest bara jag som mått dåligt. Jag vet inte riktigt varför, men jag känner mig sjukt stressad och onöjd med mig själv. Kände att det var något fel redan igår, men kunde inte sätta fingret på vad det var. Trodde att det skulle ha gett med sig till idag, men i stället känns det bara värre. Känner mig förvirrad och helt borta i skallen. Jag behöver ny energi, men jag vet inte var jag ska hitta den nånstans !

Vila huvudet ?

Den här veckan känns fruktansvärt lång. Tiden går så fort nu, det händer så mycket, jag hänger inte riktigt med. Det går bra, men ibland känns det som att huvudet inte riktigt hänger med... Ibland känns det som att det bara susar i huvudet, man skulle behöva sätta sig ner och rensa tankarna och försöka tänka på något annat en stund. Men det är svårt när man är så motiverad. Det är svårt att koppla bort något som är så otroligt roligt, men ibland kan man verkligen behöva koppla av en stund även om det är något man verkligen brinner för... Om en liten stund ska jag nog krypa ner i badet och försöka rensa tankarna. Det är mycket att tänka på nu de kommande 2 veckorna - skolan, massa praktiker, plåtningar... Och det är inte så enkelt som det låter. Inför en plåtning tex krävs mycket planering, det är inte bara att slita fram kameran och börja plåta. Utan allt måste klaffa, modellerna ska ha ett bra ansikte, bra kropp, styling, kläder, makeup osv. Jag tycker vi har grejat det riktigt bra tillsammans i gruppen, men ändå så går man och spänner sig lite, funderar lite på hur det kommer bli, kommer modellerna passa ? Kommer temat vara bra och unikt ?

Ringde en modell idag och jag tror jag har hittat ett riktigt bra ansikte. Har bara träffat henne en gång. Men hon blev jätteglad och ville gärna vara med på fotograferingar.
Att hitta tjejer med ett fint ansikte är inte så svårt, men vill man ha någon som är symetrisk och har ett unikt ansikte kan det vara lite svårare. Dock inte lika svårt som att hitta modeller till helkroppsfotograferingar. Modellerna ska ju helst vara långa och smala, och inte större än storlek 36, vilket jag tycker är helknäppt egentligen. Finns det något vackrare än tjejer med former ? Men det är så branschen fungerar. Men det är riktigt svårt att hitta tjejer som har det med stort D. Jag menar tjejer som både har kroppen, ansiktet, känslan och som trivs framför kameran. Så alla tjejer där ute som vill prova på modellyrket och tycker att ni stämmer in under dessa "krav", hör av er !


Dagens plåtning.

Det tar verkligen emot att inte kunna lägga in några bilder från dagens plåtning. Jag tog några med min egen kamera och bilderna som Fredrik tog såg verkligen jättebra ut, det lilla jag såg... Elin är hur snygg som helst, och var jätteduktig framför kameran ! Hon klarade det galant trots att det var första gången hon stod framför en kamera. Jag blev nöjd med makeupen och stylingen oxå, det enda kruxet var att fransarna hon hade var riktigt tunga och den ena ville inte riktigt böja sig uppåt så jag fick springa dit och lyfta dem lite ibland. Jag är hur nöjd som helst med hur dagen har utvecklat sig. Jag kommer vänta ihjäl mig på bilderna, hoppas Fredrik är snabb med att skicka dem :) Så fort jag har fått dem ska ni få se, jag lovar !

Sår...



Idag har vi som sagt gjort sår i skolan. Riktigt äckligt om man får säga så... Vi använde oss av vax och latex, och latexen luktade rent ut sagt skit ! Jag trodde jag skulle spy. Det blev ungefär som med barnmålningen, var riktigt roligt på den första men sen när man hade gjort ett par stycken så svek oss motivationen. Fredrika fick ett skärsår på armen och ett skogghål i pannan iaf. Och hon gjorde världens konstigaste skärsår på mig, med en grön mask i. Ögon och mun fick den oxå, haha ! Det var nog ungefär där någonstans som motivationen svek...
Therese blev sjuk och åkte hem så vi fick gå när vi ville, var kvar till tjugo i ett i alla fall och städade och planerade lite inför plåtningen med Ryan.

Nu ska jag gå och packa och planera inför morgondagens plåtning. Känner mig helt redo med makeupen, men kläderna är det värre med ! Får nog bli en hel resväska som följer med :)

Dagens makeup.



Usch vad trött jag var när jag skulle gå upp i morse. Fick bli en enkel makeup idag. Fixade bryn och mascara bara. Bra för huden att få vila lite...
Idag ska vi göra sår i skolan, roligt !
Ska packa det sista nu, ha en bra dag.

Alla hjärtans dag.



Idag är det då alla hjärtans dag. Det firar vi med att gå ut och äta och gå på bio ♥
Men jag måste ändå säga att dagen är lite överskattad. Jag har inte engagerat mig i år med att köpa någon present, mycket roligare att göra något tillsammans i stället. Men det är lite synd att det måste finnas en dag för att uppskatta dem man tycker om, det kan man väl göra vilken dag som helst egentligen... Och alla som inte har någon att tillbringa denna dag med tycks få panik och tycka att livet går under, men alla hjärtans dag handlar inte bara om pojkvän/flickvän utan även om familj & vänner. Det finns alltid någon att tillbringa denna dag med. Så tyck inte synd om er själva för att ni inte har någon partner att dela den med. Tillbringa den med familj, vänner eller gör något du tycker är roligt !


Kicks.

Igår när jag & Katarina kutade runt på Kupolen försökte jag leta efter en ny foundation. Valde att gå in på Kicks och fråga personalen där om råd. Talade om att jag ville ha en väldigt täckande, och som inte är så flytande. Tjejen som hjälpte mig rekommenderade mig då att titta på internet eller på åhlens efter utländska märken. Tummen upp för det !
Annars vet jag ju att det fungerar så att personalen aldrig ska rekommendera något som inte finns i sortiment och det spelar ingen roll om varan är slut eller om de helt enkelt inte har den. De får då rekommendera något annat som egentligen kanske inte passar lika bra. Går du in och vill ha ett puder tex, men färgen du borde ha är slut, så förvänta dig inte att de ska rekommendera den, utan då rekommenderar de med all säkerhet färgen som sitter bredvid. Allt för att kunna sälja.
Så ett stort plus till Kicks och personalen där som alltid hjälper sina kunder på bästa sätt ! :)

Gnuggar geniknölarna...

Nu har jag gnuggat geniknölarna ordentligt. Har kutat runt på Kupolen och införskaffat lite grejer till den kommande plåtningen med Elin & Fredrik. Jag försöker vara lite kreativ av mig och makeupen kommer nog bli grym, hoppas jag :) Har velat testa detta hur länge som helst, så nu är det dags. Det ska bli hur roligt som helst ! Jag älskar att vara kreativ och leka med färger och inte hela tiden göra allt i skönhetssyfte. Den kommande plåtningen blir en blandning av de två. Elin har jag satt på den mest kreativa delen, eftersom jag tror att hon passar alldeles utmärkt i tuperat hår och mycket smink. Nu återstår det bara att prata ihop mig med Elin om kläder och ge henne lite mer information om vad som ska hända & ske. Men jag tror att vi kommer få en rolig dag tillsammans. Det handlar ju inte bara om att få bra bilder, man måste se till att ha roligt samtidigt oxå ! :)


Dagens plåtning...



Det gick hur bra som helst idag också. Vi fick varsin tjej och varsin kille att sminka... Makeupen var ganska enkel, en helt vanlig clean beauty makeup. Blir intressant att se hur bilderna blev sen. Vi fick en snabbtitt på en av bilderna och den var jättefin.

Plåtning i Falun.



Idag har jag skimmerskugga på mig. Jag som inte alls brukar gilla sånt, men jag tyckte makeupen jag gjorde på Emma igår blev så fin så jag har nog ändrat uppfattning om skimmerskuggor lite grann :)
Har även gjort en perfekt mun idag. Kände för att anstränga mig lite extra ;P

Ska snart åka ner till skolan för att möta upp Ryan och åka vidare till Falun för en plåtning för märkeskläder. 2 killar och 1 tjej som ska sminkas. Ines tar killarna och jag tar tjejen. Ska även fixa hår, så vi får väl se vad man hittar på :)
Hann inte ta så mycket bilder från plåtningen igår. Får se om jag hinner med lite mer idag, hoppas det.

More more more...

(Modellen som jag sminkade)


Sminkningen inför plåtningen med More more more t-shirts idag gick hur bra som helst. Vi sminkade en varsin kille och en varsin tjej. Tjejen som jag sminkade hade helt fantastiska ögonfransar, långa och jättefint böjda. Vi fick även göra lite hår. Men snabbt och enkelt skulle det vara. En naturlig makeup, som en uppfräschning bara och en enkel frisyr som kunde fixas snabbt. Det blev en inbakad fläta i luggen och tupperat för att få lite volym.

Bröllopsmakeup.

(Emma fick en bröllopsmakeup i rosa färger med trebensfransar)

(Andra sminkningen blev en snarlik den första fast mer åt det lila hållet)


Som jag skrev i morse så blev det bröllopsmakeup idag. Trebensfransarna var lite kluriga att få dit, men det gick ju det med :) Jag tycker personligen att det är mycket lättare att sätta på sig själv. Emma var så nöjd med makeupen som gick i rosa toner med skimmer att hon inte vill tvätta av sig den och hon påpekade detta typ hela tiden när hon stod med huvudet ner i handfatet och gnuggade bort alltihop, haha. Därför valde hon en snarlik på nästa makeup som hon fick låta sitta kvar när hon gick hem. Det blev en lila makeup, med silverskimmer och lite intensitetsskugga. Ser ni föresten skillnaden på bilderna ? Titta på baserna ! Den översta bilden har jag använt mig av Bare minerals bas, och på den andra Makeupstudions egna märke. Jag är inget fan av mineralsmink, har inte hittat något som täcker riktigt bra. Visst om man har fin hy, då kan det vara skitsnyggt med en mineralfoundation. Har du däremot lite sämre hy, inte lika snyggt. Det blir lätt lite genomslag... Vilket enligt mig kan förstöra en helt underbart fin makeup.
Så nu ska jag iväg på en shoppingrunda med Jonas, får se om jag tar mig tid att leta på mig en ny foundation :)

Första plåtningen.



Skönt att jag alltid hinner ta det lite lugnt på morgonen nu. Är uppe lite tidigare för att slippa stressa och det är så skönt ! :)
Idag ska vi göra bröllopsmakeup på våra modeller och sätta trebensfransar. Det blir roligt, jag har sett fram emot lösfransarna.
Efter skolan har jag och Ines en plåtning som ska göras. Det är 8 st modeller som ska sminkas. Det blir första gången vi sminkar inför en plåtning. Det ska bli så roligt ! :) Jag älskar plåtningar. Det kanske är det som är lite min grej ? Att jag gillar bilder och fotografier har nog ingen som känner mig gått miste på. Har dock aldrig sminkat någon inför en plåtning än, har bara stått modell själv. Men det är säkert ännu roligare att sminka ! :)
Jag ska försöka ta lite backstage-bilder idag oxå. Slarvade lite med det på bröllopsmässan tex. Men vi får se om det finns någon tid till att kuta runt med kameran, men jag ska försöka få med några bilder iaf :)

Förbereder och funderar lite...



Idag har jag sminkat Elin. Första makeupen glömde jag såklart att ta kort på, men det var en clean beauty makeup med massa bronze-skimmer. Jag blev mer nöjd med andra makeupen. Elin gav mig lite fria händer och jag gjorde såklart allt för att framhäva hennes blåa ögon lite extra. Tycker att jag lyckades ganska bra nu när jag tittar på bilden, för visst kommer hennes blåa ögon fram mer... Har lyckats få klämm på rougen oxå. Man ser verkligen hur man utvecklas nu när man håller på varje dag och för anteckningar och tar bilder på allt man gör. Riktigt roligt att se att man kommer någonstans, och inte bara står och stampar på samma ställe.
Allting är så fantastiskt kul och jag är så glad över den här tiden. Kommer vara ett minne för livet. Så till alla er tjejer där ute (och killar oxå såklart) som har en passion för makeup och funderar på att utbilda er, gör det. Det är så värt det ! Även om du kanske inte får något jobb efteråt (vilket jag såklart hoppas att jag får) så är det värt vartenda öre, varenda sekund, allt slit och jobb. Men var förberedd på när du går in i utbildningen att det kommer bli en intensiv och tuff tid. Men huvudsaken man tycker det är roligt. Så länge man tycker det kan man stå ut med allt annat.

Efter stormen kommer lugnet.



Sitter och äter frukost nu och ska snart ge mig iväg till skolan. Blir matsäck med idag, haha. Vi ska vara kvar och planera lite efter skolan, bland annat försöka leta modeller och sen kanske planera lite inför plåtningen vi ska ha om ett par veckor...

Blev ledig från jobbet i helgen också. Så nu blir det inge mer jobb för min del. Känns ganska skönt. Nu kan jag lägga fokus på skolan och allt som kommer därtill. Är så mycket att se fram emot nu ! :)

Nej nu måste jag göra mig klar och åka så jag inte kommer för sent. Ha en bra dag.

Kopiera en skönhetsbild.



Clean beauty tema idag igen. Vi skulle kopiera en skönhetsbild. Inte så lätt som man kan tro. Det gäller att verkligen titta på bilderna och klura ut vilka skuggtekniker som använts osv. Gjorde först en lite svårare makeup på Katarina. Passade på att ta lite utmaning nu i början innan det är dags för alla betygssättningar osv. Det var dock inte så lätt som jag hade tänkt mig, men lite utmaningar lär man ju ta för att kunna lära sig något nytt :)
Andra makeupen fick bli en i bruna färger, med intensitetsskugga och varierad globskugga. Den blev mycket bättre än den första och passade henne mycket bättre.

Det är en del spännande saker som lurar bakom hörnet nu, både denna vecka och nästa vecka. Riktigt roligt ! Ser fram emot det, det ska bli så himla kul.

Nu ska jag fixa med lite skoluppgifter och sånt... Skönt att ha tid över för sånt nu igen.

Dagens makeup - clean beauty.



Godmorgon ! Idag är nog första dagen jag hinner blogga innan jag går till skolan. Har inte engagerat mig så mycket i smink och hår idag (om jag ska vara ärlig så har jag inte ens borstat håret, men det pratat vi tyst om ;P Dessutom tycker jag det är snyggt med lite slarvigt uppsatt). Idag kör jag på en clean beauty makeup och det passar ju bra eftersom det är temat i skolan för tillfället. En fransskugga, en bra mascara och läppglans gör susen. Och en bra bas med rouge såklart för att få till det där fräscha som ska vara i en clean beauty makeup.

Dagens makeup - in pink colours.



Ska snart dra iväg till jobbet. Har stängning idag. Lite nervös för att jag inte ska förstå hur man ska fylla i alla papper osv, men får väl hoppas att det går bra, det gör det säkert...
Mår i alla fall mycket bättre denna vecka. Allt känns bättre. Men det kanske är för att det var så sjukt intensivt förra veckan. För mycket nytt på en och samma gång helt enkelt. Men jag gör mitt bästa och nu känns det som att det börjar släppa lite grann... Försöker lägga energin på det jag tycker är roligt. Det gör saker & ting så mycket enklare.
Ska packa det sista inför jobbet nu. Ha en fortsatt bra dag.

Clean beauty.



Idag körde vi clean beauty på våra modeller. Rebecka fick först en makeup i rosa färger, och jag fick en hel del beröm för läpparna :) Den andra makeupen fick hon vara med och bestämma färger själv, hon valde då en brun skugga så vi tog en med lite rött i, plus en ljusare skugga över, för att framhäva hennes ögonfärg. Ett naturligt läppglans körde vi på på den andra makeupen. En perfekt mun tar ju lite längre tid att göra (även om vi helt klart skulla ha hunnit med det oxå), plus att det är jobbigare för modellen och kanske inte så roligt att gå ut med till vardags. Våra läpp-pennor går mest i röda och bruna toner, har ingen rosa eller mer naturliga färger, det är lite synd. Kanske dags att införskaffa det.

Kartotek.



Idag har jag faktiskt fått en hel del gjort. Kartoteket är färdigt för tillfället. Det ska ju såklart i fler bilder, men det får fyllas på under tiden. Visitkorten är klara. Hemsidan på gång. Tur jag har en sån snäll bror som ställer upp och hjälper mig utan att jag ens behöver fråga !
Det blir ingen slapp-vecka denna vecka heller. Jobb imorgon efter skolan, onsdag dubbel-lektion, fredag jobb. Sen var det lite andra planer under veckan oxå. Men som tur är så är det mesta roligt i alla fall.

Nu ska jag äta kvällsmat, sen blir det sängen.

Modeller ?



Sitter och förbereder lite inför vad som komma skall i skolan.
Håller på och gör färdigt mitt kartotek med bilder, gör klart visitkort och funderar över studiebesök och modeller till slutfotograferingen. Slutfotograferingen måste ju bli bra. Försöker fundera ut tjejer som gillar att stå framför kameran och som gör sig bra på bild, plus att de ska ha det där lilla extra. Svårt att säga vad det ska vara nu eftersom jag inte hunnit börja fundera riktigt på vad det ska vara för slags bilder. Men jag har tre kandidater hittills. Känner egentligen ingen utav dem, men har jag tur kanske de vill ställa upp i alla fall... Men vi får se. Det hinner hända mycket innan dess. Men är det någon som känner sig manad att vara med på en slutfotografering och känna på modellandet för en dag så varsegod att höra av er :)

Nu ska jag återgå till allt annat pyssel så jag blir klar nån gång.

Dagens makeup - bubblegum.



Idag använder jag mina nya strass-stenar bubblegum. Ska iväg och jobba om en timme så det fick bli en rosa makeup idag eftersom det är temat på jobbet.
Mitt hår däremot är inte lika roligt som makeup'en, det har bokstavligt talat fått flytta in i en toffs eller fläta den senaste tiden. Måste ta mig iväg till frissan så fort jag får råd och göra någonting åt det...

Nu ska jag rengöra alla penslar och plocka ihop lite innan jag ska dra iväg till jobbet. Ha en bra dag !

Antons dopdag.




Idag är det Antons dopdag. Det började i kyrkan klockan tre. Jag trodde jag skulle vara mer nervös eftersom jag är gudmor och skulle stå med där framme, men det var en baggis :) Jag är nog mer härdad efter att nytt som hänt den senaste tiden.

Skrev en dikt jag hittade på nätet och ramade in i doppresent. Dikten passar in så bra. Jag, Linda & barnen träffas inte allt för ofta, men de kommer alltid att ha en stor plats i mitt hjärta ! Så tack för att jag får vara gudmor. ♥

Att få ett litet gudbarn
är en gåva och en ära
- att man är så betrodd
att stå ett liv så nära.

Man länkas till varandra
med ett gudomligt band.
Så själsligt är man nära
fast man bara ses ibland.

Ett gudbarns liv man följer
av omtänksamma skäl.
För man har fått till uppgift
att se till barnets väl.

Och även i det tysta
finns detta alltid kvar
- att man känner något särskilt
för det gudbarn som man har.


Strass-stenar.



Sist jag jobbade införskaffade jag lite nytt smink - ett puder med lite skimmer i som är toksnyggt att lägga som highlight ! Och strass-stenar i olika rosa nyanser från baby doll-temat. Jag är inget stort fan av rosa smink egentligen, men eftersom vi måste ha rosa på oss på jobbet så fick det bli i den rosa färgen i alla fall. Man kan enkelt liva upp en makeup med olika sorters strass. Dessutom är det prisvärt eftersom det är nånting som inte tar slut. När du har använt dem tar du bara av dem och lägger tillbaka dem i burken. Risken för att du ska tappa dem om du använder franslim att fästa dem med är ju minimal.

Perfekt mun...




Vi fick i läxa över helgen att göra minst två perfekta munnar. Så jag gjorde en hel makeup på Katarina igår kväll, och gjorde en perfekt mun som passade ihop med hennes övriga makeup. Med andra ord inte rött, utan jag tog en ganska naturlig färg. Undra vem jag ska göra den andra på ? På mig själv kanske om inte någon annan är frivillig :)

Prov.



Idag var första dagen vi hade modeller i skolan. Andra än oss själva alltså... Vi hade praktiskt prov och Inga fick bli min första modell. Gick riktigt bra faktiskt. Blev ganska nöjd med makeupen på henne, och det tror jag hon blev oxå :) Hennes ögon kom fram och hon passade jättebra i färgen på lockskuggan.
Efter det första provet plockade vi ihop och vi började undra vad vi skulle göra resten av dagen, men då slänger Therese fram ett till oförberett prov, haha. Det gick inte helt smärtfritt, eftersom jag inte har hunnit lägga ner så mycket tid på skolan den senaste veckan, vilket verkligen kändes skit !
Men efter skolan idag hade jag möte med Mia på jobbet. Ska bara jobba två veckor till. Och det känns faktiskt skönt, konstigt nog. Det blev för mycket press för mig med allt nytt i skolan och ett nytt jobb inom en bransch som jag aldrig jobbat i innan. Det behöver få växa fram lite mer. Jag har inte bråttom, som Mia sa så är jag bara i början av min "makeupkarriär"... Jag ska verkligen lägga ner all energi på skolan nu och njuta av tiden som är. Som ni redan vet så trivs jag fantastiskt bra i skolan. Jag går dit varje dag med glädje och känner sällan stress över skolan, jag tycker bara det är roligt. Stressmomentet den senaste tiden har varit jobbet. Jag känner mig "hemma" i skolan och det här är en sak man bara gör en gång i livet, så nu ska jag njuta av de här månaderna och ha riktigt roligt ! :)

Perfekt mun.



Idag har det gått ganska bra i skolan och helt ok på jobbet. Nu är jag ledig fredag eftermiddag och hela lördagen, så skönt !
I skolan gick vi igenom olika ögonformer, eyeliner och perfekt mun. Fick till munnen på Ines rätt så bra. Det var inte allt för svårt i alla fall :)

Nu väntar sängen. Natti natti.

En lite bättre dag...



Idag har det varit en lite bättre dag i alla fall. De senaste dagarna har det varit så mycket att tänka på, så jag har inte kunnat koncentrera mig på varken det ena eller det andra. Men idag lyckades jag få till maken på Fredrika ganska bra i alla fall, så det är jag nöjd med. Skönt att kunna gå från skolan och känna att man lyckats någorlunda i alla fall.
Hade samtal med Therese idag också. Det ska vi ha en gång i veckan hädanefter. Det känns tryggt. Då får man veta lite hur man ligger till. Hon är så förstående och otroligt duktig. Är glad att vi har henne som lärare. Trivs verkligen med allt i skolan, ångrar inte en sekund att jag bestämde mig för att gå Make up artist utbildning. 
Ska snart iväg och jobba ett par timmar, sen ikväll blir det slapp med Katarina. Gud vad skönt det ska bli ! Har lite läxa att göra men det kan jag göra samtidigt, ska bara leta bilder efter olika ögonformer :)
Ha en bra dag !

Barnmålning.



Igår hade vi barnmålning i skolan. Vi möblerade om lite i schemat eftersom vi fått en praktikplats i helgen på max. Det är tydligen någon familjedag där så de ville ha barnmålning. Jag kommer tyvärr inte kunna vara på det eftersom jag har fullt upp i helgen ändå. Hur som helst, jag gjorde med Ines och vi hann med ungefär 5 st barnmålningar var. Skönt att få slappna av lite, men jag måste faktiskt säga att när vi började närma oss lunchtid var det inte lika roligt längre, haha ! Hyn mådde ju inte så bra efter att ha tvättat den flera gånger och det sved i ansiktet... Men men, så är det.
Idag ska vi återgå till skönhetsmakeup. Ska faktiskt bli skönt... Jag har en del att träna på innan provet på fredag. Får se om Katarina är snäll och ställer upp som modell ikväll :)


Make up store.



Har tillbringat hela eftermiddagen på Make up store. Första dagen idag. Det gick helt ok. Men nu när jag kom hem så känns det som en enda gröt i huvudet. Så mycket nytt att ta in i både skolan och jobbet. Så mycket att komma ihåg och så mycket att göra... Tur jag har en snäll mamma & mormor som tydligen ska hjälpa mig med matlådor under veckan nu ! ♥ Jag är helt slut. Lite tufft är det nu, eller mycket... Men det löser sig nog med tiden, när man kommer in i allt lite mer... Men jag behöver vila. Jag längtar efter att kunna lägga mig i soffan och se en bra film utan att behöva tänka på skolan eller jobbet. Jag längtar efter att kunna koppla av ordentligt. Jag behöver det nu. Men tiden finns inte, den räcker inte till. Jag gör mitt bästa och det är väl huvudsaken, men jag kan inte sticka under stolen med att det är jobbigt. Jag visste att skolan skulle vara intensivt, men nu är det kombinerat med jobb också, ännu mer intensivt. Jag hoppas det släpper lite med tiden...

RSS 2.0